abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 april 2008 @ 10:41:29 #1
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57952346
Het is nu nog niet bekend in de media, dus als jullie snel zijn hebben de echte topzaken nog plaats! Oud Sluis en de Librije zitten wel al vol
quote:


Onder het motto 'Culinair uit je dak' zetten dit jaar, wegens het enorme succes in 2007, alle 33 toprestaurants van de Alliance Gastronomique wederom hun deuren wijd open voor jonge lekkerbekken. In de week van 23 t/m 29 juni betalen jongeren in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar
¤ 41,- (¤ 1,- per jaar dat de Alliance bestaat) voor een gastronomisch viergangendiner, inclusief champagne-aperitief, wijn en koffie.

Het restaurantsamenwerkingsverband lanceerde deze campagne in 2007, tijdens het jubileumjaar, om jongeren kennis te laten maken met talentvolle topkoks, gastvrouwen en gastheren die samen 32 Michelin-sterren vertegenwoordigen. In de belangstelling staande restaurants als De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle en Oud Sluis van
Sergio Herman in Sluis (beide goed voor elk drie Michelin-sterren) doen mee, maar ook al die restaurants die tot de verbeelding spreken en tot nu toe voor jongeren onbereikbaar leken.

Voor ¤ 41,- per persoon kunnen jongeren hun smaakpapillen testen en beleven hoe een restaurant dat aan de top staat, met zijn veelal jonge keuken- en bedieningsbrigade ook jonge gasten een onvergetelijke avond kan bezorgen.

Reserveringen kunnen rechtstreeks bij het Alliance-restaurant worden gemaakt, onder vermelding van 'Culinair uit je dak'. Voor alle aangesloten restaurants zie: www.alliance.nl/restaurants . Reserveer snel want het aantal plaatsen is beperkt. Identificatie wordt bij binnenkomst gevraagd in verband met de leeftijdsgrens
Ik heb er iig alvast asociaal gebruik van gemaakt
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57952814
Oe, tegen die tijd heb ik vast wel weer geld.

Gelijk gereserveerd bij de Zwethheul! Nu al zin in zeg!

[ Bericht 52% gewijzigd door Innocence op 10-04-2008 11:09:04 ]
Sweet and innocent...
  donderdag 10 april 2008 @ 11:04:52 #3
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57952871
quote:
Op donderdag 10 april 2008 11:02 schreef Innocence het volgende:
Oe, tegen die tijd heb ik vast wel weer geld.

Gelijk gereserveerd bij de Zwethheul!
Welke datum? Ik heb daar ook gereserveerd, wel voor de lunch maar dat sluit mooi aan bij mijn diner 's avonds
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57952987
Ik voor het diner, dinsdag de 24e.

Zie dat Chalet Royal er ook tussen staat. Heb daar ooit een bruiloft gehad. Staand een verrukklijke entrecot eten was een beetje lastig, maar echt een aanrader!
Sweet and innocent...
pi_57956033
ben te oud
pi_57956942
Zo oneerlijk!
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  donderdag 10 april 2008 @ 14:25:03 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57957391
Moet je je legitimeren? Ik ben 33 maar ik kan nog makkelijk voor 23 doorgaan..
(lezen ) jammer..
Misschien moeten ze zo'n avond ook eens organiseren voor arbeidsongeschikten
(had wel naar Lai Sin gewild)
  donderdag 10 april 2008 @ 17:58:05 #8
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_57961748
Ben vorig jaar bij Chapeau! geweest in Bloemendaal, nu gereserveerd voor het diner bij De Bokkedoorns. Ben erg benieuwd. Vorig jaar was het namelijk al fantastisch, zal dit jaar hopelijk nog beter worden .
pi_57962421
Grrrrrrrrrrrr mij lekker maken met een dooie mus -Euc, kun je wel???

Ik beweer al vier jaar 29 te zijn. Maar da's nog te oud dus.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 10 april 2008 @ 18:32:42 #10
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57962451
quote:
Op donderdag 10 april 2008 18:31 schreef Tezz het volgende:
Grrrrrrrrrrrr mij lekker maken met een dooie mus -Euc, kun je wel???

Ik beweer al vier jaar 29 te zijn. Maar da's nog te oud dus.
Sowwy
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 10 april 2008 @ 19:03:04 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57963088
Leeftijdsdiscriminatie.
Ik ga ze aanklagen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57966203
Balen zeg, kan alleen voor de lunch...

Is dat bij alle deelnemende restaurants het geval?

Ervaringsdeskundigen, welke anders het beste te kiezen?! Ik weet het even niet.
Sweet and innocent...
  donderdag 10 april 2008 @ 21:50:53 #13
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_57967106
quote:
Op donderdag 10 april 2008 21:23 schreef Innocence het volgende:
Balen zeg, kan alleen voor de lunch...

Is dat bij alle deelnemende restaurants het geval?

Ervaringsdeskundigen, welke anders het beste te kiezen?! Ik weet het even niet.
Zwetheul alleen lunch? Doe je dat toch gewoon? Is zeker de moeite waard!

En dat is zeker niet voor alle deelnemende restaurants het geval, verder zijn alle Alliance zaken eigenlijk wel aanraders.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_57968168
Oeh morgen proberen te reserveren voor La Vilette. Enkel telefonisch, vind het iets te laat om ze nu te bellen.
Whatever I want.
  donderdag 10 april 2008 @ 23:06:16 #15
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_57969911
quote:
Op donderdag 10 april 2008 13:24 schreef Den_Haag het volgende:
ben te oud
D'r staat toch niet voor niets jongerenweek?

Ik mag wel! !
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  vrijdag 11 april 2008 @ 01:28:27 #16
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57973022
Wij voelen ons nog steeds jongeren (daarbij heb ik net zo weinig geld als een jongere, zo niet minder, maar da's weer een heel ander verhaal)

[ Bericht 8% gewijzigd door SiGNe op 11-04-2008 01:34:47 ]
pi_57976899
ik ben te oud, da's ook voor het eerst
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 11 april 2008 @ 12:09:10 #18
101884 PeRi
Allons-y!
pi_57979017
quote:
Op donderdag 10 april 2008 22:20 schreef PeRi het volgende:
Oeh morgen proberen te reserveren voor La Vilette. Enkel telefonisch, vind het iets te laat om ze nu te bellen.
Ha, ik word teruggebeld want die knul die opnam wist er nog niets vanaf en de maître was er nog niet .
Whatever I want.
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:09:20 #19
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_57980421
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 12:09 schreef PeRi het volgende:

[..]

Ha, ik word teruggebeld want die knul die opnam wist er nog niets vanaf en de maître was er nog niet .
Dat had ik gisteren ook bij La Rive, was de eerste die ervoor belde. Zij doen alleen de lunch overigens, bovendien kun je door de komst van de nieuwe chef-kok pas over een tijdje reserveren.
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:14:21 #20
101884 PeRi
Allons-y!
pi_57980535
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:09 schreef Eyeopener het volgende:

[..]

Dat had ik gisteren ook bij La Rive, was de eerste die ervoor belde. Zij doen alleen de lunch overigens, bovendien kun je door de komst van de nieuwe chef-kok pas over een tijdje reserveren.
Ik vind het eigenlijk wel raar. Okay het is nog vroeg, maar je zou toch wel denken dat als je al kan reserveren, ze bij de restaurants toch ook wel iets weten..

Ik was ook de eerste . Ben net teruggebeld en ze weten bij La Vilette ook nog niet wat ze gaan doen. Welke dagen, lunch, diner, beide? Mn reservering voor diner blijft wel voorlopig gewoon staan, maar ik word er eind mei over teruggebeld want dan verwachten ze alles ready to go te hebben en kan ik alsnog afzeggen mochten ze geen diner doen op die dag..
Whatever I want.
pi_57983373
Oe, spannend .
  maandag 28 april 2008 @ 13:26:07 #22
101884 PeRi
Allons-y!
pi_58358154
Jeeej! Gebeld door La Vilette en mn reservering gaat gewoon door .
Whatever I want.
pi_58359391
Ik had dit ook graag willen doen, maar ja, ben 24
  woensdag 25 juni 2008 @ 16:14:18 #24
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59679249
Deze week dus! Iemand al ergens geweest? .
Whatever I want.
pi_59679603
nee
  woensdag 25 juni 2008 @ 16:33:13 #26
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_59679818
Renkerdekenker, dit had ik eerder moeten weten .
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  woensdag 25 juni 2008 @ 16:50:24 #27
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59680254
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 16:14 schreef PeRi het volgende:
Deze week dus! Iemand al ergens geweest? .
Gisteren de Leuf, straks Da Vinci
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 25 juni 2008 @ 16:51:46 #28
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59680294
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 16:33 schreef Mikkie het volgende:
Renkerdekenker, dit had ik eerder moeten weten .
Het topic bestaat al langer? .

Je kan nog proberen om de restaurants van je keuze te bellen? Misschien is er wel nog plek; nee heb je, ja kun je krijgen.
Whatever I want.
  woensdag 25 juni 2008 @ 16:52:27 #29
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59680315
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 16:50 schreef Euc- het volgende:

[..]

Gisteren de Leuf, straks Da Vinci
Hallo, uitgebreid verslag svp !
Whatever I want.
  woensdag 25 juni 2008 @ 16:56:15 #30
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_59680416
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 16:51 schreef PeRi het volgende:

[..]

Het topic bestaat al langer? .

Je kan nog proberen om de restaurants van je keuze te bellen? Misschien is er wel nog plek; nee heb je, ja kun je krijgen.
Heb het topic nog nooit gezien, en zit nu de hele week al volgepland, dus wordt lastig inplannen dan .
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  donderdag 26 juni 2008 @ 00:31:17 #31
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59694470
quote:
Op woensdag 25 juni 2008 16:52 schreef PeRi het volgende:

[..]

Hallo, uitgebreid verslag svp !
Ik houd het bij het overtikken van het menutje, heb niet echt zin om een heel uitgebreid verslag te typen. De Leuf was goed, maar niet geweldig. Werden veel fouten gemaakt door de bediening wat in een 2 sterren restaurant niet zou mogen. Misschien was het laksigheid als in; ze betalen toch maar 41 euro, misschien iets anders, ik weet het niet.

De Leuf:
quote:
TORO TONIJN & SCHEERMESSEN
Gebakken scheermessen met zoetzure komkommer, radijsjes en wakame
Tartaar van tonijn aangemaakt met olijfolie en gezouten citroen op carpaccio radijs en gebakken kwarteleitje
Glas met licht gegeleerde komkommerjus, brunoise komkommer, tonijn, soya-ijs en espuma van wakame met verse koriander

GEULFOREL & ENOKI-TAKE
Lauwwarme Geulforel met spinazie, tometencompote, dubbel gedopte doperwtjes, enoki-paddestoeltjes, zeekraal met heldere tomatenbouillon

ZUIGLAM & VOORJAAR
Zuiglam op aspergerisotto met gebakken spekjes, zalf van asperge, stukjes asperges, aspergespaghetti, voorjaarsgroente geserveerd met lamsjus

AARDBEI & MANGO
Cilindertje met mangobavarois en aardbeien-espuma
Cocktailglas met mangosalade, ijzerkruid, aardbeienijs en mango-espuma
Aardbeien met mango-ijs en aardbeiencoulis
Het eten was niks op aan te merken, alles was goed bereid en op smaak, de aspergerisotto bij het piece misschien zelfs iets te goed op smaak. Al met al toch iets tegenvallend, had van een 2 sterren restaurant meer verwacht, en zal nu niet snel iets hebben van, hier komen we terug.

Dan Da Vinci, ik kom hier zowieso zeer regelmatig, dus wist wel wat me te wachten stond, en het was zoals altijd perfect. Bediening, ambiance, eten, wijn, noem het maar op. Iedere keer weer is het alsof ze je insluiten in een warme deken en volledig in de watten leggen. Zo ook vanavond;
quote:
Huis gemarineerde zalm met rettich, radijs, aardappelcreme, (ocietra) kaviaar en basilicumgelei

Rode mul op briochebrood met saffraanbouillon, langoustine in panko met venkelsalade

Zomer reebok met kersen, meiknolletjes, snijbonen en rode wijnsaus

Duo souffl'e van citroen en framboos met vlaflip, frambozen en citroen-yoghurtijs
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 27 juni 2008 @ 15:41:45 #32
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_59733410
Gisteravond bij De Bokkedoorns geweest en het was geweldig! Heerlijk gegeten (salade met kreeft, heilbot met soort spaanse ham, kalfs'iets' (weet even niet welk deel, maar het was fantastisch) met kalfswang en een fijn nagerecht ). Verder ook prima service, lekkere wijnen, echt een topavond .
  vrijdag 27 juni 2008 @ 16:40:06 #33
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59734634
Spaanse ham bedoel je waarschijnlijk pata negra? Dat is idd geweldig!

Kalfs'iets' kan ik je niet mee helpen, dat kan van alles zijn, zwezerik, haas, niertjes
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_59753145
Gisteren dus naar La Vilette geweest! Het menu dat we hadden bestond uit dit - voor zover we het nog weten:

  • amuse in een ui, gestationeerd in suiker, compote van sjalot met een vis, schuim vam knolselderij

  • dun gesneden kabeljauw, gepekeld, met champagne schuim, croutons, garnalen, mayonaise

  • gebakken coquilles met haas filet, champignons, asperge, artisjok

  • ree met pompoen zalm, knolselderij, artisjok / tong met spinazie salade, gekookte aardappels en paddenstoelen

  • Taartje van pure-chocolademousse, met vanilleijs en gemarineerde kersen.

    We kregen er een Sauvignon Blanc, Domecine de le Montine, Darmfelder en mavrodaphne of patras bij te drinken.

    Het was allemaal erg goed te doen. Over het algemeen een betere ervaring dan bij de Loft waar we bij de eerdere restaurantweek waren geweest. De amuse was prima, erg lekker - was leuk om mee te beginnen. De kabeljauw was ook erg lekker, beetje apart, beetje zoutig, maar wel erg lekker. De wijn erbij was prima!

    Coquilles waren redelijk - vorige keer bij de Loft met ham omwikkeld waren nog steeds de beste. Het stukje haas was ook apart en lekker. De wijn erbij was waterig, niet heel lekker.

    Het stukje ree was echt heerlijk mals. Heel erg rose, heel erg mals, heel erg licht op de tong. Erg lekker! Wat er bij geserveerd werd was ook erg lekker (ik dacht iets te herinneren van pompoenzalm of zalm van pompoen.. Geen idee ) - het was jammer dat het op was . Mijn vriendinnetje had een stukje tong, die redelijk flauw van smaak was. Dat viel wel een beetje tegen, maar de spinazie salade was wel weer lekker. De rode wijn erbij was ook erg goed!

    Het dessert was echt grandioos . Het taartje was deels gestold, deels nog vloeibaar, samen met het vanilleijs echt goddelijk. En dan ook nog echt een zeer lekkere dessertwijn . Daar had ik er graag nog een van gewild!

    Al met al een zeer goede ervaring! Het was een beetje jammer dat we twee andere stellen (die er ook gebruik van maakten) waren weggemoffeld aan een lange tafel, en dat de dingen over de gerechten die werden verteld er allemaal vrij snel door heen gejaagd werden. Ze gaven bij het afrekenen ook wel toe dat het voor hun eigenlijk verre van interessant is om aan zo'n week mee te doen omdat het ze 'veel' geld kost terwijl ze maar moeten afwachten wat ze er in de toekomst voor terugkrijgen.
  •   zaterdag 28 juni 2008 @ 15:12:31 #35
    101884 PeRi
    Allons-y!
    pi_59753969
    Dat dus ^^.

    Wat me wel van het hart moet; mijns inziens, moet het niks uitmaken dat wij voor een mindere prijs aan tafel komen, en moeten ze ons net zo behandelen als normale gasten (wbt uitleggen, tijd tussen gerechten). Plus dat mijn tong echt zo saai was, dat ik de ree niet kan eten, wil niet zeggen dat ik dan maar iets dufs voorgeschoteld moet krijgen, ik behoor toch dat 'culinaire gevoel' te moeten beleven. Maar goed, aan de andere kant kan ik me er ook niet echt druk om maken voor die EUR 41,- p.p. .

    [ Bericht 95% gewijzigd door PeRi op 28-06-2008 16:28:01 ]
    Whatever I want.
      zondag 29 juni 2008 @ 18:26:57 #36
    34210 Eyeopener
    Crespinaticism!
    pi_59775702
    quote:
    Op vrijdag 27 juni 2008 16:40 schreef Euc- het volgende:
    Spaanse ham bedoel je waarschijnlijk pata negra? Dat is idd geweldig!

    Kalfs'iets' kan ik je niet mee helpen, dat kan van alles zijn, zwezerik, haas, niertjes
    Ik had misschien iets duidelijker kunnen zijn . Het was iets van kalfsstaartstuk, maar weet niet meer precies . Weet ook niet of het pata negra was, maar het was wel lekker .
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')