abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 8 mei 2008 @ 11:15:18 #1
11682 Moonah
Jolie femme
pi_58550558
Vorige deel
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 10:53 schreef k_i_m het volgende:
Ohja, hier moest ik ook nog wat posten!

Sinds ik mijn uitgerekende datum weet, roep ik dat ik op mijn verjaardag ga bevallen (uitgerekend 17 maart, jarig 21 maart) zodat ik mijn 30e verjaardag niet hoef te vieren . Ik heb dan ook niet ruim van tevoren het idee dat ik zou kunnen gaan bevallen. Twee dagen voor de daadwerkelijke bevalling lijkt het erop dat ik die enorm spannende slijmprop aan het verliezen ben, maar ik heb nog geen gevoel dat er wat gaat gebeuren.

De nacht van woensdag op donderdag (20 maart) word ik wakker rond een uur of half 5, en voel ik iets lopen. Aangezien ik geen matjes of andere dingen in mijn bed heb gelegd spring ik er gelijk uit (ja, dat lukte zowaar) en ren ik naar de wc om de schade te bekijken. Als ik op het toilet zit krijg ik ineens kramp in mijn buik en na daar een kwartier te hebben gezeten besluit ik mijn wederhelft op de hoogte te brengen dat ik onder de douche ga staan. Als ik een tijdje onder de douche sta komt hij kijken of het goed gaat en dat gaat het eigenlijk wel. Er zit nog geen 2 minuten tijd tussen de weeën, maar ik zeg tegen hem dat ie maar moet liegen tegen de verloskundige omdat ik wil dat ze komt omdat ik naar het ziekenhuis wil voordat alles in hevigheid gaat losbarsten.

De verloskundige komt met een stagiaire die ook gezellig mee komt kijken. Ze wil naar het hartje luisteren, maar op het moment dat ze gaat luisteren voel ik het kind omdraaien. Er is lichtelijke paniek omdat het hartje even kwijt was. Bij mij echter geen paniek. Ik voelde haar draaien en ik heb het idee dat ze overdrijven met de paniek . Ik blijk al 5cm ontsluiting te hebben, dus we mogen naar het ziekenhuis .

In het ziekenhuis aangekomen (uur of 7) blijkt het nogal druk te zijn. Ik zie 5 verpleegsters, die na een half uur komen melden dat ze vrij zijn, en dat er nieuwe verpleegsters komen. Mij interesseert het niks, ik onthou toch niet wie er binnen is geweest . Een verpleegster zegt tegen me dat ze allerlei dingen tegen de pijn hebben en dat ik alleen maar hoef te zeggen als ik denk iets nodig te hebben. Nu had ik vantevoren bij de verloskunidige al aangegeven geen pethidine te willen, dus mijn verbazing is dan ook groot als ze na 3 kwartier nadenken dan toch met een spuit met pethidine aankomen. Ik vraag waar de Remifentanil is ( . ) en dat ze de pethidine mooi in hun eigen reet kunnen stoppen omdat ik dat niet hoef en dat is geloof ik ook zo ongeveer het laatste wat ik uit kan brengen tot ze geboren is.

Ondertussen heeft het halve ziekenhuis totaan de elleboog in mijn onderkant gezeten en op het moment dat er verschillende mensen "het laatste randje meerdere malen wegduwen" ben ik al bijna door al mijn krachten heen en blijkt er ineens geen helder vruchtwater meer te zijn. Ze schroeven een electrode op het hoofd van het kind en ik krijg een infuus met wee opwekkers. Dit laatste doet echt helemaal niks en ik begin er een beetje sjagerijnig van te worden, dat ik daar voor jan lul lig. De verloskundige van het ziekenhuis zegt dat ik op mijn zij moet gaan liggen en op het moment dat ik vraag welke kant gilt ze tegen me dat ik naar haar moet luisteren. Toen was mijn geduld helemaal op. Ik gilde terug "IK VROEG WELKE KANT, DOVE" . en aangezien ik verder niet op mijn zij kon liggen ben ik gewoon weer terug op mijn rug gaan liggen toen ze weg was .

Ondertussen mocht ik ook persen (ojajoh? leuk) dus daar ging ik dan maar mee aan de slag. Persen zonder weeën is een hele dolle ervaring. Ik doe het dan ook steeds verkeerd volgens de verpleegsters en ik vraag me steeds af hoe het dan wel moet. Het infuus wordt nog maar eens opgeschroefd. Dan ben ik het zat. Die stomme klotemensen van het ziekenhuis die geen tijd voor me hebben, pijn, geen weeën, geen pijnstilling en ik vind het nog belachelijker dat ik daar tijd lig te verdoen zonder dat er iets concreets gebeurt . Ik zeg dan ook dat ik ermee ophou, dat ze het kunnen bekijken. Dat is de eerste keer dat ze wel naar me luisteren en de gyneacoloog wordt gehaald .

Dan gaat alles heel snel. Hij legt uit wat een vacuümpomp is en hoe het werkt, maar ik luister niet, ik kijk alleen maar vol angst of ik een schaar richting mijn onderkant zie gaan . Dit blijkt niet het geval te zijn dus ik ontspan. Dat had ik nou niet moeten doen . Opeens word ik door 5 man tegengehouden terwijl die vent aan dat ding trekt. Ik gil zo hard dat ze me op de parkeerplaats voor het ziekenhuis kunnen horen. Dan stopt de man en de pijn ook. Het hoofdje is eruit. Ik gil dat de rest er ook uit moet, en wel nu! En dat ie kan verotten met zijn "kijk eens naar beneden". Ik stel mezelf gerust met alle beelden die ik op tv heb gezien, dat de rest er zo uitfloept en dat het zo afgelopen is. En toen heb ik voor de tweede keer het hele ziekenhuis bij elkaar gegild, want dat deed zo mogelijk nóg meer pijn en leek 10 keer zolang te duren als de eerste helft .

Maar toen was ze er om 11.59. En alles was goed
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 11:01 schreef Vicky het volgende:
Oh Kim, wat een verhaal.. ik moet er wel een beetje om lachen hoor... Zo lekker nuchter
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 11:03 schreef Maneki.Neko het volgende:
!
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 11:03 schreef k_i_m het volgende:
Achteraf gezien vond ik alles ook meevallen, maar dat komt ook alleen maar omdat ik me op het allerergste had voorbereid .
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 11:05 schreef k_i_m het volgende:
Zo was ik ook een beetje ingescheurd en moest ik een paar hechtingen. Na alle verhalen hier heb ik de verpleegster bijna geld geboden om er vanaf te blijven . Maar afgezien van de eerste verdovingsspuit heb ik niks gevoeld .
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 11:13 schreef Moonah het volgende:

[KIM]Toen was mijn geduld helemaal op. Ik gilde terug "IK VROEG WELKE KANT, DOVE" . en aangezien ik verder niet op mijn zij kon liggen ben ik gewoon weer terug op mijn rug gaan liggen toen ze weg was .[/KIM]



[KIM]Ik zeg dan ook dat ik ermee ophou, dat ze het kunnen bekijken. Dat is de eerste keer dat ze wel naar me luisteren en de gyneacoloog wordt gehaald [/KIM]

Typisch is dat toch, ik had dat ook. Zo'n moment van "Doei, zoek het maar uit!". Toen werd er ook pas naar mij geluisterd.

Je hebt er weer een echt K_I_M-verhaal van gemaakt!


[ Bericht 20% gewijzigd door Moonah op 08-05-2008 11:21:33 ]
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_58550733


'en toen was alles goed' is wel herkenbaar !!
  donderdag 8 mei 2008 @ 11:50:13 #3
166294 KD-fotografie
mama van Demi & Nika!!
pi_58551331
hahaha, wel erg komisch geschreven.
  donderdag 8 mei 2008 @ 11:54:37 #4
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_58551408
quote:
En dat ie kan verotten met zijn "kijk eens naar beneden".

