Mensen die Mc Kroket kwalitatief goed gefrituurd voedsel vinden zijn smaakverkwanselaars en bovendien frituurverraders.quote:Op maandag 23 juni 2008 09:57 schreef Blue_ei het volgende:
haal een Mc kroket
En FEBO krokret, misschienquote:Op maandag 23 juni 2008 10:00 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Mensen die Mc Kroket kwalitatief goed gefrituurd voedsel vinden zijn smaakverkwanselaars en bovendien frituurverraders.
Yepquote:Op maandag 23 juni 2008 10:06 schreef Strychnine het volgende:
[..]
En dat zet je dan op je gaspit ofzo
Jaquote:Op maandag 23 juni 2008 10:06 schreef Strychnine het volgende:
[..]
En dat zet je dan op je gaspit ofzo
Ok, even laten zien dat ik inderdaad niks van schei/natuurkunde weet:quote:
Nee, vuur blijft onder de 100 graden. Hoezo?quote:Op maandag 23 juni 2008 10:10 schreef Strychnine het volgende:
[..]
Ok, even laten zien dat ik inderdaad niks van schei/natuurkunde weet:
Kan dat dan gewoon 180/190 graden worden? Op een normaal gaspitje?
quote:Op maandag 23 juni 2008 10:10 schreef MPG het volgende:
[..]
Ja.
Kun je altijd frituren, behalve als het gas is afgesloten.
Omdat het dan niet logisch zou zijn een frituurpan op je gaspit te zetten, want onder de 160 graden worden het vieze vettige half rauwe frituurdingen....quote:Op maandag 23 juni 2008 10:12 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Nee, vuur blijft onder de 100 graden. Hoezo?
Heeft je moeder je geholpen bij het uitkiezen van je gebruikersnaam?quote:Op maandag 23 juni 2008 10:16 schreef Strychnine het volgende:
[..]
Omdat het dan niet logisch zou zijn een frituurpan op je gaspit te zetten, want onder de 160 graden worden het vieze vettige half rauwe frituurdingen....
En het gaat om de olie, niet om het vuur
[het is hier te vroeg voor]
Ben je echt zo dom?quote:Op maandag 23 juni 2008 10:16 schreef Strychnine het volgende:
[..]
Omdat het dan niet logisch zou zijn een frituurpan op je gaspit te zetten, want onder de 160 graden worden het vieze vettige half rauwe frituurdingen....
En het gaat om de olie, niet om het vuur
[het is hier te vroeg voor]
quote:Op maandag 23 juni 2008 10:12 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Nee, vuur blijft onder de 100 graden. Hoezo?
quote:Temperatures of flames by appearance
The temperature of flames with carbon particles emitting light can be assessed by their color:[7]
Red
Just visible: 525 °C (977 °F)
Dull: 700 °C (1290 °F)
Cherry, dull: 800 °C (1470 °F)
Cherry, full: 900 °C (1650 °F)
Cherry, clear: 1000 °C (1830 °F)
Orange
Deep: 1100 °C (2010 °F)
Clear: 1200 °C (2190 °F)
White
Whitish: 1300 °C (2370 °F)
Bright: 1400 °C (2550 °F)
Dazzling: 1500 °C (2730 °F)
En ga erop zitten. Zelfde resultaat.quote:Op maandag 23 juni 2008 09:57 schreef Blue_ei het volgende:
haal een Mc kroket
En jij denkt dat de eerste gefrituurde patat/friet/kroket pas ontworpen werd toen er eindelijk een electische frituur kwam?quote:Op maandag 23 juni 2008 10:10 schreef Strychnine het volgende:
[..]
Ok, even laten zien dat ik inderdaad niks van schei/natuurkunde weet:
Kan dat dan gewoon 180/190 graden worden? Op een normaal gaspitje?
In 1705 hadden ze nog geen electrische frituur hoor.quote:De kroket komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Frankrijk. In een druk uit 1705 van Le cuisinier royal et bourgeois, (eerste druk 1691) dat werd geschreven door Franįois Massialot, de kok van Lodewijk XIV, staat al een recept voor kroketten ('croquets'). Culinair deskundige Johannes van Dam beschouwt dit als het oudste recept. Deze eerste croquet had de afmeting van een ei. De vulling werd zonder bechamelsaus bereid, maar wel gepaneerd, en vervolgens in reuzel gefrituurd. Dezelfde vulling werd overigens ook wel in deeg verpakt en gefrituurd, net als rissoles. In die vorm bestaat het gerecht al sinds de Romeinse tijd.
