abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57800333
Rode linzen soep!
quote:
Op donderdag 28 december 2006 14:45 schreef Oblivion het volgende:
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...

Is al een oudje, maar als je het eenmaal geproefd hebt dan wil je meer!

En maak ook vaak soep van bonen.
Alle bonen zijn goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 3 april 2008 @ 16:15:23 #27
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_57806685
Broodjes met tomaat, mozzarella en pesto
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  donderdag 3 april 2008 @ 19:10:22 #28
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57810471
quote:
Op donderdag 3 april 2008 11:12 schreef Oblivion het volgende:
Rode linzen soep!
[..]

Is al een oudje, maar als je het eenmaal geproefd hebt dan wil je meer!

En maak ook vaak soep van bonen.
Alle bonen zijn goed!
Stond vanmiddag met een zak rode linzen in mijn hand in de winkel... toch maar niet meegenomen... wat een doos ben ik toch ook!
Ga hem binnenkort eens proberen want linzen zijn jummie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57811135
quote:
Op donderdag 3 april 2008 00:50 schreef nienada het volgende:
Zoete aardappelsoep: supersimpel voor 3 personen ongeveer

3/4 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

Ui, middelgroot (niet té groot) in snippers

Halve spaanse peper (medium) fijngehakt

blikje mais

voor garnering wat koriande (I know! klinkt vreemd, smaak heerlijk!)

Ui en klein teentje knoflook, spaans pepertje fruiten in wat olijfolie, blokjes aardappel erbij gooien water eroverheen zodat de aardappelen net onder water staan.
Als't wat zachter word, dit gaat vrij snel, met de staafmixer glad mixen blikje mais erdoor en eventueel nog wat créme fraiche en koriander!

recept heb ik van Soup enzo want het is echt m'n lievelingssoep en ZO makkelijK!! best vullend ook, je zou er nog salade bij kunnen serveren. Niet duur, knoflook ui olijfolie enzo heb je toch wel. Alleen aardappel en mais.
hmm deze ga ik eens proberen! thnx
  donderdag 3 april 2008 @ 22:08:12 #30
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57815344
quote:
Op donderdag 3 april 2008 11:12 schreef Oblivion het volgende:
Rode linzen soep!
[..]

Is al een oudje, maar als je het eenmaal geproefd hebt dan wil je meer!

En maak ook vaak soep van bonen.
Alle bonen zijn goed!
ik moet dat ook maar eens gaan proberen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 4 april 2008 @ 19:14:13 #31
99672 HV
Ik moest bellen,
pi_57834513
Handig topic ! Staan leuke recepten tussen, ga er ook zeker een paar proberen
want de klop doet het niet.
pi_57839353
BBQ-kip en Muck: 1 tip: Eerst de boter/zonnebloemolie dan de uien en dan de tomatenpuree, en die moet je echt even door laten koken/bakken!
Wel erbij blijven...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57844808
Ik zie een blik linzen voorbij komen, en griesmeel uit een pak. Beide kan je goedkoper halen uit bulk. De lokale noordafrikaan heeft dat wel.

Zelf pizza maken is trouwens ook niet duur, wel leuk & veel lekkerder dan die uit de winkel.

pp 125 gram bloem
gist (droge gist bij elke supermarkt of verse gist natuurvoedingswinkel / jumbo / bakker )
snufje zout

mengen, kneden, op het laatst klein beetje olijfolie erbij, laten rijzen.
Let op: geen pizzabodem maken met een deegroller! Gewoon met de hand.


blikje tomatenpuree
en verder naar wens / budget
kaas (gesneden, geraspt, blauw) (smeerkaas wil ook )
pesto
ui (voorfruiten!)
champions (idem)
vis (heel geschikt is tonijn-uit-blik)
vlees (gesneden vleeswaar zoals ham of salami kan, maar rauw gekruid gehakt kan ook heel goed. Of spekjes )
Olijven
Etc etc etc

Op de pizzabodem (niet te veel). Kruiderij erover (peper, oregano, van die dingen).
Voorverwarmde oven, heet (zeg 180, maar grote oven kan heter).
Pak 'm beet een klein kwartier bakken (kijken, voel hoe bodem ervoor staat door wat op te lichten, het hangt noga van de dikte van je bodem af).

