abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57711138
Kip Tikka Masala, wat is het ultieme recept?

Help
  zondag 30 maart 2008 @ 10:42:08 #2
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57711174
Jij zit restaurant make over te kijken!
pi_57711204
quote:
Op zondag 30 maart 2008 10:42 schreef SHE het volgende:
Jij zit restaurant make over te kijken!
Betrapt
pi_57711211
Indiaas Topic.

Kip Tikka Masala staat er niet in, maar als je het hier gevonden hebt, posten!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 30 maart 2008 @ 10:46:12 #5
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57711214
Ik bedacht me hetzelfde als jij hoor. Ik heb de ballen verstand van de Indiase keuken, dus ik wacht geduldig af
pi_57711270
Trouwens SHE, jij moet gewoon naar de zadelstraat gaan....

Taj Mahal.

Gewoon gaan eten, meer zeg ik niet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57711286
Zou dit wat zijn?

Chicken Tikka Masala volgens Jamie Oliver

6 tenen knoflook gepelt
stuk verse gemberwortel van7 1/2cm geschild
2 of 3 verse rode chillipepers zonder zaadjes
olijfolie
1 eetlepel mosterdzaad
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
3 eetlepels garam masala
200 ml yoghurt
4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden
1 eetlepel boter
2 middelgrote uien, gepeld en dun gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
handje gemalen cashewnoten of amandelen
zeezout
1 dl slagroom
handvol verse koriander gehakt
het sap van 1 tot 2 limoenen

Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kaasrasp in een kom. Hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook. Verhit eenflinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij. Wanneer ze beginnen te ploppen mogen ze samen met de paprikapoeder,komijn,gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel. Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij, hussel alles goed en laat de kip minimaal een uur marineren. Laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur bakken zonder bruin worden. Als het goed is, begint het al heerlijk te ruiken!
Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan. Roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen. Laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden en zet hem even opzij. Bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar. Warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door. Proef de saus en breng hem zonodig op smaak. Zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.

Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprenkel met het limoensap. Geef er basmatirijst, papadums en voldoende koud bier bij...
pi_57711347
Heston Blumenthal heeft het ultieme recept voor Chicken Tikka Masala geprobeerd te zoeken in In Search for Perfection. Ik heb zelf t recept niet opgeschreven, maar ik denk dat het vast wel ergens te vinden is op internet (die aflevering kan je denk ik ook wel ergens downloaden, nummer 1 van seizoen 2).
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_57711363
quote:
Op zondag 30 maart 2008 10:59 schreef -Banaan- het volgende:
Heston Blumenthal heeft het ultieme recept voor Chicken Tikka Masala geprobeerd te zoeken in In Search for Perfection. Ik heb zelf t recept niet opgeschreven, maar ik denk dat het vast wel ergens te vinden is op internet (die aflevering kan je denk ik ook wel ergens downloaden, nummer 1 van seizoen 2).
Chicken Tikka Masala. Sorry, this episode is not available online

Edit: maar uiteraard heeft iemand het recept op zijn eigen site gezet:

http://www.dominicsayers.com/documents/ChickenTikkaMasala.pdf

Kom niet helemaal uit de ingredienten, zijn er ook nogal wat
pi_57712751
Ja t is nogal flink, die aflevering was ook leuk om te zien. Hij moest een oven hebben waarin het behoorlijk heet kon worden, een flinke put gegraven bij de parkeerplaats en daar een oven van gemaakt.

Het is wel bewerkelijk met zoveel ingredienten en het kost ook behoorlijk wat tijd, maar volgens mij is het wel leuk om als je een keer een dagje niks te doen hebt je Tikka Masala op deze manier te maken en het te vergelijken met hetgeen uit een Wereldgerecht pakje komt.
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_57722765
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_57723535
quote:
Op zondag 30 maart 2008 21:06 schreef -Banaan- het volgende:
De afleveringen blijken ook gewoon op Youtube te staan:

http://www.youtube.com/results?search_query=in+search+of+perfection+masala&search_type=
Heb het gekeken zal vast heel lekker zijn maar vind het toch ietsie pietsie teveel werk en gedoe
pi_57766966
Waar kan je eigenlijk mosterdzaad en korianderdinges kopen?
pi_57767603
Turkse slager heeft t hier (in Delft), ook staat er hier elke donderdag op de markt een kraampje met alle mogelijke kruiden en bij de toko hebben ze t vast ook.

Ga je t recept van Jamie Oliver maken?
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_57767989
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57768121
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 21:38 schreef -Banaan- het volgende:
Turkse slager heeft t hier (in Delft), ook staat er hier elke donderdag op de markt een kraampje met alle mogelijke kruiden en bij de toko hebben ze t vast ook.

Ga je t recept van Jamie Oliver maken?
Toko is wel goed idee,daar zal ik ook de garam masala vandaan moeten halen. Turkse slager hebben we hier zo niet in de buurt...

Ben van plan om dat recept te gaan proberen ja die andere is me echt way to much work....

[ Bericht 3% gewijzigd door Trusten op 01-04-2008 22:12:54 ]
pi_57789809
In het recept staat trouwens verse cilantro ipv koriander...is dat in NL te koop? ik heb er nog nooit van gehoord..

"Although cilantro and coriander come from the same plant, their flavors are very different and cannot be substituted for each other"
pi_57798076
De volgende zin is "(Some countries refer to the cilantro as coriander, so any references to "fresh coriander" or "coriander leaves" refer to cilantro)".

Zou het zo zijn dat cilantro de blaadjes zijn & coriander 't zaad? Ik weet t ook niet, ook nog nooit van gehoord.
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
pi_57798185
Ja, cilantro zijn de korianderblaadjes. Smaak is idd heel anders dan de zaadbolletjes.

Dat ene recept is wel heel uitgebreid idd. Eens testen als ik een week vrij heb. De meeste ingrediėnten heb ik wel in huis.
pi_57798280
Ik snap hem, bedankt!
pi_57798307
Ik vind Rogan Josh lekkerder met kip
pi_57798375
quote:
Op donderdag 3 april 2008 09:16 schreef Xith het volgende:
Ik vind Rogan Josh lekkerder met kip
Dat hoort toch met lam? Anyway, gooi het recept er even in dan
pi_57798423
Ik ben eigenlijk meer fan van de vegetarische keuken van India. Ben geen vegetariėr meer, maar Indiaas staat voor mij zo ongeveer gelijk met vegetarisch (voor de meeste mensen in India ook ).
pi_57845009
quote:
Op dinsdag 1 april 2008 21:03 schreef Trusten het volgende:
Waar kan je eigenlijk mosterdzaad en korianderdinges kopen?
bij van die natuurkruidenenzo winkeltjes haal ik vaak kruiden. Want de winkels hier en turks winkeltje hier en toko hier hebben vaak niet veel.
Er zijn ook inderdaad heel veel lekkere indiase vegetarische gerechten.
Waar ligt trouwens de Taj Mahal, wat bovenaan beschreven staat aan SHE?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57845633
quote:
Op donderdag 3 april 2008 09:21 schreef Trusten het volgende:

[..]

Dat hoort toch met lam? Anyway, gooi het recept er even in dan
http://i89.photobucket.com/albums/k240/hoenen/Scannen0011.jpg
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')