Volgens mij ok. 't Is alleen niet aan de koers af te zien.quote:Op donderdag 22 mei 2008 12:14 schreef Blinker het volgende:
Ik ben de laatste tijd beetje aan het verdiepen in het beleggen e.d.
Wat zijn jullie verwachtingen voor TomTom op de lange termijn?
Ik heb ze voor 16,86 staan...quote:Och, ze komen van 13. Als je toen hebt ingekocht gaat het nog best goed
Ik weet niet wat je risicoprofiel is als beginnende belegger, maar houd er wel rekening mee dat dit fonds nogal volatile is... (zou er zelf niet zo snel in gaan zitten)quote:Wat zijn jullie verwachtingen voor TomTom op de lange termijn?
Rekening gehouden met het feit dat opties per 100 stuks gaan ?quote:Op vrijdag 23 mei 2008 11:53 schreef Fugie het volgende:
Ik zat net wat te checken toen ik zag dat de transactie kosten per optiecontract vrij hoog zijn
Klopt het als ik zeg dat je bij binck bv op een optiecontract van 10¤ minstens 58% (2x2.90¤ transactiekosten) winst moet maken om uit de kosten te komen ? Zou betekenen dat je pas vanaf 58% winst gaat maken, beetje veel toch of ligt het aan mij?
Zoals ik het lees betaal je 2.90 per optiecontract. Ik bedoel trouwens ook dat je 58% winst moet halen op de waarde van je optiecontract, niet de onderliggende aandelen.quote:Op vrijdag 23 mei 2008 15:47 schreef Sigmund_Freud het volgende:
[..]
Rekening gehouden met het feit dat opties per 100 stuks gaan ?
(tvp)
Maar een contract dat ¤10 noteert heeft een waarde van ¤1000 omdat het betrekking heeft op 100 aandelen.quote:Op vrijdag 23 mei 2008 16:45 schreef Fugie het volgende:
[..]
Zoals ik het lees betaal je 2.90 per optiecontract. Ik bedoel trouwens ook dat je 58% winst moet halen op de waarde van je optiecontract, niet de onderliggende aandelen.
VB:quote:Op vrijdag 23 mei 2008 16:45 schreef Fugie het volgende:
[..]
Zoals ik het lees betaal je 2.90 per optiecontract. Ik bedoel trouwens ook dat je 58% winst moet halen op de waarde van je optiecontract, niet de onderliggende aandelen.
Ik wens ze veel succes, maar ING/ Postbank heeft een erg lange weg te gaan voordat ze op hetzelfde niveau als Alex en Binck komen. Meer concurrentie is natuurlijk toe te juichen.quote:ING wil marktaandeel winnen in middensegment beleggersmarkt
27 mei 2008, 17:11 | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - ING Retail wil marktaandeel winnen in het middensegment van de Nederlandse beleggersmarkt. Op dit moment hebben ING Bank en Postbank, die vanaf 2009 samen gaan als ING Bank, op de beleggingsmarkt een gezamenlijk marktaandeel van 10%. Dat zeiden Nick Jue, directievoorzitter van ING Retail, en marketingdirecteur Hans Hagenaars dinsdag op een persbijeenkomst.
'In Nederland zijn 1,5 mln beleggende huishoudens,' zo stelt Hagenaars. 'Daarvan staan er 500.000 in onze boeken.' Daarmee is de marktpenetratie van ING Bank en Postbank samen hoog, maar het marktaandeel blijft achter. 'Onze klanten beleggen ook elders,' zo verklaart de directeur marketing.
ING Retail wil de bestaande 500.000 klanten nu meer laten beleggen door hen verbeterde dienstverlening aan te bieden, die de sterke punten van Postbank en ING Bank moet combineren. Vervolgens wil de bank ook de overige 1 mln beleggende huishoudens proberen te trekken. Veel groter zal de markt overigens niet worden, zo verwacht Jue. 'Het totale aantal huishoudens dat belegt, stijgt slechts licht.'
ING Bank richt zich daarbij op beleggers met een belegd vermogen van tussen de euro 75.000 en euro 500.000, exclusief spaargelden. Slechts 10% van de 1,5 mln beleggende huishoudens zit daarboven, zo stelt Hagenaars. 'In het middensegment zijn de meeste volumes te behalen.'
De nieuwe dienst, die vanaf 2 juni beschikbaar is voor klanten van ING Bank, en vanaf 2009 ook voor die van Postbank, zal daarmee onder andere de concurrentie aangaan met online brokers zoals Alex en BinckBank. Hagenaars denkt dat ING in zijn tariefstelling 'uitermate concurrerend' zal zijn.
Het marktaandeel op de beleggingsmarkt moet op deze wijze meer in de buurt komen van dat op de andere markten waarop Postbank en ING Bank actief zijn. Voor ING variabel spaargeld is dit 24%, en voor ING deposito's 11%. Het aandeel van ING op de spaarmarkten, waar de concurrentie zeer hevig is, is stabiel, zo zegt Hagenaars. Op de hypotheekmarkt bedraagt het aandeel van ING in nieuwe productie 18,1%. Op de betaalmarkt ten slotte heeft de combinatie een marktaandeel van 34%.
Eerder deze maand meldde ING bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers dat de marges bij het Nederlandse retailbedrijf waren verkleind voor vrijwel alle producten in het licht van hevigere concurrentie. Groei in hypotheken en leningen werd teniet gedaan door een afname in spaartegoeden en deposito's.
Retail Banking Nederland behaalde in de eerste drie maanden van 2008 een onderliggende winst voor belastingen van euro 420 mln, een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze winststijging weerspiegelt volgens de bankverzekeraar de focus op kostenefficientie.
De bundeling van ING Bank en Postbank moet in 2011 leiden tot een jaarlijkse extra winst voor belasting van euro 440 mln. De kosten bedragen daarbij euro 890 mln, uitgesmeerd over 5 jaar. Vanaf 2009 zal het financiele effect van de samenvoeging euro 20 mln positief zijn, zo verwacht ING.
De extra winst moet voortkomen uit verbeterde productie- en distributiecapaciteit alsmede door schaalvoordelen als gevolg van toegenomen efficiency. De nieuwe combinatie streeft naar een cost-to-income-ratio van 50% in 2011, zo herhaalden Jue en Hagenaars vandaag.
(c) BETTEN FINANCIAL NEWS
Kopen als je een sterke maag hebt en tegen een -5% op een dag kunt. Ik heb zelf TT calls, ik verwacht zo rond de aanloop naar de Q2 een sterke stijging omdat niemand meer wat verwacht van TT.quote:Op donderdag 22 mei 2008 12:14 schreef Blinker het volgende:
Ik ben de laatste tijd beetje aan het verdiepen in het beleggen e.d.
Wat zijn jullie verwachtingen voor TomTom op de lange termijn?
Ik zou oppassen met Intereffekt... Kijk eens naar de andere fondsen die ze aanbieden. Hefboom van 5 als de indexen dalen maar niet omgekeerd, ahum. Verder zijn die beurzen zo illiquide als ik weet niet wat en raad ik je ten zeerste aan de debatten in de vorige reeksen van dit topic te lezen over EM-markten en dan vooral de bijdragen van Selang.quote:Zelf heb ik gekozen voor het Intereffekt fonds, dat deze markten juist mijdt en zich op de echte frontier markets richt.
Ik zou het persoonlijk zelf niet doen. Misschien hit hij eind dit jaar nog de 12.50 eu, dan zal ik ook nog wel even mee kijken. Kijk voor de rest eens het jaarverslag van binck door. Opzich altijd wel interessant, al moet je niet gaan lezen vanaf pagina 1, zit ook wel veel reclame achtige onzin tussen waar je vooral NIET je tijd aan moet besteden.quote:Op donderdag 29 mei 2008 20:07 schreef tettenman het volgende:
Wat denken jullie trouwens van aandeel binck? Staat momenteel vrij interessant genoteerd, heb vandaag een eerste positie ingenomen.
Medio 2008 normaal introductie in Frankrijk. Ook in NL en BEL lijken de vooruitzichten me goed. Geloof er zelf ook wel in: ik beleg via binck en ben er erg tevreden over.
Wat denken jullie?
http://www.iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colid=33658#quote:Van beren leren Corné van Zeijl - 29 mei 2008, 16:45
Teun Draaisma, de strateeg van Morgan Stanley, geeft in een researchpaper een beschrijving van het boek Anatomy of the Bear, van Russell Napier. Het boek ontleedt de bearmarkten in de Verenigde Staten in de afgelopen 100 jaar.
Het is een duidelijk teken van de tijd. Dit boek kwam uit in 2005, ten tijde van de eeuwwisseling zagen we boeken met titels als Dow 36.000. Overigens gelooft Draaisma zelf nog niet dat er een super bearmarkt komt, maar hij sluit het ook niet uit.
Draaisma somt de waardevolle lessen in het boek even voor u op.
1. Een bearmarkt laat over het algemeen superlage waarderingen zien. De Shiller koers-winstverhouding (dat is de koers ten opzichte van de gemiddelde winst van de afgelopen 10 jaar) kan naar de tien toe in echte bearmarkten.
Dat is nu nog het dubbele en theoretisch zou dat een halvering van de koersen betekenen.
Veertien jaar gemiddeld
Let wel: het 10-jaars winstgemiddelde stijgt erg snel. Tien jaar geleden waren de winsten heel erg laag. Dus de k/w zal ook dalen omdat dat 10-jaars gemiddelde erg snel gaat stijgen.
2. In een echte bearmarkt daalt de waardering erg langzaam. Een gemiddelde bearmarkt duurt veertien jaar. We zitten nu in jaar acht van veertien. De jaren 1929-1932 waren een uitzondering.
3. Als u denkt dat er op de bodem van de markt niemand nog iets positiefs over aandelen durft te roepen, dan heeft u het fout. Dat is een mythe. Eigenlijk klopt dat ook wel. Het beruchte 'equities are dead'- verhaal was in 1982 veel eerder dan het ultieme koopmoment. Dus het is niet echt winstgevend om als contrarian te denken in dit soort lange termijn bearmarkten.
4. Heb geduld. Aandelenmarkten dippen in anticipatie op een recessie, maar in een herstelfase is de opgaande beweging in aandelen veel korter dan de gebruikelijke zes tot negen maandenvoorspelling.
5. De tijden zijn anders, maar de regels niet. Hoewel beurzen, de informatiestromen en de techniek niet te vergelijken vallen met die van de afgelopen 100 jaar, zijn emoties en economieën een fenomeen van alle tijden en dus bearmarkten ook.
6. Don't fight the FED. Als de FED de rente verlaagt en aandelen zijn goedkoop, moet u kopen. Tot nu toe waren er drie grote uitzonderingen: november 1929, januari 2001 en maart 1980. Maar verder is deze combinatie goud waard. De FED heeft de rente al verlaagd, maar aandelen zijn nog niet goedkoop, volgens de eerder genoemde Shiller-waardering.
7. Kijk naar vroege signalen, zoals een stijgende koperprijs, een herstel in autoverkopen en lage voorraden. In de huidige commodityboom lijkt het natuurlijk onzinnig om een stijgende koperprijs als indicatie van een betere economie te zien, dus daar zou ik de ogen van afwenden. Of misschien moeten we daarvoornog een heel eind verder in de bearmarkt zijn. Maar autoverkopen zijn nog lang niet aan het herstellen en ook de voorraden zijn nog hoog. Ergo, ook hier geven de signalen aan dat deze beer nog geschoten moet worden.
8. Obligatiebeleggers leiden de weg. Obligaties rallyen vier tot tien maanden voordat aandelen dat gaan doen. Eigenlijk zegt deze wetmatigheid dat obligatiebeleggers gewoon een beetje slimmer zijn dan aandelenbeleggers. Maar ook hier zien we zeker nog geen rally in obligatiemarkten. Sterker nog de rente is vanwege de hoge inflatie juist gestegen.
Toch wel prettig dat iemand 100 jaar beurshistorie voor je ontleedt en vervolgens de conclusie op een presenteerblaadje aanbiedt. Vooral die koperprijzen en autoverkopen vond ik erg interessant. Het lijkt er op dat de historie aangeeft dat u de huid nog niet moet verkopen, want deze beer is zeker nog niet geschoten.
Bedankt voor de link! Ik ga ze allemaal kijkenquote:Op maandag 2 juni 2008 17:03 schreef JimmyJames het volgende:
Ik zat net youtube filmpjes te bekijken van Warren Buffet.
En het viel mij wederom op dat hij helemaal niet zo'n value guy is. Hij zegt zelf dat hij liever een goed bedrijf koopt (voor wellicht een iets te hoge prijs) dat geld voor het zal blijven genereren dan een value-aandeel dat maar een keer geld voor hem zal genereren (namelijk als het aandeel terugkeert naar zijn werkelijke value).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |