abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 7 oktober 2008 @ 20:53:17 #276
35189 Troel
scherp en bot
pi_62212952
registreer om deze reclame te verbergen
Ik kreeg net een telefoontje van een vriend die er staat

Toch nog even mee kunnen genieten
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_62216566
Echt een geweldig concert zat bovenin met perfect zicht op het podium!
Grandioos!
Typ mee! FOK!Whatpulse
PSN OnlineID: LightLuke92
  woensdag 8 oktober 2008 @ 01:12:38 #278
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62220745
Oh man, wat een ge-ni-aal optreden Zó veel beter dan Antwerpen.

Hier een paar foto'sZo...bedtijd!
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 01:13:44 #279
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_62220759
registreer om deze reclame te verbergen
Geluid was beter dan in Antwerpen, alleen nu had ik 3 grote kerels voor me

Maar heb zeker genoten!
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
  woensdag 8 oktober 2008 @ 01:20:31 #280
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_62220881
Mooi foto's Hankster!

Ik stonrecht voor de catwalk aan de rechterkant

Zal dus op zo'n 4 á 5 meter van jou vandaan gestaan hebben
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
  woensdag 8 oktober 2008 @ 01:25:27 #281
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62220944
Oké, cool

Dank je, maar ik moet ze hier en daar nog wel bewerken; vooral tijdens de eerste helft van het concert - tot aan Rog's drumsolo - moest ik nog behoorlijk aan de instellingen prusten Ik heb dan ook in totaal iets van 500mb volgeschoten o.i.d., dus dat wordt morgen dan maar even verder bekijken

Oh man, wat een concert Alleen echt he, m'n oren doen goed zeer nu...zo erg heb ik het echt nog nooit eerder gehad, terwijl het geluid deze keer toch niet zo heel erg bizar hard stond. Vaag
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 01:27:05 #282
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_62220965
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 01:25 schreef Hankster het volgende:
Oké, cool

Dank je, maar ik moet ze hier en daar nog wel bewerken; vooral tijdens de eerste helft van het concert moest ik nog behoorlijk aan de instellingen prusten Ik heb dan ook in totaal iets van 500mb volgeschoten o.i.d., dus dat wordt morgen dan maar even verder bekijken

Oh man, wat een concert Alleen echt he, m'n oren doen goed zeer nu...zo erg heb ik het echt nog nooit eerder gehad, terwijl het geluid deze keer toch niet zo heel erg bizar hard stond. Vaag
Ik vond de drums wel redelijk hard staan!

Mijn foto's komen morgenavond denk ik. Dan gooi ik Antwerpen ook wel online

Heb meteen weer afgesproken dat er wat foto's uitgewisseld gaan worden
Ik wacht alleen nog steeds op wat mails met foto's uit Antwerpen..
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
  woensdag 8 oktober 2008 @ 08:42:16 #283
4984 KELDER
De enige echte :)
pi_62223452
was echt super, stond 2e rij links in de hoek van de catwalk (op de onderste foto van hankster stond ik direct achter de meest linkse vrouw die dat spandoek vasthoud), perfect zicht.

Volgende keer nog maar uurtje eerder in de rij, dan heb ik helemaal eerste rang
You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
Be free with your tempo, be free, be free
Surrender your ego - be free, be free to yourself
pi_62223947
Zat gewoon lekker op het balkon
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
  woensdag 8 oktober 2008 @ 13:27:31 #285
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62230479
RTL Boulevard
quote:
Queen en Paul Rodgers snoeren critici de mond

Queen en Paul Rodgers brachten dinsdagavond in een uitverkocht Ahoy een spervuur aan hits, waarvan 'Tie your mother down' het openingssalvo was. Van 'Another one bites the dust' tot 'Radio ga ga' en van 'I want to break free' tot de traditionele afsluiter 'We are the champions', ze werden vol overgave en met een brede grijns gebracht. Gitarist Brian May liet het daarbij niet na om bij praktisch elk nummer het middenpad op te rennen om zijn karakteristieke riedeltjes de zaal in te slingeren.

May, drummer Roger Taylor en zanger Rodgers toeren sinds 2005 als Queen + Paul Rodgers de wereld over en dat is ook de naam waaronder vorige maand het album 'The cosmos rocks' werd uitgebracht. Van die plaat kwamen in Rotterdam vijf nummers voorbij, waaronder de single 'C-lebrity' en als eerste nummer van de toegift de titelsong.

