Nee, dat hoor je mij niet zeggen!quote:Op vrijdag 20 juni 2008 18:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
En dus moeten we met kunst en vliegwerk de prijs hoog houden omdat anders half NL failliet gaat.
Net als nu. Uit hypotheken die prima kunnen worden verstrekt aan inkomens die die hypotheken nu ook krijgen. Er zal hooguit meer noodzaak ontstaan om te sparen voordat een huis wordt gekocht. Wat geen slechte ontwikkeling hoeft te zijn.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 19:05 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
"Resultaat daarvan: De prijzen gaan weer sky-high tot e.e.a. zich weer uitbalanceert. Het zou me niets verbazen als we dan weer dicht bij de huidige prijzen uitkomen."
Waar komt dat geld dan vandaan waardoor de huizenprijzen sky-high gaan?
quote:Op vrijdag 20 juni 2008 17:25 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
[..]
Daar ben ik al...
60% lijkt mij wat veel. De meeste experts zeggen 20 tot 30%
Typische username zeg....quote:Op vrijdag 20 juni 2008 14:22 schreef ManAtWork het volgende:
Waar blijft vastgoedzeepbel? Die heeft hier een uitgesproken mening over.
Een ideaal topic om zijn mening te uiten!
Denk je dat? Banken zullen in een daling van huizenprijzen helemaal niet happig zijn om je een lening te verstrekken, en veel mensen zullen niet verhuizen als hun woning zoveel minder waard is.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 13:06 schreef Klonk het volgende:
Ik zou het niet erg vinden, kan ik als starter eindelijk een huis kopen
De wens is de moeder van de gedachte, of niet?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 19:31 schreef ToMaSZ het volgende:
[..]
Net als nu. Uit hypotheken die prima kunnen worden verstrekt aan inkomens die die hypotheken nu ook krijgen. Er zal hooguit meer noodzaak ontstaan om te sparen voordat een huis wordt gekocht. Wat geen slechte ontwikkeling hoeft te zijn.
En ik blijf erbij dat als de vraag het aanbod overstijgt, de prijzen gewoon zullen stijgen. Ik verkoop m'n woning immers niet voor 2 ton als er zoveel mensen op azen dat ik er 2,5 ton voor kan krijgen..
Wederom een artikel wat betrekking heeft op de amerikaanse situatie. Kom nou eens met feiten die onweerlegbaar op de Nederlandse situatie betrekking heeft, met in acht neming van het feit dat de woning- en hypotheekmarkt hier wezenlijk anders is dan in de VS. Onze woningmarkt heeft het meeste weg van de Engelse, maar de hypotheekmarkt is (aan de consumentenkant) onvergelijkbaar met andere markten.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 20:39 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
[..]
De wens is de moeder van de gedachte, of niet?
kredietdeflatie
Weet je wel waar het geld voor jouw hypotheek vandaan komt?
Heb je stront in je ogen ofzo dat je dat artikel zelf niet kan lezen? Met zo'n nickname kan ik ook niet de minste vorm van onafhankelijkheid van jou verwachten trouwens.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 21:45 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
"Wederom een artikel wat betrekking heeft op de amerikaanse situatie"
Waarom? Leg dat eens gedetailleerd uit..
Wie is er nou wel onafhankelijk dan?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 21:50 schreef Q. het volgende:
[..]
Heb je stront in je ogen ofzo dat je dat artikel zelf niet kan lezen? Met zo'n nickname kan ik ook niet de minste vorm van onafhankelijkheid van jou verwachten trouwens.
In Amerika verstrekten ze hypotheken aan mensen zonder inkomen, puur speculerend op waardestijging, dat levert problemen op op het moment dat de prijzen even gelijk blijven of zakken, te meer daar dergelijke hypotheken werden doorverkocht als financieel product (en dus een kat in de zak bleken...). Gevolg: instortende huizenmarkt, slechte leningen, hand op de knip bij banken voor leningen aan branchegenoten. Alleen van dat laatste heeft nederland lastquote:Op vrijdag 20 juni 2008 17:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat dachten ze in Amerika ook.
Da's wel een idiote stijging. Voor zover ik weet is er eind jaren 90 tot ongeveer 2001 sprake geweest van flinke stijgingen, maar dit is wel een erg flinke... verviervoudigd.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 22:39 schreef eriksd het volgende:
Ons huis kostte 300.000 gulden, 10 jaar geleden. We hebben het zonder hyptheek gekocht, en nu, is een ander huis in de straat, voor 550.000 euro weggegaan. Dat is echt teveel van het goede, kan niet lang meer goed gaan.
Je geeft nu precies aan waarom de komende jaren de prijzen minimaal zullen stijgen of mischien wel dalen?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 17:24 schreef ToMaSZ het volgende:
Disclaimer: onderstaande reactie is slechts bedoeld om te schetsen dat alle redeneringen gissen zijn. En daarnaast om aan te geven dat ik niet geloof in prijsdalingen van tientallen procenten in de prijsklasse onder de pakweg 5 ton.
Ik ga even net zo kort door de bocht als de 'expert' uit het interview..
De ratio moest tussen de 3 en 4 zijn he?
Gemiddelde huizenprijs ligt op 240K. Daarvoor heb je een eensgezinswoning. Een eensgezinswoning betrek je, je raadt het al, in zijn algemeenheid niet in je eentje (vroegah kocht bijna niemand 'samen' een huis, nu wel, dat moet ook meewegen lijkt me). Met z'n tweeen is best normaal en dan kun je dus in veel gevallen (starters, nog geen koters, redelijk-goed opgeleid) rekenen met 2x 30K = 60K. HOPPA! Een ratio van 4. We zitten historisch gezien aan de hoge kant, maar niet dramatisch. Is de hypotheekrente ook nog eens niet dramatisch hoog en de HRA nog steeds in stand, dus kopen is dan statistisch gezien niet eens vreselijk onbetaalbaar!
De krapte zit als je het mij vraagt bij velen ook in hun hoofd. Elke starter met een inkomen van 30K wil een eensgezinswoning om in z'n uppie te bewonen. Ding moet ook nog in de binnenstad staan en 2 eigen parkeerplaatsen hebben. Ohja, en een A-label!
Mijn vorige appartement was 120K. 65m2 in A'dam. Na 2,5 jaar verkocht voor 150 en nu samen met m'n vriendin een leuke tussenwoning van 230. En nog altijd alles prima betaalbaar. Tent verbouwd, op vakantie kunnen, leuke dingen doen en boodschappen halen bij de AH. En nee, we doen echt geen ton per jaar.
Ik verwacht dat de prijzen zullen blijven stijgen, maar niet meer met het tempo van de afgelopen 20 jaar. Een daling zie ik vooralsnog niet gebeuren, of de HRA moet verdwijnen terwijl er tegelijkertijd een soort na-oorlogse bouwdrift ontstaat.quote:Op zaterdag 21 juni 2008 00:27 schreef PietPrak het volgende:
[..]
Je geeft nu precies aan waarom de komende jaren de prijzen minimaal zullen stijgen of mischien wel dalen?
Begin jij nu maar eens met een gedetailleerde uitleg over waarom de situatie bij ons zo gelijk is aan de Amerikaanse situatie. En kom niet met het feit dat er onvoldoende tegenwaarde bestaat voor uitstaande kredieten in welke vorm dan ook. Zo werkt het economisch systeem wereldwijd al sinds de uitvinding van het girale geld.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 21:45 schreef vastgoedzeepbel het volgende:
"Wederom een artikel wat betrekking heeft op de amerikaanse situatie"
Waarom? Leg dat eens gedetailleerd uit..
Ik verwacht dat de prijzen minstens 30% gaan dalenquote:Op zaterdag 21 juni 2008 11:05 schreef ToMaSZ het volgende:
[..]
Ik verwacht dat de prijzen zullen blijven stijgen, maar niet meer met het tempo van de afgelopen 20 jaar. Een daling zie ik vooralsnog niet gebeuren, of de HRA moet verdwijnen terwijl er tegelijkertijd een soort na-oorlogse bouwdrift ontstaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |