Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:10 |
ik zou hier wat heerlijke recepten droppen met uiteraard foto's ![]() | |
Biancavia | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:11 |
Nou, doe maar dan! ![]() | |
starla | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:11 |
Laat me raden....Mediterrane gerechten? | |
-Peach | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:13 |
Leuk! Vanalles door elkaar of speciaal soort? ![]() | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:13 |
starla: onder andere... hoe raad je dat zo? ![]() | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:16 |
-peach: van alles! ik hou van koken en vind het leuk om met jullie te delen! ben aan het oploaden etc... ben hier pas lid, hoe doe ik een avatar? :p | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:30 |
foto's zijn gemaakt met me mobiel..![]() Lange vingers-koekjes dit is heel simpel maar ziet er professioneel uit en het is lekker! Nodig: 1 pak lange vingers 1 zakje kokos wat melk 1 bekertje slagroom (die je nog moet opkloppen) Ga zo te werk: Leg in een diep bord de kokos, en in een ander diep bord de melk. Klop de slagroom op met genoeg poedersuiker, maak het pak lange vingers open en doop steeds per keer 2 lange vingers door de melk (niet te lang, aan beide kanten gewoon 1 keer). Schep op de éné lange vinger met een klein lepeltje wat slagroom, en plak de andere lange vinger erop, rol het door de kokos heen en leg het op een bord. Doe dit met elke lange vinger tot het pak op is. Laat het een uurtje in de koelkast en voillaaa... ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Thalassa op 21-06-2008 19:42:53 ] | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 19:49 |
Heerlijke chocolade-cake (van Nigella Lawson!)![]() Old-fashion chocolatecake Nodig: 200 grm bloem 200 gram suiker 1 theelepel bakpoeder half theelepeltje zout 2 theelepels vanille-extract 150 mililiter zure room 175 gram ongezouten roomboter (zacht) paar lepels cacao 2 eieren Mix dit allemaal, het horen eigenlijk 2 ronde cakes te worden. Je kan ook 3/4 nemen van bovenstaande en dan in een langwerpig bakblik doen, net als ik heb gedaan. Als je er 2 ronde cakes van maakt moeten ze een half uur in de oven op 180 graden, en anders (in een langwerpig bakblik) moet het zeker wel 50 minuten. Prik er even met een sateprikker in, zit er niks aan dan issie klaar. Voor het glazuur: 175 gr pure chocolade 75 gram roomboter Golden sirup 1 theelepel vanille-extract 125 mililiter zure room Bovenstaande mixen, doe er dan nog 300 gram poedersuiker bij (liefst gezeeft, maar niet noodzakelijk). Strijk dit tussen de 2 helften, en ook nog op de bovenkant.. of net als bij mij alleen bovenop. Heeeeerlijk! Een en al choco (L) | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:06 |
Aubergine-frietjes![]() Nodig: 1 aubergine paneermeel 1 ei zout Schil de aubergine en snijd ze in frietstaafjes. Strooi zout hierover. Tik in 1 bakje het ei en in het andere genoeg paneermeel. Haal de frietjes 1 voor 1 eerst door het ei en dan rol je het door de paneermeel. Bak dit in genoeg olie en voila.. heerlijk om gewoon als bijgerecht te serveren | |
-Peach | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:08 |
Ik zit al vol door er alleen maar naar te kijken ![]() Edit: die chocoladetaart dan hč | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:11 |
(Turkse) rijstepap (sütlac)![]() Nodig: melk rijst (liefst turkse) water suiker vanillesuiker kaneel meel Doe eerst de rijst in een pan met water en laat dat droogkoken. Als het water bijna weg is giet je er melk bij (ik had maarwat gedaan, kwam precies voor 2 schaaltjes uit, dus ligt eraan voor hoeveel personen) Blijf roeren totdat de rijst naar boven komt. Doe er dan wat suiker bij (ligt er ook aan of je van zoet houdt of niet) Doe er 1 zakje vanillesuiker bij en blijf het roeren. Doe er ook een beetje meel bij zodat het wat dikker wordt. Blijf roeren en zet soms even heel hoog zodat het papperig wordt. Als het dik genoeg is (niet te dik) zet je het uit en giet je het in kommetjes. Doe er wat kaneel overheen. Ik vind het zelf warm veel lekkerder, maar turken serveren het vaak koud. Hoeveelheden zijn moeilijk aan te geven omdat ik het meestal op gevoel doe, en voor de hoeveelheid personen is het telkens anders.. | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:23 |
"Liefdeskoekjes" die 2 helften vormen zgn. samen een hartje.. moeilijk te zien op deze foto's ![]() ![]() ![]() ![]() Nodig 75 ml zonnebloemolie 1 ei 170 gr bloem 1/3 glas (bruine) suiker 1 vanillesuiker 1/3 zakje bakpoeder jam kokos Klop eerst het ei los. Doe daarna de suiker erbij, zonnebloemolie en klopt dat weer goed. Doe daarna de bloem erbij, de vanillesuiker en de bakpoeder en kneed het tot een deeg dat niet aan je handen blijft plakken. Maak er daarna kleine balletjes van zoals op de foto en bak ze bruin in de oven. (15 minuutjes) Maak wat jam warm (genoeg om alles in te dopen) en leg in een diepe schaal wat kokos. Rol steeds 2-tal koekjes in de jam, plak ze aan elkaar (platte kant) en rol het echt goed helemaal door de jam, rol het daarna in de kokos en zet het in een papieren vormpje. | |
Mirjam | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:25 |
leuke recepten ![]() | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:26 |
Dankjewel (K) | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:29 |
Kokoskoekjes met chocolade![]() ![]() ![]() Nodig 150 gram gesmolten boter 3 eieren 200 gram suiker een halve chocolade reep (50 gram) 2 theelepels oranjebloesemwater (optioneel) meel naar gevoel, het moet smeuig en kneedbaar zijn 150 gram kokos 1 theelepel bakpoeder Smelt de boter in de magnetron en meng dit met de eieren. Doe de suiker, oranjebloesemwater en bakpoeder erbij. Meng dit door elkaar. Doe er dan beetje bij beetje de kokos en steeds wat meel erbij en meng dit goed door elkaar. Dit net zolang tot het een kneedbaar deeg is, maar het blijft wel aan je handen plakken hoor, dat is niet erg. Het hoeft niet te dik te zijn, maar net kneedbaar en het blijft dus plakkerig. Maak hier rondjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Hol deze een beetje uit en schep met een klein lepeltje de gesmolten chocola erin, die je au-bain-marie hebt gesmolten. Druk met het lepeltje nog even de zijkanten aan zodat het een goed rondje wordt. Bak het rond de 12 minuten in de oven. | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:30 |
Zoete kokosbolletjes![]() Nodig 1 pak koffiewafels kokos (fijn) witte chocoladepasta Hak de koffiewafels zo fijn mogelijk en meng dit met witte chocoladepasta. Maak hier bolletjes van en rol het door de kokos. Simpel maar lekker zoet! | |
Mirjam | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:31 |
jij gebruikt wel veel kokos, of niet? ![]() | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:33 |
Vegetarische loempia'tjes![]() Nodig 20 Loempiavellen (bij de toko te koop) 2 grote wortels 1 stengel prei 1 ui sojasaus een half zakje mihoen (hoeveelheid vergeten) Kook de mihoen gaar en in een andere pan laat je de wortels en prei koken (die je uiteraard hebt gesneden) als de mihoen goed is doe je dit bij de groenten. De uitjes moeten gebakken worden. Als de mihoen en groenten klaar zijn giet je het af (of doe je het lekker makkelijk in het vergiet) en daar roer je de uitjes door. Roer hierdoor ook de sojasaus. Dan moet je de loempiavellen uit elkaar halen en met de punt naar je toeleggen. Daar doe je dit spul in en de zijkanten vouw je naar binnen, en zo rol je het verder dicht. Je kan er nog allerlei andere groenten in doen en ook kipfilet! | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:34 |
quote:hahaha klopt, kokos ligt altijd standaart in de kast!! :p | |
-marz- | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:36 |
Jij bent gek op koekjes en kokos ! Maar wel lekker hoor ![]() | |
MPG | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:37 |
Tof ![]() Is dit niets voor het FOK! kookboek? | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:45 |
MPG: ehm, ja daar zat ik net ook te kijken, moet ik deze recepten dan ook gewoon daar plaatsen? | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:51 |
Selfmade kwarktaart![]() -recept volgt zo- nu voetbal kijken!:p | |
MPG | zaterdag 21 juni 2008 @ 21:07 |
quote:Ik denk dat het voldoende is om Muck even op dit topic te wijzen, met de vraag of de recepten in het kookboek mogen ![]() Ik zal Muck wel op dit topic wijzen ![]() | |
SiGNe | zaterdag 21 juni 2008 @ 21:11 |
quote:Heb er net nog een van Beckers op, ook heerlijk maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Je kan er trouwens ook anderen dingen dan kip indoen, krab, garnalen, zalm, noem maar op. En je kan ook nog met kruiden variëren, beetje kerrie toevoegen aan de vulling bijvoorbeeld. Hoeveel sojasaus heb je trouwens nodig? | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 21:29 |
MPG: dankjewel! signe: ja kan ook natuurlijk... dat is geheel aan jezelf:p sojasaus moet niet teveel zijn,1 of 2 scheutjes. | |
Kaatje_1406 | zaterdag 21 juni 2008 @ 23:47 |
TVP!! Ziet er heerlijk uit en zal het zeer binnenkort zelf proberen.... | |
Thalassa | zondag 22 juni 2008 @ 12:17 |
Dankjewel! Let me know ![]() | |
Muck | zondag 22 juni 2008 @ 15:40 |
Ik zal een aantal recepten straks even in het FOK!-kookboek zetten als ik tijd heb ![]() | |
-Mellow- | zondag 22 juni 2008 @ 18:24 |
ooooh die auberginefrietjes, die wil ik! ![]() | |
Thalassa | maandag 23 juni 2008 @ 15:55 |
Thanks Muck! Leuk. Mellow :p hahaha... Zal straks/morgen meer plaatsen ![]() | |
The_stranger | maandag 23 juni 2008 @ 17:00 |
quote:.... | |
Thalassa | maandag 23 juni 2008 @ 21:00 |
Recept kwarktaart! Nodig: 8 blaadjes gelatine 1 citroen (of gewoon citroensap uit zo'n geel knijpflesje) 500 gram kwark 200 gram basterdsuiker aardbeienyoghurt stuk of 10 aardbeien 50 gram boter biscuitjes 0.25 l slagroom (en eventueel bv wat aardbeiensiroop of jam) Klop door de kwark de suiker, een stuk of 4/5 lepels aardbeiyoghurt en roer dit even. Laat de gelatineblaadjes in wat water weken. Klop slagroom met wat suiker op en roer dit door het kwarkmengsel. Pureer aardbeien en roer deze ook erdoor, en eventueel de jam/siroop. Pers het sap van 1 citroen uit in een pannetje en laat hierin de gelatineblaadjes oplossen (op het vuur dus). Giet dit mengsel door het kwarkmengsel. Voor de bodem moet je ongeveer 3/4 pak biscuitjes helemaal verkruimelen (bv met de keukenmachine) en dit leg je dan in de vorm en je smelt de boter en mengt dit door de kruimels, het moet een samenhangend geheel worden en druk dit goed aan. Dit moet ongeveer 10 minuten/ een kwartiertje in de koelkast hebben gestaan voordat het kwarkmengels erover kan. Na dit kwartiertje moet je dus het kwarkmengsel erovergieten en het moet zo'n 2 uur in de koelkast staan. Leg na een uurtje wat aardbeitjes erop en eventueel geraspte chocolade of kokos. Heerlijk! | |
Thalassa | maandag 23 juni 2008 @ 21:16 |
Aardappeltjes uit de oven![]() Nodig: aardappels (bepaal zelf de hoeveelheid natuurlijk) rozemarijn tijm vegeta-kruiden (optioneel, te koop bij turkse winkel en soms bij de internationele keuken in bv. c1000/AH) olijfolie zout peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd aardappeltjes in schijfjes, met schil en kook dit hooguit 10 minuutjes in de pan. Leg ze daarna op de bakplaat en bestrooi het met olie, en daarna met bovenstaande kruiden. Daarna moet het in de oven totdat het gaar is, iedere oven is anders maar ik zou ze ongeveer 20 minuutjes doen en daarna nog even op de grill-stand. Echt lekker gekruide aardappeltjes, is een keertje wat anders dan gewoon gekookt. ![]() | |
Thalassa | maandag 23 juni 2008 @ 21:22 |
Appelkruimel-taart![]() Nodig: 200 gr zelfrijzend bakmeel 1 zakje vanillesuiker 100 gram boter 100 gram suiker 2 eieren Paar druppels citroensap Voor de kruimellaag: 75 gram zachte boter 75 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 150 gram bloem De appels op de bodem: 3 grote appels 2 el citroensap 3 el suiker 2 tl kaneel Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de ingredienten voor de kruimellaag en maak er kruimels van. Zet het tot gebruik in de koelkast weg. Mix dan de ingredienten voor het deeg en strijk dit glad in een ingevette ronde bakvorm. Leg hierop de appelstukjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap en bestrooi met de suiker en kaneel. Verspreid hierover de kruimels en bak de taart onderin de oven gaar in 50-60 minuten. (recept van een kennis, ellouisa) zelf maken is natuurlijk veeel lekkerder dan van de winkel!! ![]() | |
Thalassa | woensdag 25 juni 2008 @ 13:25 |
moet ik nog meer plaatsen of is het voor niks :p | |
Trusten | woensdag 25 juni 2008 @ 13:37 |
quote:Plaatsen! ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 25 juni 2008 @ 14:28 |
quote:voral doorplaatsen ![]() | |
Haijo | woensdag 25 juni 2008 @ 15:47 |
tvp Een vraagje; hoe maak je kruimels van het deeg? | |
Thalassa | woensdag 25 juni 2008 @ 22:18 |
Oke, zal zsm weer wat plaatsen! haijo: snijd de boter in kleine stukjes, voeg suiker en bloem toe en gewoon met je hand kneden, en kruimeltjes van maken! lukt gemakkelijk. Gewoon rullen met je hand zegmaar. | |
Maraca | vrijdag 27 juni 2008 @ 09:04 |
Tvp voor de kruimeltaart.. die ga ik maken! ![]() Geweldige recepten ![]() | |
Thalassa | vrijdag 4 juli 2008 @ 17:46 |
Geen dank... zal zo weer wat plaatsen ![]() | |
Thalassa | vrijdag 4 juli 2008 @ 17:52 |
Pizza kaas/tonijn![]() Nodig: Deeg: 400 gram bloem 250 ml lauw water wat basilicum 1 theelepel suiker 2 eetlepels olijfolie 1 zakje gist (7 gram) 3 theelepels zout Bovenlaag: tomatenfrito (Heinz) pizzakruiden oregano peper knoflook ui paprika tonijn geraspte kaas olijfolie Doe het water in een kom en los de gist erin op. Doe de olijfolie erbij en roer het even. Zeef de bloem en voeg dit toe, samen met de kruiden. Meng dit goed en kneed dit goed! Laat het zo'n 40 min rusten op een warme plek met een natte theedoek of keukenrol erover. Kneed het daarna nogmaals en spreid het goed uit op een bakplaat, of maak er 2 ronde pizza's van. Besmeer het met de tomatenpurree (je hebt ook glazen potten voor de topping van de pizza). Bestrooi de kruiden erover. Snijd ui en paprika fijn en strooi dit over de pizza. Pers de knoflook en doe dit ook op je pizza. Ik heb op de ene helft tonijn uit een blikje gelegd en de andere helft niet. Strooi er dan lekker veel kaas op en doe nogmaals wat kruiden erop, en strooi wat olijfolie erover. Doe het zo'n 20 minuutjes in de oven. [ Bericht 1% gewijzigd door Thalassa op 04-07-2008 18:07:15 ] | |
Thalassa | vrijdag 4 juli 2008 @ 17:55 |
Simpel maar lekker: "gebakjes" ![]() Nodig: bodempjes bavarois (ik had citroensmaak, maar dat is eigen keuze) slagroom fruit Je kan de bodempjes kant en klaar kopen in de supermarkt, lekker handig! Doe er wat bavarois in, spuit er slagroom bovenop en leg er bv wat manderijntjes en aardbeien op, maar je kan elk soort fruit erop leggen. [ Bericht 1% gewijzigd door Thalassa op 04-07-2008 18:06:48 ] | |
Thalassa | vrijdag 4 juli 2008 @ 17:59 |
Smoothie a la Thalassa![]() Nodig: 10 aardbeien 1 kiwi 1 banaan een paar scheutjes optimel een paar scheutjes melk Alles mixen en klaarr... lekker en gezond!! [ Bericht 2% gewijzigd door Thalassa op 04-07-2008 18:06:18 ] | |
Thalassa | vrijdag 4 juli 2008 @ 18:04 |
Bladerdeeg-peer![]() ![]() Nodig: 10 blaadjes bladerdeeg 5 peren zelf opgeklopte slagroom suiker kaneel Snijd de peren in 2en en snijd het midden weg ('klokhuis'). Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar neer en leg de peren erop. Snijd dan dezelfde vorm als de peer maar laat een rand van 1/2 cm over. Klop slagroom met genoeg suiker op en zet dit op de bladerdeeg, zodanig dat het in het gaatje komt van de peer. Besmeer de bladerdeeg met melk of ei. Bestrooi de peer met suiker en kaneel, doe het 10/15 minuten in de oven en voila, een kunstwerkje ![]() | |
Maraca | zaterdag 26 juli 2008 @ 19:50 |
quote:Gemaakt en hij was heerlijk! ![]() | |
Captain_Fabulous | maandag 4 augustus 2008 @ 14:09 |
Blijf plaatsen, ik ga zo snel mogelijk die appel kruimel maken! | |
Muck | maandag 4 augustus 2008 @ 15:08 |
Goed, ik begreep dat sommige recepten uit een kookboek komen, en sommige niet. Zou je me kunnen vertellen welke recepten uit een kookboek komen en welke niet? Dan kan ik er even rekening mee houden als ik ze in het FOK!-kookboek ga zetten ![]() | |
Vandaag... | maandag 4 augustus 2008 @ 18:13 |
quote:moet je eerst de slagroom erin doen en dan in de oven? Loopt de slagroom er dan niet uit tijdens het bakken? | |
Little_Angel | dinsdag 5 augustus 2008 @ 00:02 |
Staan wat lekkere recepten tussen! Deze vakantie maar eens aan de slag, dan heb ik toch alle tijd ![]() Heb je nog meer hartige dingen? |