abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_59635366
Helaas is Robin haase uitgeschakeld op wimbledon. Wanneer komt de eerste atp toernooi zege?

Robin Haase
Birthdate: 6-Apr-87
Birthplace: The Hague, The Netherlands
Residence: The Hague, The Netherlands
Height: 6'3'' (190 cm)
Weight: 158 lbs (71 kg)
Plays: Right-handed
Turned Pro: 2005
Coach: Jos Koemans and Dennis Schenk
Current ATP Ranking - Singles: 64
Career High ATP Ranking - Singles: 56 (28-Apr-08)
Current ATP Race - Singles: 54

Beste prestaties tot zover:
* Winst Top Challenger in Sunrise 2008
* Kwartfinales in Chennai, Zagreb en Rotterdam 2008
* Halve finale Amersfoort 2007
* Winst Challenger Wolfsburg 2007
* Winst Challenger Nashville 2006

Belangrijkste Scalps tot dusver:
* Andy Murray, 7-5 6-3, Rotterdam 2008
* Dick Norman, 7-5 6-4, Bergamo 2008
* Ivan Ljubicic, 6-7(2) 6-3 6-0 7-6(1), Australian Open 2008
* Marcos Baghdatis, 6-3 6-4, Chennai 2008
* Thomas Berdych,6-4 7-5, TMS Canada 2007


Vorige topic Haase.
Het grote Robin Haase topique.
Het grote Robin Haase topic #2: Op weg naar de top 50!
Robin Haase #3: Niet beter dan Martin !


Laatste 2 berichten vorige topic:
-Haase helaas verloren van Hewitt, in 5 strijdige sets. 1ste set gewonnen met 7-6, 2de verloren met 6-3, 3de verloren met 6-3. 4de gewonnen met 7-6 en de 5de verloren met 6-2.
Ik heb erg genoten van Haase, hij speelde zeer goed helaas was het net niet genoeg om te winnen, maarja alle lof voor Haase.

- Haase helaas verloren van Hewitt, in 5 strijdige sets. 1ste set gewonnen met 7-6, 2de verloren met 6-3, 3de verloren met 6-3. 4de gewonnen met 7-6 en de 5de verloren met 6-2.

Ik heb erg genoten van Haase, hij speelde zeer goeed, helaas was het net niet genoeg om te winnen, maarja alle lof voor Haase.

[ Bericht 2% gewijzigd door tennisboy op 23-06-2008 21:04:49 ]
pi_59635900
Tennis in Nederland is net zo dood
me > you
pi_59638600
Helaase
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_59639026
quote:
Ovatie voor verliezende debutant
Door MARTIJN VAN BEETEN

LONDEN - Ook een verliezer kan harten stelen en dat deed Robin Haase gistermiddag bij zijn debuut op Wimbledon. Na drie uur en 35 minuten (6-7 6-3 6-3 6-7 6-2) moest hij het hoofd buigen voor Lleyton Hewitt, de man die zijn hoofd nooit buigt. Toen Haase zijn tas pakte om baan 1 te verlaten, stonden ruim 11.000 liefhebbers op om de Hagenaar een staande ovatie te geven.

Op de BBC werd dit duel zelfs tot wedstrijd van de dag gebombardeerd. Haase zorgde met aantrekkelijk tennis voor het vermaak, knokte zich leeg, liep zijn tenen letterlijk blauw, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een oude meester.

Soms kan één tennisduel bol staan van wijze lessen en dat was gisteren het geval op de All England Club. ,,Dit geeft mij veel ervaring,’’ zei Haase. ,,Al had ik zo’n grote wedstrijd liever nu al gewonnen.’’

Haase heeft het niveau om te strijden met Hewitt, de Wimbledon-kampioen van 2002. Maar de Australiër heeft meer kwaliteiten dan alleen goede slagen. De voormalige nummer één van de wereld kan een hele wedstrijd zijn concentratie en dus zijn niveau vasthouden. Na een foutje geeft hij zichzelf op z’n donder en als een umpire, lijnrechter of tegenstander iets doet dat hem niet zint, laat Hewitt zijn tanden zien.

Hij had zich ook goed voorbereid op zijn eerste duel met Haase. ,,Ik heb mijn huiswerk gedaan,’’ zei Hewitt. ,,Alle tennissers die ik sprak, vertelden dat het een gevaarlijke jongen is.’’

Haase is nog niet zo ver als deze krijger en dat mag je ook niet verwachten van een 21-jarige, die pas zijn derde vijfsetter speelde. De nummer 64 van de wereld begon sterk, won de eerste set in een tiebreak, maar daarna was hij anderhalve set het spoor bijster.

Concentratie weg, eerste service verdwenen. ,,Ik moet er aan werken om dat hoge niveau langer vast te houden. De wedstrijd glipte uit mijn vingers.’’

Na de derde set nam de Hagenaar gedwongen een adempauze. Hij liet zich behandelen aan een bloeduitstorting op de grote teen van zijn linkervoet en had dus tijd om zich te herpakken.

Op de servicegames van Hewitt had Haase nog steeds niets in te brengen, maar hij haalde wel de tiebreak. Dat is dit jaar een garantie voor succes tegen de Australiër. Hij heeft er in 2008 tien gespeeld en verloor er negen.

Haase geloofde in een stunt, in een droomdebuut. Hij won dit jaar al van Marcos Baghdatis, Ivan Ljubicic, Sebastien Grosjean, Andy Murray en Marat Safin. Een nieuwe grote scalp leek binnen handbereik.

Al is Hewitt een specialist in het winnen van vijfsetters. Hij won er tot gisteren 26 en verloor er slechts elf. Haase kreeg zijn kansen, op 1-1 en 15-40 op de opslag van Hewitt. Tweemaal moest de Australiër een tweede service slaan, maar zijn opponent maakte er geen gebruik van.

Het werd een game later afgestraft door Hewitt, die op breakpoint een bal bijna van het gras schraapte en er nog in slaagde om die langs de totaal verraste Haase te slaan. Het moedige verzet van de jongeling was gebroken.

,,Vooraf had ik het geweldig gevonden om een vijfsetter af te dwingen tegen een oud-kampioen, die op zijn beste ondergrond speelt,’’ zei de verliezer, die 28 aces produceerde. ,,Nu baal ik, want er waren kansen om te winnen.’’

Toch mag Haase met voldoening terugdenken aan zijn debuut. Hewitt is niet meer de grote kampioen van het begin van deze eeuw, toen hij 75 weken de wereldranglijst aanvoerde. Hij is getrouwd met actrice Rebecca Cartwright, vader van dochter Mia en op de baan voorbijgestreefd door Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic.

De 27-jarige Hewitt, nu 27ste op de wereldranglijst, is met Federer wel de enige Wimbledon-kampioen in het huidige deelnemersveld en wordt door de Zwitserse tenniskoning nog altijd gezien als een gevaarlijke outsider. Deze Hewitt moest alles uit de kast halen om Haase van zich af te slaan.

Niet voor niets kreeg de Nederlandse nummer één bij het verlaten van de baan een ovationeel applaus. ,,Ik dacht eerst dat het ook voor Hewitt was, maar die zat zijn tas nog in te pakken. Geweldig, volgens mij gebeurt zoiets niet vaak in Engeland.’’

Van NOC*NSF krijgt hij minder waardering, want net na zijn nederlaag kreeg Haase te horen dat hij niet naar de Olympische Spelen mag. ,,Blijkbaar is NOC*NSF niet blij met een tennisser die van spelers uit de top-10 heeft gewonnen, vorig jaar in de halve finale stond van een ATP-toernooi en dit jaar al drie keer de kwartfinale haalde.’’
pi_59641630
Ik heb wel van hem genoten. Ik ben blij dat hij deze lef tentoonspreidt. De afstelling komt nog wel, hij gaat er komen.
That's all folks!
pi_59648183
Mooi idd dat de BBC zo lovend over 'm was. Moet ook mooi voor hem zijn geweest op Court 1 tegen een oud-winnaar te spelen en het hem ook nog zo moeilijk te maken.
sig verwijderd door FA
  dinsdag 24 juni 2008 @ 12:17:10 #7
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_59648486
Jammer dat hij net niet kon doorzetten, maar met de fysieke ongemakken die hij had vind ik het nog knap dat hij zo ver komt.

Ach, hij komt er wel. Gewoon hard blijven werken en je best blijven doen. Dan hopen dat hij heel blijft en dan komt het goed
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_59671375
Als ik de NOS teletekst mag geloven zijn de IOC en ITF het ook niet eens met het niet uitzenden van Haase naar de Olympische Spelen aangezien hij wel aan de internationale eisen heeft voldaan en ze proberen het dus alsnog voor elkaar te krijgen dat hij mag gaan
pi_59671627
Inderdaad. Hoe idoot, nooit wat gewonnen daarbij, Haase ligt er elk toernooi in de eerste ronde uit. Zeker op basis van vormbehoud sturen
quote:
De Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC willen dat Robin Haase naar Peking gaat. De ITF wil dat NOC*NSF terugkomt op het besluit hem niet af te vaardigen omdat hij niet voldaan heeft aan de eisen van de Nederlandse sportkoepel.

