abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60171630
Ik vind die premiumbiefstukken van AH juist wel erg lekker doorgaans. Maar er gaat niets boven ossenhaasbiefstuk, daar mag je me midden in de nacht voor wakker maken.
  vrijdag 18 juli 2008 @ 09:42:34 #77
66825 Reya
Fier Wallon
pi_60182483
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:17 schreef golfer het volgende:
Laat gebakken biefstuk altijd even afgedekt (bijvoorbeeld met folie) op een voorverwarmd bord rusten. De vleessappen kunnen zich dan over het vlees verdelen, zodat ze er niet uitlopen als het vlees wordt aangesneden.
Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik heb inderdaad altijd dat het sap eruit loopt zodra ik het vlees aansnijd. Bedankt voor de tip, ik ga het volgende keer zeker proberen
pi_60191365
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:17 schreef golfer het volgende:
De tip voor een perfect gebraden biefstukje:
[...]
Laat gebakken biefstuk altijd even afgedekt (bijvoorbeeld met folie) op een voorverwarmd bord rusten. De vleessappen kunnen zich dan over het vlees verdelen, zodat ze er niet uitlopen als het vlees wordt aangesneden.
... Is de juiste tip, maar niet de juiste reden. De sappen verdelen zich niet over het vlees, het vlees gaart juist na.

Vlees begint te garen bij 50-60 graden.
Bij hele hoge temperaturen (90 graden) krimpt het bindweefsel. Dat perst het vocht eruit waardoor je een schoenzool krijgt.

Wat je wilt is een bruine buitenkant (hoge temperatuur nodig) en een gare binnenkant (lage temperatuur).
Mensen die van rode biefstuk houden doen dat meestal omdat ze geen risico op een schoenzool willen lopen.

Probeer het eens:
Boter in de pan, hoog vuur, wachten tot de boter bruin is.
Biefstuk erbij, beide kanten precies 1 minuut bakken.
Daarna de biefstuk 6 minuten in de voorverwarmde oven, of op een voorverwarmd bord (afgedekt).
Zo kan de warmte in de biefstuk trekken en het binnenste op een goede temperatuur garen.

Perfecte biefstuk!
pi_60191962
De oven voorverwarmd op 60 graden dan neem ik aan?
  vrijdag 18 juli 2008 @ 16:07:59 #80
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60191983
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 15:42 schreef mgerben het volgende:

Probeer het eens:
Boter in de pan, hoog vuur, wachten tot de boter bruin is.
Biefstuk erbij, beide kanten precies 1 minuut bakken.
Daarna de biefstuk 6 minuten in de voorverwarmde oven, of op een voorverwarmd bord (afgedekt).
Zo kan de warmte in de biefstuk trekken en het binnenste op een goede temperatuur garen.

Perfecte biefstuk!
Leuke tip , ga ik zeker proberen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 19 juli 2008 @ 03:48:24 #81
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60202921
En daar. Gedaan en ik moet zeggen: Wat een goede tip.

Zelden zo'n goede Angus steak gehad. Even aanbakken in de pan zoals mgerben zei en dan even in de oven.

Perfect.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60202986
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:54 schreef Mr.Noodle het volgende:
[ afbeelding ]

Tenderloin-gedeelte zit het beste van de koe..
Het ziet er echt zo wreed uit zo, haha. Maar goed: Biefstuk
  dinsdag 22 juli 2008 @ 13:17:59 #83
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_60266890
- vlees moet op kamertemperatuur zijn
- bakken in een mengsel van boter en olijfolie (boter voor de smaak, olijfolie omdat dat warmer kan worden)
- op hoog vuur 1 minuutje per kant, niet meer!
- uit de pan halen, en snel in alufolie vouwen. paar minuutjes laten nagaren. hoe langer je dat doet, hoe meer doorbakken het wordt, zonder dat het taai wordt.

- en 1 ding: dat rode sap is geen bloed. chill.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_60274895
1 minuut ? Die-hard hoor! Ik ga voor 3 minuten per kant. En konstant het biefstukje bewegen over de bodem.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_60275932
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:31 schreef Underdoggy het volgende:
Ik ben nog wel eens ruzie gehad met de slager toen ik om een grotere hoeveelheid biefstuk. Hoorde ik hem achter in z'n zaak op lappen vlees meppen. In de super zie je vaak nog gaatjes overal in het vlees zitten van een machinale mals-maak-machine.
SHE heb jij al eens die vacuüm units van de AH geprobeerd?
Niet te vreten die handel..
pi_60279651
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 18:36 schreef Roi het volgende:
1 minuut ? Die-hard hoor! Ik ga voor 3 minuten per kant. En konstant het biefstukje bewegen over de bodem.
Je vergeet het nagaren. Dat is de truuk van het biefstukje. Hij is dan echt sappig maar niet bloederig.
pi_60283198
biefstuk droogdeppen en peper en zout erop , dan een uur op het rooster in de oven op 60 graden celcius.
Dan boter in de pan en goed heet laten worden, 40 seconden aan elke kant bakken en dan nog in de alu folie