220 door een kroonsteen is wel het domste wat je kunt doenquote:Op maandag 23 juni 2008 10:08 schreef Klaas.Kopkaas het volgende:
[ afbeelding ]
Problem solved.
[ afbeelding ]
Ik vind dat je je pas een echte frituutkoning mag noemen indien je minimaal 5x per week iets frituurt. Het is dat ik de boterhammen niet kan frituren anders deed ik dat zelf ook nog.quote:Op maandag 23 juni 2008 10:13 schreef l3laster het volgende:
hahah ik ontbijt nooit omdat ik te lui ben om sochtends een boterham met kaas te smeren....
deze idioot frituurd zelfs in de ochtend wtf
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wentelteefjequote:Op maandag 23 juni 2008 10:51 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Ik vind dat je je pas een echte frituutkoning mag noemen indien je minimaal 5x per week iets frituurt. Het is dat ik de boterhammen niet kan frituren anders deed ik dat zelf ook nog.
Frituur FTW
Hoezo kan dat niet, gewoon er in flikkerenquote:Op maandag 23 juni 2008 10:51 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Ik vind dat je je pas een echte frituutkoning mag noemen indien je minimaal 5x per week iets frituurt. Het is dat ik de boterhammen niet kan frituren anders deed ik dat zelf ook nog.
Frituur FTW
Om eerlijk te zijn hebben patatjes en kroketten me nooit genoeg geinteresseerd om er over na te denken hoe lang ze al bestaan, ik neem het gewoon aan als een feit dat ze bestaan, en daar houdt het op. Maar ik ging er wel van uit dat ze voor het bestaan van de frituurpan al hebben bestaan jaquote:Op maandag 23 juni 2008 10:49 schreef Xith het volgende:
[..]
En jij denkt dat de eerste gefrituurde patat/friet/kroket pas ontworpen werd toen er eindelijk een electische frituur kwam?![]()
[..]
In 1705 hadden ze nog geen electrische frituur hoor.
Ja en dan een boterham erin gooien die eruit komt zo groot als een brood. En dan beginnen Remia te slurpenquote:Op maandag 23 juni 2008 10:57 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Hoezo kan dat niet, gewoon er in flikkeren
quote:Op maandag 23 juni 2008 09:58 schreef veldmuis het volgende:
Niets zo zuur als een dode frituur.
hoezo?quote:Op maandag 23 juni 2008 10:50 schreef classpc het volgende:
[..]
220 door een kroonsteen is wel het domste wat je kunt doen
En dan zoe fluiten en gillen op wijven terwijl je al hangend op je drilboor je boterham met koud ei opeet zekerquote:Op maandag 23 juni 2008 11:05 schreef Gluckskafer het volgende:
Boterham met koude gebakken ei bij de lunch![]()
ervaring mee?quote:Op maandag 23 juni 2008 11:15 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
En dan zoe fluiten en gillen op wijven terwijl je al hangend op je drilboor je boterham met koud ei opeet zeker
Ja ze gilden eens een keer op mij toen ik skinny jeans droegquote:
je wilt toch niet zeggen dat je een reet hebt als je skinny jeans draagtquote:Op maandag 23 juni 2008 11:18 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Ja ze gilden eens een keer op mij toen ik skinny jeans droeg
Ws. omdat ik zo met mijn reetje wiebelde
quote:Op maandag 23 juni 2008 11:21 schreef rulerofdeath het volgende:
[..]
je wilt toch niet zeggen dat je een reet hebt als je skinny jeans draagt
n00bquote:Op maandag 23 juni 2008 10:51 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Ik vind dat je je pas een echte frituutkoning mag noemen indien je minimaal 5x per week iets frituurt. Het is dat ik de boterhammen niet kan frituren anders deed ik dat zelf ook nog.
Frituur FTW
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |