Arnoutvanh | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:29 |
In de vakantie krijg ik (samen met mijn zuster) zin, en heb ik de tijd om in de keuken te experimenteren, vandaag gaan we proberen een (chocolade)milkshake te maken, wat hebben we hiervoor nodig, wat is er lekker door? Ik dacht zelf aan het volgende * Roomijs * Melk * Melkchocolade (eerst smelten?) Heeft iemand hier misschien ervaring en tips en/of suggesties? ![]() | |
Raissa | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:34 |
Heb zelf wel eens een aardbei milkshake gemaakt. De verhoudingen zijn alleen best moeilijk te vinden... Ik gebruikte hiervoor altijd: Roomijs, klein scheutje aanmaaklimonade, handje aardbeien en ongeklopte slagroom. En nu heb ik dus zin in een milkshake ![]() | |
BaCo_86 | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:37 |
gewoon wat je lekker vindt in de blender duwen, en 2 minuten laten draaien..... | |
Aoristus | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:39 |
een roomijsbolletje, 2/3 volle melk en een banaantje of vrucht naar keuze in de blender. Eventueel extra verkoelen met waterijsblokjes er bij | |
Zij-en-Hij | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:40 |
Onze favoriet: - slagroomijs - scheut volle boerenlandmelk - een banaan - schepje (riet)suiker In de blender en mixen.. Mmmmmmmm.. En wat betreft die choco-shake van je zou ik gaan voor slagroomijs, scheut melk, evt schepje suiker en nesquik chocopoeder.. | |
Arnoutvanh | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:40 |
quote:Slagroom in plaats van melk? Da's wel een leuke opzich, lijkt me dat het dan romiger word, lekker! | |
Morgoth | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:42 |
Oh, nee! Geen melk! Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar echt, geloof mij, je wilt absoluut geen melk door je milkshake doen. Ik heb al menig milkshake mogen maken, maar melk heb je echt niet nodig! Wat dan wel? Dat hangt er helemaal van af wat voor milkshake je wilt maken. In ieder geval heb je ten alle tijden een blender nodig of iets wat daarvoor door kan gaan. Maar met een blender is wel het meest ideaal. Verder heb je nodig: 1) ijs. Het haalt niet uit wat voor ijs, net waar je zin in hebt. Ik zelf hou met name wel van slagroomijs, maar je kan natuurlijk ook chocoladeijs, aardbeienijs, vanilleeis, wat jij lekker vindt. 2) een bakje ongeklopte slagroom 3) een zakje vanillesuiker (optioneel) 4) fruit o.i.d. Bijvoorbeeld aardbeien, banaan, mango, perzikken, of een mix daarvan. Maar ook gesmolten chocola kan natuurlijk. Alles is mogelijk, gewoon doen wat jij lekker vindt. Zo ben ik gewoon het meeste fan van aardbeien, maar ieder zijn eigen smaak. Uiteraard is dit ook optioneel, ik kan me voorstellen dat als je iets met chocola doet dat je weer geen fruit erbij wilt hebben. Of misschien juist wel? Ik zelf hou niet zo van chocola. Bereidingswijze: 1) Doe de slagroom in de blender en klop deze tot het voldoende hard is. Klop het niet te hard! Want je gaat het nog langer kloppen met alle andere ingredienten en je kan de slagroom dood kloppen! Dus liever te zacht dan te hard. 2) Gooi het ijs erbij. Meestal kan er wel gewoon 1 literbak ijs in een blender van 1500ml. Gooi het ijs er echter niet in 1x bij, maar telkens in blokjes. Snij een blokje ijs uit de bak en gooi die erbij en zet de blender aan, telkens als de blender het ijs helemaal 'geblenderd' heeft gooi je een nieuw blokje erbij totdat het ijs op is. Probeer wel een beetje het tempo erin te houden, anders begint je ijs alweer te smelten. 3) Gooi het fruit, of de chocola of iets dergelijks, erbij en blendeer weer tot het 1 egale vloeistof is. 4) Gooi tot slot nog, indien je wenst (het is vooral lekker bij fruit milkshakes) een zakje vanillesuiker erbij, blendeer nog even. En klaar! Ik zelf maak altijd een milkshake met 1 liter bak slagroomijs, 1 bak aardbeien van 500gram, 1 zakje vanillesuiker en 1 bakje ongeklopte slagroom van 250ml. Hiermee heb je een milkshake voor 3-4 personen. Succes! | |
Arnoutvanh | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:48 |
OK, we nemen in plaats van melk ongeklopte slagroom mee, maar voor die chocoladesmaak, is het met echte chocola niet lekkerder dan met poeder? of chocoladeijs is natuurlijk ook een optie.. | |
spijkerbroek | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:53 |
Iets heel simpels wat ik soms maak: 2 bananen 200 ml melk 1 eetlepel honing 1 zakje vanillesuiker in de blender klaar | |
Zij-en-Hij | dinsdag 6 mei 2008 @ 17:54 |
Ook erg lekker: - slagroomijs - scheut melk - honing of: - slagroomijs - scheut melk - schepje suiker - verse frambozen of: gewoon je fantasie gebruiken! :p | |
Vandaag... | dinsdag 6 mei 2008 @ 18:00 |
Of wat afgekoelde espresso en suiker voor een mokka milkshake ![]() | |
DJMomo | dinsdag 6 mei 2008 @ 18:01 |
smoothies zijn ook lekker trouwens. zelfde principe als milkshakes, maar dan met (magere) yoghurt en wat melk. lijkt me iets gezonder dan roomijs en ongeklopte slagroom! | |
pfefferkatze | dinsdag 6 mei 2008 @ 18:12 |
3 (grote) bolletjes ijs in de blender mieteren, scheut melk erbij, dat ze net NIET onder water zitten ( die bollen), eventueel rode bessen erbij gooien en blenden en klaar. En als je dan chocoladesmaak wilt doe je ipv vanilleijs er gewoon chocoladeijs in. | |
-Banaan- | dinsdag 6 mei 2008 @ 20:11 |
Als je een chocolade milkshake wil maken kan je ook chocoladesaus uit een flesje gebruiken ipv moeilijk te doen met chocolade smelten enz. | |
nein | dinsdag 6 mei 2008 @ 20:14 |
Of koop gewoon een pak cacaopoeder, en gooi dat (een paar eetlepels) er doorheen? Zo maak ik mijn chocokoekjes/chocotoetjes/warme chocomelk altijd ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 6 mei 2008 @ 23:22 |
3 a 4 bollen vanille roomijs Flinke scheut volle melk (ligt eraan hoe dik je de milkshake wilt) Een kleine scheut 7-up Chocolade of aardbeien saus (zo'n desertsaus) Even in de blender, en je hebt zo een lekkere en makkelijke milkshake! (rechtstreeks uit een restaurant afgekeken) | |
tjukimai | vrijdag 5 augustus 2011 @ 21:15 |
spam is niet gewenst op fok [ Bericht 85% gewijzigd door Mirjam op 05-08-2011 21:36:36 ] | |
lemonlime | zaterdag 6 augustus 2011 @ 10:01 |
Geen gesmolten chocolade gebruiken, dat worden stukjes omdat het meteen afkoelt in je ijs. Je kunt wel zelf een soort van chocoladesaus maken: beetje water met cacaopoeder en suiker (of stroop, honing, etc) opkoken in een klein pannetje, tot het ingedikt is. En anders gewoon met chocoladeijs. | |
lemonlime | zaterdag 6 augustus 2011 @ 10:02 |
Oww... wel een heel oud topic ![]() | |
Stansfield | zondag 7 augustus 2011 @ 21:08 |
Bij een snackbar bij mij in de buurt maken ze gewoon zelf milkshakes. Dus niet met allerlei shake mixen enz. Gewoon ijs en een klein beetje melk erin. Dan de siroop met welke smaak je wilt. En dan maar flik mixen. | |
linpunt | dinsdag 9 augustus 2011 @ 12:34 |
Ik gooi altijd gewoon een bolletje ijs en een sinaasappel erin.. Maar ik ben dan ook zo dom om dan de velletjes te verwijderen. Doh! | |
Meike26 | donderdag 11 augustus 2011 @ 18:27 |
Vroeger maakte ik altijd een soort van Fake-Shake : 1 Glas melk (lekker koud) + wat aanmaak limonade = Klaar is de fake-shake ![]() | |
SiGNe | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:44 |
![]() Ook in chocolade en bosbessen te krijgen. gewoon bij je ijs en melk doen, smaakt super! | |
Erosjuhhh | donderdag 11 augustus 2011 @ 19:51 |
aardbei: roomijs scheut volle melk 6 grote aardbeien honing naar smaak toevoegen. | |
SiGNe | donderdag 11 augustus 2011 @ 21:29 |
Je kan trouwens ook vruchtennectar gebruiken voor je shakes, Mangosap van Maaza bijvoorbeeld. En je kan de boel ook een beetje pit geven, gemalen zwarte peper in je aarbeienshake bijvoorbeeld of een fijn gesneden chilipepertje in je mango-shake ![]() Bij verse aardbeien en mango is dat ook lekker, dus waarom niet bij je shake? | |
PeterPastoor | vrijdag 12 augustus 2011 @ 17:12 |
Als je het suikervrij wilt maken kun je ook eens Bolero proberen ![]() |