abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 25 juli 2008 @ 00:17:34 #26
165237 Leef
Sunny side up!
pi_60332091
je kan ook gewoon sorry zeggen voor het geen bronnen checken, en er compleet naast zitten, lho..
pi_62209745
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destileren Ben echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62209915
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 19:12 schreef theKiD het volgende:
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destileren Ben echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
Mag ik je username hebben?

Overigens maakte mijn moeder vroeger altijd zelf brandewijn. Van kersen. Dat liet ze dan maanden staan voor het drinkbaar was

Qua 'branderigheid' in de keel proefde het als een goede port. Maar wel zoeter en naar kers Helemaal geen verkeerd spul was dat
pi_62210572
Me username?

[edit]
Net ff getest met de vinometer, zit nu 15% alcohol in de maisch.
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62210622
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 19:40 schreef theKiD het volgende:
Me username?
Ja, mocht je komen te overlijden nadat je die drank hebt geproefd?
pi_62210728
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 19:42 schreef santax het volgende:

[..]

Ja, mocht je komen te overlijden nadat je die drank hebt geproefd?
! ik zal tegen die tijd de gegevens wel PM'en
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62227980
nog een link met info betereffende stoken: http://www.distilleer.nl/ (soms zijn url's tè voor de hand liggend )

de TT is wel grappig btw, ik ben erg benieuwd naar andere manieren om alcohol te maken dan vergisting.
  woensdag 8 oktober 2008 @ 12:37:00 #33
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_62229288
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 19:12 schreef theKiD het volgende:
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destileren Ben echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
Kewl, post eens een pic van je distilleerketel
I follow you......but not on Twitter
pi_62295001
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 12:37 schreef 1-of-6Billion het volgende:

[..]

Kewl, post eens een pic van je distilleerketel
Met deze ben ik nu bezig, op moment van typen ben ik bezig met goedkope Aldi-wijn te destilleren. Ben benieuwd wat er van overblijft:



En ik ben nog bezig om een eigen alambic te maken. Met een oude koperen boilervat. Maar daar schiet het nog niet mee op, aangezien die smartstill, zo makkelijk is..

[edit] Me Maisch is dus nu no 6 dagen nog steeds niet uitgegist. Dus vandaar dat ik nu met wijn ben begonnen.. *iets met gebrek aan geduld*
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62316757
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.

Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen ?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62316947
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.

Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen ?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Noem het beestje eens bij de naam dan?

Enne, kan idd ook ja. Alleen beetje omslachtig. En niet zo hoog te krijgen met normale huis/tuin/keukenartikelen
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_62317989
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.

Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen ?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Ik zie heir de hele discussie gaan over het creeren van een vloeistof met een hoog alcohol percentage. Dit betekend nog steeds geen goede drank. Gisten en destilleren zijn beide makkelijk en snel uit te voeren, de finesse zit hem in het creeren van de juiste smaak. In mijn optiek is de bovenvermelde techniek niet echt geschikt om de juiste smaakstoffen uit een vloeistof te extraheren.
btw ik ben een procestechnoloog, wij zijn mierenneukers over die kleine details "kwaliteit". Vandaar dat de helft van mijn oud-klasgenoten dus ook hun eigen bier brouwerij (vergisting dus)
Suit up! Because it's going to be LEGENDARY!
pi_62318319
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 23:28 schreef TheHamsterSlayer het volgende:
fles Jameson 12yr
Kan je daar rozijnen in marineren en die vervolgens verwerken in cake?
pi_62396181
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 22:46 schreef Deliah het volgende:

[..]

Kan je daar rozijnen in marineren en die vervolgens verwerken in cake?
(sprak hij uit ervaring)
dat kan ik je zelfs van harte aanbevelen

maar goed, dat kan je met elke drank naar keuze, voordeel van de keuze voor een Ierse whiskey is de zachte smaak
pi_63199660
Sinds een tijdje doe ik ook aan het distilleren van alcohol. (en natuurlijk het maken van eigen drank)
Zelf maak ik gebruik van een omgebouwde snelkookpan. Mijn oom heeft 2 mooie keteltjes staan.


De manier waarop wij meestal te werk is eerst zorgen voor "pure" alcohol. Ongeveer 80%.
Hier kun je o.a. kruiden aan toevoegen voor een smaakje. Dit kun je dan filteren en zo heb je drank met een smaakje (wel het alcohol percentage verdunnen met bronwater op dezelfde temperatuur). Dit is natuurlijk een hele simpele methode. Er zijn veel meer methodes om lekkere drank te krijgen.
Ook is het te adviseren om het gedistilleerde alcohol door actieve kool te halen om verkeerde smaakjes er uit te krijgen.
Op http://www.brouwmarkt.nl/ zijn allerlei spullen te koop voor de hobby brouwer/stoker.

Momenteel ben ik zelf bezig om absinth te gaan maken. Alleen ligt het proces stil omdat ik tijdelijk in het buitenland zit. Maar de kruiden zijn binnen.
pi_63207063
Mokus, ik neem binnenkort een x contact met je op over dat linker keteltje op je foto
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_64920094
Is het stoken van alcohol ook mogelijk van zonder investeringen van ¤ 20,- of meer?
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.

Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen ?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Kun je op die manier van 12% Jeneverbessen 30% maken? Dat zou wel ideaal zijn.
pi_64925041
Semi-ontopic: Ik ben nu een kruidenbitter aan het trekken van een goedkope jenever & kruiden
pi_64948940
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?

En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
  maandag 12 januari 2009 @ 14:53:01 #45
165237 Leef
Sunny side up!
pi_64950015
antwoord is ja.
Ga maar is naar een land waar je geen of weinig accijns hebt. Je schrikt je rot. Alsof je een twee liter pak bar le duc koopt
pi_65310183
Mn kruidenbitter is begin februari drinkbaar. Gister al even geproeft met een theelepel. Lichte sinaasappelsmaak, en een soort speculaas smaak
  donderdag 22 januari 2009 @ 11:33:54 #47
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65311323
quote:
Op maandag 12 januari 2009 14:29 schreef dennis00 het volgende:
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?

En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65311339
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 11:33 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
Transport, opslag, verkoop, ...

En als je het zelf produceert ben je wel ietwat meer kwijt dan die 35 cent.
  donderdag 22 januari 2009 @ 14:52:16 #49
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_65318216
quote:
Op maandag 12 januari 2009 14:29 schreef dennis00 het volgende:
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?

En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
600% is kletskoek. Je betaalt momenteel (ik meen) ¤15,40 per liter ZUIVERE alcohol. Op een fles whisky van 40% vol zit dus ¤6,16 accijns. Ongeacht de prijs in de winkel...
I follow you......but not on Twitter
  donderdag 22 januari 2009 @ 14:53:06 #50
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_65318248
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 11:33 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
Dat zal puick spul zijn dan
I follow you......but not on Twitter
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')