NOC*NSF-voorzitter Charles van Commenée zei eerder al dat er voor Haase geen uitzondering wordt gemaakt. Het ITF wil zich daar niet bij neerleggen en weet zich gesteund door het IOC.

Volgens de internationale limieten zou Haase wel naar Peking mogen. "We willen gewoon dat Haase meedoet en zijn, samen met het IOC, druk bezig dat voor mekaar te krijgen", zei een ITF-woordvoerder.
pi_59671788
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:20 schreef okee6 het volgende:
Inderdaad. Hoe idoot, nooit wat gewonnen daarbij, Haase ligt er elk toernooi in de eerste ronde uit. Zeker op basis van vormbehoud sturen
[..]


Dat is ook complete onzin hè en dat weet je zelf ook.
pi_59671943
Waarom Kraijcek dan wel sturen, die ligt al uit een toernooi voordat ze er aan begonnen is!
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59672175
Heeft het NOC*NSF voor alle sporten hun eigen strengere eisen of is het alleen bij een aantal sporten zoals tennis zo. Want Haase heeft aan de internationale eisen voldaan, hij staat hoog genoeg op de geschoonde rankingslijst om direct toegelaten te worden tot het Olympische tennis toernooi, hij heeft alleen niet aan de strengere NOC*NSF eisen voldaan.
pi_59672637
NOC NSF wil alleen spelers/teams sturen die top 8 kunnen halen. Hierdoor zijn de eisen strenger. Geloof dat ik ergens had gelezen dat het zo'n beetje de strengste eisen zijn wereldwijd?

Want als je ook kijkt bij zwemmen ofzo, kan je zoveel man meer sturen, maar die vliegen er dan in de series net uit.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59672766
Dus het hele Olympisch team van de NOC*NSF bestaat alleen uit athleten die aan strengere eisen heeft voldaan en dus top 8 zou kunnen halen. Dat wist ik niet, ik had wel gemerkt dat inderdaad bijvoorbeeld veel zwemmers nog vormbehoud eisen hadden en volgens mij twee maal onder een bepaalde limiet moesten zwemmen maar ik wist niet dat het een strengere limiet van de NOC*NSF was, ik dacht dat het gewoon de internationale limiet was.
pi_59673069
http://www.sport.nl/osbei(...)nenlimieten/5211118/
olympische limieten tennis van IOC en NOC
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59673147
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:58 schreef franklop het volgende:
NOC NSF wil alleen spelers/teams sturen die top 8 kunnen halen. Hierdoor zijn de eisen strenger. Geloof dat ik ergens had gelezen dat het zo'n beetje de strengste eisen zijn wereldwijd?

Want als je ook kijkt bij zwemmen ofzo, kan je zoveel man meer sturen, maar die vliegen er dan in de series net uit.
Klopt helemaal. Ze willen alleen mensen sturen die kans maken op top-8. Anders moeten ze een gigantische equipe sturen, want nu met die strengere eisen van NOC*NSF zitten we al aan 230 deelnemers (inclusief teams). Vandaar die strengere eisen en die zijn per sport opgesteld in samenwerking met de desbetreffende sportbonden.
pi_59674732
Zou mooi zijn als Haase nog naar de Spelen mag. Als de Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC Haase op de Spelen wilt hebben, mag hij hopelijk ook van NOS NSF
pi_59674868
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 13:23 schreef tennisboy het volgende:
Zou mooi zijn als Haase nog naar de Spelen mag. Als de Internationale Tennisfederatie ITF en het Internationaal Olympisch Comité IOC Haase op de Spelen wilt hebben, mag hij hopelijk ook van NOS NSF
Verwacht dat maar niet, vorige keer kwam zelfs Rogge ertussen (voorzitter IOC) en toen bleef NOC NSF voet bij stuk houden, waardoor Sluiter zichzelf terugtrok
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_59675096
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 13:29 schreef franklop het volgende:

[..]

Verwacht dat maar niet, vorige keer kwam zelfs Rogge ertussen (voorzitter IOC) en toen bleef NOC NSF voet bij stuk houden, waardoor Sluiter zichzelf terugtrok
Ik denk inderdaad niet dat het gaat lukken, wel jammer voor Haase. Maar als het NOC*NSF Haase laat gaan zullen er mogelijk meer athleten in andere disciplines die in dezelfde situatie zitten ook deelname aan de Olympische Spelen proberen af te dwingen.
pi_59676304
Helaas maar ik las net het artikel: Haase definitief niet naar olympische Spelen.

25-06-2008 13:36 Bron: trouws
(Novum) - Robin Haase gaat definitief niet naar de Olympische Spelen in Beijing. De internationale tennisfederatie ITF had NOC*NSF gevraagd de Nederlander af te vaardigen, omdat hij had voldaan aan de internationale eis. Haase voldeed echter niet aan de aanvullende eis van NOC*NSF om de achtste finale van een grandslamtoernooi of de kwartfinale van een Master Series-toernooi te halen.

Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelt NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom in een reactie. "Regels zijn regels en in Nederland hebben we die aanvullende eisen niet voor niets. We laten een sporter alleen naar de Spelen gaan als die een reële kans maakt op een medaille." Badmintonster Yao Jie kampt met hetzelfde probleem en kon evenmin voldoen aan de aanvullende eis van NOC*NSF.

De ITF had als eis een plaats bij de beste 56 op de wereldranglijst. Op de geschoonde lijst, maximaal vier spelers per land, voldeed Haase aan die eis. De ITF zegt zich gesteund te voelen door het Internationale Olympisch Comité en wil een zo sterk mogelijk deelnemersveld tijdens de Spelen.

Haase is niet de enige tennisser die te maken heeft met de nationale eisen van een land. Ook de Duitser Denis Gremelmayr en de Israëliër Dudi Sela hebben daarmee te maken. Op 2 juli wil de ITF het deelnemersveld bekendmaken.
pi_59681791
quote:
Ook voor Robin Haase maken we geen uitzondering", stelt NOC*NSF-directeur Marcel Sturkenboom in een reactie. "Regels zijn regels en in Nederland hebben we die aanvullende eisen niet voor niets. We laten een sporter alleen naar de Spelen gaan als die een reële kans maakt op een medaille."
Wtf is dit voor een onzin?
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_59692471
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 11:26 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat is ook complete onzin hè en dat weet je zelf ook.
Niet, Haase heeft een zeer geringe kans op een medaille. Hij won nog nooit een ATP titel, feit! Dus niks 'ook'. Achtereenvolgend op Roland Garros, Halle, Den Bosch en Wimbledon eerste ronde exits. En daarvoor hooguit een enkel partijtje winst. Op de Olympische Spelen zal vrijwel iedere tennisser beter presteren, de kwartfinale halen is kortom niet reeel.
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 17:56 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Wtf is dit voor een onzin?
Gewoon een prestatie-eis, zo is die er ook voor studenten. Niet iedereen kan mee, er worden grenzen gesteld.
pi_59692676
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:12 schreef okee6 het volgende:


Gewoon een prestatie-eis, zo is die er ook voor studenten. Niet iedereen kan mee, er worden grenzen gesteld.
Lekker consequent dan van NOC*NSF.

Martineau, Timina, Maasse enz ....
While we're living, the dreams we have as children fade away
AFC Ajax | Borussia Mönchengladbach] | Kansas City Chiefs | Alabama Crimson Tide
pi_59693098
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:12 schreef okee6 het volgende:

[..]

Niet, Haase heeft een zeer geringe kans op een medaille. Hij won nog nooit een ATP titel, feit! Dus niks 'ook'. Achtereenvolgend op Roland Garros, Halle, Den Bosch en Wimbledon eerste ronde exits. En daarvoor hooguit een enkel partijtje winst. Op de Olympische Spelen zal vrijwel iedere tennisser beter presteren, de kwartfinale halen is kortom niet reeel.
[..]

Krajcek is gelukkig wel een gegarandeerde medaille hè. 3 potjes gewonnen dit jaar, tegenover 20 van Haase dit jaar.

Verder zijn gravel- en grastoernooien een matig referentiepunt aangezien daar in Bejing niet op gespeeld zal worden.
pi_59696950
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 23:19 schreef zjroentje het volgende:

[..]

Lekker consequent dan van NOC*NSF.

Martineau, Timina, Maasse enz ....
Voor buitenlandse studenten is het anders lang niet altijd makkelijk om tijdig aan de vergunningen te komen. Dat is altijd even wennen, in Nederland. Overal regels en zelden consequent.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')