Critici zijn niet enthousiast over het trio. Cynische recensenten kunnen het May en Taylor niet vergeven dat ze onder de naam Queen de erfenis van de in 1991 overleden frontman Freddie Mercury te grabbel zouden gooien. Fans krijgen er echter geen genoeg van. Vanaf begin tot eind gingen de handen dinsdag de lucht in en werd luidkeels meegebruld door het uitzinnige publiek.

Het onbetwiste hoogtepunt van de avond diende zich aan toen May op de middenstip stond en Taylor uitnodigde hem daar te komen vergezellen. De korte ren van de drummer over het middenpad zorgde voor oorverdovend applaus, gejuich en gejoel. Vervolgens zong het duo '39', een van de weinige relatief onbekende nummers op de setlist.

Halverwege de show speelde May moederziel alleen op de middenstip van Ahoy met zijn akoestische gitaar 'Love of my life'. Hij droeg het nummer op aan Mercury. Tijdens het onvermijdelijke 'Bohemian rhapsody' speelde de band mee met de vanaf een videoscherm zingende voormalige frontman.

Zanger Paul Rodgers, die al ruim vier decennia op de bühne staat en vooral bekend is als zanger van Free en Bad Company, kreeg ook de ruimte om enkele persoonlijke wapenfeiten te presenteren. Zijn eigen nummers, zoals 'Seagull' en 'Bad company', werden zorgvuldig tussen de meezingers van Queen gepropt. Tijdens de Free-evergreen 'All right now' ging het dak eraf.

Om de criticasters nog enigszins tegemoet te komen: er kan wel degelijk wat gezeurd worden over het optreden van de Britten. Hun setlist kent namelijk al jaren even weinig variatie als een reeks afleveringen van de gemiddelde soap. Driekwart van de nummers werd ook vertolkt tijdens de twee andere shows die ze sinds 2005 in Nederland speelden. Een beetje variatie kan geen kwaad, zou je de band willen influisteren. Maar wat niet is, dat kan nog komen: aan het speelplezier in Ahoy kan worden afgeleid dat het drietal nog jaren doorkan.
Nu.nl
quote:
Queen doet zijn uiterste best in Ahoy
Uitgegeven: 8 oktober 2008 10:37
Laatst gewijzigd: 8 oktober 2008 10:37

ROTTERDAM - Na een afwezigheid van drie jaar stond Queen samen met Paul Rodgers dinsdag in het Rotterdamse Ahoy. Het was een dankbaar weerzien tussen band en fans, die getrakteerd werden op een paar uur durende show.

NU.nl/Anneke Ruys
Queen & Paul Rodgers in Ahoy

Queen gaf in 2005 samen met Paul Rodgers nog twee uitverkochte concerten in Nederland: in Ahoy en in het Gelredome in Arnhem. Die optredens kregen dinsdag een vervolg in Ahoy.

De legendarische band en zijn frontman brachten recent - na dertien jaar! - weer een album uit onder de titel 'The Cosmos Rocks'. Zanger Paul Rodgers, die enkele jaren terug bij de band kwam na het overleden van legendarische zanger Freddy Mercury, is ook op het album te horen.

Tournee

En bij een nieuwe album hoort doorgaans ook een tournee en in het kader daarvan streek de band gisteren op het Rotterdamse Ahoy podium neer voor een lange show, die eerder al landen als Rusland en België aandeed. Met een groot podium met daaraan gekoppeld een lange catwalk hadden de bandleden voldoende ruimte om hun publiek te trakteren op datgene waar ze voor gekomen waren: een show die als vanouds het podium af moest knallen.

Ondanks dat het gemis van de legendarische Freddy Mercury moeilijk is op te vangen, deed ex-Free en Bad Company leider Rodgers zijn uiterste best en draagt het publiek de band toch nog op handen. Het concert was trouwens in een mum van tijd uitverkocht en het enthousiasme in de concertzaal was beslist voelbaar.

Golden oldies

Het optreden in Ahoy was een combinatie van oude en recente songs van een album dat niet overal goed ontvangen werd en over het algemeen als 'vrij matig' bestempeld wordt. Het waren dan ook duidelijk de 'golden oldies' als 'Bohemian Rapsody' en 'We Are The Champions' die in Ahoy de meeste impact hadden.

Er werd volop meegezongen en er werden ook vast heel wat Queen-herinneringen opgehaald door een publiek dat voor een groot deel uit veertigers en vijftigers bestond. Toch blijf je de oude Queen-sound, zoals die zo uniek werd neergezet door Freddy Mercury missen.

Daar kan gewoon geen enkele andere zanger tegenop. Nu moeten we het doen met Paul Rodgers, die wel zijn uiterste best doet om de Queen-tijden nog een klein beetje te doen herleven.
OOR
quote:
GEEN DODE PIXEL GARANTIE VOOR QUEEN :: 8-10-2008


Dode pixel garantie. Dat is wat je krijgt bij aanschaf van een TFT beeldscherm. Wanneer meer dan een bepaald aantal beeldpunten stuk blijkt te zijn, mag je je monitor of TV omruilen. In het geval van QUEEN had dat ettelijke optredens geleden al moeten gebeuren. Want het grote scherm waarop gedurende het optreden diverse beelden en animaties worden vertoond, bulkt van de zwarte vierkantjes. Mogelijkerwijs toegebracht door de meteorietenregen waarmee het concert begint.

Betekent dit dat we massaal ons geld terug moeten vragen? Geenszins. Ging het eerste concert van de Britse grootheden in 2005 nog gebukt onder een gefragmenteerde setlijst, ditmaal staat een overdaad aan hits centraal. Terwijl tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt wordt om de beste songs van de nieuwe cd The Cosmos Rocks ten gehore te brengen. Zanger Paul Rodgers krijg veel meer ruimte om te schitteren en heeft met zijn soulvolle stem de songs inmiddels helemaal naar zijn hand gezet, zonder de essentie aan te tasten. Geen enkel moment heb je de indruk naar een stel oude knarren te kijken. Ook al is dit het zoveelste concert in een lange tournee en ook al is drummer Roger Taylor als enige van de muzikanten redelijk uitgedijd.

Taylor tekent overigens wel voor een van de hoogtepunten, met het ontroerende Say It’s Not True, geeft de term drum ’n bass nieuwe dimensies door met drumsticks een solo op een staande elektrische bas te spelen en vervolgens zijn aandacht te verleggen naar een drumstel dat op het einde van een catwalk naar het midden van de zaak gaandeweg steeds verder wordt opgebouwd. De omgekeerde Keith Moon methode! Die is strategisch op de helft van het optreden geplaatst, als we al ruim een half dozijn Queen hits binnen hebben, waaronder een prachtige, massaal meegezongen versie van Love Of My Life, die zelfs gitarist/zanger Brian May een traantje weg lijkt te doen pinken.

Het is een van de vele kippenvelmomenten, maar de kroon wordt gespannen door de afsluitende uitvoering van Bohemian Rhapsody, waarvoor Freddie Mercury via videobeelden even uit zijn graf te voorschijn wordt getoverd. In een woord prachtig. Dichterbij het origineel zullen we nooit meer kunnen komen. Sterker nog: dit is het beste concert dat Queen de afgelopen 25 jaar op Nederlandse bodem heeft gedaan. Beter ook dan de twee met Mercury die ze halverwege de jaren 80 in de galmbak van de Leidse Groenoordhallen gaven. Queen is dood. Leve Queen. HANS VAN DEN HEUVEL
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 13:33:09 #286
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62230635
We maken het topic toch wel "even" vol he? Een nieuwe OP voor #13 ligt i.i.g. al klaar
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
pi_62234620
Wat een show, wij stonden eerste rij schuin voor Brian May.
GEWELDIG!!!!!!!
pi_62235227
Ik was er ook bij gister. Geweldig!
  woensdag 8 oktober 2008 @ 17:22:18 #289
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_62236790
Wat een geweldig concert! Ik was vooral onder de indruk van de super geluidskwaliteit! Ik heb genoten. Paul Rodgers is toch wel een geweldige persoonlijkheid, lachend en zwaaiend rondlopend - lijkt me echt een sympathieke vent. Brian en Roger in topvorm. "Tie Your Mother Down" was een betere opener dan "Surf's Up.. School's Out" in elk geval.
Toen Brian zei dat hij een Nederlands volksliedje zou gaan spelen, had ik even gedacht dat hij echt wat zou gaan aanklooien. Je weet maar nooit of ze 's middags nog even snel wat ingestudeerd hadden. Maar "39" met de hele band op de catwalk was wel erg leuk.
En dan de gitaarsolo...Kippenvel tot tussen mijn tenen... Ik heb nog nooit zoiets gehoord..

