abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 mei 2008 @ 19:16:38 #1
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_58440819
Na vijftien jaar keert het eerste échte misdaadprogramma op de Nederlandse televisie terug op de buis. Het TROS-programma CRIME TIME start met een nieuwe reeks spannende afleveringen waarin misdaadreporter John van den Heuvel verslag doet van de laatste ontwikkelingen in de onderwereld.


In CRIME TIME onthult John van den Heuvel nieuwe feiten over Nederlandse topcriminelen, laat zien hoe de onderwereld huurmoorden voorbereidt en toont ook aan dat politie en justitie soms ontsporen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

Verder in CRIME TIME aandacht voor het menselijke drama na een misdaad. Van den Heuvel spreekt met nabestaanden over het verlies van een dierbare en de impact van een politieonderzoek of rechtszaak. Hoe pak je je leven weer op als je slachtoffer bent van een gruwelijk misdrijf?


Indien noodzakelijk schuwt CRIME TIME het gebruik van de verborgen camera niet. Met spannende undercoverreportages stelt het redactieteam misstanden aan de kaak zoals vrouwenhandel, identiteitsfraude of andere ernstige misdrijven.
quote:

John van den Heuvel
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
John van den Heuvel (1963) is een Nederlandse journalist en voormalig politieman.


Biografie
Van den Heuvel begon zijn carrière bij de Amsterdamse politie. Hij werkte in Amsterdam bij de CID, als rechercheur. Sinds 1990 is hij misdaadverslaggever bij De Telegraaf. Sindsdien werkte hij aan talloze nationale en internationale misdaadreportages.

Hij ontmaskerde met harde bewijzen Desi Bouterse als drugsbaron, schreef als eerste over de criminele handel en wandel van de vermoorde vastgoedtycoon Willem Endstra, onthulde spectaculaire achtergronden van de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld en bracht vorig jaar licht in de zaak van de drie vermoorde Hells Angels in Limburg.

Verder beschreef Van den Heuvel van binnenuit de internationale drugsmaffia, deed zelf onderzoek in het criminele milieu in Suriname, de Nederlandse Antillen, Aruba en hét brandpunt van de mondiale drugsscene, Colombia. Daar had hij in de gevangenis ook een exclusieve ontmoeting met de broer van de vermoorde cocaïnekoning Pablo Escobar. Al sinds de start van ‘RTL Boulevard’ in 2001 is hij als crime-deskundige aan het RTL 4-programma verbonden. Daarnaast schreef John boeken over onder meer Bram Moszkowicz, Desi Bouterse en over hoe de Colombiaanse drugskartels de Antillen in hun greep kregen.

In januari 2007 kreeg hij ook een misdaad-televisieprogramma bij de TROS onder de naam Bureau van den Heuvel. Voorheen presenteerde hij voor RTL Bureau Misdaad.

Uitzendingen op Nederland 1: 25 april, 9 en 23 mei (tweewekelijks op de vrijdagavond afgewisseld met Vermist)
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_58441231
John is okay !
  vrijdag 2 mei 2008 @ 19:50:45 #3
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_58441505
Schopje Misdaad

OT: Ik vond de eerste uitzending erg goed Toch knap hoe John die 2 kroongetuigen kon vinden
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zaterdag 3 mei 2008 @ 22:51:37 #4
104871 remlof
Europees federalist
pi_58462156
quote:
Op vrijdag 2 mei 2008 19:50 schreef honda1990 het volgende:
Schopje Misdaad
Done.
  maandag 5 mei 2008 @ 01:05:15 #5
159353 Tmaatje
turrrbotrut
pi_58484098
verhuist naar centraal !
FOK!'s rode weduwe.
  maandag 5 mei 2008 @ 11:59:14 #6
17882 Razor21
Sinds 2001 op Fok!
pi_58488348
Heb deze uitzending gedeeltelijk gekeken...
Om de een of andere reden kon het mij niet echt boeien, kwam zelfs wat amateuristisch over op mij.

Geef mij maar Peter. R. De Vries, ik vin die John maar een wannabe Peter.
Maar dat is mijn mening.
Zo Razor21 misschien kunnen we de conducteurs afluisteren" vervolgens hoor je keihard door die trein GRRGG...Hallo hier ...blalblalb @#$%%@.....en iedereen kijkt dan onze kant op ook mijn kant..
  maandag 5 mei 2008 @ 13:48:39 #7
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_58490412
quote:
Op maandag 5 mei 2008 11:59 schreef Razor21 het volgende:
Heb deze uitzending gedeeltelijk gekeken...
Om de een of andere reden kon het mij niet echt boeien, kwam zelfs wat amateuristisch over op mij.

Geef mij maar Peter. R. De Vries, ik vin die John maar een wannabe Peter.
Maar dat is mijn mening.
Peter is idd een stapje hoger dan John, maar John onderscheid zich door meer naar de georganiseerde misdaad bezig te houden. Ik vind de eerste uitzending juist wel erg goed. Op de weblog van Steve Brown staat trouwens dat de actie van John in Z-Europa in scene gezet is en dat de 2 heren betaald zijn. Hierbij staat geen bron, ik heb een mailtje gedaan naar Steve Brown wat zijn bron is. Ik ben benieuwd of hij reageerd, want op die manier kan ik ook zoveel zeggen.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 00:34:21 #8
313789 TheFamousMan
"De Stroboscoop"
pi_87699190
Enorm sorry als dit een overbodige schop is, maar is het nog wel nodig om dit een centraal topic te houden?

Ik bedoel, er is al 896 dagen niet gepost, het lijkt me nog vrij nutteloos!
Op woensdag 5 januari 2011 schreef Klinkerbotsing:
Waarom zijn jouw topics altijd zo awesome _O_
Op maandag 11 april 2011 schreef Myraela:
Hallo mijn "Als je 10 jaar ouder was geweest had ik je geraakt" toekomstige echtgenoot.
pi_87967726
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 00:34 schreef TheFamousMan het volgende:
Enorm sorry als dit een overbodige schop is, maar is het nog wel nodig om dit een centraal topic te houden?

Ik bedoel, er is al 896 dagen niet gepost, het lijkt me nog vrij nutteloos!
Misschien moet de TT worden aangepast. Topics over de desbetreffende misdaadjournalisten en hun activiteiten kunnen best interessant zijn. Dit bijvoorbeeld.

quote:
Dino Soerel: 'John van den Heuvel liegt'
quote:
Hoewel Van den Heuvel in zijn reactie zegt dat de politie hem niet vooraf aangeeft welke mensen zij wil gaan aanhouden, blijkt hij soms toch goed op de hoogte. Onder meer van de arrestatie van advocaat Evert Hingst.
http://www.vn.nl/Dossiers(...)den-Heuvel-liegt.htm

Er verscheen al eerder een bericht over deze welles-nieteskwestie in de media; misschien een leuke aanvulling op het topic over John v.d. Heuvel.
pi_96428743
JvdH: 'Nee, het milieu is niet romantisch'

'John van den Heuvel was rechercheur voordat hij misdaadjournalist werd. Als eerste speelt de Telegraaf-reporter LA Noire, een hyperrealistisch detectivespel. 'Dit zouden ze moeten gebruiken op de rechercheschool. Op het grote tv-scherm in de hotelkamer van het Sheraton op Schiphol staan drie vakjes. In het Engels. Twijfel, leugen of waarheid. Telegraaf-topjournalist John van den Heuvel, een oud-rechercheur, wikt.'

Dat schrijft Marc Koster in De Pers.

'Ja, dat is nog niet zo makkelijk', zegt hij fronsend.

De gebruinde ex-diender, die tien jaar bij de Amsterdamse politie werkte en undercoveroperaties uitvoerde, moet tóch kiezen. Hij mag als eerste Nederlander LA Noire spelen, de groots aangekondigde levensechte detectivegame van de Amerikaanse spelproducent Rockstar Games. Op 20 mei is de officiële lancering.

Op het scherm heeft Van den Heuvel, in zijn rol als fictieve agent, net daarvoor op straat in Los Angeles een lijk aangetroffen van een ondernemer die in koelen bloede is vermoord voor zijn kantoor. In zijn bebloede borstzak treft hij een bankafschrift. Daarin staat de naam van een medewerkster die de agent even later snikkend in het kantoor aantreft. De agent wil graag weten of ze informatie kan verstrekken over haar baas. Ze draait met haar ogen en huilt.

Ze beweert dat ze niets weet. 'Op zijn minst twijfel', zegt Van den Heuvel.

'Ja, dit lijkt een liefdesafrekening', wijsneust MSM. De neergeschoten man heeft nét iets te veel betaald voor een paar ringen voor haar, baseren we ons op het afschrift. 'Misschien een jaloerse ex-vriend? Misschien is zij wel z'n minnares', proberen we.

'Ja, twijfel', zegt de Telegraaf-reporter nu stelliger. 'Of ligt dat te veel voor de hand?'

We drukken op twijfel. Fout!

De dame begint te schreeuwen, en klapt dicht, merken we als we doorspelen. Als we 'lie' hadden gekozen, was de geëmotioneerde kantoordame gaan praten, en had ze alles opgebiecht over de ruzie die haar antisemitische baas had met een heethoofdige joodse handelaar. Dan waren we al snel tot de clue gekomen. De moord blijkt geen crime passionel, maar een religieuze afrekening van een gekrenkte jood.

Van den Heuvel droog: 'Ja, dat zou je niet zo snel bedenken.' En zijn gedachten voeren terug naar zijn oude professie. 'De manier waarop je ondervraagt blijkt vaak cruciaal.'

Platte pet op straat

Na de middelbare school kwam de geboren Eindhovenaar in Amsterdam terecht. Eerst als 'platte pet op straat', toen bij de ME, daarna bij de recherche en uiteindelijk zelfs als undercoveragent. 'Ik heb zo'n 40 geheime operaties uitgevoerd, met 90 arrestaties tot gevolg, waarbij ik me moest voordoen als koper van drugs.' Hij tuurt de kamer rond. 'In dergelijke hotels sprak je dan af. Als je het geld had gegeven en jíj had de drugs ontvangen, drukte je op de pager en dan werd de hele club, inclusief ik, met handboeien afgevoerd', zegt hij.

Het was een wereldje waarbij hij veel rijkdom zag, maar waar hij nimmer aan toegaf. 'Het criminele milieu is vooral klatergoud met veel dure auto's en mooie vrouwen, maar uiteindelijk is er niets romantisch aan, omdat de mensen elkaar belazeren en naar het leven staan.'

De agent, die altijd al schrijfambities koesterde (op de havo schreef hij voor de schoolkrant), komt – nadat hij bij de politie eerst op bureau voorlichting was gestationeerd – uiteindelijk bij De Telegraaf terecht, waar hij misdaadverslaggever wordt. 'Als journalist kun je vaak meer bereiken dan als agent', zegt hij. 'Daar ben je toch vaak gebonden aan wetgeving.'

Wij memoreren het beruchte John Mieremet-interview in de zomer van 2002, waarin de beroepscrimineel verklaarde dat vastgoedbaron Willem Endstra fungeerde als 'bankier van de onderwereld'. Wat na de publicatie volgde was een afrekeningsgolf in het milieu die hoogstwaarschijnlijk verband hield met de bekentenissen van de inmiddels zelf ook vermoorde boef. 'Nee, daar heb ik nooit wroeging over. Ik sta niet in voor de gevolgen van de uitspraken', zegt hij. 'Mijn grootste zorg is of de informatie klopt.'

Aan het spel dat hij vandaag speelt is zeven jaar gewerkt. De makers hebben, op basis van door acteurs gespeelde scènes, een multimediaal Cluedo gecreëerd met zestig op te lossen moorden die plaatsvonden in het Los Angeles van 1947. Anders dan het suffe bordspel of actievollere computergames vergt LA Noire vooral menselijke denkkracht.

Van den Heuvel, die zelf zelden computerspelletjes speelt, is opgetogen over de inhoudelijkheid van LA Noire, en de vette jazzmuziek die onder de scènes doorloopt. Hij heeft drie opgroeiende zoons, die naar zijn smaak iets te veel tijd besteden aan knalspelletjes op de computer . 'Hierbij heb je nog enig analytisch inzicht nodig', zegt hij.

Als hij even later weer voor een moeilijke multiple choice wordt gesteld bij een verhoor van een verdachte, lacht hij. 'Dit zouden ze eigenlijk op een rechercheschool moeten aanbieden. Goed lesmateriaal.'

Kijk naar John van den Heuvel over LA Noire. (zie bron)

http://crimesite.nl/nieuw(...)niet-romantisch.html
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
pi_96638302
Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat er beter contact gemaakt moet worden met het grote publiek zodat de boodschap van het OM beter over het voetlicht kan komen. Een stap daartoe is de deelname van een officier van justitie aan het programma RTL Boulevard. Officier van justitie Susanne Terporten zal vanaf vandaag regelmatig aanschuiven aan de desk van het programma, naast misdaadverslaggever John van den Heuvel en advocaat Bram Moszkowicz. Terporten is persofficier in Utrecht.

De heengaande voorzitter van het College van procureurs-generaal Harm Brouwer is een voorstander voor meer profilering via massamedia, schrijft De Telegraaf, en ook de komende man Herman Bolhaar staat achter het initiatief. 'Het is van groot belang om in contact te blijven met de samenleving'.

Volgens Susanne Terporten gaat zij bij RTL Boulevard vooral een toelichting geven op strafzaken, die veel in het nieuws zijn.

Terporten: 'Er zal best kritiek zijn op het besluit om aan te schuiven, maar het kan nooit kwaad als leden van de rechterlijke macht uit hun ivoren toren komen.'


http://crimesite.nl/nieuw(...)t-grote-publiek.html
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')