Europese studies is vrij gemakkelijk te combineren met een andere studie (zeker als je de volledige studie van de variant neemt), er is vrij veel vakkenoverlap. Daarnaast is Europese studies nou niet bepaald de meest moeilijke studie, geschiedenis is lastiger- iig veel meer leerwerk.quote:Op donderdag 1 mei 2008 18:03 schreef Myrna1989 het volgende:
[..]
Ik zie in je fotoboek dat je ook Europese Studies doet. Is Geschiedenis makkelijk te combineren met een andere studie, of ben je gewoon über-intelligent?
Verschilt enorm, en ook per jaar. Het jaar waarin ik zelf ben begonnen is leuk te noemen. Spontane/leuke mensen over het algemeen. Enkele wereldvreemde personenen uitgezonderd.quote:Op zondag 27 april 2008 12:16 schreef Knevelt het volgende:
Wat is eigenlijk het profiel van de gemiddelde geschiedenisstudent? Op de open dag in Utrecht was de extraversie nou niet echt overvloedig aanwezig.
Het verschilt idd. Meestal gewoon leuke mensen. Geschiedenis is geen studie voor huppelkutjes en SPH-dozenquote:Op maandag 5 mei 2008 10:16 schreef Lennox het volgende:
[..]
Verschilt enorm, en ook per jaar. Het jaar waarin ik zelf ben begonnen is leuk te noemen. Spontane/leuke mensen over het algemeen. Enkele wereldvreemde personenen uitgezonderd.
Maatje van me is een jaar later begonnen. Volg nu nog wat vakken die zij ook volgen (keuzenvakken traject) en dan kan ik me af en toe echt groen en geel ergeren. Zeker de helft zijn van die ADHD beterweters.
Geschiedenis studeren als je niet van primaire bronnen houdt.quote:Op maandag 5 mei 2008 13:02 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Het verschilt idd. Meestal gewoon leuke mensen. Geschiedenis is geen studie voor huppelkutjes en SPH-dozenEn als ze er zijn, verdwijnen ze meestal snel naar psychologie of zo
Veel mensen zijn politiek geïnteresseerd, vaak minder in literatuur. En de meeste studenten hebben het niet zo op primaire bronnen.
Dus die baseren je altijd op de mening/interpretatie van derden? Lekkere historici worden dat dan.quote:Op maandag 5 mei 2008 13:02 schreef Ewelina het volgende:
. En de meeste studenten hebben het niet zo op primaire bronnen.
Bachelor of science? Met primaire bronnen? Volgens mij bedoel je je ba.quote:Op maandag 5 mei 2008 17:04 schreef Lennox het volgende:
Ben nu met bsc scriptie en veel bronnenmateriaal bezig. Zit je in de KB beetje naar microfilm te kijken.
Opzich is dit onderwerp te doen, omdat ik het zelf heb gekozen. Vrij recent qua tijdsperiode, maar het zou niet mijn cup of tea zijn om hele dagen met bronnen bezig te zijn.
In het WO is het als volgt:quote:Op maandag 5 mei 2008 18:50 schreef Lennox het volgende:
Ik heb me nooit verdiept in wat je nou voor titel krijgt. Dacht dat voor bachelor "bsc" stond
Ik ben momenteel met sportkaternen van Telegraaf en NRC bezig.
Klink ik als een nerd als me dat tof lijktquote:Op maandag 5 mei 2008 18:50 schreef ethiraseth het volgende:
Ik heb ruwweg 13 meter aan archief in het Nationaal Archief doorgespit voor mn bachelorscriptie. 60 uur werk.
neequote:Op maandag 5 mei 2008 19:25 schreef Steeven het volgende:
[..]
Klink ik als een nerd als me dat tof lijkt.
Op een gegeven moment is dat niet meer zo tof. Vooral niet omdat het een bedrijfsarchief was. Op zich is het wel heel leuk om van die brieven tussen hoofdkantoren in Nederlands-Indie en Nederland te zien, zeker als je zoals ik deed 20 jaar correspondentie bekijkt. Dan zie je echt de ontwikkeling aan je voorbijgaan in die brieven. Dingen als eerste keer vliegpost, eerste wereldoorlog, de langzame verandering in de opstelling tegenover Aziatische werknemers zie je dan voor je ogen gebeuren. Maar toch is bedrijfsgeschiedenis niet de meest spannende geschiedenis die er is.quote:Op maandag 5 mei 2008 19:25 schreef Steeven het volgende:
[..]
Klink ik als een nerd als me dat tof lijkt.
Mja, dit dus. Ik moest 20 jaar bedrijfscorrespondentie doorspitten, en elk jaar had gemiddeld een 100-150 brieven van 7+ kantjes. En dan zocht ik alleen specifieke onderwerpen in die brieven. Soms kon je rustig 3-5 maanden correspondentie doorspitten zonder ook maar iets zinvols te vinden. Maar het kost toch een hoop tijd. Het is niet echt goed voor je humeur als je 3,5 uur bezig bent en letterlijk niks zinvols hebt gevonden.quote:Op maandag 5 mei 2008 19:30 schreef Sjoewe het volgende:
De hoofdreden waarom mensen afknappen op archiefwerk is dat het een beetje het imago heeft van spelden in een hooiberg zoeken. Hetgeen deels ook zeer terecht is trouwens. Het rendement per strekkende meter archief is vaak laag, en uitzoeken wat je precies moet hebben is vaak niet makkelijk. Nieuwe archieven staan vaak wel uitgebreid in de catalogus, maar sommige oudere archieven zijn werkelijk papierbergen waar je je met een pikhouweel en een mijnlamp doorheen kan worstelen. En om dat dan op een mooie dag zoals vandaag te moeten doen, tja daar heb je niet iedereen blij mee.
De wetenschappelijke term voor 'het lezen van handschriften' is paleografie, die term zal je zoektocht wat makkelijker maken.quote:Op woensdag 14 mei 2008 20:12 schreef ethiraseth het volgende:
Weet iemand eigenlijk of er boeken zijn welke je helpen in het oefenen van lezen van oude handschriften? Ik kan wel naar een archief gaan, maar heb niet altijd de tijd daarvoor en een boek waarin bijvoorbeeld afdrukken van pagina's staan om mee te oefenen in het lezen ervan zou een mooie uitkomst zijn.
Bij ons wordt het vak Paleografie gegeven. Volgens mij gegeven door Dekker. Die zal er vast ook wel over geschreven hebben.quote:Op woensdag 14 mei 2008 21:01 schreef ethiraseth het volgende:
mja ik weet dat het zo heet, alleen heb ik liever een boek en geen website. Ik ben nogal ouderwets wat dat betreft (geschiedenisstudent hè). Vroeg me gewoon af of iemand toevallig een boek wist daarover en er ervaring mee had wat betreft inhoud en kwaliteit e.d.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |