abonnement Unibet Coolblue
  zondag 6 juli 2008 @ 13:26:30 #1
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59924075
Welkom bij de Mirena-topicreeks.

Deel 1: Mirena: voor, tijdens en na het plaatsen
Deel 2: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel II
Deel 3: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 3
Deel 4: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 4
Deel 5: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 5
Deel 6: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 6

En nu dus verder in deel 7!

In dit topic kun je terecht voor vragen, opmerkingen, klachten, etc over Mirena. Ook kun je hier je ervaringen uitwisselen, waardoor in de vorige topics een hoop misverstanden uit de weg zijn geruimd.


Wat algemene informatie over de Mirena:

Mirena, ook hormoonspiraaltje genoemd, wordt gebruikt als anticonceptie gewenst is.
Mirena is zowel geschikt voor vrouwen die al kinderen hebben gehad als voor vrouwen die nog geen kinderen hebben. Het kan een alternatief zijn voor sterilisatie of wanneer andere anticonceptiemethoden niet goed verdragen worden. Mirena heeft een gebruiksduur van 5 jaar.

Mirena is geschikt voor vrouwen die last hebben van versterkt menstrueel bloedverlies (menorragie), aangezien de hoeveelheid bloedverlies onder invloed van Mirena met gemiddeld 80% vermindert.

Door de lokale werking van Mirena zijn er weinig hormonale bijwerkingen. Het hormoon levonorgestrel wordt rechtstreeks in de baarmoeder afgegeven, waardoor er minder van dit hormoon nodig is in vergelijking met de pil. De hoeveelheid hormoon die in het bloed en dus in de rest van het lichaam komt, is bij Mirena zelfs 60 tot 100 maal minder dan bij de anticonceptiepil. Daarom wordt de normale cyclus bij gebruik van Mirena niet verstoord. Een ander eigenschap van Mirena in vergelijking met de pil is dat je er niet elke dag aan hoeft te denken.

Evenals de pil bevat Mirena een hormoon waarvan de anticonceptieve werking op het baarmoederslijmvlies te vergelijken is met die van progesteron, een hormoon dat door het lichaam zelf wordt gemaakt. Dit hormoon, het levonorgestrel, zorgt ervoor dat het endometrium in een rustfase komt zodat het niet meer reageert op oestrogenen (vrouwelijke hormonen die in de eierstokken worden gemaakt). Daardoor wordt het baarmoederslijmvlies niet meer opgebouwd en worden de bloedingen veel lichter en ook minder pijnlijk. Mirena zorgt er eveneens voor dat het slijm in de baarmoederhals taaier en dikker wordt; dit maakt dat de zaadcellen moeilijk in de baarmoeder kunnen doordringen. Mirena biedt een vergelijkbare bescherming tegen zwangerschap als sterilisatie bij de vrouw.



Bij de apotheek krijg je de Mirena in een grote platte doos verpakt mee. In deze doos zit Mirena samen met het inbrengsysteem. In werkelijkheid is Mirena echter heel klein:



Mirena wordt bij voorkeur geplaatst tijdens de menstruatie; in ieder geval binnen zeven dagen nadat de bloeding is begonnen. Gedurende deze periode staat de baarmoedermond meer open en gaat het inbrengen gemakkelijker. Het inbrengen begint net als het inwendig onderzoek dat je misschien al gewend bent. De arts zal Mirena met behulp van de Mirena-inserter via de vagina in de baarmoeder inbrengen. De draadjes worden tot een lengte van ongeveer 3 cm afgeknipt vanaf de baarmoedermond. Soms kun je de draadjes met de vinger blijven voelen.

De meeste vrouwen kunnen Mirena gebruiken, maar Mirena is, zoals geldt voor elke vorm van anticonceptie, niet voor iedereen geschikt. Je arts kan je hierover duidelijkheid verschaffen.


Deze 'beknopte' tekst is een samenvatting van informatie van de Mirena-website, waar uiteraard verder nog veel meer informatie over dit hormoonspiraaltje te vinden is.

De alsmaar groter wordende lijst met Fok!sters die een Mirena hebben:

2h2h
Angelcakes
ArwenMM
AudreyHepburn
babsjuh
B.ertha
Blinky
BloodyLotte
CyclingGirl
Dainese
dana123
danya_rachel
Enfermera
Ephemera
Firx
Hammer06
hannekethemaster
Ikook
_Ingrid_
Ingrid19
JamesBrownie
Jipje
Jojogirl
Kimpii
lair
Larissa
Lief17
Ml-etje
Mar77
MissBehave
MissLeDuq
mom-at-work
mspoez
Muck
netje_nl
n8
N.icka
Ofresca
Paradijsvogeltje
penny
Principessa
Quinazoline
Raissa
Remidepemi
Rhanna
Rhiapona
SanneLeeuwenkamp
seilram
soffietje
Stamp_Kip
Susanne1980
SV
Syytön
syzo
teigan
TheSilentEnigma
Twinky
zoeperzazke
Wynter
XcUZ_Me
zoeperzazke
ZwarteMagika

Veel plezier/sterkte/succes in deel 7!

[ Bericht 1% gewijzigd door Enfermera op 06-07-2008 22:32:44 ]
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zondag 6 juli 2008 @ 13:30:00 #2
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59924122
Ik weet nou niet of er nog meer mensen in de hall of fame moeten, mis je iemand/jezelf, zeg het, dan pas ik 'm nog ff aan
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zondag 6 juli 2008 @ 13:31:12 #3
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59924145
Hoi .

Mag ik ook even in het lijstje van Trotste Mirena-Bezitsters? .
Niet meer actief op Fok!
  zondag 6 juli 2008 @ 13:34:19 #4
120364 Electrocute
Girls don't poop
pi_59924193
quote:
Op zondag 6 juli 2008 13:23 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ik weet geen antwoord op al je vragen, maar hier komen wat antwoorden! -->
- Ik denk dat je gewoon je 3 weken kan afmaken met die nuvaring, dan ongesteld worden en 'm dan laten plaatsen. Maar ik zou het idd even aan je arts vragen. Of anders de gyn, want zo'n huisarts is idd wat minder.
- Volgensmij wel, tenzij je je eigen risico nog niet hebt opgemaakt. Bij mij kostte het plaatsen 159 euro, en omdat ik mn eigen risico nog niet had betaald mocht ik mooi 150 euro dokken. Maja.
- Zie antwoord hierboven
- Bij mij is het echt een heel stuk minder. Bloeden is echt onzettend afgenomen, heb eigenlijk alleen nog maar van die micro-inlegkruisjes nodig De pijn is nog wel wat aanwezig, maar wordt ook stukken minder.
- Ja, dat is normaal. Sommige huisartsen doen het ook bij vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad, maar sommigen ook niet (zoals de mijne). Ik moest naar de gyn.
- Yup, me.. Ik vond het erg pijnlijk, ik dacht dat mijn menstruatiepijn erg was, maar dit was echt tien keer erger.. Al is het het wel waard, moet ik zeggen. (heb 'm nu bijna een half jaar) Maar ik moet wel zeggen dat het ontzettend verschilt! Er zijn hier ook genoeg meiden zonder kinderen die helemaal geen pijn hebben gehad met het zetten.
Ik heb geen nuvaring gehad, dus daar kan ik niks over zeggen.
Dan haal ik jouw laatste post nog even tevoorschijn. Aangezien mijn vragen er nog in staan kunnen er misschien nog anderen op reageren In ieder geval bedankt voor je reactie.

Ik was voornamelijk bang dat ik eerst een tijd gestopt zou moeten zijn met m'n Nuvaring. Heb m'n eigen risico nog niet opgemaakt, dus dat wordt even de bankrekening checken Ik ga in ieder geval morgen maar eens even met mijn huisarts bellen voor een afspraak. Momenteel heb ik nog een week te gaan met m'n Nuvaring, maar aangezien ik tussen deze en de vorige geen stopweek heb ingelast ben ik toch ongesteld. Weet niet of ik dan als ik hem uit doe nog steeds ongesteld ben of word. Nouja, dat zal ik maar even aan m'n huisarts vragen.

Ik heb gelukkig best een hoge pijngrens, ben ook niet echt bang voor een beetje pijn bij het plaatsen. Ik had alleen ooit gehoord dat sommige artsen zo'n ding niet willen plaatsen bij vrouwen die nooit een kind hebben gekregen.
Legally, it's questionable. Morally, disgusting. Personally, I like it.
  zondag 6 juli 2008 @ 13:37:33 #5
120364 Electrocute
Girls don't poop
pi_59924258
quote:
Op zondag 6 juli 2008 13:34 schreef Electrocute het volgende:

[..]

Dan haal ik jouw laatste post nog even tevoorschijn. Aangezien mijn vragen er nog in staan kunnen er misschien nog anderen op reageren Hmm, dat gaan we even fixen In ieder geval bedankt voor je reactie.

Ik was voornamelijk bang dat ik eerst een tijd gestopt zou moeten zijn met m'n Nuvaring. Heb m'n eigen risico nog niet opgemaakt, dus dat wordt even de bankrekening checken Ik ga in ieder geval morgen maar eens even met mijn huisarts bellen voor een afspraak. Momenteel heb ik nog een week te gaan met m'n Nuvaring, maar aangezien ik tussen deze en de vorige geen stopweek heb ingelast ben ik toch ongesteld. Weet niet of ik dan als ik hem uit doe nog steeds ongesteld ben of word. Nouja, dat zal ik maar even aan m'n huisarts vragen.

Ik heb gelukkig best een hoge pijngrens, ben ook niet echt bang voor een beetje pijn bij het plaatsen. Ik had alleen ooit gehoord dat sommige artsen zo'n ding niet willen plaatsen bij vrouwen die nooit een kind hebben gekregen.
Deze post van mij dus:
quote:
Op zondag 6 juli 2008 11:41 schreef Electrocute het volgende:
Haii!

Ik was vandaag een beetje aan het rondgooglen over Mirena toen ik hier terecht kwam. Ik gebruik momenteel de Nuvaring, omdat ik niet bijzonder goed reageer op hormonen. De pil was dus sowieso al nooit een optie. Nu vind ik de Nuvaring op zich best fijn, maar er zijn nog steeds een aantal minpuntjes. Zo is het voor mij onmogelijk om mijn menstruatie fatsoenlijk uit te stellen. Als ik in plaats van de ring eruit te laten een nieuwe in doe word ik een paar dagen later dan normaal toch gewoon ongesteld. Heel irritant. Daarnaast heb ik toch nog wel een beetje last van hormoonkwaaltjes. Ik heb al wel gelezen dat er in de Mirena nog minder hormonen zitten dan in de Nuvaring, dat zou dus op zich kunnen helpen.

Nu is mijn huisarts een goede vent, maar niet op het gebied van anticonceptie. Toen ik er voor de eerste keer kwam wilde hij me koste wat kost de pil aansmeren. Ik hoop dus dat ik hier wat informatie kan krijgen, voordat ik naar hem toe ga. Mijn prangende vragen:

- Hoe lang moet ik gestopt zijn met mijn huidige anticonceptie voordat ik een Mirena kan laten plaatsen?
- Wordt het (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars?
- Zo nee, wat kost zo'n ding?
- Hoe is jullie ervaring op het gebied van minder wordende ongesteldheid?
- Is het normaal om een doorverwijzing te vragen naar een gyneacoloog, of kunnen alle huisartsen het in principe ook?
- Zijn er hier ook vrouwen die nog geen kind hebben met een Mirena? Ik heb gehoord dat het dan een stuk pijnlijker is.
- En tot slot, zijn er misschien ook dames die net als ik eerst de Nuvaring hebben gehad en nu een Mirena hebben? Ben wel erg benieuwd naar de vergelijking.


[ Bericht 40% gewijzigd door Electrocute op 06-07-2008 13:39:40 (En ja, ik loop als een gek te klunzen hier :')) ]
Legally, it's questionable. Morally, disgusting. Personally, I like it.
  zondag 6 juli 2008 @ 13:56:48 #6
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59924598
quote:
Op zondag 6 juli 2008 13:31 schreef Viking84 het volgende:
Hoi .

Mag ik ook even in het lijstje van Trotste Mirena-Bezitsters? .
Je staat erin!
quote:
Op zondag 6 juli 2008 13:34 schreef Electrocute het volgende:

[..]

Dan haal ik jouw laatste post nog even tevoorschijn. Aangezien mijn vragen er nog in staan kunnen er misschien nog anderen op reageren In ieder geval bedankt voor je reactie.

Ik was voornamelijk bang dat ik eerst een tijd gestopt zou moeten zijn met m'n Nuvaring. Heb m'n eigen risico nog niet opgemaakt, dus dat wordt even de bankrekening checken Ik ga in ieder geval morgen maar eens even met mijn huisarts bellen voor een afspraak. Momenteel heb ik nog een week te gaan met m'n Nuvaring, maar aangezien ik tussen deze en de vorige geen stopweek heb ingelast ben ik toch ongesteld. Weet niet of ik dan als ik hem uit doe nog steeds ongesteld ben of word. Nouja, dat zal ik maar even aan m'n huisarts vragen.

Ik heb gelukkig best een hoge pijngrens, ben ook niet echt bang voor een beetje pijn bij het plaatsen. Ik had alleen ooit gehoord dat sommige artsen zo'n ding niet willen plaatsen bij vrouwen die nooit een kind hebben gekregen.
Oke, mooi zo. Ja, wat betreft die pijn, tis gewoon ontzettend verschillend! Gewoon ontspannen en bij een arts doen waar je je op je gemak voelt.. En misschien vriendlief / steun meenemen zodat, als je pijn hebt, je ook thuis kan laten brengen.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zondag 6 juli 2008 @ 14:57:11 #7
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59925943
Mag ik ook nog op het lijstje?
quote:
Op zondag 6 juli 2008 13:37 schreef Electrocute het volgende:

Ik was vandaag een beetje aan het rondgooglen over Mirena toen ik hier terecht kwam. Ik gebruik momenteel de Nuvaring, omdat ik niet bijzonder goed reageer op hormonen. De pil was dus sowieso al nooit een optie. Nu vind ik de Nuvaring op zich best fijn, maar er zijn nog steeds een aantal minpuntjes. Zo is het voor mij onmogelijk om mijn menstruatie fatsoenlijk uit te stellen. Als ik in plaats van de ring eruit te laten een nieuwe in doe word ik een paar dagen later dan normaal toch gewoon ongesteld. Heel irritant. Daarnaast heb ik toch nog wel een beetje last van hormoonkwaaltjes. Ik heb al wel gelezen dat er in de Mirena nog minder hormonen zitten dan in de Nuvaring, dat zou dus op zich kunnen helpen.

Nu is mijn huisarts een goede vent, maar niet op het gebied van anticonceptie. Toen ik er voor de eerste keer kwam wilde hij me koste wat kost de pil aansmeren. Ik hoop dus dat ik hier wat informatie kan krijgen, voordat ik naar hem toe ga. Mijn prangende vragen:

- Hoe lang moet ik gestopt zijn met mijn huidige anticonceptie voordat ik een Mirena kan laten plaatsen?
- Wordt het (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars?
- Zo nee, wat kost zo'n ding?
- Hoe is jullie ervaring op het gebied van minder wordende ongesteldheid?
- Is het normaal om een doorverwijzing te vragen naar een gyneacoloog, of kunnen alle huisartsen het in principe ook?
- Zijn er hier ook vrouwen die nog geen kind hebben met een Mirena? Ik heb gehoord dat het dan een stuk pijnlijker is.
- En tot slot, zijn er misschien ook dames die net als ik eerst de Nuvaring hebben gehad en nu een Mirena hebben? Ben wel erg benieuwd naar de vergelijking.


Ik ben overgestapt van de Nuvaring op Mirena. Nuvaring had ik eveneens omdat ik niet tegen de hormonen in de pil kon, daarnaast kon ik met de Nuvaring slechts een week mijn ongesteldheid uitstellen en ook kinderen heb ik nog niet gekregen (we komen dus aardig overeen).

Je hoeft niet speciaal te stoppen met je huidige anti-conceptie, het kan gewoon in je stopweek. Plaatsing kan gedaan worden door de huisarts, maar mijn huisarts heeft het verkloot, hoe dat zit met vergoeden, daar moet ik nog achter komen (heb er nu namelijk 2 gehad).

Het plaatsen zelf, tja, prettig is anders... Het doet niet @$#$%^#$%&#%@$%@##$!@$ pijn, maar toch wel behoorlijk. Ik ben die middag echt niet lekker geweest, 's avonds ging het al beter en de volgende dagen lichte krampen die met een pijnstiller te verhelpen waren.

Omdat hij er nog maar net in zit kan ik je over ongesteldheid niet zo heel veel vertellen... Als het "slecht" is over een week maar misschien ook wel niet! Ook heb ik al een tijdje geen prut meer aangetroffen in mijn ondergoed.

Daarnaast heb ik het idee dat door de overstap van de Nuvaring naar de Mirena mijn libido een behoorlijk eind omhoog gegaan is. Of de seks ook anders is, daar kom ik binnenkort nog wel achter...
pi_59925944
even een tvp. Donderdag dus, in m'n uppie bij de huisarts zonder verdoving. Gelukkig op zo'n 5 minuutjes fietsen dus hopelijk gaat het toch lukken, ook al ben ik echt doodsbang..... Afspraak moet ik nog maken, hopelijk heb ik maandag het lef om te bellen haha
I had a signature once. It was awful.
pi_59925977
quote:
Op zondag 6 juli 2008 14:57 schreef Ofresca het volgende:
Plaatsing kan gedaan worden door de huisarts, maar mijn huisarts heeft het verkloot,
wat bedoel je met verkloot?? (ja snap het woord wel, maar wat ging er mis dan?)
I had a signature once. It was awful.
  zondag 6 juli 2008 @ 15:01:04 #10
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59926046
quote:
Op zondag 6 juli 2008 14:58 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

wat bedoel je met verkloot?? (ja snap het woord wel, maar wat ging er mis dan?)
Een vaag verhaal. De pootjes klapten volgens haar te vroeg uit ofzo... Verder geen ramp en ook geen schade ofzo. Maar wel vervelend. Mijn vader (eveneens huisarts) snapte niet hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen. Maar ach, verder geen last van gehad...
  zondag 6 juli 2008 @ 21:25:52 #11
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_59934534
quote:
Op zondag 6 juli 2008 13:30 schreef Enfermera het volgende:
Ik weet nou niet of er nog meer mensen in de hall of fame moeten, mis je iemand/jezelf, zeg het, dan pas ik 'm nog ff aan
Dit is de complete nieuwe lijst (stuk of 6 nieuwe erbij, je_ouwe_moer eruit, mooie score dus):

2h2h
Angelcakes
ArwenMM
AudreyHepburn
babsjuh
B.ertha
Blinky
BloodyLotte
CyclingGirl
Dainese
dana123
danya_rachel
Enfermera
Ephemera
Firx
Hammer06
hannekethemaster
Ikook
_Ingrid_
Ingrid19
JamesBrownie
Jipje
Jojogirl
Kimpii
lair
Larissa
Lief17
Ml-etje
Mar77
MissBehave
MissLeDuq
mom-at-work
mspoez
Muck
netje_nl
n8
N.icka
Ofresca
Paradijsvogeltje
penny
Principessa
Quinazoline
Raissa
Remidepemi
Rhanna
Rhiapona
SanneLeeuwenkamp
seilram
soffietje
Stamp_Kip
Susanne1980
SV
Syytön
syzo
teigan
TheSilentEnigma
Twinky
zoeperzazke
Wynter
XcUZ_Me
zoeperzazke
ZwarteMagika
  zondag 6 juli 2008 @ 22:33:39 #12
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59936923
Thanks TheSilentEnigma ! ^^ Ik heb de beginpost ff geupdate

Trouwens, heb 'm nu bijna 6 maanden en mijn haaruitval is sinds een paar dagen een stuk minder, alsook de puistjes op mijn rug! Hoezee! Zal het dan tochhh
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59941947
quote:
Op zondag 6 juli 2008 21:25 schreef TheSilentEnigma het volgende:

[..]

Dit is de complete nieuwe lijst (stuk of 6 nieuwe erbij, je_ouwe_moer eruit, mooie score dus):
ik mag er nog even uit hoor, want ik moet nog wel voldoende lef bij elkaar schrapen haha!
I had a signature once. It was awful.
pi_59943717
donderdag half 2 staat de afspraak, ben de eerste na de lunchpauze dus dan hoef ik in ieder geval niet lang te wachten. Oef, ik ben nu al zenuwachtig.....
I had a signature once. It was awful.
  maandag 7 juli 2008 @ 14:07:39 #15
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59947613
@ Electrocute (even zonder je hele verhaal ):

Ik ben 3 jaar aan de nuvaring geweest, ben voor 2 mnd op de pil overgegaan, omdat ik de mirena nog niet wilde laten zetten, maar wel binnen 3 mnd (en geen zin had om 3 nuvaringen te kopen die ik toch niet ging opmaken, en de pil wordt volledig vergoed). In zekere zin ben ik dus ook van de nuvaring op de mirena overgegaan. Maakt niets uit, ze plaatsen em, zoals eerder gezegd, tijdens je stopweek. Het beste is op je zwaarste dag.

Ik heb ook nog geen kinderen, en vond de pijn meevallen. Heb 's avonds wat zware krampen gehad, maar idd, met een ibuprofen 400 waren ze weg De dag erna al geen last meer, heb alleen last gehad van maagpijn, maar dat kwam doordat ik heel verkrampt ging lopen en zitten.
Ik heb ook geen prut meer, heb hem er nu ongeveer 2 weken inzitten, en al een week geen prut meer Maar ook ik kan je nog niks vertellen over de menstruatie.

Bij mij werd hij volledig vergoedt, ook al zou ik nog eigen risico moeten betalen. Voordeeltje wat je dus even na moet vragen, kan je bij de huisarts doen.
Ik heb de mijne door de huisartsassistente laten plaatsen, maar zoals ik begrijp heb jij weinig vertrouwen in je huisarts, je mag altijd een verwijzing naar een gynaecoloog vragen natuurlijk! (zou ik geloof ik wel doen als ik jou was, iemand met routine in het zetten is altijd beter Dan gaat het vlugger en doet het volgens mij ook gewoon veel minder pijn)

Tegen de pijn krijg je trouwens ook pijnstillers voorgeschreven, 1tje avond van tevoren en 1tje een uur van tevoren.

Ik vind het nu prima bevallen, hoef nergens aan te denken 's morgens of 's avonds, perfect Nu hopen dat de menstruatie wegblijft, dan is het helemaal perfect
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 7 juli 2008 @ 14:09:10 #16
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59947652
quote:
Op maandag 7 juli 2008 11:16 schreef zoeperzazke het volgende:
donderdag half 2 staat de afspraak, ben de eerste na de lunchpauze dus dan hoef ik in ieder geval niet lang te wachten. Oef, ik ben nu al zenuwachtig.....
komt helemaal goed!
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59947673
mijn vriendin krijg deze week die unit, dus ik kijk hier eens mee.
hopelijk blijft haar libido op peil en voel ik geen touwen tegen mijn eikel.
Motto: Eens is ook dit voorbij...
Red een boom - eet een bever!
  maandag 7 juli 2008 @ 14:16:44 #18
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59947818
quote:
Op zondag 6 juli 2008 22:33 schreef Enfermera het volgende:
Thanks TheSilentEnigma ! ^^ Ik heb de beginpost ff geupdate

Trouwens, heb 'm nu bijna 6 maanden en mijn haaruitval is sinds een paar dagen een stuk minder, alsook de puistjes op mijn rug! Hoezee! Zal het dan tochhh
goed om te lezen! Ik heb nu ook wel meer haaruitval, maar ik weet niet in hoeverre dat te maken heeft met het weer... En ik heb meer puistjes in mn gezicht, maar het valt nog mee tot nu toe...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 7 juli 2008 @ 14:17:38 #19
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59947838
quote:
Op maandag 7 juli 2008 14:10 schreef mighty_myte het volgende:
mijn vriendin krijg deze week die unit, dus ik kijk hier eens mee.
hopelijk blijft haar libido op peil en voel ik geen touwen tegen mijn eikel.
Die unit

En touw? Hooguit een sprietje, en bij de meeste vrouwen krullen deze na een aantal dagen netjes om, en voel je niks
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59948599
quote:
Op maandag 7 juli 2008 14:07 schreef Jipje het volgende:
Tegen de pijn krijg je trouwens ook pijnstillers voorgeschreven, 1tje avond van tevoren en 1tje een uur van tevoren.
Is ook weer overal anders hoor, ik moet gewoon een ibuutje van te voren nemen. Zou ook niet weten waarom je de avond van te voren al wat in zou nemen, dat is dan alweer uitgewerkt.... Ik pak denk ik gewoon een ibu 600, ik heb regelmatig migraine waardoor ik vaker ibu in neem en er dus iets meer aan gewend ben....
I had a signature once. It was awful.
  maandag 7 juli 2008 @ 15:05:03 #21
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_59948814
Hallo, ik heb ff een vraag.
Vrouw lief heeft nu ook Mirena, maar omdat we ooit toch eens kinderen willen... moet hij er toch een keer uit.
Nu is mijn vraag, hebben jullie hier ervaring mee?? Nog veel last van gehad? of viel dat allemaal wel mee?
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  maandag 7 juli 2008 @ 16:15:00 #22
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59950336
quote:
Op maandag 7 juli 2008 14:16 schreef Jipje het volgende:

[..]

goed om te lezen! Ik heb nu ook wel meer haaruitval, maar ik weet niet in hoeverre dat te maken heeft met het weer... En ik heb meer puistjes in mn gezicht, maar het valt nog mee tot nu toe...
Yup ^^
Hmm.. Oke, nou das mooi.
Trouwens, ik kreeg idd 2 pijnstillers; 1 voor de ochtend voor de ingreep en een paar uur van te voren, maar ook een pilletje om je baarmoedermond wat meer open te laten staan. Ik had niet het idee dat het hielp, magoed
I never look back, darling. It distracts from the now.
  maandag 7 juli 2008 @ 17:03:50 #23
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59951435
quote:
Op maandag 7 juli 2008 15:05 schreef appelsientje het volgende:
Hallo, ik heb ff een vraag.
Vrouw lief heeft nu ook Mirena, maar omdat we ooit toch eens kinderen willen... moet hij er toch een keer uit.
Nu is mijn vraag, hebben jullie hier ervaring mee?? Nog veel last van gehad? of viel dat allemaal wel mee?
Geen ervaring, maar wel reacties van andere users: uithalen gaat een stuk sneller en soepeler dan zetten, en levert geen problemen op. Je kunt ook direct na het uithalen weer zwanger worden (dus voor de dames die dat niet willen, een week voor je em eruit laat halen geen onbeschermde seks meer! )
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 7 juli 2008 @ 18:08:55 #24
92409 Twinky
Little star.
pi_59952971
nou, ik ben onge bloedkeurige afscheiding aan het verliezen. Wat nou weer
pi_59953025
Soort van TVP-tje, ik wil ook zo'n 'unit'

Ik ben een half jaar geleden gestopt met de pil, was 'm helemaal zat. En ik wil nooit meer terug. Maar condooms gaan ook vervelen, dus dan maar zo'n apparaat. Beetje jammer van de enge verhalen over pijn, maar goed, dat duurt maar een paar minuten, en daarna hoef je 5 jaar niet meer na te denken natuurlijk

Ik ben van plan 'm bij casa te laten plaatsen, heeft iemand daar ervaring mee? Ik vraag me af hoe je een afspraak moet maken, aangezien je ongesteld moet zijn. Ik weet dat echt niet van tevoren..
'En het is ook geen muggezifterij, het is muggeNzifterij.'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')