abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:16:57 #1
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_58808638
Welkom bij de Mirena-topicreeks.

Deel 1: Mirena: voor, tijdens en na het plaatsen
Deel 2: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel II
Deel 3: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 3
Deel 4: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 4
Deel 5: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 5

En nu dus verder in deel 6!

In dit topic kun je terecht voor vragen, opmerkingen, klachten, etc over Mirena. Ook kun je hier je ervaringen uitwisselen, waardoor in de vorige topics een hoop misverstanden uit de weg zijn geruimd.


Wat algemene informatie over de Mirena:

Mirena, ook hormoonspiraaltje genoemd, wordt gebruikt als anticonceptie gewenst is.
Mirena is zowel geschikt voor vrouwen die al kinderen hebben gehad als voor vrouwen die nog geen kinderen hebben. Het kan een alternatief zijn voor sterilisatie of wanneer andere anticonceptiemethoden niet goed verdragen worden. Mirena heeft een gebruiksduur van 5 jaar.

Mirena is geschikt voor vrouwen die last hebben van versterkt menstrueel bloedverlies (menorragie), aangezien de hoeveelheid bloedverlies onder invloed van Mirena met gemiddeld 80% vermindert.

Door de lokale werking van Mirena zijn er weinig hormonale bijwerkingen. Het hormoon levonorgestrel wordt rechtstreeks in de baarmoeder afgegeven, waardoor er minder van dit hormoon nodig is in vergelijking met de pil. De hoeveelheid hormoon die in het bloed en dus in de rest van het lichaam komt, is bij Mirena zelfs 60 tot 100 maal minder dan bij de anticonceptiepil. Daarom wordt de normale cyclus bij gebruik van Mirena niet verstoord. Een ander eigenschap van Mirena in vergelijking met de pil is dat je er niet elke dag aan hoeft te denken.

Evenals de pil bevat Mirena een hormoon waarvan de anticonceptieve werking op het baarmoederslijmvlies te vergelijken is met die van progesteron, een hormoon dat door het lichaam zelf wordt gemaakt. Dit hormoon, het levonorgestrel, zorgt ervoor dat het endometrium in een rustfase komt zodat het niet meer reageert op oestrogenen (vrouwelijke hormonen die in de eierstokken worden gemaakt). Daardoor wordt het baarmoederslijmvlies niet meer opgebouwd en worden de bloedingen veel lichter en ook minder pijnlijk. Mirena zorgt er eveneens voor dat het slijm in de baarmoederhals taaier en dikker wordt; dit maakt dat de zaadcellen moeilijk in de baarmoeder kunnen doordringen. Mirena biedt een vergelijkbare bescherming tegen zwangerschap als sterilisatie bij de vrouw.

[img]

Bij de apotheek krijg je de Mirena in een grote platte doos verpakt mee. In deze doos zit Mirena samen met het inbrengsysteem. In werkelijkheid is Mirena echter heel klein:



Mirena wordt bij voorkeur geplaatst tijdens de menstruatie; in ieder geval binnen zeven dagen nadat de bloeding is begonnen. Gedurende deze periode staat de baarmoedermond meer open en gaat het inbrengen gemakkelijker. Het inbrengen begint net als het inwendig onderzoek dat je misschien al gewend bent. De arts zal Mirena met behulp van de Mirena-inserter via de vagina in de baarmoeder inbrengen. De draadjes worden tot een lengte van ongeveer 3 cm afgeknipt vanaf de baarmoedermond. Soms kun je de draadjes met de vinger blijven voelen.

De meeste vrouwen kunnen Mirena gebruiken, maar Mirena is, zoals geldt voor elke vorm van anticonceptie, niet voor iedereen geschikt. Je arts kan je hierover duidelijkheid verschaffen.


Deze 'beknopte' tekst is een samenvatting van informatie van de Mirena-website, waar uiteraard verder nog veel meer informatie over dit hormoonspiraaltje te vinden is.

De alsmaar groter wordende lijst met Fok!sters die een Mirena hebben:

2h2h
Angelcakes
ArwenMM
AudreyHepburn
babsjuh
Blinky
BloodyLotte
CyclingGirl
Dainese
dana123
danya_rachel
Enfermera
Ephemera
Firx
Hammer06
hannekethemaster
Ikook
_Ingrid_
Ingrid19
JamesBrownie
je_ouwe_moer
Jojogirl
Kimpii
lair
Larissa
Lief17
Mar77
MissBehave
MissLeDuq
mom-at-work
mspoez
Muck
netje_nl
n8
N.icka
Paradijsvogeltje
penny
Principessa
Quinazoline
Raissa
Remidepemi
Rhanna
Rhiapona
SanneLeeuwenkamp
seilram
soffietje
Stamp_Kip
Susanne1980
SV
Syytön
syzo
teigan
TheSilentEnigma
Twinky
Wynter
XcUZ_Me
ZwarteMagika

Veel plezier/sterkte/succes in deel 6!
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:39:03 #2
92409 Twinky
Little star.
pi_58809020
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:41:22 #3
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58809075
Tvp
I never look back, darling. It distracts from the now.
  woensdag 21 mei 2008 @ 21:46:07 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58810535
oeh, ik sta in de OP

nee, dit is heus geen mooi aangeklede TVP
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 22 mei 2008 @ 08:50:32 #5
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58817129
TVP
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58817357
Ik denk dat ik in de volgende OP sta
En nu ga ik ontbijten
  donderdag 22 mei 2008 @ 15:28:31 #7
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_58826149
Ik ga 'm volgende week laten snoeien
pi_58830044
9 juni is de dag
pi_58830405
Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken. Mede dankzij jullie verhalen heb ik besloten om géén Mirena te laten plaatsen. Ik ga met de longarts overleggen wat de beste anticonceptie voor mij is, maar de keus zal zijn tussen de Nuvaring (waarschijnlijk niet omdat hier ook oestrogeen in zit), de minipil of de prikpil.

Ik dacht dat het toch een goed idee is om mijn besluit te posten. Als er meer vrouwen zijn die vanwege trombose of longembolie geen normale pil meer mogen slikken, dan weten ze in ieder geval dat er nog meer mogelijkheden zijn.
  donderdag 22 mei 2008 @ 19:22:50 #10
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58831624
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 15:28 schreef je_ouwe_moer het volgende:
Ik ga 'm volgende week laten snoeien
xD 'Laten snoeien'. Ik krijg dan toch echt een beeld van een enorme grasmaaier in mn hoofd

@ Angelfrouk: Fijn dat je iig nog iets gehad hebt aan dit topic, ik hoop dat je iets vindt wat bij je past! ^^
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58847701
ik las trouwens in t vorige topic dat bij iemand de puisten minder waren geworden sinds het plaatsen van de mirena... nou dat is het enige wat ik niet heb kunnen ontdekken... Ik ben gvd 26 maar sinds die mirena heb ik weer puisten.. maar goed voor de rest heeft hij zoveel voordelen dat ik hier maar niet over klaar
pi_58848025
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:01 schreef hannekethemaster het volgende:
ik las trouwens in t vorige topic dat bij iemand de puisten minder waren geworden sinds het plaatsen van de mirena... nou dat is het enige wat ik niet heb kunnen ontdekken... Ik ben gvd 26 maar sinds die mirena heb ik weer puisten.. maar goed voor de rest heeft hij zoveel voordelen dat ik hier maar niet over klaar
Volgens mijn huisarts stond er niks over in de officiële bijsluiter, dus je krijgt ze alleen als je ze voor de pil ook al had. Alleen de pil werkt ze weg door de grote hoeveelheid hormonen.
Ik had ze niet, dus ik hoop dat dat zo blijft
pi_58848819
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:21 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Volgens mijn huisarts stond er niks over in de officiële bijsluiter, dus je krijgt ze alleen als je ze voor de pil ook al had. Alleen de pil werkt ze weg door de grote hoeveelheid hormonen.
Ik had ze niet, dus ik hoop dat dat zo blijft
Ben ik niet met je huisarts eens.
http://www.cz.nl/%7Bf6395117-90b7-4a87-9e0f-f408ae12243f%7D?s=CZ&t=Default
Voor mijn opleiding en stage maakte ik regelmatig gebruik van deze site om bijsluiters op te zoeken.

Bijwerkingen zijn:

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn doorbraakbloedingen, hoofdpijn, acne, gewichtstoename, ontsteking van de vagina en pijnlijke en gevoelige borsten.

Regelmatig

* Doorbraakbloedingen ('spotting') of onregelmatige menstruatie, vooral aan het begin van de behandeling. Bij één op de vijf vrouwen komen de menstruaties juist minder vaak of stoppen zelfs geheel. Als het spiraaltje is verwijderd, komt de normale menstruatie meestal snel weer terug, tenzij men in de menopauze is.

Soms

* Rugpijn en/of buikpijn gedurende de eerste maanden. Bij aanhoudende krampende pijn de arts waarschuwen. Mogelijk wordt het spiraaltje door de baarmoeder uitgestoten. In ernstige gevallen kan de arts het nodig vinden het spiraaltje te laten verwijderen.
* Infecties. Bij een verhoogde afscheiding uit de vagina moet u uw arts raadplegen. Vrouwen die een spiraaltje dragen, hebben een verhoogde kans op een infectie aan de baarmoeder of eierstokken. Dit geeft een risico op onvruchtbaarheid in de toekomst. Uw arts kan een behandeling met een antibioticum voorschrijven.
* Toename van lichaamsgewicht.
* Vette huid en acne.
* Hoofdpijn.
* Gevoelige borsten.
* Uitzakken of afstoten van het spiraaltje. Dit kan ook gebeuren zonder dat u het merkt. Hierdoor vermindert de betrouwbaarheid. Uw arts zal u na vier tot twaalf weken onderzoeken op de ligging van het spiraaltje en daarna elk jaar. U kunt zelf na elke menstruatie met uw wijsvinger voelen of de draadjes hoog in de vagina voelbaar zijn. Trek echter niet aan de draadjes. Mocht u de draadjes niet meer voelen, neem dan contact op met uw arts.

Zelden

* Flauwvallen tijdens of kort na het inbrengen van het spiraaltje. Even blijven liggen na het inbrengen, kan dit helpen voorkomen.
* Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, verstopping en diarree.
* Haaruitval en huiduitslag.
* Duizeligheid, nervositeit, slapeloosheid, stemmingswisselingen en depressiviteit.
* Minder zin in vrijen.

Zeer zelden

* Doorboring van de wand van de uterus door één van de onderdelen van het spiraaltje. Dit is een zeer zeldzame complicatie die voornamelijk tijdens het inbrengen kan ontstaan. De arts moet het spiraaltje dan snel verwijderen.
* Verhoogde bloeddruk. Als de bloeddruk te hoog wordt en niet goed reageert op behandeling, moet het spiraaltje worden verwijderd.


Ik zou, als je hier last van hebt, toch even contact opnemen met je huisarts.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 10:06:57 #14
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58849111
Het staat idd wel in de bijsluiter, bij mij ook. Ik heb het ook, al begin het gelukkig, langzaamaan al wat minder te worden......
I never look back, darling. It distracts from the now.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 12:25:40 #15
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58852944
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:54 schreef Angelfrouk het volgende:

[..]

Ben ik niet met je huisarts eens.
http://www.cz.nl/%7Bf6395117-90b7-4a87-9e0f-f408ae12243f%7D?s=CZ&t=Default
Voor mijn opleiding en stage maakte ik regelmatig gebruik van deze site om bijsluiters op te zoeken.

Bijwerkingen zijn:

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn doorbraakbloedingen, hoofdpijn, acne, gewichtstoename, ontsteking van de vagina en pijnlijke en gevoelige borsten.

Regelmatig

* Doorbraakbloedingen ('spotting') of onregelmatige menstruatie, vooral aan het begin van de behandeling. Bij één op de vijf vrouwen komen de menstruaties juist minder vaak of stoppen zelfs geheel. Als het spiraaltje is verwijderd, komt de normale menstruatie meestal snel weer terug, tenzij men in de menopauze is.

Soms

* Rugpijn en/of buikpijn gedurende de eerste maanden. Bij aanhoudende krampende pijn de arts waarschuwen. Mogelijk wordt het spiraaltje door de baarmoeder uitgestoten. In ernstige gevallen kan de arts het nodig vinden het spiraaltje te laten verwijderen.
* Infecties. Bij een verhoogde afscheiding uit de vagina moet u uw arts raadplegen. Vrouwen die een spiraaltje dragen, hebben een verhoogde kans op een infectie aan de baarmoeder of eierstokken. Dit geeft een risico op onvruchtbaarheid in de toekomst. Uw arts kan een behandeling met een antibioticum voorschrijven.
* Toename van lichaamsgewicht.
* Vette huid en acne.
* Hoofdpijn.
* Gevoelige borsten.
* Uitzakken of afstoten van het spiraaltje. Dit kan ook gebeuren zonder dat u het merkt. Hierdoor vermindert de betrouwbaarheid. Uw arts zal u na vier tot twaalf weken onderzoeken op de ligging van het spiraaltje en daarna elk jaar. U kunt zelf na elke menstruatie met uw wijsvinger voelen of de draadjes hoog in de vagina voelbaar zijn. Trek echter niet aan de draadjes. Mocht u de draadjes niet meer voelen, neem dan contact op met uw arts.

Zelden

* Flauwvallen tijdens of kort na het inbrengen van het spiraaltje. Even blijven liggen na het inbrengen, kan dit helpen voorkomen.
* Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, verstopping en diarree.
* Haaruitval en huiduitslag.
* Duizeligheid, nervositeit, slapeloosheid, stemmingswisselingen en depressiviteit.
* Minder zin in vrijen.

Zeer zelden

* Doorboring van de wand van de uterus door één van de onderdelen van het spiraaltje. Dit is een zeer zeldzame complicatie die voornamelijk tijdens het inbrengen kan ontstaan. De arts moet het spiraaltje dan snel verwijderen.
* Verhoogde bloeddruk. Als de bloeddruk te hoog wordt en niet goed reageert op behandeling, moet het spiraaltje worden verwijderd.


Ik zou, als je hier last van hebt, toch even contact opnemen met je huisarts.
tja, dit ziet er allemaal ernstig uit, maar hebben jullie wel eens gekeken naar de bijwerkingen van de pil en de nuvaring? Bij de microgynon staan nog meer bijwerkingen (inclusief bovenstaande, behalve natuurlijk verlies van de spiraal en doorboring van de baarmoeder) en bij de nuvaring staan ook dezelfde bijwerkingen. Inclusief acne...

Tis gewoon allemaal troep

* Jipje weet het nu zeker, die neemt er een!
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 23 mei 2008 @ 12:28:10 #16
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58853014
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 18:29 schreef Angelfrouk het volgende:
Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken. Mede dankzij jullie verhalen heb ik besloten om géén Mirena te laten plaatsen. Ik ga met de longarts overleggen wat de beste anticonceptie voor mij is, maar de keus zal zijn tussen de Nuvaring (waarschijnlijk niet omdat hier ook oestrogeen in zit), de minipil of de prikpil.

Ik dacht dat het toch een goed idee is om mijn besluit te posten. Als er meer vrouwen zijn die vanwege trombose of longembolie geen normale pil meer mogen slikken, dan weten ze in ieder geval dat er nog meer mogelijkheden zijn.
Ik vind het jammer dat je je hebt laten afschrikken. Zoals ik hierboven al zei, de bijwerkingen van de minipil en de nuvaring liegen er ook niet om, volgens de bijsluiter. Je moet toch maar afwachten of je er last van krijgt. Verder komen op internet echt alleen de negatieve dingen naar voren (zoals ook al eerder gezegd) omdat de positieve vrouwen geen forum opzoeken om vragen te stellen of te klagen

Succes iig met het vinden van de juiste anticonceptie!
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58854933
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:25 schreef Jipje het volgende:

[..]

tja, dit ziet er allemaal ernstig uit, maar hebben jullie wel eens gekeken naar de bijwerkingen van de pil en de nuvaring? Bij de microgynon staan nog meer bijwerkingen (inclusief bovenstaande, behalve natuurlijk verlies van de spiraal en doorboring van de baarmoeder) en bij de nuvaring staan ook dezelfde bijwerkingen. Inclusief acne...

Tis gewoon allemaal troep

* Jipje weet het nu zeker, die neemt er een!
Weet ik, het ging mij niet om de bijwerkingen, maar om het feit dat B.ertha's huisarts had gezegd dat het niet in de bijsluiter stond.
Inderdaad, alle medicijnen hebben gigantische bijwerkingen. Ik kreeg een keer iets tegen hoofdpijn, wat als bijwerking hoofdpijn had...
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:28 schreef Jipje het volgende:

[..]

Ik vind het jammer dat je je hebt laten afschrikken. Zoals ik hierboven al zei, de bijwerkingen van de minipil en de nuvaring liegen er ook niet om, volgens de bijsluiter. Je moet toch maar afwachten of je er last van krijgt. Verder komen op internet echt alleen de negatieve dingen naar voren (zoals ook al eerder gezegd) omdat de positieve vrouwen geen forum opzoeken om vragen te stellen of te klagen

Succes iig met het vinden van de juiste anticonceptie!
Ik heb me niet echt laten afschrikken. Ik was vanaf het begin al niet zeker of dit, voor mij, wel de juiste anticonceptie methode was. Maar door dit topic ben ik er wel achter gekomen dat het inderdaad niet de juiste oplossing voor mij is. Vandaar.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:50:44 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58855211
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 13:41 schreef Angelfrouk het volgende:
Ik heb me niet echt laten afschrikken. Ik was vanaf het begin al niet zeker of dit, voor mij, wel de juiste anticonceptie methode was. Maar door dit topic ben ik er wel achter gekomen dat het inderdaad niet de juiste oplossing voor mij is. Vandaar.
nou ja, dat is ook goed om te weten, toch?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58901205
hoi dames,

aanstaande donderdag ga ik een spiraal laten plaatsen.
Pil heeft niet al te fijne bijwerkingen en hoop daar zo af te komen.
Even een vraagje van mij op alle pijn ervaringen na kon ik niet vinden hoe het tussen uit de wachtkamer en weer naar huis gaan verliep.
Ik verdraag geen maandverband dus zit te wachten (ben donderdag ongesteld) met tampon in.
Maar waar ga ik die laten als ik dan opgeroepen wordt om bij gyne binnen te gaan???
En als ik na zetten spiraal weg ga kan ik er dan gewoon weer 1 zetten?

Hoor 't graag van jullie!

Ennuh sorry voor de smakelijke details
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 25 mei 2008 @ 18:10:07 #20
92409 Twinky
Little star.
pi_58902795
nee mag niet met tampon

Wat verdraag je niet aan maandverband?
pi_58911987
Wat mag daaraan niet ervoor of erna?
Laten we het erop houden dat ik giga jeuk krijg ervan
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 09:00:21 #22
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58912686
quote:
Op maandag 26 mei 2008 06:22 schreef Ml-etje het volgende:
Wat mag daaraan niet ervoor of erna?
Laten we het erop houden dat ik giga jeuk krijg ervan
Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58916483
quote:
Op maandag 26 mei 2008 09:00 schreef Jipje het volgende:

[..]

Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Lijkt me wel.
Je baarmoederslijmvlies wordt afgestoten omdat er geen bevruchting heeft plaatsgevonden, dat is menstruatie. Als er minder tot geen slijmvlies wordt opgebouwd, hoeft het ook niet te worden afgestoten.
  maandag 26 mei 2008 @ 12:21:35 #24
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58916519
quote:
Op maandag 26 mei 2008 09:00 schreef Jipje het volgende:

[..]

Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Hoe lang heb je 'm al? Want bij mij zeiden ze dat het best heel onregelmatig en nog heftig kan zijn de eerste 3-6 maanden.

Even een stukje van wikipedia gepikt over Progesteron (wat levonorgestrel is):

"Progesteron zorgt voor een toestand waarin de eicel bevrucht kan worden en het de beste mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen tot een baby.
Progesteron zorgt er ook voor dat het slijm in de baarmoedermond zo wordt veranderd dat zaadcellen erdoor worden gehinderd de baarmoeder te betreden. Dit gebeurt zowel met als zonder bevruchting van de eicel. Het remt ook via de hypothalamus en via de hypofyse de ovulatie door blokkering van de afgifte van luteïniserend hormoon (LH) en voorkomt daardoor de mogelijkheid van een late bevruchting van een eventueel tweede ei. Beide functies zijn erop gericht dat de kans op meerlinggeboorten kleiner wordt."


Beetje raar stukje natuurlijk omdat het vooral op de zwangerschap ingaat, maar het zorgt er dus idd voor dat je niet of nauwelijks meer ongesteld wordt door de fase waarin je zit.

Oh, nog een stukje:
"Progesteron is veelal opgenomen in de pil; hierbij is de werkzaamheid gericht op het verstoren van de menstruele cyclus. Progesteron blijkt te werken tegen borstkanker en baarmoederkanker indien een tumor in de borst of in het baarmoederslijmvlies nog deels afhankelijk is van de aanwezigheid van geslachtshormonen."

Als je nog meer info wil, wil ik wel ff mn studieboeken doorkijken? XD wellicht dat daar ook nog wat instaat.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  maandag 26 mei 2008 @ 16:04:02 #25
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58921261
quote:
Op maandag 26 mei 2008 12:21 schreef Enfermera het volgende:

[..]

lang verhaal

Als je nog meer info wil, wil ik wel ff mn studieboeken doorkijken? XD wellicht dat daar ook nog wat instaat.
Als ik het dus goed begrijp, zorgt progesteron ervoor je in een soort fase blijft hangen alsof je net zwanger bent? Dus afgesloten zodat er geen sperma meer binnenkomt en er vind geen ovulatie meer plaats omdat er al 1 vrijgekomen is en dat is meer als genoeg

Maar, hoe zit het dan met het feit dat het zou voorkomen dat baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt? Je zou zeggen dat, om een eitje goed te laten innestelen (belangrijk onderdeel van zwangerschap) dat er juist meer baarmoederslijmvlies moet komen....
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')