abonnement Unibet Coolblue
pi_59810528
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 02:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Tien is echt oud voor een cavia, well done

Mijn oudste caaf is slechts 6 geworden.
Tussen de zes en acht is normaal zeggen ze. Tuttel was wel een oude tante (tja, maar ik jatte ook alle bloemkool randjes in de supermarkt Vol met vitamine C)

Toch... zes, acht of tien jaar, het maakt de pijn of het gemis niet minder toch?

Vond een plaatje van die truttebel: zeven weken oud... Mijn lieve Iwan zit natuurlijk op de achtergrond (hij zat het liefste in de kooi, en zij vond het heerlijk om aan zijn lange vacht te knabbelen )
pi_59810595
Kleine cavia's zijn zo ontzettend
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59810730
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 02:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Kleine cavia's zijn zo ontzettend
Ze was ook volwassen en leerde zo ontzettend

Ze wist wanneer ik bloemkoolstronkjes of peterselie had (vooral peterselie was je knettergek op!)
Ik gaf geen extra vitame C, maar stal de stronkjes bloemkool en soms een spruitje voor haar . Peterselie was standaard en madammeke wist het... je kon de klok er bijna gelijk op ztten
Piepen zoveel als ze kon, bijna zingen!
pi_59811246
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 02:02 schreef Musje456 het volgende:
Ik had een Cavia, Tuttel. Elke dag was ze minstens een uur uit de kooi en zat ze bij me, speelden we op de bank of kreeg ze aandacht. Daarnaast waren de katten (drie poezels) erg geinteresseerd, en gaven aandacht altijd onder toezicht, maar ze waren altijd lief voor elkaar
een uur uit de kooi is nog altijd 23 uur alleen. Maar als een cavia van jongs af aan alleen wordt gehouden en niet beter gewend is, dan weet deze ook niet meer beter en lijkt hij of zij gelukkig zoals het is. Maar als je later had besloten om er nog een cavia bij te zetten weet ik zeker dat je had gezien dat ze dan nóg gelukkiger was geweest Maar het is in dit geval letterlijk 'ze weet niet wat ze mist'.

10 jaar is inderdaad ontzettend oud voor een cavia. Ik heb tot nog toe enkel 'jonge' caafs, er zijn er hier slechts 3 overleden, 1 was een half jaar (onverleed tijdens de castratie, had een te zwak hart), de ander 1 (had een accute longontsteking, binnen 24 uur was ze van gezond naar doodziek) en 2 (hersenbloeding). Allemaal van die dingen waar je niks aan kunt doen De oudste op het moment is een dikke 4 jaar, maar die gedraagt zich echt alsof ie hoogbejaard is. Kan best zijn dat hij nog een aantal jaar meegaat, kan ook zijn dat hij er over een paar maanden mee ophoudt.... Hij is in ieder geval gelukkig, woont lekker in een grote zeugengroep (is gecastreerd natuurlijk) en heeft een mooi leven
I had a signature once. It was awful.
pi_59814959
Zo af en toe zit de grote achter het kleintje aan... soms bijt ze dr ook in dr achterpoten. Het andere moment zitten ze weer naast elkaar, het lijkt vooral wanneer het om eten gaat of als de kleine echt op haar af komt. Emma (de grote) maakt dan ook zo'n brommend geluid.
Hoelang moet ik dit aankijken??

Verder heb ik de kleine ook nog niet zien drinken, misschien een bakje water in de kooi zetten?
pi_59816315
Lekker laten gaan, een beetje snauwen hoort erbij. Het kleine meiske is jong en komt net uit het nest, het is dan het natuurinstinct van de caaf om de kleine aan te vallen. De ukken moeten leren, als ze uit het veilige nest komen, dat er overal gevaar dreigt. Verder wil Emma waarschijnlijk heel duidelijk maken dat zíj hier de baas is.

Lekker samen laten zitten hoor, tenzij ze echt gaan vechten (klappertanden, op elkaar springen etc) maar dat gebeurt zelden bij zeugen, dit is gewoon een fase van de koppeling!

Doe ook geen moeite voor een drinkbakje, ze drinkt echt wel als jij niet kijkt en krijgt via groenvoer ook voldoende vocht binnen. Als je echt zekerheid wilt, geef dan een stuk komkommer of natte andijvie, maareen waterbakje heeft weinig zin. 2 voorbeelden:
1) toen ik Jewel net had (met drinkflesjes opgegroeid) heeft het zo'n 3 maanden geduurd voor ik haar voor het eerst kon betrappen dat ze zat te drinken. Maar geloof me, ze was echt niet uitgedroogd hoor ze dronk steeds als wij niet keken en kreeg voldoende binnen middels groenvoer.
2) Ruby komt van een fokker die helemaal geen drinkwater verschaft, hij geeft elke dag zeiknat groenvoer waar zijn dieren vocht uithalen. Ruby zag ik hier na 2 dagen uit de fles drinken, gewoon afgekeken van de rest.

Dus geen zorgen, dat komt vanzelf! Het hoort er allemaal bij!
I had a signature once. It was awful.
pi_59816827
Zolang je niet met een gewonde caaf zit, gewoon bij elkaar laten.

Mijn dames hadden ook regelmatig meningsverschillen en dat ging er niet zachtzinnig aan toe
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59823790
Oke, echt vechten is het niet, Emma rent alleen soms achter haar aan en bijt soms wat, vooral als het om eten gaat.
Het ziet er gewoon zo zielig uit voor dat kleine prupke
pi_59900617
Mijn caaf is ook alleen en weet zeker dat ie zich opperbest vermaakt. Die ene keer dat ie zichzelf in de spiegel zag, ging hij de spiegel aanvallen
En aandacht genoeg


Wie heeft er ervaring met caviatuigjes? (nou ja dit word konijnentuigje, mijn caaf is beetje te dik voor dat ienieminie caviatuigje)
  zaterdag 5 juli 2008 @ 09:31:12 #135
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_59904668
Toen ik nog op een ander adres woonde had mn huisgenoot caviatuigjes, maar ze vonden het echt verschrikkelijk en probeerden zich er uit te wurmen en te knagen. Geen succes dus.

[ Bericht 5% gewijzigd door RiesAmaris op 05-07-2008 09:31:56 (typo) ]
pi_59905839
Hier de cavia bij ons thuis, samen met een tijdelijke vakantie cavia.

Zij je wat?


Na het wassen


Na het föhnen


Erg slim zijn ze niet, maar soms zijn ze ook wel leuk hoor.
The less one forgets, the less one can remember.
  zaterdag 5 juli 2008 @ 11:51:38 #137
52016 Lyssa
music <3
pi_59906100
Jullie hebben 1 cavia? En dan nu tijdelijk een tweede? Blijft die ene dan weer alleen over?

Verder zijn het schatjes!
pi_59906426
Ja we hebben er zelf 1, via m'n zus haar school blijft er 1tje logeren zeg maar. Zodat hij wat beter wordt verzorgt en meer aandacht krijgt dan op school in de zomer.
Als ze dikke vriendjes zouden worden mocht hij ook wel blijven hoor, maar ze kunnen niet zo goed bij elkaar.

Ik denk dat het beter is als de donker bruine weer terug gaat, want die is wel een beetje alleen soms.
Onze eigen moet er niet zoveel van hebben, die zit liever alleen en is meer op ons gericht dan op de andere cavia.

Owja, de kortharige bruin met wit is die van ons, hij heet yaro. De andere had geen eens een naam, dus die heet nu puk.
The less one forgets, the less one can remember.
pi_59915022
heb je wel het geslacht gecheckt dan? Overigens is het ongelooflijk zielig om een caaf een vriendje te geven voor een tijdje, en ze dan weer uit elkaar te halen. Als ze beseffen wat ze missen worden ze erg eenzaam, vervelend, opstandig, rebels of juist heel stil en eenzaam.

cavia's snappen niet wat spiegels zijn, dus daar doen ze verder niks mee. Ze vinden het eerder eng omdat daar dingen snel kunnen bewegen waar ze steeds van schrikken (instinct).
I had a signature once. It was awful.
pi_59918256
Ja weet ik, het plan was ook wel dat als ze vriendjes zouden worden hij kon blijven. Maar dat zijn ze niet geworden, het lijkt wel lief op de foto maar veel aandacht hebben ze niet zo voor elkaar.

Ze hebben allebei een eigen kooi en staan wel een stuk van elkaar. Het zijn trouwens allebei mannetjes, niet te missen met zulke grote ballen!! Maar het zijn niet mijn cavia's, die van mijn zus, dus ik ga er verder niet over.
The less one forgets, the less one can remember.
pi_59920499
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 23:17 schreef miss-piggy het volgende:
Wie heeft er ervaring met caviatuigjes? (nou ja dit word konijnentuigje, mijn caaf is beetje te dik voor dat ienieminie caviatuigje)
Absoluut een afrader.

Door de bouw van een cavia (bijna geen nek) laat je hem snel stikken.
Bovendien wat hierboven wordt gezegt: ze raken snel in paniek en zullen zich zo snel mogelijk eruit willen wurmen. Geen prettig gezicht.

Er zijn wel cavia tuigjes op de markt, maar dat is eigenlijk net als plastic hamsterballen: niet geschikt voor het dier zelf.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59921139
Hier gaat het steeds beter tussen de twee dames! De kleinste Eva doet alles na wat Emma doet, zo´n grappig gezicht is dat. Af en toe is er nog wel ruzie en zit Emma achter Eva aan maar goed niet meer dat gemene bijten als in het begin.
Vanmiddag ga ik ze schoonmaken dan zal ik even kijken of ik nog een leuk fotootje kan maken
pi_59921290
quote:
Op zondag 6 juli 2008 00:20 schreef Artificial-life het volgende:
Ja weet ik, het plan was ook wel dat als ze vriendjes zouden worden hij kon blijven. Maar dat zijn ze niet geworden, het lijkt wel lief op de foto maar veel aandacht hebben ze niet zo voor elkaar.

Ze hebben allebei een eigen kooi en staan wel een stuk van elkaar. Het zijn trouwens allebei mannetjes, niet te missen met zulke grote ballen!! Maar het zijn niet mijn cavia's, die van mijn zus, dus ik ga er verder niet over.
Klopt, twee volwassen beren worden niet snel vriendjes, dat gaat of dat gaat niet. Maar het doet erniet toe of ze vriendjes worden of niet, ze weten nu hoe het is om met een andere caaf samen te leven en ze willen beiden heel graag contact, ze beseffen zich nu wel wat ze missen en dat is gewoon sneu.....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 6 juli 2008 @ 15:24:47 #144
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_59926556
hier ook nog steeds 1 cavia. Was een oppas cavia die tijdelijk zou blijven, maar intussen is hij de enigste overgebleven, de andere 2 caafjes zijn overleden (maar dat wisten jullie al )
pi_59928726
Hebben jullie cavia's ook een aversie tegen bepaalde groenten/fruit?

Noa, bijvoorbeeld, vindt tomaten (geur) echt zo ontzettend vies, dat ze bijna over haar toeren raakt

Voor de rest eet ze alles wel, maar dit vind ik wel opmerkelijk.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59937660
paprika schrikken ze echt van als ze d'r aan ruiken, en daarna lopen ze er met een grote boog omheen
pi_59937909
De ene vind tomaat echt helemaal te gek, eet hij altijd. Komkommer en ander nat en knapperig smak smak groentes ook. Fruit moet ie niet. De andere, die donkere lust geen tomaat, meer appel en hardere groente.
The less one forgets, the less one can remember.
  zondag 6 juli 2008 @ 23:25:23 #148
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_59938263
Mijn caafs zijn lekker op vakantie Ben zelf ook 2 weken weg geweest en vrijdag terug gekomen, maar degene die op de caafs pastte had nog geen tijd om ze terug te brengen Heerlijk rustig nog hier! Denk dat ze ze wil houden overigens hihi. Ze is het oude baasje van Elwood en die heeft ze nu dus ook weer tijdelijk terug en ze vind het geweldig. Haar vriend alleen niet. Maar morgenavond worden ze weer opgehaald. Dan zie ik ze eindelijk weer terug Ben benieuwd hoe Sjlebby er inmiddels uitziet, want die had eigenlijk nog naar de kapper gemoeten voordat ie weg ging.
Overigens slaapt Tinus weleens op het huisje. Als Sjlebby weer eens aan het rondrennen is ligt Tinus altijd lekker te maffen. Maar hij is dan ook alweer bijna 5,5 jaar dus hij mag het
En nu we het over groente hebben, ik heb inmiddels op ons balkon een tomaat-, komkommer- en paprikaplant staan en er komt aan alles al groente Ben echt heel benieuwd, maar kan het idd ook lekker gebruiken voor de caafs. Nog niet aan gedacht joh.
Owja, onze 2 beren zijn wel goede vriendjes gelukkig. We hadden eerst Google, die heeft ongeveer 6 maanden alleen gezeten en toen kwam Tinus er als kleintje bij. Die gingen wel samen, maar Tinus had soms een homo-periode en ging dan ook Google rijden. Toen Google dood ging hebben we Sjlebby bij de dierenwinkel gehaald en dat ging meteen prima. Nergens last van en die kunnen het goed vinden samen. Tinus was toen al wel een jaar of 4,5 en Sjlebby net 16 weken ofzo Daarna hebben we Elwood opgevangen van een collega en die was 4 jaar. Zat tussen de andere 2 in. Ook dat ging meteen goed. Er is ook eigenlijk nooit ruzie in het hok en ze kunnen het allemaal goed vinden hoor Heb wel 2 voerbakken, 2 drinkflessen en 2 huisjes. Komt daar iig geen ruzie over. En met z'n 3en in 1 huisje kan ook prima

Iemand vroeg hier overigens nog naar een kooi van 1.40 ivm zaagsel. Ik heb zelf een kooi van 1.20 als ik me niet vergis van Ferplast. Heb nu eindelijk sinds kort ook pakken zaagsel van 10kg gevonden en daar doe ik ongeveer 3 keer mee. Ik verschoon de kooi 1 maal per week met 3 cavia's. Gaat prima zo, maar met 1.40 kan je dus ongeveer 2 a 2,5 keer doen gok ik. Moet wel zeggen dat ik er een goede laag in doe hoor. Er zit een randje in die bak en tot daar vul ik hem altijd.
To infinity…and beyond!
pi_59938420
Grappig om te lezen dat ook andere caafs een uitgesproken smaak hebben
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_59938529
quote:
Op zondag 6 juli 2008 04:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Absoluut een afrader.

Door de bouw van een cavia (bijna geen nek) laat je hem snel stikken.
Bovendien wat hierboven wordt gezegt: ze raken snel in paniek en zullen zich zo snel mogelijk eruit willen wurmen. Geen prettig gezicht.

Er zijn wel cavia tuigjes op de markt, maar dat is eigenlijk net als plastic hamsterballen: niet geschikt voor het dier zelf.
khad paar maand geleden al een caviatuigje gehaald. Alleen is mijn caaf iets te dik voor dat tuigje. Toen ik m probeerde om te doen heb ik m zowieso al niet om het nekje gedaan, dat vind ik zielig Had m al achter de voorpootjes. Maar het achterstuk kon niet dicht... fat ass

Had m toen beetje omgebouwd zodat ie er wel om kon. Mijn caaf vond het helemaal geweldig, rennen als een idioot (zal wel gedacht hebben,whaaat zoooooooveel gras! ) en whiepen
Maar toen stapte hij ineens zo uit het tuigje en moest ik achter hem aanrennen
Maar ik durf m echt niet strakker te zetten, straks is het net een rollade
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')