Heerlijk verhaal k_i_m, hoewel ik me kan voorstellen dat het voor jou niet zo heerlijk was.
***
  donderdag 8 mei 2008 @ 12:15:22 #5
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_58551792
Nouja, het viel dus wel mee achteraf .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_58551998


Ik moet inene denken aan mijn zwangerschapsgymles. Dan vragen ze aan je hoe je je bevalling voor je ziet. En dan komen mensen met ideeën als kaarsjes neerzetten en je favoriete muziekje opzetten
Misschien handig als ze jouw verhaal ook even lezen Kim
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 8 mei 2008 @ 12:25:49 #7
211309 Spankin
zachte heelmeesters...
pi_58552040
Overigens is Remifentanil ook niet zaligmakend. Het ene ziekenhuis zweert erbij, terwijl het andere er niets van moet hebben. Een probleem is de bloeddrukdalingen: kan gevaarlijk zijn voor het kindje en moeder kan flauwvallen. Het ziekenhuis waar ik werkte, is er na 3 weken meegestopt.

Verder heeft het op de (linker-) zij liggen meestal wel een reden: als je op je rug ligt worden de grote vaten soms dichtgedrukt. Als het hartfilmpje van de baby minder mooi is, dan is dit de eerste stap.

K_i_m indrukwekkend verhaal, die verloskundige van het ziekenhuis had blijkbaar haar dag niet...
  donderdag 8 mei 2008 @ 12:26:33 #8
35189 Troel
scherp en bot
pi_58552055
Kaarsjes en muziek? Ik moet er niet aan denken
Het is geen romantisch dinertje voor het haardvuur
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_58552102
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 12:15 schreef k_i_m het volgende:
Nouja, het viel dus wel mee achteraf .
En je hoefde je 30ste verjaardag niet te vieren
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_58553568
Prachtig verhaal
Heerlijk hoe je van alles eruit knalt
  donderdag 8 mei 2008 @ 13:57:49 #11
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_58553996
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 12:25 schreef Spankin het volgende:
Overigens is Remifentanil ook niet zaligmakend. Het ene ziekenhuis zweert erbij, terwijl het andere er niets van moet hebben. Een probleem is de bloeddrukdalingen: kan gevaarlijk zijn voor het kindje en moeder kan flauwvallen. Het ziekenhuis waar ik werkte, is er na 3 weken meegestopt.

Verder heeft het op de (linker-) zij liggen meestal wel een reden: als je op je rug ligt worden de grote vaten soms dichtgedrukt. Als het hartfilmpje van de baby minder mooi is, dan is dit de eerste stap.

K_i_m indrukwekkend verhaal, die verloskundige van het ziekenhuis had blijkbaar haar dag niet...
Ach, ik denk dat als ik iets aan pijnstilling had gehad en ze met hun klauwen van "mijn randje" afgebleven waren ik wellicht gewoon nog weeën had gehad, zodat die hele toestand aan het eind niet meer nodig was geweest. Maargoed, dat weet je toch niet, dat is alleen mijn gevoel zo achteraf .

Oja, dat op de zij liggen was inderdaad naar aanleiding van een veranderde waarneming van de hartslag. Toen bleek de electrode los te zijn gegaan, die lag tussen mijn benen . Echt, die mensen hebben meer paniek gehad dan ik geloof ik .

En die verloskundige ben ik helemaal niet over te spreken. Ze was met 3 bevallingen bezig, en omdat ik in het begin heel snel ging was het allemaal "prima, goedzo!" en weg was ze weer. En toen het langer duurde moest ze nog net niet zuchten als ze bij me binnen kwam, dat ik nóg niet bevallen was .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_58554675
Goed verhaal om te lezen, k_i_m. Zo stel ik me ook ongeveer voor dat het zal gaan. Niet alleen maar dat gezever: 'het was wel even duwen, maar dat ben je meteen weer vergeten hoor' ja dag. daar geloof ik echt niets van.

Ik zou die verloskundige bij haar haar hebben gegerepen en waarschijnlijk iets niet zo aardigs geroepen hebben denk ik
  donderdag 8 mei 2008 @ 14:52:45 #13
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_58554976
Denk jij dan dat je bij d'r in de buurt kan komen? . .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
pi_58555492
Daar is altijd wel wat op te vinden

Trappen kan ook natuurlijk
pi_58555736
Of gooien
  Jubileum moderator donderdag 8 mei 2008 @ 19:03:23 #16
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_58559441
Echt een k_i_m verhaal Nuchter, herkenbaar en ik moest er best om lachen hoewel ik me voor kan stellen dat je dat op dat moment nou net niet deed
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  donderdag 8 mei 2008 @ 21:46:30 #17
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_58562309
K_I_M, klasse gedaan en klasse verhaal!

Vraag me ineens af hoeveel vrouwen dat roepen tijdens de bevalling: IK STOP ERMEE!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  donderdag 8 mei 2008 @ 22:39:09 #18
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_58563673
Meldt!

Kim, ik moet ook vreselijk lachen om je verhaal. Vooral dat Dove!! (Mijn tactiek was juist om ze te vriend te houden. Ik had een sneaky belgische co-assistente, die mij stiekem stripte, op het eind. Mijn liefde voor haar was bijna net zo groot als de liefde voor baby2. )
Je omschrijft het lekker nuchter, en die hectiek is zo herkenbaar!
Had je vantevoren al aangegeven dat je pijnstilling wilde? Of vragen ze dat normaal standaard als je aangeeft in het ziekenhuis te willen bevallen?
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  donderdag 8 mei 2008 @ 22:46:31 #19
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_58563909
Je hebt het mooi beschreven k_i_m maar wat een rotbevalling eigenlijk!
Saartje
pi_58564813
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 21:46 schreef PM-girl het volgende:
K_I_M, klasse gedaan en klasse verhaal!

Vraag me ineens af hoeveel vrouwen dat roepen tijdens de bevalling: IK STOP ERMEE!


Goed omschreven, k_i_m! heb je het later nog een beetje een plek kunnen geven?
  donderdag 8 mei 2008 @ 23:48:40 #21
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_58565883
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 22:39 schreef Lishe het volgende:
Meldt!

Kim, ik moet ook vreselijk lachen om je verhaal. Vooral dat Dove!! (Mijn tactiek was juist om ze te vriend te houden. Ik had een sneaky belgische co-assistente, die mij stiekem stripte, op het eind. Mijn liefde voor haar was bijna net zo groot als de liefde voor baby2. )
Je omschrijft het lekker nuchter, en die hectiek is zo herkenbaar!
Had je vantevoren al aangegeven dat je pijnstilling wilde? Of vragen ze dat normaal standaard als je aangeeft in het ziekenhuis te willen bevallen?
Nee, daar ben ik zelf over begonnen. Maar dat had ik dus net zo goed niet hoeven doen, achteraf gezien .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  donderdag 8 mei 2008 @ 23:50:46 #22
14746 k_i_m
Oldbies Automatisering BV.
pi_58565948
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 23:15 schreef owlet het volgende:

[..]



Goed omschreven, k_i_m! heb je het later nog een beetje een plek kunnen geven?
Oh ja hoor, ik ben niet getraumatiseerd. Ik doe het alleen nooit meer . Serieus, die vent met die zuignap had van mij wel anderhalf uur eerder mogen komen. Achterafgezien heeft hij het zo netjes gedaan dat ik hem bijna nog een bedankje had willen sturen. Bijna .
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye ?
  vrijdag 9 mei 2008 @ 00:07:16 #23
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_58566482
Kim, heerlijk. (Je verhaal...niet de bevalling).
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_58568363
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 21:46 schreef PM-girl het volgende:
K_I_M, klasse gedaan en klasse verhaal!

Vraag me ineens af hoeveel vrouwen dat roepen tijdens de bevalling: IK STOP ERMEE!
M'n schoonzus Die riep van ik ga naar huis ik doe het niet meer!
pi_58568395
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 21:46 schreef PM-girl het volgende:Vraag me ineens af hoeveel vrouwen dat roepen tijdens de bevalling: IK STOP ERMEE!
Ik denk best wel veel Kan me er wel wat bij voorstellen in ieder geval!

Ik snap alleen niet zo goed dat dat blijkbaar een teken voor artsen om het opeens allemaal veel serieuzer te nemen? Staken zit er niet echt in als je eenmaal aan het bevallen bent ofzo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')