Pas de volgende morgen kwam ik erachter, dat ik de dobbelsteen en jullie tekort had gedaan door een exacte plaats (Alpe d'Huez) op te nemen in het rijtje. De rest van de opties waren namelijk streken.quote:De teerling is geworpen. Ik ga een berg beklimmen.
Het lijstje met 6 epicentra was gauw gevuld:quote:Kom maar op met die info. Een zes is even, dus we gaan één van die plaatsjes op jouw aardbevingenkaart opzoeken.
quote:Op dinsdag 8 april 2008 16:59 schreef OA het volgende:
Toffe Vakantie Post
quote:
We reizen door de Roquefort-streek.quote:Op dinsdag 8 april 2008 17:16 schreef BrandX het volgende:
mwah, volgens mij heb je het allemaal wel toch?
* BrandX hoopt stiekem op de heerlijke Franse stinkkaas
Hoezo?quote:Op dinsdag 8 april 2008 17:12 schreef UIO_AMS het volgende:
Van je medecrew moet je het hebben in de eeuwigdurende strijd tegen tvp's.
Je bent vergeten te melden dat je inmiddels 6 hebt gegooid.quote:Op woensdag 9 april 2008 10:20 schreef UIO_AMS het volgende:
Oeps! Helemaal vergeten om de dobbelsteen te laten beslissen over het souvenir en de gelukkige ontvangster gisteravond.
Ow, dus jij betaald alles als ik het goed begrijp?quote:Het zal ongeveer een week duren en het enige dat je nodig hebt, is een rijbewijs.
Nee. En zeker niet voor mensen die niet de tweede persoonsvorm enkelvoud herkennen.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 11:34 schreef NED het volgende:
Ow, dus jij betaald alles als ik het goed begrijp?
Ik voldoe niet aan de voorwaarde, maar als het ergens na eind juni gaat plaatsvinden zou ik nog een stukje mee kunnen.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 10:57 schreef UIO_AMS het volgende:
Iemand anders interesse om mee te gaan op dit mooie avontuur? Het zal ongeveer een week duren en het enige dat je nodig hebt, is een rijbewijs. Bij meerdere aanmeldingen zal de dobbelsteen uiteraard beslissen.
Gezien mijn spieraandoening zie ik een beetje op tegen urenlang rijden. En ik lees liever kaart. Vandaar dat ik die voorwaarde had opgenomen. Wellicht valt het wel mee en kan ik gewoon flinke stukken achter het stuur zitten. Dat zou een mooie test zijn, maar ik weet niet of de bergen van Frankrijk de juiste plaats zijn voor die test.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 21:49 schreef DutchTrain het volgende:
Ik voldoe niet aan de voorwaarde, maar als het ergens na eind juni gaat plaatsvinden zou ik nog een stukje mee kunnen.
je houdt het wel spannend zo hoor!quote:Op dinsdag 6 mei 2008 10:59 schreef UIO_AMS het volgende:
De dobbelsteenbeslissing voor het souvenir en de kandidate voor het souvenir blijven bij deze geheim. Er moet natuurlijk wel iets geheim blijven.
Nog geen flauw idee. Ik wilde eigenlijk gaan voor het hoogseizoen, maar dat wordt nu wel erg kort dag.quote:Op woensdag 7 mei 2008 22:46 schreef BrandX het volgende:
je houdt het wel spannend zo hoor!
Btw: wanneer ga je eigenlijk, ik heb je OP nu drie keer doorgelezen, of kijk ik er gewoon glad overheen
De plannen die ik had, zijn enigszins gedwarsboomd door gewijzigde plannen van m'n beoogde reisgezel Mitä. Ondertussen is m'n agenda weer redelijk gevuld door werkafspraken, feestjes en ziekenhuisbezoeken. Ik zal binnenkort eens kijken wanneer ik een weekje vrij kan nemen voor deze exercitie.quote:Op maandag 2 juni 2008 18:08 schreef Bora-Bora het volgende:
Weet je al wat meer over je vertrekdatum? Of ligt alles nog open?
Voor iedereen die in spanning zit te wachten op nieuws: bovenstaande gaat niet door.quote:Op woensdag 23 juli 2008 09:39 schreef UIO_AMS het volgende:
Einde zomer / najaar.
Yo?quote:Op woensdag 17 september 2008 19:10 schreef costadibalkoni het volgende:
yo, dan meld ik me maar gelijk even. Tevens Tvp.
4,6km als het windstil is?quote:Op donderdag 18 september 2008 09:40 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Yo?
Wat nu? Wat is dat voor taal? Je bent toch niet zo'n idioot met een opgevoerde Nissan met te veel spoilers en een hifi-installatie die je op 4,6 km afstand hoort aankomen?
Goed...ik zal de volgende keer gewoon hoi zeggen ...dat past vast beter bij mijn 2008 Renault Laguna en het feit dat ik natuurlijk alleen maar naar Radio 4 en 1 luister...quote:Op donderdag 18 september 2008 09:40 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Yo?
Wat nu? Wat is dat voor taal? Je bent toch niet zo'n idioot met een opgevoerde Nissan met te veel spoilers en een hifi-installatie die je op 4,6 km afstand hoort aankomen?
quote:Op donderdag 18 september 2008 09:40 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Yo?
Wat nu? Wat is dat voor taal? Je bent toch niet zo'n idioot met een opgevoerde Nissan met te veel spoilers en een hifi-installatie die je op 4,6 km afstand hoort aankomen?
Kon je niet even inloggen onder je eigen account?quote:Op zaterdag 20 september 2008 23:43 schreef costadibalkoni het volgende:
Nee fijn, hier mitä, ik word dus ff ongevraagd vervangen èn mijn eerste auto wordt hier gedisst! Tssk ende ksst
Tof!quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 07:58 schreef UIO_AMS het volgende:
Gisteravond weer even met costadibalkoni over het grote dobbelsteenavontuur gehad en het lijkt nu definitief door te gaan. Hij heeft er zin in, net als ik. Hij zal me binnenkort even z'n agenda voor het voorjaar van 2009 tonen en dan zullen we een datum voor vertrek vaststellen.
Verder is één punt van het originele plan gewijzigd: we gaan met de leasebak van costadibalkoni. Dat is een stuk goedkoper dan vliegen en daar een auto huren. Tevens heeft hij een Europese tankpas, wat natuurlijk ook meetelt.
Topquote:Op donderdag 30 oktober 2008 20:42 schreef UIO_AMS het volgende:
Mijn agenda is leeg die periode, dus ik geloof dat we weer een beslissing voor de dobbelsteen hebben.
Fysieke factoren zijn daar debet aan geweest.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:14 schreef Hik het volgende:
Mag ik zeggen dat het spontane avontuur van dit topic iétsje minder wordt met een spanningsboog van 1,5 jaar?!
Tuurlijk.quote:Op zondag 21 september 2008 08:14 schreef UIO_AMS het volgende:
We kunnen natuurlijk ook met meer mannen gaan. Met z'n vieren kunnen we ook nog bijvoorbeeld beter kaarten. Zou Re mogen?
Weet ik menneke...quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:48 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Fysieke factoren zijn daar debet aan geweest.
Daar hebben we het maandagavond nog over gehad.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:54 schreef MissBliss het volgende:
Maar wat leuk, ik had nog niet echt meegekregen dat Costadiblablabla meegaat
Ja, dat jullie weggingen, maar ik wist niet dat het om dit Dobbelsteenavontuur ging ( )quote:Op donderdag 30 oktober 2008 23:07 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Daar hebben we het maandagavond nog over gehad.
Daarom probeer ik het nu weer wat nieuw leven in te blazen. En het wordt pas voorjaar, omdat zowel costadibalkoni als ik redelijk volle agenda's hebben tot zeker het einde van dit jaar en omdat de route ons voert door de Alpen. Dat laatste is niet echt handig in de winter.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 22:56 schreef Hik het volgende:
Weet ik menneke...
Ik doelde op het topic... je snapt me wel.