Na afloop nog een dik uur staan wachten, maar vergeefs. Wel wat geblindeerde auto's en wat security lui die zichzelf helemaal geweldig vonden, maar goed. Een geweldig avondje Queen in elk geval.

[ Bericht 8% gewijzigd door Baba-O-Riley op 08-10-2008 17:33:15 ]
.
  woensdag 8 oktober 2008 @ 17:46:21 #290
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62237424
Ik vond het toch best tof om te lezen hoeveel positiever men nu toch is over QPR dan drie jaar geleden. Niet alleen hier op Fok, maar ook in de media en zo.

Oké, ze spelen nu ook gewoon onvergelijkbaar veel beter dan toen in Ahoy en Gelredome, maar misschien dat mensen nu toch ook wel aan het idee zijn gewend dat het na al die jaren niet zo'n heiligschennis is om zonder Freddie alsnog de naam Queen te gebruiken.
Dat ze nog maar een flinke tijd door mogen gaan en nóg meer mensen voor zich weten (terug) te winnen
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 18:59:09 #291
62885 MikeyMan
Vici, Vidi, Veni
pi_62239210
Vond het een geweldig concert!

Stond een meter of vijf van de catwalk...
Kleine minpuntjes:
- geluid was in het begin wat matig gemixt, werd gelukkig snel goedgemaakt
- Bohemian Rhapsody met freddie hoeft van mij niet zo. Maargoed, dat vond ik aan de 'oude' conderten ook al matig
- tracklist mag inderdaad wat gevarieerder

On the upside:
- Brian was erg goed bij stem; we believe klonk perfect, jammer dat dit op de cd anders is gedaan
- Bijou/Last horizon
- Ze leken er erg veel plezier in te hebben
- Klonk gewoon goed (Y)
Don't put something in your mouth unless you're happy to swallow...
©DiscoveryChannel
  woensdag 8 oktober 2008 @ 19:22:11 #292
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_62239814
Iemand de Sp!ts van vandaag gezien? Brian op de voorpagina!

Met als begeleidende tekst dat het album "dit najaar" uit komt
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:11:09 #293
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62241296
Ik vond het toch ook wel een upside dat Roger Magic zong. Ik vond dat werkelijk te gek klinken In ieder geval veel leuker dan met Paul. Hij blijft een fenomenale zanger (gister ook weer ) maar nummers als Magic en Break Free (wat sowieso al een brak nummer is) klinken gewoon niet heel erg lekker wanneer hij ze zingt. Ze moeten zich met Paul echt gewoon meer focussen op het rockwerk, want dat blijft toch geniaal zoals hij dat brengt
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:12:24 #294
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_62241349
Wij zaten op de tweede ring ergens in het midden. Vond trouwens c-lebrity met daarna surfs up echt te gek. In de auto terug de cd nog eens geluisterd en de nummers daar klonken zoveel vetter dan de studioversies
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:14:05 #295
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_62241424
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 20:11 schreef Hankster het volgende:
Ik vond het toch ook wel een upside, dat Roger Magic zong. Ik vond dat werkelijk te gek klinken In ieder geval veel leuker dan met Paul. Hij blijft een fenomenale zanger (gister ook weer ) maar nummers als Magic en Break Free (wat sowieso al een brak nummer is) klinken gewoon niet heel erg lekker wanneer hij ze zingt. Ze moeten zich met Paul echt meer focussen op het rockwerk, want dat blijft toch geniaal zoals hij dat brengt
Ik had dat met another one bites the dust, dat nummer vind ik zo onlosmakelijk verbonden met het stemgeluid van freddie, vond dat paul dat nummer erg geforceerd zong...
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:14:26 #296
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62241437
Maar ik vond in Antwerpen ook al dat de nieuwe nummers eigenlijk het interessants waren van heel de show Zeker Time To Shine was natuurlijk bijzonder.

Maar Cosmos Rockin' bijv. is op de plaat best leuk, maar live vind ik hem echt geweldig
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:14:48 #297
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62241450
Gaan we dit nou nog even het archief in trappen?
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:15:12 #298
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62241469
Ja he?
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:17:41 #299
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62241550
Ik dacht het wel.
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
  woensdag 8 oktober 2008 @ 20:17:56 #300
75466 Hankster
weest optimistisch!
pi_62241560
Nou vooruit...nog eentje dan.
Some people see the glass as half full. Others see it as half empty. Jack Bauer sees the glass as a deadly weapon
last.fm
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')