abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 22 april 2008 @ 22:39:05 #1
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_58238719
Die is altijd zo verdomde lekker hè, die satésaus van de chinees. Maar hoe kan ik het thuis ook zo maken. Die kan en klaar dingen smaken allemaal niet naar de satésaus van de chinees. Sommige zijn zelfs ronduit goor!
Dus wie kan mij (originele) recept geven van satésaus zoals je die bij de chinees krijgt??
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_58238788
ja welke chinees
pi_58239017
Ok hierbij het recept:

*Pak een vervoersmiddel (auto/fiets/benenwagen of iets anders)
*Beweeg u richting een Horeca-groothandel (makro/Sligro whatever) en ga naar binnen. Zorg wel dat je een pas hebt!
*Begeef je richting het pad met de Indische sausen/kruiden etcetera
*Koop de verschillende soorten satésaus
*ga als de wiederweerga weer zu hause
*bereid de sausen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. vaak is het iets als 'doe een x aantal deciliters warm water erbij en ROER
*proef!
*uiteindelijk kom je vanzelf degene tegen die jou sjinees serveert

Succes, en laat ons het resultaat weten!
bla
blabla
blablabla
blablablabla
  dinsdag 22 april 2008 @ 22:49:30 #4
151036 Gluckskafer
How would it be?
pi_58239036
Welke Chinees?
Er zit veel verschil tussen de een en de andere.
pi_58239080
Saté is ook iets Chinees? Indisch dacht ik altijd.

Chinese saté, het bestaat dus echt.
  dinsdag 22 april 2008 @ 23:12:34 #6
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_58239888
Alle chinezen hier hebben een satésaus die nagenoeg allemaal hetzelfde smaken Dus dacht dat het wel een uniform recept was...
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  dinsdag 22 april 2008 @ 23:14:35 #7
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_58239941
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 22:48 schreef tuiterdespuiter het volgende:
Ok hierbij het recept:

*Pak een vervoersmiddel (auto/fiets/benenwagen of iets anders)
*Beweeg u richting een Horeca-groothandel (makro/Sligro whatever) en ga naar binnen. Zorg wel dat je een pas hebt!
*Begeef je richting het pad met de Indische sausen/kruiden etcetera
*Koop de verschillende soorten satésaus
*ga als de wiederweerga weer zu hause
*bereid de sausen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. vaak is het iets als 'doe een x aantal deciliters warm water erbij en ROER
*proef!
*uiteindelijk kom je vanzelf degene tegen die jou sjinees serveert

Succes, en laat ons het resultaat weten!
Zou het echt zo simpel zijn? Jammer dat ik geen macro/sligro pas heb.
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_58241863
Volgens mij is de satesaus van de chinees in het algemeen een beetje zoet, en met een beetje pit. Palmsuiker en chili's, of gewoon een scheutje chilisaus.
pi_58246254
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 23:14 schreef hierissieweer het volgende:

[..]

Zou het echt zo simpel zijn? Jammer dat ik geen macro/sligro pas heb.
Zou me niks verbazen. Heb namelijk bij een chinees met 'open keuken' eens dezelfde emmers satésaus zien staan als die ik altijd haal bij de makro (alleen dan in een iets grotere verpakking)
bla
blabla
blablabla
blablablabla
pi_58250170
quote:
Op woensdag 23 april 2008 00:23 schreef ColdFeet het volgende:
Volgens mij is de satesaus van de chinees in het algemeen een beetje zoet, en met een beetje pit. Palmsuiker en chili's, of gewoon een scheutje chilisaus.
Viel mij ook al op ja. Vind het ook niet zo lekker. Saté saus moet zout en een beetje pittig zijn, maar niet zoet
pi_58250435
ze kopen gewoon bij de groothandel een emmer pindasaus wat ze vervolgens mengen met water... dan heb je sate saus.....
pi_58251336
Ik raad je Suzi Wan satesaus aan .
  woensdag 23 april 2008 @ 13:24:26 #13
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_58252250
Vroeg of laat zal iemand je het geheime ingredient verklappen: appelmoes.
Confidence through competence
pi_58252330
quote:
Op woensdag 23 april 2008 13:24 schreef Stereotomy het volgende:
Vroeg of laat zal iemand je het geheime ingredient verklappen: appelmoes.
Steer heeft gelijk.

Fruit een uitje heeeeeeeeeel fijn gesnipperd met een teentje knof in een dot roomboter aan (zachtjes, bruin worden hoeft niet) .
Men neme een pot pindakaas. Bij voorkeur de creamy van Calve, maar als je stukjes noot in je saus lekker vindt neem je die. Doe dit bij het ui/knof baksel.
Verwarm dit zacht met een minstens net zo'n grote hoeveelheid volle melk. Goed roeren!
Een schep sambal oelek erbij.
Dan een paar lepels appelmoes.
Roeren.
Proeven.
Klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58253017
quote:
Op woensdag 23 april 2008 12:43 schreef Nashje het volgende:
Ik raad je Suzi Wan satesaus aan .
Die smaakt inderdaad best wel zoals de pindasaus bij de afhaalchinezen waar ik weleens wat haal.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_58254112
quote:
Op woensdag 23 april 2008 13:24 schreef Stereotomy het volgende:
Vroeg of laat zal iemand je het geheime ingredient verklappen: appelmoes.
Dat is voor chinese tomatensoep
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 23 april 2008 @ 14:52:45 #17
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_58254280
quote:
Op woensdag 23 april 2008 14:47 schreef EricT het volgende:

[..]

Dat is ook voor chinese tomatensoep
Confidence through competence
pi_58254344
wordt hier thuis zelf gemaakt, daar kan je chinees niet aan tippen! (wij houden van pittig, de satesaus is hier dan ook extra pittig)
pi_58254471
bij de toko zakkie satékruiden halen en uitproberen kan ook nog
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_58254607
Gewoon die zakjes bij de toko zijn toch vele malen lekkerder.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_58254982
quote:
Op woensdag 23 april 2008 15:05 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Gewoon die zakjes bij de toko zijn toch vele malen lekkerder.
spuit 11
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_58257289
quote:
Op woensdag 23 april 2008 14:52 schreef Stereotomy het volgende:

[..]



Nou niet zover ik weet
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  † In Memoriam † donderdag 24 april 2008 @ 14:24:00 #23
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_58278515
Uit 'The best of Chinese cooking' van Cecilia en Wilson Au-yeung:

Pindasaus
-----------------
100 gr sjalotjes, 50 gr verse knoflook, 25 g verse gemberwortel, 1 a 2 eetl. chilipoeder, 2 theel. gemalen koriander, 1 eetl. koud water, 2 eetl. olie, 1 eetl. suiker, 1 theel. zout, 1/2 theel. ve-tsin, 1 1/2 eetl. lichte Chinese sojasaus, 50 gr pindakaas, 6 dl kokosmelk, 1/2 dl warm water, 250 gr gemalen pinda's

Pureer sjalotjes, knoflook en gember. Roer chilipoeder en koriander door het water. Verhit de olie in een wok en fruit hierin het gepureerde sjalotjesmengsel 1 minuut. Voeg het chilipoeder- koriandermengsel toe en roer alles goed dooreen. Voeg suiker, zout, ve-tsin, sojasaus en pindakaas toe en bak het mengsel even door. Voeg kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de olie aan het oppervlak drijft. Roer het warme water door de saus en vervolgens de pinda's, roer totdat alle ingrediënten zich goed hebben vermengd. Laat daarna nog enkele minuten doorkoken.
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  Redactie Games donderdag 24 april 2008 @ 14:57:19 #24
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_58279282
Of de Wijco Satésaus met een beetje ketjap en Sambal Badjak komt het aardig in de buurt.
Maar het is niks vergeleken met de satésaus uit Indonesië..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_58279301
Onze buurt chinees heeft ook altid verdomd lekkere pindasaus met een cocos smaak.
pi_58297400
Dus die chinezen zijn gewoon grootgebruikers van appelmoes! Wat een snodaards.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  dinsdag 29 april 2008 @ 15:10:12 #27
16845 L3IPO
I am...MEGATRON!
pi_58381273
quote:
Op woensdag 23 april 2008 12:43 schreef Nashje het volgende:
Ik raad je Suzi Wan satesaus aan .
Humans dont deserve to live...
pi_58392289
quote:
Op donderdag 24 april 2008 14:24 schreef Macka66 het volgende:
Uit 'The best of Chinese cooking' van Cecilia en Wilson Au-yeung:

Pindasaus
-----------------
100 gr sjalotjes, 50 gr verse knoflook, 25 g verse gemberwortel, 1 a 2 eetl. chilipoeder, 2 theel. gemalen koriander, 1 eetl. koud water, 2 eetl. olie, 1 eetl. suiker, 1 theel. zout, 1/2 theel. ve-tsin, 1 1/2 eetl. lichte Chinese sojasaus, 50 gr pindakaas, 6 dl kokosmelk, 1/2 dl warm water, 250 gr gemalen pinda's

Pureer sjalotjes, knoflook en gember. Roer chilipoeder en koriander door het water. Verhit de olie in een wok en fruit hierin het gepureerde sjalotjesmengsel 1 minuut. Voeg het chilipoeder- koriandermengsel toe en roer alles goed dooreen. Voeg suiker, zout, ve-tsin, sojasaus en pindakaas toe en bak het mengsel even door. Voeg kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de olie aan het oppervlak drijft. Roer het warme water door de saus en vervolgens de pinda's, roer totdat alle ingrediënten zich goed hebben vermengd. Laat daarna nog enkele minuten doorkoken.
ze zijn de appelmoes vergeten hier
pi_58398308
Men neme wat pindakaas, een gelijk deel aan water. Voeg wat goede ketjap (Kikkoman) toe, scheutje ketchup (!), beetje (schenk-)stroop en specerijen (knoflook, chillis, gemberpoeder etc.) naar smaak toe. Verhitten en roeren totdat het een gladde massa is. Eventueel wat heet water toevoegen voor de dikte...
Take on the situation, but not the torment ...
  † In Memoriam † woensdag 30 april 2008 @ 23:12:42 #30
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_58407028
quote:
Op woensdag 30 april 2008 14:22 schreef SevenWonders het volgende:
Men neme wat pindakaas, een gelijk deel aan water. Voeg wat goede ketjap (Kikkoman) toe, scheutje ketchup (!), beetje (schenk-)stroop en specerijen (knoflook, chillis, gemberpoeder etc.) naar smaak toe. Verhitten en roeren totdat het een gladde massa is. Eventueel wat heet water toevoegen voor de dikte...
Japanse sojasaus in Chinese pindasaus
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_58411661
quote:
Op woensdag 30 april 2008 23:12 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Japanse sojasaus in Chinese pindasaus
Nee ketchup en appelmoes trekken volle zalen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_58412697
quote:
Op donderdag 24 april 2008 14:58 schreef Wooldoor het volgende:
Onze buurt chinees heeft ook altid verdomd lekkere pindasaus met een cocos smaak.
Je hebt gewoon de cocossaus besteld
  donderdag 1 mei 2008 @ 11:58:56 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_58413101
quote:
Op woensdag 23 april 2008 14:47 schreef EricT het volgende:

[..]

Dat is voor chinese tomatensoep
Idd, en dat werkt wel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_58414084
quote:
Op woensdag 30 april 2008 23:12 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Japanse sojasaus in Chinese pindasaus
Kikkoman is geeneens 'ketjap'; ketjap is indonesisch. Gewoon sojasaus.
  zaterdag 3 mei 2008 @ 17:21:35 #35
3878 Vork
Manisch creatief
pi_58456528
Wat doen jullie toch allemaal een hoop troep in de pindasaus. Om het makkelijk te houden is de saus van de Oosterse Prins (in van die gele emmers) momenteel mijn favoriet wat betreft pindasaus. tot nu toe heb ik nog geen betere gevonden, op pindasaus van een enkele fanatieke huiskok met Aziatisch bloed na dan.

Uiteraard is dat niet vergelijkbaar met die gladde zooi van de Chinees. Het is zelfs lekkerder
pi_60192491
Heel simpel: koop 1 grote ui, twee tene knoflook, tabasco, ketchap manis, gepelde tomaten in blokjes(AFGEGOTEN), pindakaas en tomatenketchup.

Ui en knoflook glazig bakken in steelpan, vervolgens uitgelekte gezeefde tomatenblokjes, ketchap en tabasco( 2,3 druppels) toevoegen. Goed doorwarmen.Dan 4 grote eetlepels pindakaas en kopje warm water toevoegen.
In kleine koekepan boter goed warm laten worden en flink veel ketchup bijvoegen, dit goed opwarmen en bij de ander pan voegen.
Tot slot met staafmixer pureren en je hebt de lekkerste pindasaus die je maar kunt hebben, geen Makro zooi.
Succes!!!!
pi_60192702
Dit gooi ik in mijn zelfgemaakte Indische satésaus:
pindakaas
zonnebloemolie
ketjap
tamarindepasta
honing
sambal manis
(ui)
(knoflook)
  maandag 21 juli 2008 @ 22:18:48 #38
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_60254886
Welke ketjap wordt bedoeld met 'lichte' ketjap saus? Mijn kennis houdt op bij manis of die andere soort (schaamrood stijgt mij naar de wangen)
Ik kijk bij de BBC nu 'Chinese food made easy' en daar hebben we het ook voortdurend over 'light sojasauce'. Maar wat is dat hier?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')