Ik heb er iig alvast asociaal gebruik van gemaaktquote:
Onder het motto 'Culinair uit je dak' zetten dit jaar, wegens het enorme succes in 2007, alle 33 toprestaurants van de Alliance Gastronomique wederom hun deuren wijd open voor jonge lekkerbekken. In de week van 23 t/m 29 juni betalen jongeren in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar
¤ 41,- (¤ 1,- per jaar dat de Alliance bestaat) voor een gastronomisch viergangendiner, inclusief champagne-aperitief, wijn en koffie.
Het restaurantsamenwerkingsverband lanceerde deze campagne in 2007, tijdens het jubileumjaar, om jongeren kennis te laten maken met talentvolle topkoks, gastvrouwen en gastheren die samen 32 Michelin-sterren vertegenwoordigen. In de belangstelling staande restaurants als De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle en Oud Sluis van
Sergio Herman in Sluis (beide goed voor elk drie Michelin-sterren) doen mee, maar ook al die restaurants die tot de verbeelding spreken en tot nu toe voor jongeren onbereikbaar leken.
Voor ¤ 41,- per persoon kunnen jongeren hun smaakpapillen testen en beleven hoe een restaurant dat aan de top staat, met zijn veelal jonge keuken- en bedieningsbrigade ook jonge gasten een onvergetelijke avond kan bezorgen.
Reserveringen kunnen rechtstreeks bij het Alliance-restaurant worden gemaakt, onder vermelding van 'Culinair uit je dak'. Voor alle aangesloten restaurants zie: www.alliance.nl/restaurants . Reserveer snel want het aantal plaatsen is beperkt. Identificatie wordt bij binnenkomst gevraagd in verband met de leeftijdsgrens
Welke datum? Ik heb daar ook gereserveerd, wel voor de lunch maar dat sluit mooi aan bij mijn diner 's avondsquote:Op donderdag 10 april 2008 11:02 schreef Innocence het volgende:
Oe, tegen die tijd heb ik vast wel weer geld.
Gelijk gereserveerd bij de Zwethheul!
Sowwyquote:Op donderdag 10 april 2008 18:31 schreef Tezz het volgende:
Grrrrrrrrrrrr mij lekker maken met een dooie mus -Euc, kun je wel???
Ik beweer al vier jaar 29 te zijn. Maar da's nog te oud dus.![]()
Zwetheul alleen lunch? Doe je dat toch gewoon? Is zeker de moeite waard!quote:Op donderdag 10 april 2008 21:23 schreef Innocence het volgende:
Balen zeg, kan alleen voor de lunch...
Is dat bij alle deelnemende restaurants het geval?
Ervaringsdeskundigen, welke anders het beste te kiezen?! Ik weet het even niet.
D'r staat toch niet voor niets jongerenweek?quote:
Ha, ik word teruggebeld want die knul die opnam wist er nog niets vanaf en de maître was er nog nietquote:Op donderdag 10 april 2008 22:20 schreef PeRi het volgende:
Oeh morgen proberen te reserveren voor La Vilette. Enkel telefonisch, vind het iets te laat om ze nu te bellen.
Dat had ik gisteren ook bij La Rive, was de eerste die ervoor belde. Zij doen alleen de lunch overigens, bovendien kun je door de komst van de nieuwe chef-kok pas over een tijdje reserveren.quote:Op vrijdag 11 april 2008 12:09 schreef PeRi het volgende:
[..]
Ha, ik word teruggebeld want die knul die opnam wist er nog niets vanaf en de maître was er nog niet.
Ik vind het eigenlijk wel raar. Okay het is nog vroeg, maar je zou toch wel denken dat als je al kan reserveren, ze bij de restaurants toch ook wel iets weten..quote:Op vrijdag 11 april 2008 13:09 schreef Eyeopener het volgende:
[..]
Dat had ik gisteren ook bij La Rive, was de eerste die ervoor belde. Zij doen alleen de lunch overigens, bovendien kun je door de komst van de nieuwe chef-kok pas over een tijdje reserveren.
Het topic bestaat al langer?quote:Op woensdag 25 juni 2008 16:33 schreef Mikkie het volgende:
Renkerdekenker, dit had ik eerder moeten weten.
Heb het topic nog nooit gezien, en zit nu de hele week al volgepland, dus wordt lastig inplannen danquote:Op woensdag 25 juni 2008 16:51 schreef PeRi het volgende:
[..]
Het topic bestaat al langer?.
Je kan nog proberen om de restaurants van je keuze te bellen? Misschien is er wel nog plek; nee heb je, ja kun je krijgen.
Ik houd het bij het overtikken van het menutje, heb niet echt zin om een heel uitgebreid verslag te typen. De Leuf was goed, maar niet geweldig. Werden veel fouten gemaakt door de bediening wat in een 2 sterren restaurant niet zou mogen. Misschien was het laksigheid als in; ze betalen toch maar 41 euro, misschien iets anders, ik weet het niet.quote:
Het eten was niks op aan te merken, alles was goed bereid en op smaak, de aspergerisotto bij het piece misschien zelfs iets te goed op smaak. Al met al toch iets tegenvallend, had van een 2 sterren restaurant meer verwacht, en zal nu niet snel iets hebben van, hier komen we terug.quote:TORO TONIJN & SCHEERMESSEN
Gebakken scheermessen met zoetzure komkommer, radijsjes en wakame
Tartaar van tonijn aangemaakt met olijfolie en gezouten citroen op carpaccio radijs en gebakken kwarteleitje
Glas met licht gegeleerde komkommerjus, brunoise komkommer, tonijn, soya-ijs en espuma van wakame met verse koriander
GEULFOREL & ENOKI-TAKE
Lauwwarme Geulforel met spinazie, tometencompote, dubbel gedopte doperwtjes, enoki-paddestoeltjes, zeekraal met heldere tomatenbouillon
ZUIGLAM & VOORJAAR
Zuiglam op aspergerisotto met gebakken spekjes, zalf van asperge, stukjes asperges, aspergespaghetti, voorjaarsgroente geserveerd met lamsjus
AARDBEI & MANGO
Cilindertje met mangobavarois en aardbeien-espuma
Cocktailglas met mangosalade, ijzerkruid, aardbeienijs en mango-espuma
Aardbeien met mango-ijs en aardbeiencoulis
quote:Huis gemarineerde zalm met rettich, radijs, aardappelcreme, (ocietra) kaviaar en basilicumgelei
Rode mul op briochebrood met saffraanbouillon, langoustine in panko met venkelsalade
Zomer reebok met kersen, meiknolletjes, snijbonen en rode wijnsaus
Duo souffl'e van citroen en framboos met vlaflip, frambozen en citroen-yoghurtijs
Ik had misschien iets duidelijker kunnen zijnquote:Op vrijdag 27 juni 2008 16:40 schreef Euc- het volgende:
Spaanse ham bedoel je waarschijnlijk pata negra? Dat is idd geweldig!
Kalfs'iets' kan ik je niet mee helpen, dat kan van alles zijn, zwezerik, haas, niertjes
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |