tim2308 | dinsdag 22 april 2008 @ 01:12 |
Uit Nederlands broodquote:. Mijn antwoord quote:Hoe is het bij jullie? | |
Ian_Nick | dinsdag 22 april 2008 @ 01:15 |
Dat brood in Duitsland is best wel niet te vreten. | |
Daffodil31LE | dinsdag 22 april 2008 @ 01:28 |
Het enige nadeel van Belgisch brood is dat het verschrikkelijk dun gesneden is. Als je het in een tosti-ijzer propt krijg je geen tosti's maar plakken brood die aan 1 kant zwart zijn en losse vulling. | |
Houtspeer | dinsdag 22 april 2008 @ 01:36 |
Toen ik hier naar Nederland kwam schrok ik enorm van het brood hier. Ik was dit gewend: ![]() Dat is Iraans. Lekker, lekker. | |
Buschetta | dinsdag 22 april 2008 @ 06:45 |
tja kut. | |
Curri | dinsdag 22 april 2008 @ 07:21 |
Kut voor je.. | |
BrandX | dinsdag 22 april 2008 @ 07:24 |
Ik ben van de zomer drie maanden in de dolomieten, en zie nu al op tegen 3 maanden bolletjes of gaar wit brood. Die bolletjes zijn nog wel ok, maar ik hou van bruin brood, lekker donker, met veel granen en zulks. Daar hebben de italianen nog nooit van gehoord geloof ik. En mijn vriend uit nieuw zeeland is nog dagelijks verbaasd over al die honderden verschillende soorten broden die we hier hebben liggen. | |
Deliah | dinsdag 22 april 2008 @ 08:56 |
Leer zelf broodbakken en je hebt altijd en overal het lekkerste brood in huis. ![]() Nederlands brood is vaak niet te eten overigens. | |
SilkTie | dinsdag 22 april 2008 @ 09:08 |
Je hebt hier standaard brood ("lechem achied" = eenheidsbrood) wat nog door de regering gesubsidieerd wordt (een van de laatste overblijfselen van een strakgeregelde socialistische staatsinrichting; ongeveer een half jaar geleden hebben ze de melkprijzen vrijgegeven, andere dingen waren al veel langer weer volledig aan de vrije marktwerking overgeleverd. Maar de Israelische economische politiek en de historie daarvan zijn behoorlijk off-topic ...). Dat is te koop voor zo'n ¤1,40, niet te vreten en zonder enige voedingswaarde. Daarnaast kan je zo ongeveer ieder brood kopen wat je wilt: wit, bruin, volkoren, zevenhonderdgranen, bolletjes, puntjes, stokbrood, pita (in de varianten gewoon, Irakees, Jemenitisch etc.), bagels, donuts, Russische broden (met pumpernickel of andere troep), chiabata etc. etc. etc. En natuurlijk op donderdag en vrijdag challa: speciale gevlochten broden voor Sjabbat in de smaken gewoon, volkoren, licht gezoet en zwaar gezoet (met of zonder rozijnen), om maar niet te spreken van de diverse biologische en 'verrekte macrobiotische' (Paul van Vliet) varianten van dit al. | |
Nomnomnomnom | dinsdag 29 april 2008 @ 22:41 |
quote:is kut voor je he | |
Keksi | woensdag 30 april 2008 @ 08:40 |
Denen doen voornamelijk aan roggebrood... En als je niet zo'n grote fan van roggebrood bent maar je wel graag brood eet voor je naar je werk gaat, tja dan loop je in het begin tegen wat aparte verschijnselen aan. Bijvoorbeeld: je eet s'ochtends steeds 2 plakken roggebrood en als je op de fiets naar school zit dan moet je de hele tijd kokhalzen. Op zich niet zo vreemd, kom je na een tijdje achter aangezien het roggebrood wat je eet zo ongelofelijk zwaar is dat het minimaal een uur duurt voordat het goed en wel weg is. Inmiddels maak ik al mijn brood zelf, heb een zwik [ Bericht 0% gewijzigd door Keksi op 30-04-2008 12:57:11 ] | |
wikwakka2 | woensdag 30 april 2008 @ 11:06 |
Ik mis het Nederlandse brood juist! En grote variatie aan beleg ook. | |
#ANONIEM | woensdag 30 april 2008 @ 13:16 |
Ik ook! Na een week Zweden ben ik het alweer zat daar het eten ![]() | |
SilentChaos | woensdag 30 april 2008 @ 17:17 |
Het brood in China is ook te ranzig voor woorden ![]() |