Het begrip 0 was ook een van de grootste rekenkundige uitvindingen. En het ontstaan van alles zal best eens verklaard worden. En inderdaad een zwart gat is het absolute niks. Dus kortom on universum is gewoon ontstaan uit helemaal niks. Wat voor de meeste mensen geen prettig idee is. Dat 0 + 0 ook 1 kan worden.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:28 schreef fakfok het volgende:
moet je je eens voorstellen dat er niks is, wat stel je je eigen dan voor in je gedachte ??? kan niet niet he je weet niet wat je dan moet inbeelden omdat het gewoon onverklaarbaar is
ach relevant. een vraag die geen enkele mens kan beantwoorden ( en nooit zal kunnen) is daarom toch niet irrelevant?quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:29 schreef Quyxz_ het volgende:
Je kan niet vragen wat er voor de oerknal was, want tijd begon bij de oerknal.
Dus een vraag als 'wat was er voor de oerknal?' is niet relevant.
Temperatuur kan niet lager worden dan 0 K. Dus als je vraagt "wat is er bij -1 K?", dan klopt je vraag niet.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:31 schreef Amokzaaier het volgende:
[..]
ach relevant. een vraag die geen enkele mens kan beantwoorden ( en nooit zal kunnen) is daarom toch niet irrelevant?
Stel je voor dat 'ons heelal' weer als een soort sterrenstelsel in een veel groter 'uberheelal' zit..quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:33 schreef Quyxz_ het volgende:
[..]
Temperatuur kan niet lager worden dan 0 K. Dus als je vraagt "wat is er bij -1 K?", dan klopt je vraag niet.
Tijd is 0 bij de oerknal, want daar begon het. Dus je kan ook niet vragen wat daarvoor was.
dat een vraag niet klopt, is iets heel anders dan dat een vraag irrelevant is. Dat er voor de oerknal geen tijd was betekent toch niet automatisch dat er niks was?quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:33 schreef Quyxz_ het volgende:
Temperatuur kan niet lager worden dan 0 K. Dus als je vraagt "wat is er bij -1 K?", dan klopt je vraag niet.
Tijd is 0 bij de oerknal, want daar begon het. Dus je kan ook niet vragen wat daarvoor was.
Er zijn slechts theoriën over.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:25 schreef Megumi het volgende:
De ruimte is onstaan uit een zwart gat. Zo moeilijk is dat allemaal niet. En al lang voor een groot deel verklaard.
Je kan gewoon niet over voor de oerknal praten, want je kan niet 'voor' de oerknal zijn. Voor staat voor een eerdere tjid. Dus -1 tijd als je voor de oerknal zegt. Dat kan dus niet, want -1 K kan ook niet.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:38 schreef Amokzaaier het volgende:
[..]
dat een vraag niet klopt, is iets heel anders dan dat een vraag irrelevant is. Dat er voor de oerknal geen tijd was betekent toch niet automatisch dat er niks was?
Ja en zo kan je ook zeggen dat de zon de atoomkern en de planeten van ons zonnestelsel de elektronen van een atoom in een veel groter universum zijn.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:37 schreef GasTurbine het volgende:
[..]
Stel je voor dat 'ons heelal' weer als een soort sterrenstelsel in een veel groter 'uberheelal' zit..
Ik dacht namelijk dat wetenschappers ervan waren overtuigd dat ons heelal draait.
dan moet dat uberheelal ontstaan zijn in een soort van oerknal wat t=0 hadquote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:41 schreef GasTurbine het volgende:
Om even aan te vullen: Dat zou betekenen dat we zijn 'ontstaan' in een 'uberheelal' waar de tijd al langer tikte.
Dat zwarte gat wat jij noemt is volgens mij een zogenaamde singulariteit; dat is een object zo groot als de kleinste punt die je maar voor kunt stellen, eigenlijk zonder dimensies waarin alle materie van het heelal was samengeperst. Deze is bij de Big Bang ge-explodeerd waarbij alle materie over het heelal is verspreidt. Zelfs tot op heden dijt ons heelal nog altijd uit. Dit alles is gebaseerd op waarnemingen die met diverse (ruimte-)telescopen zijn gedaan. Het blijft dus nog altijd een theorie, zei het dat dit welgebaseerd is op een groot aantal al bewezen feiten.quote:Op zaterdag 24 mei 2008 14:25 schreef Megumi het volgende:
De ruimte is onstaan uit een zwart gat. Zo moeilijk is dat allemaal niet. En al lang voor een groot deel verklaard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |