Hello!
Ja, FOK! bokte zo erg, had ik geen zin meer in.
Lekker vroeg naar bed gegaan.

Okay, recept:
Gevulde courgette rolletjes:
Voor 6-8 personen:
4 kleine courgettes, schoongemaakt
Olijfolie, om erover te druppelen en in te vetten
250 ricotta
sap van 1/2 citroen
scheutje extra vergine olijfolie
zeezout en zwarte gemalen (verse) peper
handvol basilicumblad, fijn gehakt
50 gram pijnboompitten, geroosterd
balsamicoazijn, om erover te druppelen.
Schaaf de courgettes overlangs (in de lengte) met een dunschiller of mandoline. (Ik gebruik kaasschaaf)
en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit.
Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
Breng ze op smaak met zout en peper en koel 20 min.
Meng de ricotta met het citroensap, de extra vergine olijfolie en zout en peper naar smaak.
Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van een courgettereep en rol deze op.
Herhaal tot de vulling op is.
Schik de courgettecannelloni op een bord en maal er wat zwarte peper over.
Druppel er wat olijfolie en wat balsamicoazijn erover en serveer!
(Fototoestel de accu is leeg, anders had ik een plaatje gemaakt.
De rolletjes moet je dus niet op de kant leggen, maar rechtop.
Nou, ik hoop maar dat je het begrijpt.
Het is beren lekker!
(Ja, het is vroeg, hond had vieze dingen gedaan boven, dus ik was om half 6 al aan de schoonmaak....
Arm beestje... )
Groetjes,
Obli!