abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_59280243
Zo! Dan hoef ik thuis straks niet te zoeken naar het nieuwe deel.
pi_59280290
Beetje vreemd natuurlijk, om al een TVP te plaatsen voordat de andere vol is
  dinsdag 10 juni 2008 @ 16:20:31 #3
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_59280295
fipo!

De ouude is nog niet eens vol!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  dinsdag 10 juni 2008 @ 16:20:48 #4
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_59280305
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:20 schreef AKnynke het volgende:
fipo!

De ouude is nog niet eens vol!
ok, geen fipo.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_59280358
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:20 schreef AKnynke het volgende:

[..]

ok, geen fipo.


pi_59280384
pi_59280391
blup
Doei.
pi_59280413
Nou, liep ik ff lekker te zeuren is het topic vol
  dinsdag 10 juni 2008 @ 16:24:32 #9
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_59280427
wat zal ik vanavond eens gaan koken jongens? ik heb zin gekregen in vis, en zat te denken aan tonijn. Wat zal ik daarbij maken?
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_59280429
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:23 schreef Faithy het volgende:
blup
Faithy kan niet kiezen, nanananananananana
pi_59280432
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:19 schreef ColdFeet het volgende:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik t precieze verschil zo niet weet, Obli. Zal iets met de bereidingswijze te maken hebben.


Bulgur moet je bijna koken als rijst.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59280455
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:20 schreef Den_Haag het volgende:
Kreeg net een preek van de directie-secretaresse. Heb ff het kantoor gepikt van een of andere vage directeur hier die 2 weken weg is. Zit een dove collega te bellen waardoor ik me niet kan concentreren. Dan is het toch normaal dit ik in een lege kamer ga zitten? (wat eerst onze stilte plekken waren maar dit is een ander verhaal)
oh noes
pi_59280472
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:24 schreef Den_Haag het volgende:
Nou, liep ik ff lekker te zeuren is het topic vol
Demonstratief vol, jah Dat gemekker maar steeds....


Ik vertrouw erop dat jij mondig genoeg bent om de directiesecretaresse haar vet te geven
pi_59280494
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:20 schreef Den_Haag het volgende:
Kreeg net een preek van de directie-secretaresse. Heb ff het kantoor gepikt van een of andere vage directeur hier die 2 weken weg is. Zit een dove collega te bellen waardoor ik me niet kan concentreren. Dan is het toch normaal dit ik in een lege kamer ga zitten? (wat eerst onze stilte plekken waren maar dit is een ander verhaal)
Ja, of misschien had je het even moeten vragen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59280516
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Bulgur moet je bijna koken als rijst.
Ik doe het hetzelfde als bij couscous, op aanraden van de Turk. Sowieso moet je het nooit koken, beter stoom je het.

Ik bedoelde met bereidingswijze de manier waarop die korreltjes worden geproduceerd. Goh, we praten wat langs elkaar heen
pi_59280588
Vlierbloesem staat op

Nu de couscous maken. Ik baal wel dat het supermarktje hier geen munt heeft Maar ze hadden wel koriander en peterselie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_59280600
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik doe het hetzelfde als bij couscous, op aanraden van de Turk. Sowieso moet je het nooit koken, beter stoom je het.

Mijn Turkse buuf, vrouw van de man die de bulgur verkoopt ( )
Kookt het gewoon.
De fijne bulgur doe je als couscous en hoe grover de korrel hoe langer het moet koken, of althans de kook moet eroverheen.
quote:

Ik bedoelde met bereidingswijze de manier waarop die korreltjes worden geproduceerd. Goh, we praten wat langs elkaar heen
Ik ga dat eens even googlen, ben ik wel benieuwd naar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_59280680
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:29 schreef Isabeau het volgende:
Vlierbloesem staat op

Nu de couscous maken. Ik baal wel dat het supermarktje hier geen munt heeft Maar ze hadden wel koriander en peterselie.
maak je vlierbloesemlimo Isa?
pi_59280735
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:26 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, of misschien had je het even moeten vragen?
Ze zat zelf in een meeting. En we zijn alweer vriendjes

Maar ze begreep het zelf ook wel. ze had er zelf ook last van.
pi_59280748
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


Ik bedoelde met bereidingswijze de manier waarop die korreltjes worden geproduceerd. Goh, we praten wat langs elkaar heen
Bij de turk in Dordt hebben ze iets van 3 verschillende soorten/maten aan bulgurkorrels.

Ik ga even bankhangen. Heb net even wat snackjes gemaakt, even relaxen, biefstukje is toch nog lang niet ontdooit.
pi_59280780
over dat gezeur met eten & mannen
kerel die ik best wel prima vind eet geen vlees
op zich niet zo erg want dat doe ik eigenlijk ook alleen als het heel erg lekker is (2x per week of zo)
pi_59280785
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Faithy kan niet kiezen, nanananananananana
ik ben een ramp als het om keuzes gaat
Doei.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 16:36:56 #23
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_59280804
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:34 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Bij de turk in Dordt hebben ze iets van 3 verschillende soorten/maten aan bulgurkorrels.

Ik ga even bankhangen. Heb net even wat snackjes gemaakt, even relaxen, biefstukje is toch nog lang niet ontdooit.
ik wil ook bankhangen. t komt er alleen de eerste twee weken niet van.. Ben geloof ik ziek aan het worden, maar t komt niet door. Al 3 dagen hoofdpijn, overal spierpijn en verkouden...
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_59280806
Ooo en ik heb bij de Turk makkelijke couscous gehaald in een plastiek zakske!
1 minuut in kokend water 1 minuut wachten roeren klaar
(ik heb nooit eerder couscous gegeten dus vond het wel lekker)
pi_59280820
quote:

Homepage > Landen en keukens > Couscous en bulgur

Bulgur, tarwe van het oosten.
Door Patricia Raes

Bulgur, tarwe van het oosten.

Je treft ook de schrijfwijzen boulgour, boelgoer, burgal of burghul aan. Bulgur ontstaat door harde, volle tarwekorrels driemaal te stomen, te laten drogen, te pellen en te malen tot de korrels eerst in grove en nadien in fijne stukjes uiteenvallen. Je vindt niet alleen fijne of grove, maar ook witte of bruine bulgur.

Of je hem nu laat zwellen of kookt, de bulgur is snel klaar en zit boordevol ijzer, fosfor, magnesium en vitamine B. Bulgur vormt het basisingrediënt van verschillende nationale specialiteiten, zoals de taboulé kebbé* uit Libanon, die bruine bulgur, tomaten, bladpeterselie, munt, citroensap en olijfolie bevat. Je kunt ook rozijnen, kikkererwten of gehaktballen (van lamsvlees) aan de bulgur toevoegen. In Tunesië wordt de bulgur gestoomd zoals couscous en in Armenië vind je boulghour pilaf die met brochetten wordt opgediend. Pilaf is een oosterse bereiding op basis van bulgur (of rijst) die met ui in olie of boter wordt gebakken en vervolgens wordt gekookt in bouillon die kruiden en vaak ook saffraan bevat. Pilaf schik je in een krans op een schotel of bord met in het midden een garnituur van vlees, vis of gevogelte.
quote:

Homepage > Landen en keukens > Couscous en bulgur

Couscous, ingrediënt en gerecht.
Door Patricia Raes

Couscous, ingrediënt en gerecht.

In de landen rond de Middellandse Zee bestaan er verschillende manieren om tarwekorrels te verwerken. In Marokko, Tunesië en Algerije worden ze tot griesmeel vermalen en verder bewerkt tot ze uiteindelijk uiterst kleine korrels vormen, die de naam couscous krijgen. Vroeger waren het de vrouwen die dit type griesmeel thuis zelf maakten. Tegenwoordig kan je gebruiksklare couscous in drie korrelgroottes kopen: fijn, middelmatig of groot.

Eerst worden de tarwekorrels met water overgoten en van elkaar losgemaakt door middel van brede roerende bewegingen in een kasriya, een grote aardewerken schaal. Dit dient om lucht in de bereiding te brengen. Vervolgens wordt de couscous (driemaal) gestoomd. De korrels zelf, maar ook het recept dat dit type griesmeel als voornaamste ingrediënt gebruikt, dragen de naam couscous. Dit recept is uitgegroeid tot symbolisch gerecht van de Maghreblanden. In Marokko krijgt de bereiding soms de naam ta’am, wat in het Arabisch “eten” betekent. Een couscousschotel is beladen met symbolen en stelt zowel overvloed als geluk voor. Het is ook een feestgerecht dat bij geen enkele mijlpaal van het leven mag ontbreken: geboorte, huwelijk en overlijden. De vrouw des huizes maakt altijd grote hoeveelheden klaar, zodat iedereen naar hartenlust kan eten. En volgens de traditie moet er ook een portie couscous zijn voor een onverwachte bezoeker.

Couscous eet je gewoonlijk uit de schotel zelf, door met je vingertoppen balletjes te maken van het griesmeel, het vlees en de verschillende groenten. Er bestaan oneindig veel manieren om couscous klaar te maken: met groenten, met vlees, met vis, verrijkt met ui, kaneel of rozijnen. Hoewel de bereiding van het griesmeel in alle Maghreblanden identiek is, heeft elk land zijn eigen afwerking. Couscous met zeven soorten groenten is typisch Marokkaans, terwijl couscous met vis vooral in Tunesië geliefd is, net zoals rode couscous, die zijn kleur dankt aan de tomatenpuree die men erbij doet.

Couscous leent zich ook voor de bereiding van verfrissende salades die lijken op taboulé, maar waarin griesmeel de plaats van bulgur inneemt (dit laatste graanproduct komt niet voor in de Maghrebijnse keuken). Berbers vervangen tarwegriesmeel vaak door gerst- of maïsgriesmeel.


Zelfs couscous is in 3 maten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')