Ik had afgelopen maandagavond in gedachten met Mitä_Kuuluu, Re en MissBliss als getuigen, maar dat plan ging dus niet door. Komende maandagavond maar proberen?quote:Op donderdag 6 november 2008 20:46 schreef costadibalkoni het volgende:
Goed, de potentiele data zijn bekend, UIO wanneer wordt de dobbelsteen geworpen?
Wij gaan gelukkig in het voorjaar.quote:Op donderdag 6 november 2008 20:59 schreef erikkll het volgende:
alpe d'huez. Daar ben ik geweest. Op wintersport
Is goed.quote:Op vrijdag 7 november 2008 06:47 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik had afgelopen maandagavond in gedachten met Mitä_Kuuluu, Re en MissBliss als getuigen, maar dat plan ging dus niet door. Komende maandagavond maar proberen?
Ik leg de dobbelsteen en fotocamera vast klaar.quote:Op vrijdag 7 november 2008 19:19 schreef costadibalkoni het volgende:
Is goed.
Alsnog het bewijs:quote:Op dinsdag 6 mei 2008 10:57 schreef UIO_AMS het volgende:
Nu kan ik natuurlijk wel al melden wat de uitkomst was van deze worp:
[ afbeelding ]
Het is geworden de optie logisch: een normale auto huren. De bewijsfoto heb ik niet hier beschikbaar. Die staat thuis op m'n pc.
Ik heb een hele brakke camera. En foto's verkleinen in Paint maakt het er ook allemaal niet beter op. Sorry.quote:Op zaterdag 15 november 2008 01:06 schreef MissBliss het volgende:
Kan je het niet beperken tot de laatste foto?
Dank je!quote:
Je mag zelf ook wel iets aandragen.quote:Op dinsdag 9 december 2008 20:17 schreef costadibalkoni het volgende:
Uhm, 't is aardig rustig, heeft niemand een goed idee?
Die reactie had ik al verwacht. Ik zal van het weekeinde eens ongelofelijk low tech een reisgidsje of twee inkijken.quote:Op dinsdag 9 december 2008 21:35 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Je mag zelf ook wel iets aandragen.
quote:Op woensdag 19 november 2008 10:22 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dank je!
De aardbevingscentra opties vond ik tot nu toe het leukste idee voor de dobbelsteen. Al de anderen waren natuurlijk ook leuk, maar het op zoek gaan naar een klein dorp puur en alleen omdat de dobbelsteen ons daarheen stuurt nadat iemand zei dat dat wel een apart gegeven voor een reisbestemming was, heeft iets extra's.
Nog zo'n apart idee zou ik zeker verwelkomen.
Het gebied binnen Lyon - Briançon - Marseille - Millau - Aurillac - Clermont-Ferrand - Lyon ongeveer.quote:Op donderdag 11 december 2008 09:48 schreef Fogel het volgende:
Zal ik Google Earth met alle info-layers weer eens aanslingeren?
Voor welke omgeving wil je nog input?
Ben ik altijd voor te vinden. Welke speciale streekgerechten ken je in die buurt?quote:Op donderdag 11 december 2008 09:55 schreef Re het volgende:
er moet natuurlijk ook gegeten worden daar toch?
een zoektocht naar een zeer speciaal lokaal gerecht?
Heb jij een Michelingids bij de hand? Zo ja, mag je van mij wel in elke sterrencategorie een restaurant in de buurt van de aangegeven route opgeven. Dan kunnen we altijd zien.quote:Op donderdag 11 december 2008 10:01 schreef Fogel het volgende:
Eten, Michelin gids...
1 of 2 = 1 ster
3 of 4 = 2 sterren
5 of 6 = 3 sterren
Daar gaat je budget (als je al op korte termijn een tafel besteld krijgt bij een 2 of 3 sterren restaurant)
Da's prima, dan zetten we het navigatiesysteem gewoon uit. Dat natuurlijk onder de voorwaarde dat je beter kan kaartlezen dan mitaä, maar dat is ook niet zo heel moeilijk.quote:Op donderdag 11 december 2008 08:00 schreef UIO_AMS het volgende:
Jij low tech???
Je weet toch wel dat ik als bijrijder in een auto in Frankrijk het beste functioneer met het Michelin-wegenboek op m'n schoot hè? Ik moet niets weten van tomtom's en dergelijke.
Marseille: Bouillabaise natuurlijkquote:Op donderdag 11 december 2008 11:09 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ben ik altijd voor te vinden. Welke speciale streekgerechten ken je in die buurt?
http://www.frenchentree.c(...)Article.asp?ID=17274quote:Aïoii is the accent of Provençal cuisine. It is a mayonnaise made with olive oil and generously seasoned with crushed garlic. It is an accompaniment to vegetables and fish.
Anchöiade is an anchovy and garlic purée typical to the south of France. It is usually served on toast or with raw vegetables, known as crudités. The recipe varies from region to region, and from family to family.
Bouillabaisse is a renowned Marseilles fish soup whose special taste is made from a mixture of Mediterranean fish: scorpion fish, mullet, monkfish, conger eel, spider crab and. It is usually served with a traditional spicy sauce, known as rouille.
Catigau is a fricassée (a dish consisting of fish or meat cut into pieces and cooked in gravy) made from grilled or smoked eels fished directly from the Rhône River.
Loup is the Mediterranean name for sea bass, and is delicious grilled over a barbecue or in the oven. It can be stuffed with fresh fennel or simply prepared with olive oil and a sprinkle of fresh herbs de Provence.
Pistou is a basil, garlic and olive oil condiment. It is similar to the Italian pesto, but is made without the pine nuts. The basil leaves are crushed or pounded with a mortar and pestle (or a food processor in most cases these days) before being added to the olive oil. The word itself is derived from the Provençal word 'pestare' which means to pound. Many claim the only way to retain the bright green color from the basil is by pounding it the old way, with a mortar and pestle.
Ratatouille is a delicious vegetable stew composed of peppers, courgettes (zucchini), aubergines (eggplant), tomatoes and onions, all prepared with olive oil. Eaten cold as a starter or hot as an accompaniment to fish or meat, ratatouille is an excellent addition to any Provençal meal.
Rouille is a type of mayonnaise sauce that consists of either olive oil with bread, or breadcrumbs with spices (in which case it iss usually highly spiced with chile peppers). It is usually served with fish and fish soup dishes. The actual name comes from the French word for rust, hence the color of the sauce.
Sisteron lamb are fed on wild thyme and rosemary, which is what makes this dish so tasty. Not every palate can distinguish the difference, though a delicate palate will certainly be able to pick up on these aromas once the meat is served.
Tapenade is a purée of olives crushed with a mortar and pestle and mixed with garlic, capers and anchovies. It can be eaten simply with a slice of grilled bread, or served as an accompaniment to fish or meat.
Mijn kaartleeskwaliteiten doen voor geen ander onder. Mits m'n boek op m'n schoot blijft liggen tijdens het rijden en ik niet naast één of andere wannabe rallyrijder zit natuurlijk.quote:Op donderdag 11 december 2008 16:10 schreef costadibalkoni het volgende:
Da's prima, dan zetten we het navigatiesysteem gewoon uit. Dat natuurlijk onder de voorwaarde dat je beter kan kaartlezen dan mitaä, maar dat is ook niet zo heel moeilijk.
Dat zijn voornamelijk gerechten uit (het zuiden van) de Provence. Kun je ook wat vinden voor het Centraal Massief en de Franse Alpen?quote:Op donderdag 11 december 2008 17:07 schreef Hik het volgende:
[..]
Marseille: Bouillabaise natuurlijk
Pastis, schijnt de drank van de Province te zijn
En verder:
[..]
http://www.frenchentree.c(...)Article.asp?ID=17274
Jammer... had toch gehoopt dat er op z'n minst een lekker stuk orgaanvlees tussen zou staan.
(Kwam gisteren "Penis" als recept tegen in de Dikke van Dam ).
quote:Op donderdag 11 december 2008 17:48 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Mijn kaartleeskwaliteiten doen voor geen ander onder. Mits m'n boek op m'n schoot blijft liggen tijdens het rijden en ik niet naast één of andere wannabe rallyrijder zit natuurlijk.
Ik had hem nog niet gezien en ik moet zeggen, hij is zeker niet lelijk.quote:Op maandag 15 december 2008 13:33 schreef Sjeen het volgende:
mooie auto
Dank je! Zoals je kan zien staat La Magnanerie de la Roque te Molezon als interessante optie aangegeven op de kaart. Wel enigszins van de route af, maar wel midden in het groen.quote:Je overzichtskaartje is ook leuk
euh ik rij in een estate he, dus...quote:Op maandag 15 december 2008 13:31 schreef UIO_AMS het volgende:
plaatje
Ik zie geen plaatjequote:Op maandag 15 december 2008 @ 13:31 schreef UIO_AMS het volgende:
Maak ik een mooi overzichtskaartje van de te volgen route, reageert niemand er op. Dan maar een mooi plaatje van een Renault Laguna uit 2008:
[afbeelding]
Ziet er ook goed uit. En ruimte zat voor genoeg tassen vol met souvenirs.quote:Op maandag 15 december 2008 23:22 schreef costadibalkoni het volgende:
euh ik rij in een estate he, dus...
[ afbeelding ]
maar dan in het zilver
De trekhaak op mijn auto is alleen bedoeld voor de trailer van mijn boot, zeker niet voor een caravan.quote:Op dinsdag 16 december 2008 11:52 schreef DutchTrain het volgende:
En deze erachter natuurlijk!
[ afbeelding ]
http://www.missethoreca.n(...)elinFrance2008EN.pdfquote:Op donderdag 11 december 2008 11:13 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Heb jij een Michelingids bij de hand? Zo ja, mag je van mij wel in elke sterrencategorie een restaurant in de buurt van de aangegeven route opgeven. Dan kunnen we altijd zien.
Ik heb op de plaatsen gezocht die jij noemde. Marseille, Avignon, daaromtrend. Dan kom ik die gerechten tegen.quote:Op donderdag 11 december 2008 17:51 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat zijn voornamelijk gerechten uit (het zuiden van) de Provence. Kun je ook wat vinden voor het Centraal Massief en de Franse Alpen?
Ik vond net nog een foto van je vouwwagen, inderdaad geen caravanquote:Op dinsdag 16 december 2008 17:55 schreef costadibalkoni het volgende:
[..]
De trekhaak op mijn auto is alleen bedoeld voor de trailer van mijn boot, zeker niet voor een caravan.
En dan nu weer ontopic.
via http://www.france-for-vis(...)-massif-central.htmlquote:The food of the Massif Centra
Don't expect anything very refined from the cuisine of the Auvergne and Massif Central: it's solid peasant fare as befits a poor and rugged region. The best-known dish is potée auvergnate, basically a kind of cabbage soup. It's easy to make and very nourishing. The ingredients – potatoes, pork or bacon, cabbage, beans, turnips – though added at different intervals, are all boiled up together. Another popular cabbage dish is chou farci, cabbage stuffed with pork and beef and cooked with bacon.
Two potato dishes are very common – la truffade and l'aligot. For truffade, the potatoes are sliced and fried in lard, then fresh Cantal cheese is added; for an aligot, the potatoes are puréed and mixed with cheese. Less palatable for the squeamish, there's tripoux, usually a stuffing of either sheep's feet or calf's innards, cooked in a casing of stomach lining. Fricandeau, a kind of pork pâté, is also wrapped in sheep's stomach.
By way of dessert, clafoutis is a popular fruit tart in which the fruit is baked with a batter of flour and egg simply poured over it. The classical fruit ingredient is black cherries, though pears, blackcurrants or apples can also be used.
The Auvergne and the Ardèche in the east produce some wines, though these are not of any great renown. Cheese, however, is a different story. In addition to the four great cow's milk cheeses – St-Nectaire, Cantal, Fourme d'Ambert and Bleu d'Auvergne – this region also produces the prince of all cheeses, Roquefort, made from sheep's milk at the edge of the Causse du Larzac.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |