abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Games woensdag 16 juli 2008 @ 22:32:38 #51
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60154891
Ts, dat mag je toch helemaal niet eten?

Ow wacht dat had met varkens te maken..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:32:38 #52
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60154892
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:21 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Vraag: waarom vind je de biefstukken van je keurslager matig?
Ik heb er weleens 1 betrapt op het verkopen van bieflappen. En dat is geen steak.
Weer een ander had ze ingekerfd; en dan zijn er legio met op zich prima ogende biefstukjes, tot je thuis komt.
Dradig, niet mooi verend vlees, veel te rood van kleur..klopt niet. En resultaat zie je terug in je pan.


Niet alle keurslagers zullen zo met vlees omgaan hoor; maar ik vind dat je de naam keurslager niet mag dragen als je je schuldig maakt aan bovenstaande.
pi_60154941
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:32 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ts, dat mag je toch helemaal niet eten?

Ow wacht dat had met varkens te maken..
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_60154952


As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  Moderator / Redactie Sport woensdag 16 juli 2008 @ 22:36:46 #55
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_60154988
even dit topic volgen voor ik als beginnende 'kok'
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:37:19 #56
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60155007
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:31 schreef Underdoggy het volgende:
Ik ben nog wel eens ruzie gehad met de slager toen ik om een grotere hoeveelheid biefstuk. Hoorde ik hem achter in z'n zaak op lappen vlees meppen. In de super zie je vaak nog gaatjes overal in het vlees zitten van een machinale mals-maak-machine.
SHE heb jij al eens die vacuüm units van de AH geprobeerd?
yep, de entrecote en de rib eye.
Niet subliem; wel prima voor een avondje snel BBQ-en. Ze zijn redelijk smaakvol, goed bestorven en laten zich makkelijk bereiden.
Maar ik heb wat moeite met het formaat en ik heb gemerkt dat de kwaliteit kan schommelen.
Al met al ben ik er niet kapot van; maar ik heb ook weer slechter gegeten.

De biefstuk uit deze reeks is echt onvoorstelbaar slecht.
  Redactie Games woensdag 16 juli 2008 @ 22:42:40 #57
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60155148
Ik doe trouwens ook m'n Premium biefstukje malsmeppen, zeker die krengen van de supermarkt.. Bij de slager krijg je meestal beter vlees...

Maar ultiem is natuurlijk de stukjes koe die vers van het mes komen bij de boer ophalen...
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:43:10 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_60155156
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:14 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ook die vacuüm units? De Ribeye's daarvan vind ik uitstekend
voorál die vacuüm biefstukken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Games woensdag 16 juli 2008 @ 22:46:23 #59
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60155223
Ow en in rode wijn een dag laten zwemmen is ook heerlijk..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:46:38 #60
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60155230
Ik krijg al helemaal zin in een grote Angus steak.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Redactie Games woensdag 16 juli 2008 @ 22:54:44 #61
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_60155413


Tenderloin-gedeelte zit het beste van de koe..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  donderdag 17 juli 2008 @ 00:34:26 #62
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60157444
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:05 schreef clumsy_clown het volgende:

Ik heb een enorm stuk biefstukvlees, wat ik straks in 3 stukken ga snijden, die gebakken motten worden.
En?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60157491
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:34 schreef popolon het volgende:

[..]

En?
Was écht heel lekker . Precies goed, nog een vleugje roze van binnen, heerlijk mals, lekkere bruine korst. Ik ben een biefstukkoningin poop, een biefstukkoningin .

Ik heb ze van tevoren uit de koelkast gehaald en gezouten (SHE ), in flink hete boter/zonnebloemolie gelegd, niet te hard gewiebeld, omgedraaid, en na een minuutje het vuur lager gezet tot ze klaar waren. Ging helemaal prima.

Het vlees kwam trouwens uit een Turkse slager, waarbij expleciet vermeld was dat het niét platgemept of anders behandeld mocht worden. Was fantastisch vlees: rozerood, belachelijk mager en geen pezen.

Het is dat ik m'n fotocamera uitgeleend heb, anders had ik een fotoreeks gemaakt .
pi_60157524
Ik heb trouwens een keizware pan met dikke bodem gebruikt, dat heeft vast ook geholpen.
pi_60157615
Probeer eens paardenbiefstuk.
Goedkoper en niet verkloot met malsmeppen.
*****Kraak........
pi_60158689
Biefstuk,ik heb er een haat liefde verhouding mee!
Ben er dol op als het een heerlijk biefje is,die nog lekker rauw van binnen is
Doorbakken zie ik bijna als een doodzonde
Ellende is alleen..ik neem de tips in acht,dus laat het biefstuk op kamertemp komen...zout het wel vlak voor het de pan in gaat.
En kwa in beweging houden...ik lijk wel een op hol geslagen kermis octopus
Gaat dus vaak goed,en laat het inderdaad ook even rusten voor ik het ga eten.
Alleen de temp van het braadmiddel of olie/mix van olie en braadmiddel danwel roomboter....is een constant probleem!
Of de jus verbrand...of het is niet heet genoeg om de biefstuk gelijk in 1 keer dicht en bruin te krijgen!
Heb van alles geprobeerd...enige wat nog enigzins lijkt op een lekkere biefstuk en jus,is bakken in de meest commerciele bakboter der tijden...CROMA!
Dan nog moet ik oppassen dat ik er inderdaad bij blijf....maar ben dan voorbereid,en mik net op tijd als de boter goed heet is en het schuim wegtrekt de biefstuk in de pan!
Geloof dat ik maar met die croma verder ga,want andere manieren leveren mij en de biefstuk een hoop stress op!
En uiteraard begint zowieso alles met een goed stukje vlees!
Je kan gigantisch uitpakken,maar als het vlees niet van kwaliteit is....geef het dan maar op,en verwen je honden ermee!
pi_60158694
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:47 schreef kraakvandaal het volgende:
Probeer eens paardenbiefstuk.
Goedkoper en niet verkloot met malsmeppen.
Leuke tip...alleen moet je dan wel van paardenbiefstuk houden!
Heb niets tegen paardenbiefstuk(heb het ook geprobeerd) maar er zit een vrij specifieke smaak aan,waar je van moet houden...
Persoonlijk vind ik het niet lekker..beetje zoetige weeige nasmaak.
Voordeel is wel inderdaad,dat het vaak wat malser is en ook nog eens goedkoper.
  donderdag 17 juli 2008 @ 12:45:48 #68
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60163472
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:39 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Was écht heel lekker . Precies goed, nog een vleugje roze van binnen, heerlijk mals, lekkere bruine korst. Ik ben een biefstukkoningin poop, een biefstukkoningin .

Ik heb ze van tevoren uit de koelkast gehaald en gezouten (SHE ), in flink hete boter/zonnebloemolie gelegd, niet te hard gewiebeld, omgedraaid, en na een minuutje het vuur lager gezet tot ze klaar waren. Ging helemaal prima.

Het vlees kwam trouwens uit een Turkse slager, waarbij expleciet vermeld was dat het niét platgemept of anders behandeld mocht worden. Was fantastisch vlees: rozerood, belachelijk mager en geen pezen.

Het is dat ik m'n fotocamera uitgeleend heb, anders had ik een fotoreeks gemaakt .
Jaja, geen foto's dus.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 17 juli 2008 @ 12:52:10 #69
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60163573
* SHE pinkt traantje weg


Toch jammer dat ze zo snel opgroeien he?
*sniff*
  donderdag 17 juli 2008 @ 12:57:29 #70
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60163681
Ik grien even mee, van geluk dan he?
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:54 schreef Mr.Noodle het volgende:


Tenderloin-gedeelte zit het beste van de koe..
Handig plaatje (voor mij ) in de VS staat het op de verpakking aangegeven welk gedeelte je te pakken hebt Ik wist het meeste al wel te vinden maar die brisket had ik dus pas .... Ik vond het geen aanrader.

Hebben ze zo'n plaatje eigenlijk ook voor de Nederlandse onderdelen zeg maar?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60164593
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 12:57 schreef popolon het volgende:
Hebben ze zo'n plaatje eigenlijk ook voor de Nederlandse onderdelen zeg maar?
Yep. Vleeswijzer.nl, die sturen het naar je op. (Al zullen ze het niet naar de vs sturen.)
Maar daar heb je weer geen donder aan, want slagers noemen het vlees toch weer anders.
  donderdag 17 juli 2008 @ 13:39:51 #72
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60164735
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 13:34 schreef zovty het volgende:

[..]

Yep. Vleeswijzer.nl, die sturen het naar je op. (Al zullen ze het niet naar de vs sturen.)
Maar daar heb je weer geen donder aan, want slagers noemen het vlees toch weer anders.
Aha, ik vroeg het me eigenlijk gewoon af.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_60164844
Biefstukkie bakken.

Ook een leuk topic om door te lezen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 17 juli 2008 @ 15:07:10 #74
156451 nexus-pilot
Slapend horror
pi_60166887
Probeer eens een keertje boter te vervangen door kruidenboter , dat smaakt best lekker.
Ik zie daar 2 dwergen staan en ze zijn dronken ;[.
  donderdag 17 juli 2008 @ 15:37:47 #75
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_60167558
Bij de Hanos hebben ze heerlijk Braziliaans vlees en ook heerlijke Argentijnse stukken vlees......
Dan proef je echt verschil hoor...
Kost wat , maar daar geniet je dan ook van....
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')