abruzzese | zondag 22 juni 2008 @ 19:22 |
Ik heb laats kabeljauw vanuit de koeling ( Alberthein ) met keukenrol droog gedebt en in de bloem gedaan en boter in de Pan en daarna als deze is gesmolten wat olijfolie erbij . Toen heb ik de kabeljauw eringedaan en goed laten bakken met bewegende pan op het vuur en de vis zwemt als het wijze in de pan zoals het hoort . Maar als ik de kabeljauw wil omdraaien valt deze makkelijk uitmekaar . Heb ook al de kabeljauw in de oven gedaan op een ovenschaal op 200 graad en dat 20 minuten . Maar deze kabeljauw is weer veels te droog en bijna niet te eten en de kabeljauw in de pan met boter en olie smaakt veel beter . Nu is mijn vraag wat de beste manier is om kabeljauw te bereiden ? | |
golfer | zondag 22 juni 2008 @ 19:43 |
Kabeljauw afspoelen met water. Droogdeppen. Dan besprenkelen met een beetje citroen of limoensap. Flink bestrooien met zout en peper en dan door de bloem halen. Olie of boter in de pan. Niet te heet laten worden. Kabeljauw erbij doen en niet de hele tijd bewegen of schudden (want daardoor valt ie uit elkaar). Afhankelijk van de dikte ca. 3 minuten per kant bakken. Simpel, lekker. Meer tips: Kabeljauw bakken :) | |
Shivo | zondag 22 juni 2008 @ 19:52 |
Kabeljauw is een bedreigde vissoort ![]() | |
Amokzaaier | zondag 22 juni 2008 @ 20:14 |
iemand tips voor kabeljauw op indonesische wijze? | |
spijkerbroek | zondag 22 juni 2008 @ 21:12 |
quote:En dan nog een stel andere taalfouten.. Gelukkig is TS beter in koken.. oh nee, wacht.. ![]() Ontopic: je moet kabeljauw ook niet vanuit de pan in de oven leggen. Dan valt ie uit elkaar én hij is te droog. | |
YvesLaRock | dinsdag 1 juli 2008 @ 22:54 |
op zijn Portugees is het lekkerste, bacalhau http://en.wikipedia.org/wiki/Bacalhau | |
Innocence | woensdag 2 juli 2008 @ 09:26 |
Ook lekker in stoofpotjes! Let wel op dat je 't niet te lang stooft, dan blijft er weinig van over. Bijvoorbeeld met brocolli, krieltjes, mosterd, creme fraice en een bosuitje. Of met tomatenspul en zwarte olijven! | |
MarcoDiVaio | woensdag 2 juli 2008 @ 09:50 |
kabeljauw in de pan, met olijfolie, alleen niet te lang, want anders valt ie uit elkaar.. goed in de gaten blijven houden. |