abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 28 juli 2008 @ 13:57:04 #51
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_60395236
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:47 schreef Axia het volgende:

[..]

Gebruik je ketjap manis of asin?
en ik ga deze zeker opslaan en gauw proberen! Dank je wel
manis! Graag gedaan
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_60397582
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:24 schreef SHE het volgende:
Ja, dat gebeurt vaker dat ze je proberen taaie stukken mee te geven, is gewoon een oud beest geweest.
Heb je het wel bij een turk of marokkaan gehaald?
Hier zitten er een heleboel, waarvan de 1 gewoon zachter vlees heeft dan de ander. Ik pak meestal de vettere stukken, die zijn malser.
Kwam bij een turk vandaan, ik haal daar dus geen vlees meer alleen als ik wil stoven.
Volgende keer bestel ik het wel bij een slager.

P.s. dat kecap sausje wat al eerder gepost is hier was wel errug lekker
P.s. 2 Wij hebben geen makro en we hebben maar 2 turkse winkeltjes hier bij die andere haal ik ook geen lams of geitevlees.
pi_60468656
Hee jullie drie voeten liefhebbers.....ik was ook een gelover in de drie voeten, maar sinds een tijdje ben ik over op Cap Bango.



Cap Bango zeg ik je....heerlijk dik van samenstelling, zoet en vooral lekker in van alles. Te koop bij de toko in een glazen fles.

Enne SHE, je moest je schamen om AH Ketjap te kiezen....voortaan kijken naar de samenstelling van de ketjap, alstie dun en vloeibaar als gewoon water is, dan istie zout, kan je zien zonder te proeven. Maar goed je hebt geleerd....zo krijg je alleen de beste recepten...door ervaring.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 31 juli 2008 @ 17:45:38 #54
269 vats
Live life to the max!
pi_60470936
Als jouw sate do die for is wat is de mijne dan?

Vlees naar keuze (kip, varken, rund, geit, hond, schoonmoeder, whatever)

Snij je vlees in stukjes en doe in een grote schaal. Nu maak ik een marinade van de volgende spullen: (genoeg voor anderhalve kilo vlees ongeveer)

- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- flink stukje verse gember
- flink stukje verse loas
- 2 verse spaanse pepers of andere verse pepers die je lekker vind
- 3 a 4 eetlepels honing
- stukje palmsuiker
- 1 verse limoen (vruchtvlees en sap)
- 1 blik kokosmelk (niet die conimex shit)

Snij alles in stukken en gooi het in de blender, voeg kokosmelk toe en blend lekker verder
Schenk de kokosmilkshakemarinade over je vlees en zet het afgedekt in de koelkast. Na een x aantal uur (3 uur is al lekker, langer is beter) in de koelkast is het ready to BBQ (wel boven houtskool, geen electrisch nep ding!)

Genieten maar! Satesaus kan er bij, maar ook zonder saus is deze Sate echt goddeljk! eetze!
pi_60471027
Ik mis de suiker en azijn. Waar het zoute vandaan komt weet ik niet.
  vrijdag 1 augustus 2008 @ 02:02:32 #56
12820 Doodkapje
CyanideCookies
pi_60480968
quote:
Op donderdag 31 juli 2008 17:45 schreef vats het volgende:
Als jouw sate do die for is wat is de mijne dan?

Vlees naar keuze (kip, varken, rund, geit, hond, schoonmoeder, whatever)

Snij je vlees in stukjes en doe in een grote schaal. Nu maak ik een marinade van de volgende spullen: (genoeg voor anderhalve kilo vlees ongeveer)

- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- flink stukje verse gember
- flink stukje verse loas
- 2 verse spaanse pepers of andere verse pepers die je lekker vind
- 3 a 4 eetlepels honing
- stukje palmsuiker
- 1 verse limoen (vruchtvlees en sap)
- 1 blik kokosmelk (niet die conimex shit)

Snij alles in stukken en gooi het in de blender, voeg kokosmelk toe en blend lekker verder
Schenk de kokosmilkshakemarinade over je vlees en zet het afgedekt in de koelkast. Na een x aantal uur (3 uur is al lekker, langer is beter) in de koelkast is het ready to BBQ (wel boven houtskool, geen electrisch nep ding!)

Genieten maar! Satesaus kan er bij, maar ook zonder saus is deze Sate echt goddeljk! eetze!
Klinkt ook lekker... satésaus is zooo overrated In ID kreeg je er nooit een kwak pindasaus bij...
...kan het geen beat schelen...
D700 Nikonian www.schiet7kleuren.nl
pi_60811928
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 20:31 schreef SHE het volgende:

[..]

Nee, dat heb ik niet. Want als ik ergens agressief van word dan is dat sate met pindasaus.
niets mis mee hoor
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_60816267
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 23:19 schreef zquing het volgende:

[..]

niets mis mee hoor
Bij de chinees niet nee


Oh wacht.. Je bent Chinees
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_60822423
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 03:30 schreef EricT het volgende:

[..]

Bij de chinees niet nee


Oh wacht.. Je bent Chinees

en ik ben geen chinees
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_60823783
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 12:19 schreef zquing het volgende:

[..]


en ik ben geen chinees
oh


je naam en fobo doen anders vermoeden

[ Bericht 11% gewijzigd door EricT op 14-08-2008 13:18:06 ]
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_64473514
Hi, I dont really speak Dutch that well, but if you want real authentic Indonesian sate you can come and see it on my foodblog

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-kambing.html

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-ayam-madura.html

And always always use real Indonesian kecap manis for example kecap manis ABC or Bango.

Veel success
  maandag 29 december 2008 @ 19:11:52 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64473612
Een origineel spam-account aangemaakt alleen maar om deze post te zetten en reclame te maken voor een blog.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_64476961
quote:
Op maandag 29 december 2008 19:07 schreef Whittycute het volgende:
Hi, I dont really speak Dutch that well, but if you want real authentic Indonesian sate you can come and see it on my foodblog

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-kambing.html

http://www.whittycute.com/2008/12/sate-ayam-madura.html
Kijken, kijken..? Wat is er gebeurd met eten?
pi_64479513
Wow what is going on here???? I just came accros here accidentally from google and wanted to help.......all you folks shouldn't think negative first. I am an Indonesian and I cook and I thought I share my recipe........ckckckck...what a narrow minded!!!
  maandag 29 december 2008 @ 22:08:17 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64480240
Shitty dutch people

They eat crappy and they are so negative

Thnx Whitty! Your Kambing looks fab
  maandag 29 december 2008 @ 22:16:58 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64480601
quote:
Op maandag 29 december 2008 22:08 schreef SHE het volgende:
Shitty dutch people

They eat crappy and they are so negative

Thnx Whitty! Your Kambing looks fab
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_64480880
quote:
Op maandag 29 december 2008 19:11 schreef golfer het volgende:
Een origineel spam-account aangemaakt alleen maar om deze post te zetten en reclame te maken voor een blog.
Leuk Golfer, ik zie jouw nog niet met een antwoord op de vraag komen. Maar zeiken kan je wel!
  maandag 29 december 2008 @ 22:27:08 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64481052
quote:
Op maandag 29 december 2008 22:23 schreef Roadmouse het volgende:


Leuk Golfer, ik zie jouw nog niet met een antwoord op de vraag komen. Maar zeiken kan je wel!

Eerst even teruglezen naar 23 juli misschien?
En het is : ik zie jou...
Jouw is een bezittelijk voornaamwoord, maar dat leer je waarschijnlijk pas volgend jaar in groep acht.?

Maar toch aardig dat je je eerste post op Fok! aan mij besteedt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_64499959
Waar haal je geitenvlees?
  dinsdag 30 december 2008 @ 16:18:53 #70
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_64500193
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 16:09 schreef zovty het volgende:
Waar haal je geitenvlees?
Turkse of Marokkaanse slager.

Saté kambing
pi_64519818
@She: is het nog gelukt met die kambing??

Mijn vriend kan mega goed indo koken, dus als je nog wat tips wil?

zijn sate kambing (naja helaas niet met echt geitenvlees ), sate oedang eet ik echt mijn vingers bij op

Mocht je trouwens een keer goed Indo willen eten, voor niet belachelijk veel geld, Jimbaran in Den-Haang , die sate kambing daar is echt geweldig... Je moet daar niet voor de rijst-tafel gerechten gaan, die zijn daar niet echt geweldig, maar de sate oedang, sate kambing, gado gado , sambal goreng telor, whaaaaa zo lekker
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  woensdag 31 december 2008 @ 09:33:04 #72
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_64524354
Zeg, waar halen jullie geitenvlees eigenlijk? Heb nogal moeite eraan te komen...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_64525094
quote:
Op dinsdag 30 december 2008 16:18 schreef Windigo het volgende:

[..]

Turkse of Marokkaanse slager.
Xal eens beter opletten dan.
  woensdag 31 december 2008 @ 14:38:22 #74
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_64533083
quote:
Op woensdag 31 december 2008 10:24 schreef zovty het volgende:

[..]

Xal eens beter opletten dan.
Ik ook...

(Overigens vond mijn Turkse slager het destijds een héééle rare vraag!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')