Je lijkt pvd wel zo'n Russische hardcore zuipert uit de Gorbatsjov tijd. Die konden zelfs uit schoensmeer nog alcohol onttrekken.quote:Op zaterdag 19 juli 2008 17:13 schreef Leef het volgende:
(En alleen echte die hard alcoholisten filteren spiritus door een koffiefilter met norit om het gif eruit te filteren (soort van,) en drinken het dan puur.)
Lang leve wikipediaquote:Op zondag 20 juli 2008 02:47 schreef Leef het volgende:
ik mag het hopen. Weet iemand daar iets over?
quote:Brandspiritus bestaat grotendeels uit ethanol. Er is een giftige stof aan toegevoegd (meestal methanol), om de alcohol te denatureren (ongeschikt te maken voor consumptie). Daarnaast bevat het een blauwe kleurstof en een geurstof om de zo behandelde alcohol goed herkenbaar te maken. Over zo behandelde alcohol hoeft dan geen accijns te worden betaald. De samenstelling van brandspiritus is doorgaans: 85% ethanol, 10% water, 3% methanol, 1% aceton en 1% pyridine (een geurstof) plus blauwe kleurstof.
Nee dat is methanol waar je blind van wordtquote:Op maandag 21 juli 2008 00:21 schreef krakkemieke het volgende:
En anders krijg je wel andere bijverschijnselen.... Van ethanol word je al ziek of je word gewoon blind ofzo.....
Er zit geen gif in spiritus, Spiritus is methanolalcohol en geen ethanolalcohol, en dat maakt het giftig.quote:Op zaterdag 19 juli 2008 21:49 schreef Leef het volgende:
Als ik dat was, was ik nu wel met andere dingen bezig dan op fok posten
Moest wel lachen toen ik een tijdje geleden een reportage las uit een tijdschrift. Een paar GGZ of GGD medewerkers die op bezoek kwamen bij een stel ouwe doorgewinterde alcoholisten. Het soort dat eau de cologne en parfum gaat drinken als ze geen drank of geld meer in huis hebben, en 's nachts wakker worden omdat hun lichaam om alcohol eist.
Doodziek natuurlijk, maar wat doen ze?
Ze liggen gezellig samen te keuvelen op hun matrassen, met een fles pure zuurstof (longen doen het bijna niet meer), een fles door een koffiefiltertje met norit gefilterde spiritus (dus bijna pure alcohol), en voor de gezelligheid een sigaretje erbij
Ik denk dat ze in Enschede nog minder ontploffingsgevaar hadden
Ik denk dat als je zo'n leven leidt, je niet veel anders meer aan het doen bent
Ethanol en Methanol hebben dezelfde chemische samenstelling, de verbindingen liggen alleen anders.quote:Op maandag 21 juli 2008 17:39 schreef Leef het volgende:
[..]
Nee dat is methanol waar je blind van wordt
methanol is de simpelste alcohol die er is: een koolstofatoom met drie waterstofatoompjes eromheen, en een zuurstofatoompje-waterstofatoompje (OH-groep, wat het tot een alcohol maakt).
Van methanol wordt je dronken maar ook blind (en nog meer nare dingen)
ethanol heeft twee koolstofatoompjes ipv een, en 5 waterstofatoompjes ipv 3.
Voor de rest hetzelfde.
Van ethanol wordt je alleen dronken.
(niet dat je van ethanol niet ook goed ziek kan worden)
Mag ik je username hebben?quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 19:12 schreef theKiD het volgende:
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destilerenBen echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 19:42 schreef santax het volgende:
[..]
Ja, mocht je komen te overlijden nadat je die drank hebt geproefd?
Kewl, post eens een pic van je distilleerketelquote:Op dinsdag 7 oktober 2008 19:12 schreef theKiD het volgende:
Nou.. Ben nu al 4 dagen aan het wachten tot mijn maisch is uitgegist zodat ik het kan gaan destilerenBen echt benieuwd hoe of wat.. Word me eerste keer. 22 liter stookwijn wat gedestilleerd moet worden..
Met deze ben ik nu bezig, op moment van typen ben ik bezig met goedkope Aldi-wijn te destilleren. Ben benieuwd wat er van overblijft:quote:Op woensdag 8 oktober 2008 12:37 schreef 1-of-6Billion het volgende:
[..]
Kewl, post eens een pic van je distilleerketel![]()
Noem het beestje eens bij de naam dan?quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.
Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Ik zie heir de hele discussie gaan over het creeren van een vloeistof met een hoog alcohol percentage. Dit betekend nog steeds geen goede drank. Gisten en destilleren zijn beide makkelijk en snel uit te voeren, de finesse zit hem in het creeren van de juiste smaak. In mijn optiek is de bovenvermelde techniek niet echt geschikt om de juiste smaakstoffen uit een vloeistof te extraheren.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.
Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 22:46 schreef Deliah het volgende:
[..]
Kan je daar rozijnen in marineren en die vervolgens verwerken in cake?
Kun je op die manier van 12% Jeneverbessen 30% maken? Dat zou wel ideaal zijn.quote:Op zaterdag 11 oktober 2008 21:25 schreef sigme het volgende:
In plaats van gebruik te maken van het lagere kookpunt van alcohol kan je ook gebruik maken van het lagere vriespunt van alcohol.
Zet een plastic jerrycan van de drank die te weinig alcohol (iets wijnachtigs) bevat in de diepvries, Geen dop erop maar afsluiten met een flexibel rubber (moet ik het uitspellen?). Nacht laten staan.
Dan op kamertemperatuur op de kop hangen (rubber eraf ja) met een kan eronder. In 1 kan de eerste helft ontdooide vloeistof opvangen. Die eerste helft zit dan rond de 25%. Je kan met deze hoeveelheid drank dit bevriesproces herhalen; op deze manier moet je tot 30 a 35% kunnen komen. Je moet dan wel in steeds koelere ruimten de bevroren drank laten ontdooien.
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.quote:Op maandag 12 januari 2009 14:29 schreef dennis00 het volgende:
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?
En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
Transport, opslag, verkoop, ...quote:Op donderdag 22 januari 2009 11:33 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
600% is kletskoek. Je betaalt momenteel (ik meen) ¤15,40 per liter ZUIVERE alcohol. Op een fles whisky van 40% vol zit dus ¤6,16 accijns. Ongeacht de prijs in de winkel...quote:Op maandag 12 januari 2009 14:29 schreef dennis00 het volgende:
Kan iemand mijn vorige vraag nog beantwoorden?
En op http://www.distilleer.nl/ staat dat er een accijns is van 600% op gedistilleerde dranken (geen wijn, bier)... betaal ik voor een fles whiskey van 10euro dus meer dan 8 euro aan accijns?
Dat zal puick spul zijn danquote:Op donderdag 22 januari 2009 11:33 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Produktie kosten liggen gemiddeld rond de 35 cent, dus tel uit je winst.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |