Riann | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:21 |
Ik heb gisteravond van mijn lieve schoonfamilie rarbarber gekregen. Maar nu is mijn vraag hoe moet ik die klaar maken. Vroeger heb ik dat wel ooit gegeten bij mijn opa dat ik het erg lekker vond maar die had altijd rarbarber uit pot. Dus ik zou niet weten hoe ik verse rarbarber klaar moet maken????? | |
Muck | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:25 |
Wat ik me herinner van vroeger bij een vriendje thuis, is dat het heel lang moet koken, maar hoe het nou ook weer precies moest..... | |
Draakjuh | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:30 |
resept van mijn oma was als volgd. rabarber wassen en klein snijden, het velletje er op laten zitten voor de rode kleur ![]() dan koken op een laag pitje tot dat het allemaal zacht/paperig is, niet al te veel water, dan word het te dun. suiker en kaneel toevoegen naar smaak. even aflaten koelen en heerlijk als groente of als toetje met een beetjuh yogurt en honging ![]() | |
Mirjam | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:31 |
ik maak het zo klaar net als ik appelmoes zou maken. wassen in stukken snijden in de pan gooien laagje water erbij koken, af en toe roeren. je hoeft het niet helemaal in te laten koken, is maar net wat je lekker vindt. ik gooi er daarna suiker en zoetstof naar smaak bij (als het nog warm is), en rozijnen ![]() | |
spijkerbroek | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:32 |
TS: het is rabarber. Verder aten wij dat vaak als kinderen, we hadden het in onze tuin staan. En zoetekauwen als we waren: afspoelen, in stukjes snijden en dan dippen in suiker ![]() | |
AlphaOmega | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:38 |
quote:Dat dus. | |
Gia | dinsdag 13 mei 2008 @ 11:42 |
Ik krijg het regelmatig van mijn vader, mijn man en kinderen zijn er dol op. Recept: slechte stukken/plekken wegsnijden, en goed wassen. In stukken van ongeveer 5 tot 7 cm snijden. Met zeer weinig water koken, onderwijl steeds roerend, totdat alle stukken zacht zijn en uit elkaar geroerd. Flink wat suiker erbij, naar smaak uiteraard. Echt lekker als toetje. | |
rene90 | woensdag 14 mei 2008 @ 11:57 |
vla met rabarber is ook lekker:D | |
littledrummergirl | woensdag 14 mei 2008 @ 19:40 |
oeeh ja lekker rabarber ![]() | |
Frankvbr | woensdag 14 mei 2008 @ 20:33 |
bij de albert heijn lagen ze er net voor 2 euro, dan had je ongeveer 6 stengels volgens mij. Maar ik heb geen idee wat normale prijzen zijn. Ze zagen er iig niet echt rood uit. | |
Mirjam | woensdag 14 mei 2008 @ 21:33 |
als het cht mooi weer is en het juiste seizoen, kost het 1 euro de kilo ![]() daar wacht ik altijd op ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 14 mei 2008 @ 21:41 |
zou je het ook in kunnen vriezen, denk van wel toch? | |
krakkemieke | woensdag 14 mei 2008 @ 21:54 |
Als je het gekookt hebt, kan je het invriezen net als appelmoes. Hooguit wordt het wat vochtiger na ontdooien. | |
littledrummergirl | woensdag 14 mei 2008 @ 22:05 |
quote:maar dan gewoon even wat inkoken en dan komt het goed ![]() goed idee van mezelf ![]() ![]() | |
krakkemieke | woensdag 14 mei 2008 @ 22:49 |
Of effe binden met maizena. | |
Deliah | woensdag 14 mei 2008 @ 23:23 |
Het is ook heerlijk om het rauw te eten. | |
Enchanter | donderdag 15 mei 2008 @ 00:00 |
Misschien een beetje offtopic , maar ik heb hier nog een fles staan met rabarberlikeur , weet iemand iets wat lekker is om mee te mixen ? | |
#ANONIEM | donderdag 15 mei 2008 @ 07:30 |
Het is de bedoeling dat ik deze maak vandaag http://www.dekooktips.com/recepten/rab-ijslimo.htm Verder maakten mijn moeder en oma vroeger altijd rabarberkuchen ![]() Rabarber-aardbeiencompote is ook verrukkelijk! | |
#ANONIEM | donderdag 15 mei 2008 @ 07:31 |
quote:Waar heb je dat dan vandaan??? Lijkt me iig wel lekker voor een desert met ijs en verse vruchten, en dan wat likeur eroverheen ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 15 mei 2008 @ 08:14 |
Rabarber ![]() De enige groente die in mijn tuintje staat. Ik maak hem ook altijd klaar met een beetje water, rozijnen en suiker naar smaak. En kook hem net zolang als ik lekker vind (meestal 10-15 minuten). Rabarber met aardbeien is ![]() Heerlijk als tussendoortje, bij de yoghurt, warm op roomijs of koud bij de warme maaltijd als een soort appelmoesvervanger. | |
Riann | donderdag 15 mei 2008 @ 11:21 |
Dankjewel voor de reacties ![]() Ik heb vanmorgen de rabarber gekookt een beetje gebonden met allesbinder en wat zoetstof erbij gedaan ik heb hem nu in de koelkast staan dat hij vanavond lekker koud is. Ik heb er al een beetje van geproeft en hij is heerlijk ![]() ![]() ![]() | |
LinkseFrieseVegetarier | donderdag 15 mei 2008 @ 11:38 |
quote:Oei, die allesbinder zou ik er niet bij hebben gedaan. Rabarbermoes is doorgaans van zichzelf al vrij stevig, zeker als hij afgekoeld is. Een algemene tip trouwens: gebruik bij voorkeur goed rode stengels. Als je groene stengels gebruikt wordt het resultaat niet alleen erg zuur, het krijgt ook nog eens een viesgroenbruine kleur. Met rode stengels wordt het uiterlijk en de smaak van het resultaat een stuk smakelijker. | |
Riann | donderdag 15 mei 2008 @ 13:09 |
quote:Nou dan was ie wel heel erg nat geweest als ik dat niet had gedaan ik had er denk ik ietsje teveel water bij gedaan met het koken. En ik heb er niet voor niks zoetstof doorheen gedaan. en ik vind dat hij er mooi uit ziet. de helft was rood en de helft was groen zo'n beetje. Maar ja dat is ieders eigen keus natuurlijk | |
Enchanter | donderdag 15 mei 2008 @ 23:28 |
quote: Ooit gekocht bij de slijterij ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 mei 2008 @ 08:19 |
quote:Als je de fles kwijt wilt dan mag je me wel even PM-en ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | zaterdag 17 mei 2008 @ 08:37 |
Er staat me iets bij van rabarberwijn.... Iemand vertelde me dat, door de samenstelling ervan, een paar slokjes je al helemaal teut maken. Miscchien dat dat ook wel voor de likeur geldt, kan het nog gezellig worden in huize Enchanter of SOL! ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 mei 2008 @ 08:49 |
quote:Het is hier altijd gezellig ![]() ![]() Vandaag eindelijk rabarber scoren op de markt om de limo te maken ![]() | |
Enchanter | zaterdag 17 mei 2008 @ 09:05 |
quote:Je kan het mixen met witte wijn , alleen lust ik geen wijn ![]() Wijn ![]() Koffie ![]() Bier ![]() Cocktails ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 17 mei 2008 @ 22:27 |
Oh ja! Recept van lang geleden..... Het preciese recept heb ik dus niet meer, maar toch..... Mocht je een recept vinden voor rabarberjam, voeg er wat geconfijte gember aan toe en je hebt een heerlijke jam! Het is 20 jaar geleden, is toch een excuus? ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 17 mei 2008 @ 23:21 |
Ik heb ooit rabarber champenoise geproefd en ik werd er niet eerder teut van dan door de bramenwijn heur ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 18 mei 2008 @ 21:41 |
quote:Excuses... gezelligER. ![]() |