Heb je al een raampje open gezet?quote:Op zaterdag 12 juli 2008 18:51 schreef JJasperO het volgende:
Zonet ben ik begonnen met het inbranden van een nieuwe gietijzeren wok. Nu ben ik zo stom geweest om de eerste sessie slaolie te gebruiken.
Nu, tweede sessie met zonnebloemolie.
Euhm is er nu iets goed fout gegaan? Slaolie is voor koude bereiding...
Ik wilde het niet zo hard brengenquote:Op zaterdag 12 juli 2008 18:59 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Heb je al een raampje open gezet?
quote:Op zaterdag 12 juli 2008 18:56 schreef santax het volgende:
Wat?
Als ie in de vik is, dan kun je gewoon rustig de pan heen en weer bewegen ( mits er nog olie in zit )quote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:11 schreef santax het volgende:
Misschien is het een tip om het vuur iets minder hard te zetten
Als er blauwe damp vanaf komt is ie TE heet namelijk...
Mocht ie overingens in de fik vliegen: GEEN WATER GEBRUIKEN! Ook niet een beetje
Deksel erop en brandweer bellen
leg er een stukje kippengaas over dan kan je er vanavond op barbequenquote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:32 schreef JJasperO het volgende:
Maargoed, het is toch niet helemaal goed gegaan met die slaolie denk ik.
Na de tweede inbrandsessie wilde ik het overtollig vet weghalen met wat keukenrol, maar er ontstond allemaal bruine drap. Om de pan schoon te krijgen van dat spul, wat het ook is, ben ik er nu water in aan het koken. En wat gebeurt er: die zwarte laag onderin laat los, bladertjes. Is dat de verbrande slaolie, want ik dacht dat de pan zelf echt zou gaan verkleuren... Moet ik dat eerst wegkoken en dan nog eens een keer met zonnebloemolie inwerken.
Of die pan wegpleuren..?
Klopt, volgens mij is het gewoon logisch dat alles rookt en was dat niet omdat hij de 'verkeerde' olie heeft gebruikt.quote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:37 schreef yvonne het volgende:
Euhm, slaolie kan prima verhit worden tot 180 graden, dus dat slaolie voor koude bereiding is weet ik niet waar je dat vandaan hebt.
quote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:40 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
leg er een stukje kippengaas over dan kan je er vanavond op barbequen
Staat op de fles. Wat is dan die zwarte laag die onderin ontstaan is tijdens het losbranden die nu langzaam losweekt?quote:Op zaterdag 12 juli 2008 19:37 schreef yvonne het volgende:
Euhm, slaolie kan prima verhit worden tot 180 graden, dus dat slaolie voor koude bereiding is weet ik niet waar je dat vandaan hebt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |