FOK!forum / Culinesse à gogo / Kipmarinade, welke?
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 16:08
Ik wil vanavond tortilla met stukjes kip maken. De kipfilet heb ik al, maar ik weet niet welke marinade ik kan gebruiken.
Kerrie heb ik geen zin in. Heeft iemand anders nog een lekkere. Ik vind ketscjap en knoflook poeder altijd wel lekker (doe ik altijd over de varkenshaasjes), weet iemand of dit kan?
Nog andere tips verder?
Deliahwoensdag 28 mei 2008 @ 16:23
Knoflookmoes, citroensap, olie, gemalen koriander, gemalen komijn, sambal, goed mengen.
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 16:26
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 16:23 schreef Deliah het volgende:
Knoflookmoes, citroensap, olie, gemalen koriander, gemalen komijn, sambal, goed mengen.
Pittig?

Ik houd niet van pittig
Deliahwoensdag 28 mei 2008 @ 16:27
Dat is afhankelijk van de hoeveelheid en de sambal die je erdoor heen gooit.
rivalwoensdag 28 mei 2008 @ 16:29
piri piri
-SG-woensdag 28 mei 2008 @ 16:29
citroensap, peper, suiker, zout, ketjap, knoflook teentjes. en in laten trekken!
-SG-woensdag 28 mei 2008 @ 16:32
Ik heb ook nog een recept voor hete kip, maar aangezien je niet zo van heet houd.

Ikzelf vind hem niet zo heet maar smaken verschillen .
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 16:34
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 16:29 schreef -SG- het volgende:
citroensap, peper, suiker, zout, ketjap, knoflook teentjes. en in laten trekken!
Klinkt goed. Hoeveel van elk? Verhouding 1:1?
-SG-woensdag 28 mei 2008 @ 16:35
gewoon tussendoor proeven totdat jij het lekker vindt.

Dus wel eerste de marinade maken totdat jij het lekker vindt en dan pas de kip erbij smijten en goed insmeren enzo. En niet meteen die kip erbij smijten want anders loop je risico als je de marinade wilt proeven.

Eigenlijk moet je het dan roosteren, dan is ie nog lekkerder .
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 17:22
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 16:35 schreef -SG- het volgende:
gewoon tussendoor proeven totdat jij het lekker vindt.

Dus wel eerste de marinade maken totdat jij het lekker vindt en dan pas de kip erbij smijten en goed insmeren enzo. En niet meteen die kip erbij smijten want anders loop je risico als je de marinade wilt proeven.

Eigenlijk moet je het dan roosteren, dan is ie nog lekkerder .
Stukjes gesneden, helemaal ingesmeerd met speciale marinade borstel en afgedekt met doorzichtig folie en in de koelkast gezet. Weet niet of ik het in de koekepan of de terriakiplaat (van de lidl ). Als pa en ma weg zijn moet ik (17) koken. Dus als je nog een lekker idee hebt, shoot it!
-SG-woensdag 28 mei 2008 @ 17:31
Weet niet, ben zelf ook maar 16 . Meestal rooster ik het gewoon
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 17:34
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 17:31 schreef -SG- het volgende:
Weet niet, ben zelf ook maar 16 . Meestal rooster ik het gewoon
Heb geen grilpan en geen zin om de bbq aan te maken
-SG-woensdag 28 mei 2008 @ 17:35
Oven?
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 18:04
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 17:35 schreef -SG- het volgende:
Oven?
Moet weer helemaal opwarmen dan. Ik ga voor de koekepan!
Het heeft nu een uur kunnen intrekken, vind ik voldoende. Moet om kwart over 8 bij de hofnar zijn, want daar is Droog Brood :D:D:D::D:D:D:D:D:D:PD:D:D:D::D:D:D::D:D:D:D::DD


Ik post bericht hoe het was!
kabouter.mutswoensdag 28 mei 2008 @ 18:09
Deze is ook heerlijk!!
klinkt wat raar misschien.

Cola-kip

http://bp2.blogger.com/_X(...)s1600-h/Kip+cola.jpg
Flaccidwoensdag 28 mei 2008 @ 23:30
Ik houd niet van kola.

Het verbluffende resultaat:
Ik ben wat weze improviseren met de kruiden:P

Marinade was Ketjap met knoflook poeder.
Tijdens het bakken wat Cayennepeper en basillcum erbij gedaan. Resultaat was echt lekker!
piepstervrijdag 30 mei 2008 @ 14:18
In dit topic staan ook heel veel marinades voor kip:
Kipkluifjes
Luuksorvrijdag 30 mei 2008 @ 15:11
Mijn marinade:
Ketjap, chilisaus, beetje balsamico, sesamolie, sesamzaadjes. Bakken bakken bakken en afblussen met whisky.
SiGNewoensdag 11 juni 2008 @ 03:12
tpv
Joenewoensdag 11 juni 2008 @ 08:28
Wat een gare pan
Flaccidwoensdag 11 juni 2008 @ 12:33
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 08:28 schreef Joene het volgende:
Wat een gare pan
Dat komt omdat het een klein beetje was gaan aanbakkken
kabouter.mutswoensdag 11 juni 2008 @ 13:24
heel simpel ketjap en zoete chilie saus scheutje citroen
Mr.Noodlewoensdag 11 juni 2008 @ 13:35
Olijfolie, Sinaasappelsap, Chilisaus en sojasaus, nog een beetje zout en peper erdoor, klaar..