Groot voordeel van pizza is dat ' ie helemaal opgetrokken kan worden uit houdbare ingredienten. Dus je kan een noodvoorraad ter grootte van een willekeurig aantal pizza's inslaan.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_57844822
Ook goedkoop, snel & lekker:
pasta met spinaziesaus.

Pasta spreekt voor zich.
Spinaziesaus
- gehakte spinazie (a la bloeb)
- bloem
- olie
naar gelang wens / budget:
- gemalen kaas
- blauwe kaas
- kipfilet
- champions
- knoflook

- olie in braadpan
- zaken als kipfilet / champions / knoflook fruiten
- bloempapje maken
- spinazie erin (bevroren of ontdooid)
- roeren
- kaas erbij
- klaar
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 5 april 2008 @ 08:25:12 #35
39952 Hukkie
Wanna bang heads with me
pi_57844858
Kip in dropsaus

Aparte combinatie, en wonderwel nog lekker ook.
There are no Saviours, there are no Kings, the Power lies in your head
DeviantArt
  zaterdag 5 april 2008 @ 17:21:45 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57851880
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 22:31 schreef Oblivion het volgende:
BBQ-kip en Muck: 1 tip: Eerst de boter/zonnebloemolie dan de uien en dan de tomatenpuree, en die moet je echt even door laten koken/bakken!
Wel erbij blijven...
staat genoteerd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57851914
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 17:21 schreef Muck het volgende:

[..]

staat genoteerd
En echt hoor, ik heb me altijd gek staan te verbazen over hoe het nu eigenlijk zo smaakte bij de buuf, toen heb ik het maar gevraagd.
En het maakt wel degelijk verschil.
Dit recept was voor de openbaring...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57972377
Spagetti met zure room, ham en kaas.
kaas koud door de warme spagettie roeren

Mjam
  vrijdag 11 april 2008 @ 00:37:57 #39
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_57972415
Frikadellen van de Dirk.
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
  vrijdag 11 april 2008 @ 16:44:35 #40
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_57985651
Champignons, courgette en lente ui roerbakken, gezeefde tomaat uit een kartonnetje erbij (iets van ¤ 0,30) en mozzarellabolletjes of een lepel monchou. En daar dan pasta of rijst bij
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  maandag 14 april 2008 @ 15:46:52 #41
188665 Wurdsje
High Times
pi_58044374
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 19:14 schreef HV het volgende:
Handig topic ! Staan leuke recepten tussen, ga er ook zeker een paar proberen
eensch
pi_58053700
Pasta met pesto:
spagetti, spekjes, room en pesto: alles naar smaak toevoegen

Pasta met spinazie:
champignons en spekjes bakken, ong 500 gr diepvriesspinazie en een half bakje boursin en dan lekker alle door elkaar (incl de pasta natuurlijk...)
pi_58077318
-spam-

[ Bericht 93% gewijzigd door remlof op 16-04-2008 01:16:05 ]
www.recepten-company.nl
pi_58078266
Pasta met mascarpone en ham, of macaroni met kaas uit de oven
pi_58096242
Rijst met vis.

Kook rijst (ik doe meestal half zilvervlies half wit)

Kies een blikje vis (beste prijs/kwaliteitverhouding is een blikje ansjovis + blikje sardien)
Laat olie uit blikje in koekepan lopen.
Fruit daarin knoflook, prei, plus wat zoal voorhanden is. (Tomaat is lekker!)
Dan de vis erbij (sardien even ontdoen van ruggegraat)
Mengen & roeren.
Rijst erbij.
Klaar.

Eerst ging er ook altijd een blikje mais door, maar eigenlijk vind ik dat niet zo lekker. Mais los ernaast is beter.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_58184641
Ook lekker, kook een paar grote aardappelen, snij die in kleine blokjes en bak het geheel in olijfolie met peper en zout. Gebruik een koekenpan met een goede aanbaklaag. Ondertussen snij je een bosje lente-uitjes in fijne ringetjes. Klop een paar eieren (ongeveer 1 per persoon) en roer de lente-ui door de eieren (hou een handje apart). Snij een stuk brie in redelijk dunne plakjes (wel de randen verwijderen!). Doe het eiermengsel bij in de koekenpan en roer dit goed door de gebakken aardappelen. Leg de plakjes brie op het geheel en strooi het laatste handje lente-ui er overheen. Laat op een laag vuurtje goed gaar worden en klaar is je gerecht.

Eventueel aanvullen met paprika, gehakt, courgette, ui etc.

Tevens TVP
pi_58315908
helemaal simpel....
men neme afbakbroodjes(22 cent per 6of 8? stuks) bij de aldi.
dan een doosje boursin(je weet wel die voor op je toastjes).
laat de boursin even op kamer temp komen,zodat je hem makkelijker kan smeren...
snij de broodjes door,en smeer op ieder helft een laagje boursin.
verwarm een oven voor op 180 graden,en leg daar de helften broodjes in,,,(eventueel kan er nog wat geraspte kaas over etc..)
gewoon de broodjes met de boursin zijn al heerlijk bij een soepje!
heb je gekozen voor oppimpen van je broodjes,dan kan het zelfs als maaltijdje dienen
pi_58316203
Variatie op afbakbroodjes met boursin:
Liever iets lekkerder brood, bij voorkeur wat oud geworden en ongesneden (rest turks brood bijvoorbeeld). In plakken snijden; teentje knoflook doormidden snijden en met snijvlak over brood halen, scheutje olijfolie over de plakjes (met bolle zijde van lepel uitsmeren), onder de grill. Persoonlijk doe ik er ook versgemalen peper over, een soms een heel klein beetje (minder is lekkerder!) geraspte kaas.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_58316237
Voor bij de lekkere broodjes: bietensoep.
Koop een kilo rode bieten, haal overtueel loof eraf (niet in de biet snijden!), zet ze op met ruim koud water, breng het aan de kook en kook ze (precies!) een uur.
Giet ze daarna af, en "knijp" het vel eraf (in een bak koud water of onder stromend koud water).

Een kilo biet is meestal een biet of zes. Voor de soep heb je pp een a een halve nodig. Van het teveel aan bieten maak je bietensalade, of eet je warm in plakjes bij aardappels oid. Kilo bieten kost minder dan een euro.

De soep. In braadpan: scheut olijfolie, ui grof snijden en aanfruiten, knoflookteentje uitpersen. Flinke scheut water erbij en bouillonblokje(s) (naar gelang de hoeveelheid die je maakt), stief kwartiertje laten koken.

Snij de biet in grove stukken, doe erbij in, en pureer nu de hele soep. Even doorwarmen, klaar. Er kan dille en zure room bij, in de soepkom, maar ik vind dat niet lekker.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  dinsdag 6 mei 2008 @ 10:20:23 #50
131016 mspoez
Crazy catlady
pi_58507298
Mijn favorieten:
Koolvis met komkommer
Voor 4 personen: pakje koolvis (vriezer) komkommer (2 voor een euro) rijst (uit dat megapak dat in de kast staat), kruiden, scheutje koffiemelk, 1 ei.
Rijst koken met tl kurkuma. Komkommer schillen en in blokjes snijden, over de rijst strooien mespunt peper erover. Deksel op de pan, 15 min op laag vuur. Roer de koffiemelk los met 2 el citroensap, het ei en 1 el dille. Vis bestrooien met peper. Leg de vis op de komkommer, giet er het melk-ei-dillemengsel erover. Laag vuurtje 10 min. Garneer met stukjes ontvelde tomaat en nog wat dille (verse is het lekkerst!)

Pisto
Gefrituurde tomaten (1 pakje uit de supermarkt), alle restjes harde groente die je nog in huis hebt (vourgette, paprika, aardappel, ui, aubergine, wortel, boontjes ...)
Olie in de pan, alle groenten in blokjes/schijfjes 10 minuten laten bakken, tomaten erbij, peterselie,m zout en peper erdoor, half uurtje laten pruttelen. Moet niet op soep lijken maar moet wat steviger zijn, dus eventueel laten indampen aan het einde van de kooktijd. Heerlijk met broodjes-met-gegrillde-kaas (zoals boven beschreven maar dan met scherpe spaanse of itailaanse kaas)

Toritilla
Wederom: restjes groente of een zak roerbak/soepgroen, 1 ui, 5 eieren, dl melk, 3 aardappels, evt ham of smack.
Aardappels snijden en bakken in de olie (op laag vuur) tot ze zacht zijn. Ui en groentjes er even bij doen.
Eieren loskloppen met melk. Als de aardappels zacht zijn het mengsel bij de eieren doen. Teveel aan olie uit pan schenken en eiermengsel in de pan. Laag vuurtje laten garen. Omdraaien: met een bord. Lekker met tomatensalade.
Prrrrr
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')