erg mals en erg lekker (wel biefstuk van de haas , want die is het lekkerst )
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_60290359
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 19:20 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Niet te vreten die handel..
Naja, het is wel wat beter dan het reguliere spul in die groene bakjes, volgens mij schieten ze dat met een kanon van de koe af, en daarna maken ze het "mals" met zo'n machine inderdaad. (en injecteren ze wat fosfaat, daar houdt het lekker zoveel vocht door vast)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60290905
Ik haal het gewoon lekker bij de biologische slager vandaan; vers afgesneden, mals en smaakvol, en nauwelijks duurder dan de AH.
pi_60291106
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 11:25 schreef zatoichi het volgende:
Ik haal het gewoon lekker bij de biologische slager vandaan; vers afgesneden, mals en smaakvol, en nauwelijks duurder dan de AH.
Ik kom uit een familie van slagers, dus ik haal hooguit een biefstukje bij AH als ik weer es vergeten was hoe slecht de vorige van hun was. Er moet hier in de buurt ook wel een biologische slager zijn, moet ik toch maar eens kijken, mijn favoriete slager is 100km bij mij vandaan..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60313706
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 23:10 schreef prupke het volgende:
biefstuk droogdeppen en peper en zout erop , dan een uur op het rooster in de oven op 60 graden celcius.
Dan boter in de pan en goed heet laten worden, 40 seconden aan elke kant bakken en dan nog in de alu folie

erg mals en erg lekker (wel biefstuk van de haas , want die is het lekkerst )
Kijk en dát is nu precies de beste bereidingswijze!
Het allermooiste is nog om een zo groot mogelijk stuk van de haas te nemen en het dan aan tafel (of in de keuken) te trancheren, net zoals een rosbief.
Gewoon inderdaad in de oven, hoppa kernthermometertje er in en vooral rustig de tijd er voor nemen.
Zo blijven de sappen optimaal behouden.

Verder lees ik hier wel erg veel onzin, beetje jammer.
Een biefstuk schroei je niet dicht!
Dat is de grootst mogelijke onzin die er bestaat.
Ik kan het zelf uitleggen, maar Heston Blumenthal doet dat veel overtuigender, evenals Harold McGee.

Hier een aflevering over steak and salad van Heston Blumenthal (deel 2 gaat met name over de biefstukfabeltjes):





"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_60313988
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 09:24 schreef beunkster het volgende:

[..]

Kijk en dát is nu precies de beste bereidingswijze!
Het allermooiste is nog om een zo groot mogelijk stuk van de haas te nemen en het dan aan tafel (of in de keuken) te trancheren, net zoals een rosbief.
Gewoon inderdaad in de oven, hoppa kernthermometertje er in en vooral rustig de tijd er voor nemen.
Zo blijven de sappen optimaal behouden.

Verder lees ik hier wel erg veel onzin, beetje jammer.
Een biefstuk schroei je niet dicht!
Dat is de grootst mogelijke onzin die er bestaat.
Ik kan het zelf uitleggen, maar Heston Blumenthal doet dat veel overtuigender, evenals Harold McGee.

Hier een aflevering over steak and salad van Heston Blumenthal (deel 2 gaat met name over de biefstukfabeltjes):





Maar probeer in Nederland maar eens echt gerijpt vlees te krijgen...
  donderdag 24 juli 2008 @ 09:52:52 #93
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_60314198
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:

In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html

Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.

Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
zzz
pi_60314358
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 09:52 schreef L.Denninger het volgende:
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:

In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html

Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.

Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
Er is nog zo'n slager, maar ik ben de naam vergeten... Die levert ook aan toprestaurants.
pi_60314656
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 09:52 schreef L.Denninger het volgende:
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:

In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html

Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.

Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
Je hebt natuurlijk slagers en slagers, van die types met van die vleespaketten voor 10 euro wordt je idd niet vrolijk, maar er zijn ook een aantal erg goede vakmensen. In die laatste categorie schaar ik dan ook mijn neef, als mensen 30km komen rijden voor zijn rollade's dan kan het niet slecht zijn. Zijn haasbiefstuk is zo mals, die kan je door een rietje opzuigen..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60314702
Ik heb me even geregistreerd op die site van Lindenhoff om de prijze te checken en die zijn alleszins prima. Ossenhaas is bijvoorbeeld ¤ 46,70 per kg. T-bone-steak ¤ 27,50 per kg. Goed te doen!
pi_60314892
http://www.slagerijdeleeuw.nl/index.php?menuID=1&pageID=112

Deze slager heb ik volgens mij wel eens op tv gezien. Schijnt ook erg goed te zijn.
pi_60315084
Slagerij Tol in Hillegersberg, Rotterdam schijnt ook erg goed te zijn. En ik lees net dat de biologische slager bij mij om de hoek (Theo Pronk, Rotterdam) dit jaar is gekozen tot de beste biologisch slager van Nederland. Al weet ik niet in hoeverre smaak daar bepalend voor is geweest. Ik heb er wel eens heel goed vlees gekocht, maar ook wel eens wat minder vlees.
pi_60315241
http://www.superslagerijvandenberg.nl/

Dat is de slager die ik bedoelde, alleen blijkt die man de toko verkocht te hebben aan één of ander groot concern. Niet dat dat per se betekent dat de kwaliteit minder wordt natuurlijk. Het betekent echter wel dat er niet meer aan particulieren wordt geleverd.
pi_60315530
Als echt een keer goed vlees wilt hebben moet je hier es eten, die hebben echt letterlijk de hele wereld afgevlogen op zoek naar het beste vlees, en dat laten ze wekelijks vers invliegen. En het is nog wel aardig betaalbaar ook, maar wel altijd erg druk heb ik begrepen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')