abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Games woensdag 16 juli 2008 @ 22:54:44 #61
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60155413


Tenderloin-gedeelte zit het beste van de koe..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  donderdag 17 juli 2008 @ 00:34:26 #62
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60157444
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:05 schreef clumsy_clown het volgende:

Ik heb een enorm stuk biefstukvlees, wat ik straks in 3 stukken ga snijden, die gebakken motten worden.
En?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60157491
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:34 schreef popolon het volgende:

[..]

En?
Was écht heel lekker . Precies goed, nog een vleugje roze van binnen, heerlijk mals, lekkere bruine korst. Ik ben een biefstukkoningin poop, een biefstukkoningin .

Ik heb ze van tevoren uit de koelkast gehaald en gezouten (SHE ), in flink hete boter/zonnebloemolie gelegd, niet te hard gewiebeld, omgedraaid, en na een minuutje het vuur lager gezet tot ze klaar waren. Ging helemaal prima.

Het vlees kwam trouwens uit een Turkse slager, waarbij expleciet vermeld was dat het niét platgemept of anders behandeld mocht worden. Was fantastisch vlees: rozerood, belachelijk mager en geen pezen.

Het is dat ik m'n fotocamera uitgeleend heb, anders had ik een fotoreeks gemaakt .
pi_60157524
Ik heb trouwens een keizware pan met dikke bodem gebruikt, dat heeft vast ook geholpen.
pi_60157615
Probeer eens paardenbiefstuk.
Goedkoper en niet verkloot met malsmeppen.
*****Kraak........
pi_60158689
Biefstuk,ik heb er een haat liefde verhouding mee!
Ben er dol op als het een heerlijk biefje is,die nog lekker rauw van binnen is
Doorbakken zie ik bijna als een doodzonde
Ellende is alleen..ik neem de tips in acht,dus laat het biefstuk op kamertemp komen...zout het wel vlak voor het de pan in gaat.
En kwa in beweging houden...ik lijk wel een op hol geslagen kermis octopus
Gaat dus vaak goed,en laat het inderdaad ook even rusten voor ik het ga eten.
Alleen de temp van het braadmiddel of olie/mix van olie en braadmiddel danwel roomboter....is een constant probleem!
Of de jus verbrand...of het is niet heet genoeg om de biefstuk gelijk in 1 keer dicht en bruin te krijgen!
Heb van alles geprobeerd...enige wat nog enigzins lijkt op een lekkere biefstuk en jus,is bakken in de meest commerciele bakboter der tijden...CROMA!
Dan nog moet ik oppassen dat ik er inderdaad bij blijf....maar ben dan voorbereid,en mik net op tijd als de boter goed heet is en het schuim wegtrekt de biefstuk in de pan!
Geloof dat ik maar met die croma verder ga,want andere manieren leveren mij en de biefstuk een hoop stress op!
En uiteraard begint zowieso alles met een goed stukje vlees!
Je kan gigantisch uitpakken,maar als het vlees niet van kwaliteit is....geef het dan maar op,en verwen je honden ermee!
pi_60158694
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:47 schreef kraakvandaal het volgende:
Probeer eens paardenbiefstuk.
Goedkoper en niet verkloot met malsmeppen.
Leuke tip...alleen moet je dan wel van paardenbiefstuk houden!
Heb niets tegen paardenbiefstuk(heb het ook geprobeerd) maar er zit een vrij specifieke smaak aan,waar je van moet houden...
Persoonlijk vind ik het niet lekker..beetje zoetige weeige nasmaak.
Voordeel is wel inderdaad,dat het vaak wat malser is en ook nog eens goedkoper.
  donderdag 17 juli 2008 @ 12:45:48 #68
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60163472
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:39 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Was écht heel lekker . Precies goed, nog een vleugje roze van binnen, heerlijk mals, lekkere bruine korst. Ik ben een biefstukkoningin poop, een biefstukkoningin .

Ik heb ze van tevoren uit de koelkast gehaald en gezouten (SHE ), in flink hete boter/zonnebloemolie gelegd, niet te hard gewiebeld, omgedraaid, en na een minuutje het vuur lager gezet tot ze klaar waren. Ging helemaal prima.

Het vlees kwam trouwens uit een Turkse slager, waarbij expleciet vermeld was dat het niét platgemept of anders behandeld mocht worden. Was fantastisch vlees: rozerood, belachelijk mager en geen pezen.

Het is dat ik m'n fotocamera uitgeleend heb, anders had ik een fotoreeks gemaakt .
Jaja, geen foto's dus.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 17 juli 2008 @ 12:52:10 #69
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60163573
* SHE pinkt traantje weg


Toch jammer dat ze zo snel opgroeien he?
*sniff*
  donderdag 17 juli 2008 @ 12:57:29 #70
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60163681
Ik grien even mee, van geluk dan he?
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:54 schreef Mr.Noodle het volgende:


Tenderloin-gedeelte zit het beste van de koe..
Handig plaatje (voor mij ) in de VS staat het op de verpakking aangegeven welk gedeelte je te pakken hebt Ik wist het meeste al wel te vinden maar die brisket had ik dus pas .... Ik vond het geen aanrader.

Hebben ze zo'n plaatje eigenlijk ook voor de Nederlandse onderdelen zeg maar?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60164593
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 12:57 schreef popolon het volgende:
Hebben ze zo'n plaatje eigenlijk ook voor de Nederlandse onderdelen zeg maar?
Yep. Vleeswijzer.nl, die sturen het naar je op. (Al zullen ze het niet naar de vs sturen.)
Maar daar heb je weer geen donder aan, want slagers noemen het vlees toch weer anders.
  donderdag 17 juli 2008 @ 13:39:51 #72
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60164735
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 13:34 schreef zovty het volgende:

[..]

Yep. Vleeswijzer.nl, die sturen het naar je op. (Al zullen ze het niet naar de vs sturen.)
Maar daar heb je weer geen donder aan, want slagers noemen het vlees toch weer anders.
Aha, ik vroeg het me eigenlijk gewoon af.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60164844
Biefstukkie bakken.

Ook een leuk topic om door te lezen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 17 juli 2008 @ 15:07:10 #74
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_60166887
Probeer eens een keertje boter te vervangen door kruidenboter , dat smaakt best lekker.
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  donderdag 17 juli 2008 @ 15:37:47 #75
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_60167558
Bij de Hanos hebben ze heerlijk Braziliaans vlees en ook heerlijke Argentijnse stukken vlees......
Dan proef je echt verschil hoor...
Kost wat , maar daar geniet je dan ook van....
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
pi_60171630
Ik vind die premiumbiefstukken van AH juist wel erg lekker doorgaans. Maar er gaat niets boven ossenhaasbiefstuk, daar mag je me midden in de nacht voor wakker maken.
  vrijdag 18 juli 2008 @ 09:42:34 #77
66825 Reya
Fier Wallon
pi_60182483
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:17 schreef golfer het volgende:
Laat gebakken biefstuk altijd even afgedekt (bijvoorbeeld met folie) op een voorverwarmd bord rusten. De vleessappen kunnen zich dan over het vlees verdelen, zodat ze er niet uitlopen als het vlees wordt aangesneden.
Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik heb inderdaad altijd dat het sap eruit loopt zodra ik het vlees aansnijd. Bedankt voor de tip, ik ga het volgende keer zeker proberen
pi_60191365
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:17 schreef golfer het volgende:
De tip voor een perfect gebraden biefstukje:
[...]
Laat gebakken biefstuk altijd even afgedekt (bijvoorbeeld met folie) op een voorverwarmd bord rusten. De vleessappen kunnen zich dan over het vlees verdelen, zodat ze er niet uitlopen als het vlees wordt aangesneden.
... Is de juiste tip, maar niet de juiste reden. De sappen verdelen zich niet over het vlees, het vlees gaart juist na.

Vlees begint te garen bij 50-60 graden.
Bij hele hoge temperaturen (90 graden) krimpt het bindweefsel. Dat perst het vocht eruit waardoor je een schoenzool krijgt.

Wat je wilt is een bruine buitenkant (hoge temperatuur nodig) en een gare binnenkant (lage temperatuur).
Mensen die van rode biefstuk houden doen dat meestal omdat ze geen risico op een schoenzool willen lopen.

Probeer het eens:
Boter in de pan, hoog vuur, wachten tot de boter bruin is.
Biefstuk erbij, beide kanten precies 1 minuut bakken.
Daarna de biefstuk 6 minuten in de voorverwarmde oven, of op een voorverwarmd bord (afgedekt).
Zo kan de warmte in de biefstuk trekken en het binnenste op een goede temperatuur garen.

Perfecte biefstuk!
pi_60191962
De oven voorverwarmd op 60 graden dan neem ik aan?
  vrijdag 18 juli 2008 @ 16:07:59 #80
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60191983
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 15:42 schreef mgerben het volgende:

Probeer het eens:
Boter in de pan, hoog vuur, wachten tot de boter bruin is.
Biefstuk erbij, beide kanten precies 1 minuut bakken.
Daarna de biefstuk 6 minuten in de voorverwarmde oven, of op een voorverwarmd bord (afgedekt).
Zo kan de warmte in de biefstuk trekken en het binnenste op een goede temperatuur garen.

Perfecte biefstuk!
Leuke tip , ga ik zeker proberen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 19 juli 2008 @ 03:48:24 #81
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60202921
En daar. Gedaan en ik moet zeggen: Wat een goede tip.

Zelden zo'n goede Angus steak gehad. Even aanbakken in de pan zoals mgerben zei en dan even in de oven.

Perfect.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60202986
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:54 schreef Mr.Noodle het volgende:
[ afbeelding ]

Tenderloin-gedeelte zit het beste van de koe..
Het ziet er echt zo wreed uit zo, haha. Maar goed: Biefstuk
  dinsdag 22 juli 2008 @ 13:17:59 #83
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_60266890
- vlees moet op kamertemperatuur zijn
- bakken in een mengsel van boter en olijfolie (boter voor de smaak, olijfolie omdat dat warmer kan worden)
- op hoog vuur 1 minuutje per kant, niet meer!
- uit de pan halen, en snel in alufolie vouwen. paar minuutjes laten nagaren. hoe langer je dat doet, hoe meer doorbakken het wordt, zonder dat het taai wordt.

- en 1 ding: dat rode sap is geen bloed. chill.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_60274895
1 minuut ? Die-hard hoor! Ik ga voor 3 minuten per kant. En konstant het biefstukje bewegen over de bodem.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_60275932
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:31 schreef Underdoggy het volgende:
Ik ben nog wel eens ruzie gehad met de slager toen ik om een grotere hoeveelheid biefstuk. Hoorde ik hem achter in z'n zaak op lappen vlees meppen. In de super zie je vaak nog gaatjes overal in het vlees zitten van een machinale mals-maak-machine.
SHE heb jij al eens die vacuüm units van de AH geprobeerd?
Niet te vreten die handel..
pi_60279651
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 18:36 schreef Roi het volgende:
1 minuut ? Die-hard hoor! Ik ga voor 3 minuten per kant. En konstant het biefstukje bewegen over de bodem.
Je vergeet het nagaren. Dat is de truuk van het biefstukje. Hij is dan echt sappig maar niet bloederig.
pi_60283198
biefstuk droogdeppen en peper en zout erop , dan een uur op het rooster in de oven op 60 graden celcius.
Dan boter in de pan en goed heet laten worden, 40 seconden aan elke kant bakken en dan nog in de alu folie

erg mals en erg lekker (wel biefstuk van de haas , want die is het lekkerst )
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_60290359
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 19:20 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Niet te vreten die handel..
Naja, het is wel wat beter dan het reguliere spul in die groene bakjes, volgens mij schieten ze dat met een kanon van de koe af, en daarna maken ze het "mals" met zo'n machine inderdaad. (en injecteren ze wat fosfaat, daar houdt het lekker zoveel vocht door vast)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60290905
Ik haal het gewoon lekker bij de biologische slager vandaan; vers afgesneden, mals en smaakvol, en nauwelijks duurder dan de AH.
pi_60291106
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 11:25 schreef zatoichi het volgende:
Ik haal het gewoon lekker bij de biologische slager vandaan; vers afgesneden, mals en smaakvol, en nauwelijks duurder dan de AH.
Ik kom uit een familie van slagers, dus ik haal hooguit een biefstukje bij AH als ik weer es vergeten was hoe slecht de vorige van hun was. Er moet hier in de buurt ook wel een biologische slager zijn, moet ik toch maar eens kijken, mijn favoriete slager is 100km bij mij vandaan..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')