En nu de grote vraag: hebben we hier in nederland een huizenbubbel, ja of nee? Huizenprijzen stijgen sinds pak 'm beet 2001 niet veel meer dan de inflatie. Aan de andere kant, huizen zijn wel absurd duur...quote:Standard & Poor's Ratings Services said Europe's housing markets are finally, and overwhelmingly, turning down.
'And in those countries where the housing bubbles have been expanding for longer, Standard & Poor's (NYSE:MHP) believes the corrections could be severe and painful,' the agency added.
Particularly at risk are the U.K. housing market, where the financial crisis is exacerbating issues of affordability and general economic gloom, and the Spanish housing market, which is coming to terms with a largess of new homes, S&P said.
It added that, at the same time, there are signs that housing in Ireland is becoming more affordable, while a combination of low indebtedness and fiscal stimulus should help support the market in France.
S&P said the current deceleration in the U.K. market, which began in August 2007, could be attributed to the rise in interest rates from August 2006 to September 2007. It added that if that logic holds true, interest rate cuts since last December could see house price inflation bounce back in the second half of 2008.
'In our opinion, such a favorable outcome is extremely unlikely in the current circumstances. This is because the U.K. housing market is now experiencing three shocks at the same time -- deteriorating levels of affordability, scarcer funding, and a cautious reaction from buyers to the domestic economic slowdown,' S&P however said.
It noted that the price-to-income ratio is at an all-time high and this, combined with unprecedented levels of household debt (97 percent of GDP in 2007 compared with 59 percent in the Eurozone), calls for a significant correction.
S&P's central forecast assumes U.K. house prices to be flat on average in 2008, with a modest increase of 4 percent in 2009. Repossessions will likely rise as a result of the worsening market conditions, to reach 45,000 in 2008 from 30,000 in 2007, it said.
'Compared with previous downturns, these predictions appear relatively moderate. However, the downside risks should not be underestimated,' S&P added.
Misschien is hier wel een bubbel maar is dit om andere redenen dan in andere landen.quote:Op woensdag 2 april 2008 21:17 schreef gronk het volgende:
link naar CNN money
[..]
En nu de grote vraag: hebben we hier in nederland een huizenbubbel, ja of nee? Huizenprijzen stijgen sinds pak 'm beet 2001 niet veel meer dan de inflatie. Aan de andere kant, huizen zijn wel absurd duur...
Spanje wel ja, maar de grootste zorg is gewoon UK. Spanje wordt er bij gehaald om te kunnen overdrijven, onruststokers.quote:
Euh....quote:Op woensdag 2 april 2008 21:28 schreef -scorpione- het volgende:
En UK is geen Europe, maar goed cnn...
Wat niet afdoet van het feit dat het gewoon bij het Europese continent hoort natuurlijk, dat hoort het al miljoenen jaren en wat de mening van de Britten onder invloed van de tabloids is doet er weinig toe, je kan net zo goed zeggen dat je niet meer meedoet aan de zwaartekracht, haske leuk maar de wereld zal het gewoon negeren.quote:Op woensdag 2 april 2008 21:44 schreef SeLang het volgende:
De UK is een werelddeel op zich.
Bijna niemand hier beschouwt de UK als onderdeel van Europa.
Europa is een stuk groter en gevarieerder dan UK...quote:Op woensdag 2 april 2008 21:39 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Euh....
Sinds wanneer ligt het VK niet in Europa? Welk werelddeel hoort het dán bij volgens jou? Niet van die onzin verkopen natuurlijk.
Nee, dat is het niet, nooit geweest ook.quote:Op woensdag 2 april 2008 21:44 schreef SeLang het volgende:
De UK is een werelddeel op zich.
Bijna niemand hier beschouwt de UK als onderdeel van Europa.
Als de HRA wegvalt kan 75% zijn hypotheek niet meer betalen. Dus eigenlijk allemaal subprime, idd.quote:Op woensdag 2 april 2008 21:32 schreef SeLang het volgende:
In NL zijn bijna alle hypotheken eigenlijk subprime, alleen heeft de bailout door de belastingbetaler allang plaatsgevonden (hypotheekaftrek).
Dit is één van de redenen waarom ik niet meer in NL woon. Ik heb geen zin om aan die hypotheken van andere mensen mee te betalen.
grote verschil is dat die HRA niet zomaar zal wegvallen (hoe dom en prijsopdrijvend het ook is om de gemeenschap op te laten draaien voor mensen hun rente)quote:Op donderdag 3 april 2008 00:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Als de HRA wegvalt kan 75% zijn hypotheek niet meer betalen. Dus eigenlijk allemaal subprime, idd.
Nee, nee, natuurlijk niet. Maar om Selangs' uitspraak over subprime te onderbouwen... Als de VS hun hypotheekhouders op dezelfde wijze gaan ondersteunen als in NL gebeurt is de hypotheekcrisis ook opgelost. De leenquote daar is iig veel lager dan in NL>quote:Op donderdag 3 april 2008 00:06 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
grote verschil is dat die HRA niet zomaar zal wegvallen (hoe dom en prijsopdrijvend het ook is om de gemeenschap op te laten draaien voor mensen hun rente)
OTOH, als de rente stijgt naar ~10%, dan voorzie ik nog wel wat probleempjes voor Financien..quote:Op donderdag 3 april 2008 00:06 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
grote verschil is dat die HRA niet zomaar zal wegvallen (hoe dom en prijsopdrijvend het ook is om de gemeenschap op te laten draaien voor mensen hun rente)
Dat valt nogal mee denk ik. Want die 10% geld natuurlijk alleen maar voor niew af te sluiten hypotheken. En die zullen vanzelf een lager bedrag hebben dan nu het geval is, omdat de mensen het zelf ook niet betalen kunnen.quote:Op donderdag 3 april 2008 00:11 schreef gronk het volgende:
[..]
OTOH, als de rente stijgt naar ~10%, dan voorzie ik nog wel wat probleempjes voor Financien..
..en rentevaste periodes die aflopen. Bij financien kunnen ze zoiets prima berekenen, maar zeker als de rente lange tijd hoog blijft staan, gaan ze dat geheid voelen.quote:Op donderdag 3 april 2008 00:13 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat valt nogal mee denk ik. Want die 10% geld natuurlijk alleen maar voor niew af te sluiten hypotheken. En die zullen vanzelf een lager bedrag hebben dan nu het geval is, omdat de mensen het zelf ook niet betalen kunnen.
Natuurlijk. En dán HRA langzaam afbouwen is ook geen optie, want dan kan de burger het helemáál niet betalen! We hebben gewoon veel en veel te veel geleend met zijn allen de afgelopen jaren. EN dat moe tooit terugbetaald worden.quote:Op donderdag 3 april 2008 00:23 schreef gronk het volgende:
[..]
..en rentevaste periodes die aflopen. Bij financien kunnen ze zoiets prima berekenen, maar zeker als de rente lange tijd hoog blijft staan, gaan ze dat geheid voelen.
Daarom vond ik 't ook *zo* stom dat Bos zwakke knieen had mbt de HRA. Twee jaar geleden was er het draagvlak en het momentum om de HRA langzaam af te bouwen zonder dat het al teveel zeer deed, en die kans heeft-ie verkloot.quote:Op donderdag 3 april 2008 00:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
Natuurlijk. En dán HRA langzaam afbouwen is ook geen optie, want dan kan de burger het helemáál niet betalen! We hebben gewoon veel en veel te veel geleend met zijn allen de afgelopen jaren. EN dat moe tooit terugbetaald worden.
Dat is onzin, want als de HRA weg valt kunnen de IB-tarieven omlaag. Tenzij de overheid de HRA laat wegvallen met een geweldige lastenverhoging. Maar dan geldt voor ieder land dat bij een lastenverzwaring middels een enorme stijging van de IB velen in de problemen komen.quote:Op donderdag 3 april 2008 00:02 schreef LXIV het volgende:
Als de HRA wegvalt kan 75% zijn hypotheek niet meer betalen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |