quote:Op zondag 13 juli 2008 21:22 schreef JAM het volgende:
Ik zou wel een Japans meisje vermanend toe willen spreken om haar daarna vaderlijk over de knie te leggen en op haar billen te tikken terwijl ik: 'Foei, Naoko, foei!', zeg. Dat lijkt me nu wel wat.
Ik heb op 't moment vooral nog belegen socialistica staan, IR. Die wil je niet.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:25 schreef I.R.Baboon het volgende:
Overigens moet mijn Bibliotheek (waar nog niks mee gebeurd is en die nu dus eigenlijk al 2 weken leeg staat) natuurlijk gevuld worden, dus als je voortaan boeken weg gaat gooien kom ik ze wel ophalen, Gellius. Behalve als het doktersromannetjes zijn.
quote:Op zondag 13 juli 2008 21:40 schreef Gellius het volgende:
Je bedoelt l'Histoire de l'oeil, van Georges Bataille?
Klinkt goed. Als ik Bij Nader Inzien uitheb zal ik er eens aan denken.quote:the sexual experimentation of two teenage lovers, and their increasing perversion
Correct.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:27 schreef Gellius het volgende:
[..]
Ik heb op 't moment vooral nog belegen socialistica staan, IR. Die wil je niet.
Hee Fotoloog!quote:Op zondag 13 juli 2008 22:22 schreef fotoloog het volgende:
@Gellius,is u genegen een nieuwe plaat te plaatsen is RdsA?
@Stali,Blik bier(you are beautyful
Wist ik. Oud papier dus.quote:
En het gaat me niet eens om die paar tientjes die ik er nog voor vangen kan, maar veel meer om het principe om boeken niet weg te gooien. Kijk, voor een goed doel zoals een boekverbranding doneer ik ze graag. Maar ze in de papierindustrie te laten omzetten tot eierdozen en Ikea-meubelen, nee.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:14 schreef Stali het volgende:
[..]
Louis, verleidelijk maar wij moeten juist van de boeken af...
BIj het oud papier zetten kan ik ook niet aan..
Ga met Koninginnedag 2009 wel in BoZ staan met een hoop gevulde bananendozen..
En inderdaad weer lid worden van de bieb. De pest is alleen dat het hier op het dorp nogal beperkt is, er voor nieuwe boeken wachtlijsten zijn en je er extra voor moet betalen en daar heb ik allemaal geen geduld voor.
Boekverminking ben ik ook geen voorstander van.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:33 schreef LXIV het volgende:
[..]
En het gaat me niet eens om die paar tientjes die ik er nog voor vangen kan, maar veel meer om het principe om boeken niet weg te gooien. Kijk, voor een goed doel zoals een boekverbranding doneer ik ze graag. Maar ze in de papierindustrie te laten omzetten tot eierdozen en Ikea-meubelen, nee.
Dat klinkt inderdaad toch iets meer als een boek voor JAM.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:32 schreef Gellius het volgende:
Als je houdt van een vrouw die eieren en een uitgesneden koeienoog met haar bekkenbodemspieren in haar kut samenknijpt is dit het boek voor je, inderdaad.
Moet kunnen heel effies,goed,en met jou hopelijk ook !quote:Op zondag 13 juli 2008 22:30 schreef Stali het volgende:
[..]
Hee Fotoloog!
Dat is lang geleden! Hoe is het met jou?
Of is dat hier niet op z'n plaats?
Overigens heb ik mijn exemplaar gevonden in de centrale-verwarmings-controlekamer van een vrijwel verlaten kantoorgebouw. Er was daar een geïmproviseerd bureautje met een hele stapel beschimmelde boeken: kennelijk ooit het domein van een literatuurminnende technicus. Ik heb het boekje met de nodige hygiënische omzichtigheid tot mij genomen.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:36 schreef I.R.Baboon het volgende:
[..]
Dat klinkt inderdaad toch iets meer als een boek voor JAM.
Maar goed, je weet hoe dat gaat met calvinistisch opgevoede types: die gaan HELEMAAL LOS.
Klopt, klopt. Maar toch is het niet altijd even gemakkelijk om ze dan maar weg te gooien. Waardeloze boeken in prachtig glanspapier gooi ik trouwens gemakkelijker weg dan goede boeken die half vergaan zijn. Ik kan zelfs maar moeilijk een goed boek, zoals bijvoorbeeld "Kaas" dat voor vijftig cent op een boekenmarkt te koop is, laten liggen. Gewoon omdat voor mijn gevoel de intrinsieke waarde van deze tekst veel en veel hoger is. Ook al heb ik het boekje al en ook gelezen.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:38 schreef Gellius het volgende:
Ach ptah, valse romantiek. Als het waardeloze boeken zijn: weg ermee! Als het lelijk uitgegeven edities van goeie boeken zijn, die je op iedere straathoek mooier en beter uitgegeven kan kopen: weg ermee!
Niet dat ik tegen tweedehands boeken ben, integendeel. Een niet onaanzienlijk deel van de boeken die ik begeer wordt niet meer uitgegeven. Die koop ik tweedehands. Die koester ik. Maar dat sentimentele gedoe over de intrinsieke waarde van een bij elkaar gelijmd stapeltje bedrukt papier.. Het gaat om wat er in staat, mensen.
Je mag van mij ook boeken hebben, IR. Maar je begrijpt dat het juist is wat ik niet hebben wil wat ik weggooi/geef.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:25 schreef I.R.Baboon het volgende:
Overigens moet mijn Bibliotheek (waar nog niks mee gebeurd is en die nu dus eigenlijk al 2 weken leeg staat) natuurlijk gevuld worden, dus als je voortaan boeken weg gaat gooien kom ik ze wel ophalen, Gellius. Behalve als het doktersromannetjes zijn.
Ik was daar vroeger mordicus tegen, omdat ik dacht dat alle boeken die ik gelezen had een afspiegeling vormden van wie ik was en alle boeken die ik al had, maar nog niet gelezen had, een voorspiegeling waren van wie ik zou zijn. Ik ben nu wat wijzer en dus ga ik geregeld met de stofkam door mijn boekenkast. Heb ik het boek niet gelezen en meer dan drie jaar niet in handen gehad: gaat het weg. En ik ben strenger met kopen. Voor de rest blijft het dezelfde fourageerdrang waar iedereen in dit subforum waarschijnlijk in meer of mindere mate aan lijdt.quote:Op zondag 13 juli 2008 22:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Klopt, klopt. Maar toch is het niet altijd even gemakkelijk om ze dan maar weg te gooien. Waardeloze boeken in prachtig glanspapier gooi ik trouwens gemakkelijker weg dan goede boeken die half vergaan zijn. Ik kan zelfs maar moeilijk een goed boek, zoals bijvoorbeeld "Kaas" dat voor vijftig cent op een boekenmarkt te koop is, laten liggen. Gewoon omdat voor mijn gevoel de intrinsieke waarde van deze tekst veel en veel hoger is. Ook al heb ik het boekje al en ook gelezen.
Verder heb ik geloof ik al eens geschreven dat ik streef naar een canon van een vast aantal (60?) boeken dat ik bezit. Wil ik daar een nieuw boek aan toevoegen, moet ik er eerst een weggooien. De overgrote meerderheid van mijn boeken lees ik toch eigenlijk nooit, en de meeste informatie is wel op het internet te vinden!
Alleen de taalkundig ernstig achtergeblevenen zeggen friet. Het *is* patat.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:02 schreef borisz het volgende:
De en Het is net zoiets als Patat en Friet.
Het is HET.
eensquote:Op zondag 13 juli 2008 23:04 schreef Gellius het volgende:
[..]
Alleen de taalkundig ernstig achtergeblevenen zeggen friet. Het *is* patat.
Ik denk dat de belangstelling voor deze topic op zich al onweerlegbaar bewijs is voor bovenstaande theorie, Gellius.quote:Op zondag 13 juli 2008 21:55 schreef Gellius het volgende:
[..]
Niet wervend genoeg nog? Ik zou toch denken van wel.
Jij wel IR. Jij wel.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:04 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het fijnste aan firefox vind ik dat de zoekbalk discreet onderin staat. En dat er al jarenlang tabs inzaten. En dat het adressen tikken in versie 3 ook veel makkelijker is. Maar als IT-consultant ben je sowieso wel een beetje een nerd he.
Kortzichtige randstedeling.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:04 schreef Gellius het volgende:
[..]
Alleen de taalkundig ernstig achtergeblevenen zeggen friet. Het *is* patat.
Precies. Het is niet voor niets de 'Patatgeneratie' en niet de 'Frietgeneratie'quote:Op zondag 13 juli 2008 23:04 schreef Gellius het volgende:
[..]
Alleen de taalkundig ernstig achtergeblevenen zeggen friet. Het *is* patat.
Ik wil het best even met argumenten omkleden hoor: "Friet"(frite, frites, frité) slaat op de bereidingswijze: gefrituurd. Is weinig verhelderend, omdat je werkelijk alles kan frituren: aardappelen, gras, stukken cement, provincialen, mobiele telefoons. De term verheldert dus niets. Blieft u friet? Friet wat? Maar "patat" slaat op het ding zelf: aardappel. Die kan je naar believen gekookt of gefrituurd bestellen en nuttigen. In een snackbar is het meestal wel duidelijk welke variant aangeboden wordt.quote:
In een friettent (provinciaals voor snackbar) is het ook meestal wel duidelijk wát gefrituurd moet worden wanneer men "friet" bestelt.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:22 schreef Gellius het volgende:
[..]
Ik wil het best even met argumenten omkleden hoor: "Friet"(frite, frites, frité) slaat op de bereidingswijze: gefrituurd. Is weinig verhelderend, omdat je werkelijk alles kan frituren: aardappelen, gras, stukken cement, provincialen, mobiele telefoons. De term verheldert dus niets. Blieft u friet? Friet wat? Maar "patat" slaat op het ding zelf: aardappel. Die kan je naar believen gekookt of gefrituurd bestellen en nuttigen. In een snackbar is het meestal wel duidelijk welke variant aangeboden wordt.
Nu zoek ik op patat friet ttk site:fok.nl en kom ik meteen mijn post tegen! Na pak hem beet twee minuten al geindexeerd door google!quote:Op zondag 13 juli 2008 23:29 schreef Gellius het volgende:
De friet zal mij verder worst zijn hoor, maar ik geloof dat mijn eerste post op dit forum over dit twistpunt ging.
Patat friet dus.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:22 schreef Gellius het volgende:
[..]
Ik wil het best even met argumenten omkleden hoor: "Friet"(frite, frites, frité) slaat op de bereidingswijze: gefrituurd. Is weinig verhelderend, omdat je werkelijk alles kan frituren: aardappelen, gras, stukken cement, provincialen, mobiele telefoons. De term verheldert dus niets. Blieft u friet? Friet wat? Maar "patat" slaat op het ding zelf: aardappel. Die kan je naar believen gekookt of gefrituurd bestellen en nuttigen. In een snackbar is het meestal wel duidelijk welke variant aangeboden wordt.
Dat moet de enige juiste aanduiding zijn. Ik zou haast zin een een patatje friet krijgen.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:32 schreef Stali het volgende:
[..]
Patat friet dus..
Voor wanneer er toevallig een autist patat staat te bakken he..
Gellius, wat doe je!quote:Op zondag 13 juli 2008 23:34 schreef Gellius het volgende:
Alwéér welkom, Loewie!. Is het overigens enger dat je na een paar seconden geïndexeerd bent dan naar een dag of wat?
Of nee; edit die post, en kijk es? Dat heb ik nog nooit geprobeerd.
Nou, ik vind het wel frappant. "Vroeger" kon dat wel weken duren.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:34 schreef Gellius het volgende:
Alwéér welkom, Loewie!. Is het overigens enger dat je na een paar seconden geïndexeerd bent dan naar een dag of wat?
Of nee; edit die post, en kijk es? Dat heb ik nog nooit geprobeerd.
Ik durf te wedden dat het aantal kb voor alle posts op fok per minuut niet boven de megabyte uitkomt. Maar goed, da's maar fok. Het blijft niets vergeleken met het aantal gigabytes dat met films en muziek over het net gaat, hoor. Het is althans niet verbazingwekkender dan het feit dat het forum jouw post direct na (damart!) het intypen laat zien.quote:Op zondag 13 juli 2008 23:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, ik vind het wel frappant. "Vroeger" kon dat wel weken duren.
Ga eens na hoe waanzinnig veel capaciteit Google moet hebben om dus permanent van alle internetpagina's bij te kunnen houden wat er allemaal veranderd. Iedere keer als iemand dus een post op een forum maakt, "ziet" Google dat, indexeert en beoordeelt het en slaat het op tot het einde der tijden. Iedere keer, miljarden keren per uur over de hele wereld! Vind je dat geen Big Brother-idee?
Google weet dus gewoon alles, meteen, wereldwijd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |