Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 16:08 |
Ik wil vanavond tortilla met stukjes kip maken. De kipfilet heb ik al, maar ik weet niet welke marinade ik kan gebruiken. Kerrie heb ik geen zin in. Heeft iemand anders nog een lekkere. Ik vind ketscjap en knoflook poeder altijd wel lekker (doe ik altijd over de varkenshaasjes), weet iemand of dit kan? Nog andere tips verder? | |
Deliah | woensdag 28 mei 2008 @ 16:23 |
Knoflookmoes, citroensap, olie, gemalen koriander, gemalen komijn, sambal, goed mengen. | |
Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 16:26 |
quote:Pittig? Ik houd niet van pittig ![]() | |
Deliah | woensdag 28 mei 2008 @ 16:27 |
Dat is afhankelijk van de hoeveelheid en de sambal die je erdoor heen gooit. | |
rival | woensdag 28 mei 2008 @ 16:29 |
piri piri | |
-SG- | woensdag 28 mei 2008 @ 16:29 |
citroensap, peper, suiker, zout, ketjap, knoflook teentjes. en in laten trekken! | |
-SG- | woensdag 28 mei 2008 @ 16:32 |
Ik heb ook nog een recept voor hete kip, maar aangezien je niet zo van heet houd. Ikzelf vind hem niet zo heet maar smaken verschillen ![]() | |
Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 16:34 |
quote:Klinkt goed. Hoeveel van elk? Verhouding 1:1? | |
-SG- | woensdag 28 mei 2008 @ 16:35 |
gewoon tussendoor proeven totdat jij het lekker vindt. Dus wel eerste de marinade maken totdat jij het lekker vindt en dan pas de kip erbij smijten en goed insmeren enzo. En niet meteen die kip erbij smijten want anders loop je risico als je de marinade wilt proeven. Eigenlijk moet je het dan roosteren, dan is ie nog lekkerder ![]() | |
Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 17:22 |
quote:Stukjes gesneden, helemaal ingesmeerd met speciale marinade borstel ![]() ![]() | |
-SG- | woensdag 28 mei 2008 @ 17:31 |
Weet niet, ben zelf ook maar 16 ![]() ![]() | |
Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 17:34 |
quote:Heb geen grilpan en geen zin om de bbq aan te maken | |
-SG- | woensdag 28 mei 2008 @ 17:35 |
Oven? | |
Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 18:04 |
quote:Moet weer helemaal opwarmen dan. Ik ga voor de koekepan! Het heeft nu een uur kunnen intrekken, vind ik voldoende. Moet om kwart over 8 bij de hofnar zijn, want daar is Droog Brood ![]() Ik post bericht hoe het was! | |
kabouter.muts | woensdag 28 mei 2008 @ 18:09 |
Deze is ook heerlijk!! klinkt wat raar misschien. Cola-kip http://bp2.blogger.com/_X(...)s1600-h/Kip+cola.jpg | |
Flaccid | woensdag 28 mei 2008 @ 23:30 |
Ik houd niet van kola. Het verbluffende resultaat: Ik ben wat weze improviseren met de kruiden:P ![]() Marinade was Ketjap met knoflook poeder. Tijdens het bakken wat Cayennepeper en basillcum erbij gedaan. Resultaat was echt lekker! ![]() | |
piepster | vrijdag 30 mei 2008 @ 14:18 |
In dit topic staan ook heel veel marinades voor kip: Kipkluifjes | |
Luuksor | vrijdag 30 mei 2008 @ 15:11 |
Mijn marinade: Ketjap, chilisaus, beetje balsamico, sesamolie, sesamzaadjes. Bakken bakken bakken en afblussen met whisky. | |
SiGNe | woensdag 11 juni 2008 @ 03:12 |
tpv | |
Joene | woensdag 11 juni 2008 @ 08:28 |
Wat een gare pan | |
Flaccid | woensdag 11 juni 2008 @ 12:33 |
quote:Dat komt omdat het een klein beetje was gaan aanbakkken | |
kabouter.muts | woensdag 11 juni 2008 @ 13:24 |
heel simpel ketjap en zoete chilie saus scheutje citroen | |
Mr.Noodle | woensdag 11 juni 2008 @ 13:35 |
Olijfolie, Sinaasappelsap, Chilisaus en sojasaus, nog een beetje zout en peper erdoor, klaar.. ![]() |