FOK!forum / Culinesse à gogo / Pizza verdelen
beelzdinsdag 17 juni 2008 @ 13:52
Er zijn verschillende manieren om je pizza in punten te verdelen. Iedereen kent natuurlijk de welbekende pizzasnijder. Ook niet onbekend is natuurlijk een groot mes.
Zelf gebruik ik geen van deze methoden, ik ga altijd voor de schaar. Je pizza doorknippen met een schaar heeft iets prehistorisch. Laat de oermens in je los en gebruik eens een schaar om je pizza te verdelen

Anyway... hoe verdelen jullie je pizza in stukken?
Ps2Kdinsdag 17 juni 2008 @ 13:55
Met de pizza snijder! in twee stukken, dan opvouwen en naar binnen proppen. resultaat: pizza binnen 5 minuten op
Knekwurstdinsdag 17 juni 2008 @ 14:00
Snijden laat ik de Turk altijd doen.
__Saviour__dinsdag 17 juni 2008 @ 14:00
met zo'n plastic pizzaschaar
freissdinsdag 17 juni 2008 @ 14:01
Ik verdeel hem altijd in zes stukken met een pizzasnijder.
veldmuisdinsdag 17 juni 2008 @ 14:01
Pizzasnijder. Met de schaar is voor proleten.
#ANONIEMdinsdag 17 juni 2008 @ 14:02
Als ik in mijn eentje eet snij ik met een mes steeds kleine driehoekjes af. Dus geen punt, maar iets ter grootte van mijn hand ongeveer.

Eet ik samen dan even met de pizzasnijder wat punten maken.
El_Rolandodinsdag 17 juni 2008 @ 14:02
Dubbelvouwen en vreten.
Strychninedinsdag 17 juni 2008 @ 14:03
Met een scherp mes. Ik heb m'n moeder al een paar keer gezegd dat ze eens een pizzasnijder moet kopen, maar zij vind het onzin, en ik ben te lui om er één van m'n eigen centen te kopen
rene90dinsdag 17 juni 2008 @ 14:03
Pizzasnijder / schaar, ligt een beetje aan wat voor pizza het is. Salami gaat soms nogal kut met een pizza snijder, dat net de randjes van de salami niet door zijn waardoor je ze van de punt aftrekt.
Billarydinsdag 17 juni 2008 @ 14:04
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:02 schreef El_Rolando het volgende:
Dubbelvouwen en vreten.
Dat dus.
DuTankdinsdag 17 juni 2008 @ 14:05
Met een schaar is voor randdebielen. Ik ben een tank en eet een hele pizza in m'n eentje, dus waarom verdelen??? Ik snijd hem doormidden en dan telkens een stukje er vanaf. Of ik doe hem eerst door de helft, leg ik 1 helft in de oven, zodat ie warm blijft en dan de andere helft nog eens doorsnijden en dan naar binnen schuiven
fotostarterdinsdag 17 juni 2008 @ 14:05
Laten snijden bij de pizzaboer?
Diepvriespizza's zit toch nooit geen moer op.
Oprollen dus, en naar binnen schuiven.
Bioman_1dinsdag 17 juni 2008 @ 14:06
Mijn pizza's worden altijd gesneden gebracht...
DuTankdinsdag 17 juni 2008 @ 14:07
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:03 schreef Strychnine het volgende:
Met een scherp mes. Ik heb m'n moeder al een paar keer gezegd dat ze eens een pizzasnijder moet kopen, maar zij vind het onzin, en ik ben te lui gierig om er één van m'n eigen centen te kopen
Zeitgeistdinsdag 17 juni 2008 @ 14:09
Pizza snijder natuurlijk.
spijkerbroekdinsdag 17 juni 2008 @ 14:10
Ik maak mijn pizza's zelf en snij ze met een pizzasnijder.
Qweadinsdag 17 juni 2008 @ 14:11
pizzasnijder
Hydrogenydinsdag 17 juni 2008 @ 14:12
spijkerbroekdinsdag 17 juni 2008 @ 14:13
Beauregarddinsdag 17 juni 2008 @ 14:16
Strychninedinsdag 17 juni 2008 @ 14:17
Ahaha
Strychninedinsdag 17 juni 2008 @ 14:17
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:07 schreef DuTank het volgende:

[..]
Beetje van beide
Stienndinsdag 17 juni 2008 @ 14:33
pizzasnijder.. trouwens m'n tostie knip ik wel altijd door..
edceteradinsdag 17 juni 2008 @ 14:37
Gewoon met je handen scheuren. altijd weer een verrassing, hoe groot je pizzapunt is en of de salami nu met jou punt meekomt of aan het overblijvende gedeelte van de pizza blijft hangen

De bezorgpizza's zijn meestal voorgesneden, maar ik heb het geduld niet ervoor om zo lang te wachten en vervolgens ook nog een poot uigetrokken worden dus:
altijd een goede voorraad in de vriezer!!!
Mirjamdinsdag 17 juni 2008 @ 14:58
ik verdeel 'm met de pizzasnijder in 8 stukken
Yashaaaaadinsdag 17 juni 2008 @ 15:11
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:05 schreef DuTank het volgende:
Ik snijd hem doormidden en dan telkens een stukje er vanaf.
DroogDokdinsdag 17 juni 2008 @ 15:28
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:12 schreef Hydrogeny het volgende:
[ afbeelding ]
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:13 schreef spijkerbroek het volgende:
[ afbeelding ]
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:16 schreef Beauregard het volgende:
[ afbeelding ]
Daar kon je op wachten natuurlijk.

Doe het altijd zo:
Faithydinsdag 17 juni 2008 @ 15:45
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:02 schreef El_Rolando het volgende:
Dubbelvouwen en vreten.
neem dan een Calzone
DarkElfdinsdag 17 juni 2008 @ 15:48
door de helft en dan de helften in vieren..
DuTankdinsdag 17 juni 2008 @ 16:20
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 15:45 schreef Faithy het volgende:

[..]

neem dan een Calzone
Het verschil tussen een calzone en een normale is dat de calzone vantevoren wordt dubbelgevouwen, dus dan krijg je toch een ander soort smaak pizza. En kan je dan ook een pizza hawaï als calzone bestellen?
Atreidezdinsdag 17 juni 2008 @ 16:21
Grappig, ik gebruik ook altijd een schaar
Bosbeetledinsdag 17 juni 2008 @ 16:22
lepel en vork
Innocencedinsdag 17 juni 2008 @ 17:53
Gewoon met mes en vork eten!

Anders met een groot broodmes in 6 punten...
Trustendinsdag 17 juni 2008 @ 20:02
Erasmodinsdag 17 juni 2008 @ 20:07
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 15:28 schreef DroogDok het volgende:

[..]


[..]


[..]

Daar kon je op wachten natuurlijk.

Doe het altijd zo:
[ afbeelding ]
Deal extreme heeft daar nog een leuk lasertje voor
_Hestia_donderdag 19 juni 2008 @ 17:58
Met een pizzasnijder, en als mensen die niet hebben gewoon met mes en vork.
Wooldoordonderdag 19 juni 2008 @ 20:36
Als ik bij de italiaan pizza ga eten altijd met mes en vork maar na 5 minuten ga ik helemaal kapot van traagheid en pijn aan mijn klauwen van het moeilijke snijden.

Thuis pizza met een pizzasnijder door de midden en dan gewoon stouwen.
IQMdonderdag 19 juni 2008 @ 20:38
Ach ja, pizza snijden... Ik maak daar nooit zo'n punt van.
Hydrogenyvrijdag 20 juni 2008 @ 10:06
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 20:02 schreef Trusten het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet heel handig uit Waar te krijgen?
Stansfieldvrijdag 20 juni 2008 @ 16:09
Er gaat niets boven een pizzasnijder.
NEDvrijdag 20 juni 2008 @ 16:13
quote:
Als ik bij de italiaan pizza ga eten altijd met mes en vork maar na 5 minuten ga ik helemaal kapot van traagheid en pijn aan mijn klauwen van het moeilijke snijden.
Hallo. Dat kan die spaghettivreter toch voor je doen?
Je betaalt er immers voor

Yashaaaaavrijdag 20 juni 2008 @ 16:48
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 16:13 schreef NED het volgende:

[..]

Hallo. Dat kan die spaghettivreter toch voor je doen?
Je betaalt er immers voor

Na die 3-0 zullen ze waarschijnlijk niks meer voor ons doen
Cyberchillvrijdag 20 juni 2008 @ 17:04
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 14:02 schreef El_Rolando het volgende:
Dubbelvouwen en vreten.
Soms ook scheuren
Weltschmerzvrijdag 20 juni 2008 @ 18:57
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 20:02 schreef Trusten het volgende:
[ afbeelding ]
Zou misschien wat zijn als er niet van die letters uitgestanst waren, daar kan ik niet tegen. Alsof ik elke keer zou vergeten waar het mes voor dient als ik het eenmaal gekocht heb, bovendien blijft er alleen maar rommel in hangen die je weer extra afwaswerk oplevert.

Gewoon de pizza op een plank leggen, en dan er een goed mes op zetten en duwen, dan ben je er zo doorheen en blijft alles erop liggen. Als je gaat zagen gaat het mis en die ronde messen zijn meestal ook ondingen.
Trustenvrijdag 20 juni 2008 @ 19:08
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 18:57 schreef Weltschmerz het volgende:
bovendien blijft er alleen maar rommel in hangen die je weer extra afwaswerk oplevert.
Dat valt ook wel mee hoor ik vind het een superhandig mes
Farenjivrijdag 20 juni 2008 @ 19:15
Een schaar is ideaal. Gebruik ik ook altijd voor vlees, en soms zelf boterhammen!
Grote voordeel is ook dat je alles doorknipt; met een mes trek je de kaas en ander beleg vaak gedeeltelijk mee.. En om nou speciaal een of ander instrument (pizzasnijder) alleen voor de pizza te kopen, terwijl het met een schaar nog beter gaat, dat is pas voor proleten.
Trustenvrijdag 20 juni 2008 @ 19:33
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 10:06 schreef Hydrogeny het volgende:
Ziet heel handig uit Waar te krijgen?
Heb hem gekregen evenals m'n kaasmes (ook erg handig!)

oa hier te koop:

http://www.allgifts.nl/relatiegeschenken.asp?artnr=265610
Liebemaandag 23 juni 2008 @ 12:31
Hadden ze scharen in de oertijd dan.
Lipsmaandag 23 juni 2008 @ 16:39
Ik gebruik altijd een pizzames (zo'n ronde) om 'm doormidden te snijden. Daarna hapklare stukjes ervan snijden die ik met m'n vork opprik!
* Lips heeft een hekel aan vieze vingers van het eten
Davidmaandag 23 juni 2008 @ 17:03
ik eet pizza eigenlijk altijd met een gekarteld mes en een vork. Voorsnijden is dan ook niet echt nodig.
Geqxonmaandag 23 juni 2008 @ 17:05
Met mes en vork!
Atreidezmaandag 23 juni 2008 @ 17:10
Ik krijg elke keer trek in pizza als dit topic voorbij komt
Dauthimaandag 23 juni 2008 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 15:45 schreef Faithy het volgende:

[..]

neem dan een Calzone
In Italië is het vrij normaal om een pizza op te rollen en dan op eten (eigenlijk zoals wij de turkse pizza doen) In napels is het godslastering om je pizza te snijden. Net als pasta trouwens.
Weltschmerzmaandag 23 juni 2008 @ 17:41
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 19:08 schreef Trusten het volgende:
Dat valt ook wel mee hoor ik vind het een superhandig mes
Hij ziet er voor de rest ook zeker handig uit, een bolle snijkant lijkt me minstens zo effectief als een draaiend rond mes. Maar vooral bij het kaasmes lijken die letters me irritant, maar wel ideaal voor de vergeetachtigen natuurlijk, en voor de dyslecten en analfabeten geven de achtergebleven etensresten nog een mooie hint waar het mes voor dient.
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:11 schreef Dauthi het volgende:
In Italië is het vrij normaal om een pizza op te rollen en dan op eten (eigenlijk zoals wij de turkse pizza doen) In napels is het godslastering om je pizza te snijden. Net als pasta trouwens.
Pasta spreekt voor zich, maar van pizza wist ik het niet. Het zal wel typisch voor Napels zijn want het is in Italie hier en daar ook vrij normaal om nog even een pizza na het hoodgerecht te nemen, maar dan dus iedereen een stuk en dan dus ook gesneden.
beelzmaandag 23 juni 2008 @ 17:46
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:10 schreef Atreidez het volgende:
Ik krijg elke keer trek in pizza als dit topic voorbij komt
Ik ook
Had dit topic nooit moeten openen
Dauthimaandag 23 juni 2008 @ 17:49
een napolitaanse pizza is ook vrij klein en heeft zeer weinig beleg. Dus het is ook gewoon makkelijk eten. Der kan tenminste niet van alles afdonderen en zo
Weltschmerzmaandag 23 juni 2008 @ 18:35
De bakermat van de pizza, ik houd sowieso niet meer van pizza's met zoveel beleg, dat voegt niks toe, behalve dat het lastiger snijden en eten is. Bij de pizzeria of turk haal ik meestal een napolitana (ansjovis, kappertjes en tomaat), en als ik bij een serieus Italiaans restaurant een pizza na neem, dan meestal iets met 20 gram verdwaalde inktvis en een blaadje ruccola of zoiets.
Dauthidinsdag 24 juni 2008 @ 00:01
Sinds ik de pizza met rucola heb ontdekt wil ik ook niks anders meer hoor. Gewoon een margarita, met extreem goede mozzarella, olijfolie, en een goede tomatensaus. En dan een lading rucola erop gewoon genieten
honda1990woensdag 25 juni 2008 @ 17:49
Waarom heb ik dit topic doorgelezen ......zin heeft in pizza