Mag ik je username hebben?quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 19:12 schreef theKiD het volgende:
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destilerenBen echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 19:42 schreef santax het volgende:
[..]
Ja, mocht je komen te overlijden nadat je die drank hebt geproefd?
Kewl, post eens een pic van je distilleerketelquote:Op dinsdag 7 oktober 2008 19:12 schreef theKiD het volgende:
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destilerenBen echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
Met deze ben ik nu bezig, op moment van typen ben ik bezig met goedkope Aldi-wijn te destilleren. Ben benieuwd wat er van overblijft:quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:37 schreef 1-of-6Billion het volgende:
[..]
Kewl, post eens een pic van je distilleerketel![]()
Noem het beestje eens bij de naam dan?quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.
Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Ik zie heir de hele discussie gaan over het creeren van een vloeistof met een hoog alcohol percentage. Dit betekend nog steeds geen goede drank. Gisten en destilleren zijn beide makkelijk en snel uit te voeren, de finesse zit hem in het creeren van de juiste smaak. In mijn optiek is de bovenvermelde techniek niet echt geschikt om de juiste smaakstoffen uit een vloeistof te extraheren.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.
Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 22:46 schreef Deliah het volgende:
[..]
Kan je daar rozijnen in marineren en die vervolgens verwerken in cake?
Kun je op die manier van 12% Jeneverbessen 30% maken? Dat zou wel ideaal zijn.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.
Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.quote:Op maandag 12 januari 2009 14:29 schreef dennis00 het volgende:
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?
En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
Transport, opslag, verkoop, ...quote:Op donderdag 22 januari 2009 11:33 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
600% is kletskoek. Je betaalt momenteel (ik meen) ¤15,40 per liter ZUIVERE alcohol. Op een fles whisky van 40% vol zit dus ¤6,16 accijns. Ongeacht de prijs in de winkel...quote:Op maandag 12 januari 2009 14:29 schreef dennis00 het volgende:
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?
En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
Dat zal puick spul zijn danquote:Op donderdag 22 januari 2009 11:33 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |