FOK!forum / Culinesse à gogo / Chocolade, cake, help, snel
Queen_Beedonderdag 12 juni 2008 @ 20:34
Ik heb de chocolade op t vuur, maar ik zat te denken moet er niet boter of creme fraishe of hoe je t spelt erbij? Ik ga t over een cake uitsmeren btw
Queen_Beedonderdag 12 juni 2008 @ 20:55
Okay, iets minder snel?
Leintjeuhdonderdag 12 juni 2008 @ 20:56
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 20:34 schreef Queen_Bee het volgende:
Ik heb de chocolade op t vuur, maar ik zat te denken moet er niet boter of creme fraishe of hoe je t spelt erbij? Ik ga t over een cake uitsmeren btw
Boter! Creme fraiche is te zuur.
ParanoidEvdonderdag 12 juni 2008 @ 20:56
Volgens mij niet, het moet toch hard worden straks?
Queen_Beedonderdag 12 juni 2008 @ 21:02
Het moet inderdaad wel een beetje hard worden, ik gebruik t a la glazuur zeg maar, moet niet je vingers uit glippen
Leintjeuhdonderdag 12 juni 2008 @ 21:06
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 21:02 schreef Queen_Bee het volgende:
Het moet inderdaad wel een beetje hard worden, ik gebruik t a la glazuur zeg maar, moet niet je vingers uit glippen
Je kan er een klein klontje boter in doen, maar je kan het ook laten
Popplesdonderdag 12 juni 2008 @ 21:08
ik doe er altijd een heel klein beetje room door. maar je kunt hem zo laten hoor.
Queen_Beedonderdag 12 juni 2008 @ 21:13
Wat maakt boter of room voor verschil dan? Puur was trouwens kook chocolade, melk heb ik een gewone reep voor genomen
BBQ-kipdonderdag 12 juni 2008 @ 21:14
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 21:08 schreef Popples het volgende:
ik doe er altijd een heel klein beetje room door. maar je kunt hem zo laten hoor.
Eensch
Popplesdonderdag 12 juni 2008 @ 21:16
room geeft nog een extra lekkere zachte smaak eraan.
Queen_Beedonderdag 12 juni 2008 @ 21:19
Ik heb alleen margarine en brood boter en creme fraishe
SHEdonderdag 12 juni 2008 @ 21:20
Ehm, als je het hard wilt laten worden moet je het gewoon smeren.
Kookchocolade neemt gewoon zijn originele vorm weer aan als het afkoelt.
Popplesdonderdag 12 juni 2008 @ 21:23
ik zou het gewoon zo laten.

ik gebruik altijd gewoon een chocolade van de c1000 ga echt geen dure halen als het hier binnen een uur op is
draculettetjedonderdag 12 juni 2008 @ 22:48
als je zelf chocola hebt gesmolten moet de chocola weer gekristaliseerd of zoiets worden
pas workshop gehad maar nu al weer vergeten hoe dat allemaal precies ging!

Denk dat de cake overigens al wel klaar is, hoe smaakt ie?
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 00:09
Ik hoop dat ie beter smaakt dan dat ie eruit ziet. Cakes bakken kan ik wel, maar dat versieren was één keer en nooit weer

Hij is voor een verjaardag morgen, zal morgen fotos maken en zeggen of ie gelijk de prullenbak in ging
Muckvrijdag 13 juni 2008 @ 00:18
quote:
Op vrijdag 13 juni 2008 00:09 schreef Queen_Bee het volgende:
Ik hoop dat ie beter smaakt dan dat ie eruit ziet. Cakes bakken kan ik wel, maar dat versieren was één keer en nooit weer

Hij is voor een verjaardag morgen, zal morgen fotos maken en zeggen of ie gelijk de prullenbak in ging


doe eens een foto?
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 01:19
Ja, in mijn gedachten zag het er iets anders uit




!
BBQ-kipvrijdag 13 juni 2008 @ 01:33
whehehe, die is wel erg ja...
Kun je niet je nichtje/neefje van 8 de schuld geven
Volgende keer een harde cakevorm gebruiken en iets lagere temperatuur gebruiken, dan blijft hij mooi strak recht en zonder "knipscheur" in het midden.
Lelijke cakes zijn overigens soms de lekkerste!
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 01:34
Mijn boerencake heeft dat altijd, ik had misschien ook normale moeten nemen

Echt hè, alsof ene kind t gemaakt heeft
BBQ-kipvrijdag 13 juni 2008 @ 01:42
Ik mik weleens een cakemix in een ronde springvorm, dan heb je een soort "taart", ziet er kek uit en je bent van die scheur af
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 01:47
Ja, wilde ik ook doen maar de taartvorm was blijkbaar weggegooid, dus dit was het enige wat we nog hadden
BBQ-kipvrijdag 13 juni 2008 @ 01:49
* BBQ-kip geeft Queen_Bee een aai over de bol en duikt haar nestje in
draculettetjevrijdag 13 juni 2008 @ 07:24
en toch heb ik nu zin in chocolade cake!
Popplesvrijdag 13 juni 2008 @ 09:06
het zal vast wel goed komen vandaag

bbq-kip dan de cake/taart door midden en vullen met chocopudding waar veel slagroom in verwerkt zit(zodat hij heel stijf word).
de bovenkant erop en dan chocolade erover heen en eetsmakelijk zo maak ik altijd mijn taarten.

ik heb laatst in duitsland een pak gekocht en de taart hoef ik niet te bakken
draculettetjevrijdag 13 juni 2008 @ 09:25
oe popples dat klinkt ook wel errug lekker!
Popplesvrijdag 13 juni 2008 @ 09:53
is ook lekker en goedkoop.

als ik chocoladecake wil maken pak ik altijd chocolademelkpoeder smaakt net zo lekker.
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 14:03
In my defence smaken mn cakes altijd heerlijk, okay?
SHEvrijdag 13 juni 2008 @ 14:08
DIe hartjes ook

Schitterend!!
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 14:12
Okay, dat koos mn zusje, echt waar!
Muckvrijdag 13 juni 2008 @ 14:19
quote:
Op vrijdag 13 juni 2008 14:12 schreef Queen_Bee het volgende:
Okay, dat koos mn zusje, echt waar!
Dat zeggen ze allemaal
SHEvrijdag 13 juni 2008 @ 14:20
Maar wat is dat rode en groene? Het ziet eruit als vingerverf, maar dat kan niet waar zijn..
Queen_Beevrijdag 13 juni 2008 @ 14:24
lmao, dat waren versierstiften, werkt voor geen meter Er staat stiekem Op naar de 60
SHEvrijdag 13 juni 2008 @ 14:36
Ah ok..ik zag er een bloedend kuiken in, maar dat zal je zusje vast niet bedacht hebben.