Ook de 1 cent stukken? Of doet de horeca ook mee aan dat achterlijke afronden?quote:Op zondag 13 juli 2008 16:52 schreef Plots het volgende:
ik gooi het kleingeld gewoon in hun gezicht
4,95. Met 5 is dat 9.95, met 10 is het 19,95 en met 2x2 en 1 x 1 cent is het weer 20.quote:
quote:Op zondag 13 juli 2008 18:56 schreef -_Guitarist_- het volgende:
[..]
4,95. Met 5 is dat 9.95, met 10 is het 19,95 en met 2x2 en 1 x 1 cent is het weer 20.
Dan kan je beter pieken en zo eens in de zoveel tijd een groter geldbedrag niet teruggeven.quote:Op zondag 13 juli 2008 19:07 schreef Dromer het volgende:
Héél snel uittellen zodat de klant het niet kan volgend, systematisch enkele tientallen centen per keer achterhouden en hopen dat de meesten het toch niet controleren.
(ik controleer het eigenlijk nooit als ik wisselgeld terugkrijg)
Je wilt de klant duidelijk maken, dat wat de klant terug krijgt, ook klopt. Dus je geeft op dezelfde manier het geld aan de klant, als dat je zelf telt. Daarnaast, is het niet onhandig als je bijvoorbeeld eerst briefgeld op je handen krijgt, en vervolgens klein geld? Klein geld valt soms op het briefgeld en glijd zo weg.quote:Op zondag 13 juli 2008 15:00 schreef Kevint91 het volgende:
Ik heb sinds een maandje een baantje in de horeca.
Hierbij moet ik regelmatig aan klanten wisselgeld teruggeven.
Ik vroeg me af of er bepaalde regels zijn voor het teruggeven van wisselgeld aan de klant.
Terugtellen etc. kan ik wel, maar het geld teruggeven aan de klant lukt me nog niet helemaal.
Moet je bijvoorbeeld bij klein beginnen, of juist bij de biljetten? En tel je naar het bedrag toe dat de klant geeft of andersom? En hoe zeg je dat dan tegen de klant?
Ja, het bedrag moet kloppen. Elke klant die zeurt over de volgorde van het teruggeven stelt zich aan en moet niet zeuren.quote:Op zondag 13 juli 2008 15:00 schreef Kevint91 het volgende:
Ik vroeg me af of er bepaalde regels zijn voor het teruggeven van wisselgeld aan de klant.
quote:Op vrijdag 18 juli 2008 15:25 schreef Gitarist het volgende:
Ik tel altijd van de prijs van het product door naar het bedrag waar de klant mee betaald:
Prijs (stel): 4,35
Klant betaald met: 10
Ik betaal terug met:
1 x 0,05 (= 4,40)
1 x 0,10 (= 4,50)
1 x 0,50 (= 5,00)
1 x 5,00 (= 10,00)
Werkt altijd en je kan je niet vergissen.
In de horeca wel, maar over het algemeen niet, neem ik aan? Of rond jij je boodschappen en andere aankopen altijd af?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 19:33 schreef ozzietukker het volgende:
[..]Ik mag toch hopen dat de klant zegt maak van die 4,35 maar 5 euro en laat de rest maar zitten.
Maar TS heeft het over de horeca.. uiteraard zullen er altijd een paar mensen zijn die hun geld gepast terug willen hebben, maar het merendeel zal toch het bedrag afronden.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 19:58 schreef baskick het volgende:
[..]
In de horeca wel, maar over het algemeen niet, neem ik aan? Of rond jij je boodschappen en andere aankopen altijd af?
Ik wil toch hopen van niet.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 19:33 schreef ozzietukker het volgende:
Ik mag toch hopen dat de klant zegt maak van die 4,35 maar 5 euro en laat de rest maar zitten.
Dat moet je ook niet doen, proberen mee te denkenquote:Op dinsdag 22 juli 2008 20:22 schreef boarn het volgende:
Sommige cassiere's zijn ook helemaal de weg kwijt als iets 13,85 kost en je geeft 20 euro en nog 0,35 extra aan ze...
IN dat geval krijg je dus 1x0,50 1x1,00 en 1x 5,00 = 6,50 terug.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |