FOK!forum / Integratie / toverwoord: eten
zoalshetisdonderdag 27 maart 2008 @ 22:42
lekker bij elkaar gaan eten bevordert de integratie. en dan geen lange neus trekken als je een paar spekjes tussen de boerenkool vindt.

ik stel voor om per stad(deel) inschrijvingen te organiseren onder de naam: blinddiner

word je om 4 uur gebeld waar je, op je aangegeven voorkeurstijd, terecht kan om mee te eten. waarna je een week later die mensen te eten krijgt. tenzij je bij het eerste etentje elkaar al de hersens insloeg natuurlijk.
Dannydonderdag 27 maart 2008 @ 22:55
turkse pizza
Mutant01donderdag 27 maart 2008 @ 22:56
couscous, mintthee, tajine .....
16meterdonderdag 27 maart 2008 @ 22:57
samen thee drinken
yvonnedonderdag 27 maart 2008 @ 22:57
Andijviestamp en Baklava!
Game_Errordonderdag 27 maart 2008 @ 23:01
döner kebab, en zoals danny al zei, turkse pizza
Caesudonderdag 27 maart 2008 @ 23:02
wat betreft traditioneel voedsel verliest calvinistisch zuinig nederland natuurlijk altijd.
BrandXdonderdag 27 maart 2008 @ 23:02
Egyptische keuken

verder: shoarma, turkse pizza, tajine, turks brood, kebab, couscous, pilav enz.

naja en alle niet islamitische keukens zijn doorgaans ook En uiteraard zijn er in die keukens, net zoals in de Nederlandse keuken dingen die ik niet lekker vind.
zoalshetisdonderdag 27 maart 2008 @ 23:05
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 23:02 schreef Caesu het volgende:
wat betreft traditioneel voedsel verliest calvinistisch zuinig nederland natuurlijk altijd.
hoe bedoel je dat?
Caesudonderdag 27 maart 2008 @ 23:20
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 23:05 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

hoe bedoel je dat?
typisch nederlandse maaltijden vind ik behoorlijk smakeloos en saai.
en tot na midden vorige eeuw werd dat 7 dagen per week gegeten in de meeste gezinnen.
Fidesdonderdag 27 maart 2008 @ 23:27
Dan ga ik lekker kebab, lamahcun en baklava eten, dan mogen Turken doodgekookte broccolistampot, spruiten en rode kool eten.
Druunadonderdag 27 maart 2008 @ 23:27
Kebab
Is er geen recepten gedeelte hier?
Jammer! Kom maar op met die zalige recepten aub
Rokossovskidonderdag 27 maart 2008 @ 23:30
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 23:20 schreef Caesu het volgende:

[..]

typisch nederlandse maaltijden vind ik behoorlijk smakeloos en saai.
en tot na midden vorige eeuw werd dat 7 dagen per week gegeten in de meeste gezinnen.
Vraag jezelf eens af hoe dat kwam...bovendien hoeven typische Nederlandse gerechten helemaal niet saai te zijn...Er is niks mis met goed gekookte andijvie, aardappelen en een lekkere gekruide bal gehakt...

Maar goed...over smaak valt eigenlijk niet eens te twisten...
allsystemshaltdonderdag 27 maart 2008 @ 23:30
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 23:20 schreef Caesu het volgende:

[..]

typisch nederlandse maaltijden vind ik behoorlijk smakeloos en saai.
en tot na midden vorige eeuw werd dat 7 dagen per week gegeten in de meeste gezinnen.
Haring en stamppot (kan je ook nog over de belegering van leiden praten)
BreakSpearvrijdag 28 maart 2008 @ 15:42
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 23:30 schreef Rokossovski het volgende:

[..]

Vraag jezelf eens af hoe dat kwam...bovendien hoeven typische Nederlandse gerechten helemaal niet saai te zijn...Er is niks mis met goed gekookte andijvie, aardappelen en een lekkere gekruide bal gehakt...

Maar goed...over smaak valt eigenlijk niet eens te twisten...
Niks mis met gekookte andijvie, aardappelen en een bal gehakt?! Daar is alles mis mee man!

Met die balgehakt valt nog wel wat mee te doen, maar de aardappelen en andijvie mogen wat mij betreft linea recta de vuilnisbak in. Maar goed, over smaak valt idd niet te twisten.
Aoristusvrijdag 28 maart 2008 @ 17:04
een goed idee, dan hoef je tenminste zelf geen roti te halen
zoalshetisvrijdag 28 maart 2008 @ 20:16
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 15:42 schreef BreakSpear het volgende:

[..]

Niks mis met gekookte andijvie, aardappelen en een bal gehakt?! Daar is alles mis mee man!

Met die balgehakt valt nog wel wat mee te doen, maar de aardappelen en andijvie mogen wat mij betreft linea recta de vuilnisbak in. Maar goed, over smaak valt idd niet te twisten.
misschien is het nooit goed voor je klaargemaakt?
yvonnevrijdag 28 maart 2008 @ 21:35
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 20:16 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

misschien is het nooit goed voor je klaargemaakt?
Nou hup, zet het op, ik ga wel koken.
Yeavrijdag 28 maart 2008 @ 21:59
Als het maar halal is :p
Hukkievrijdag 28 maart 2008 @ 22:11
Börek met aardbeien jam is erg lekker.
Rokossovskizaterdag 29 maart 2008 @ 00:31
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:35 schreef yvonne het volgende:

[..]

Nou hup, zet het op, ik ga wel koken.
Wacht ff tot na de zomer...dan lever ik de andijvie en de aardappelen wel aus eigener garten...
BabblingBrookzaterdag 29 maart 2008 @ 12:52
Broodjes kaas
EKGzaterdag 29 maart 2008 @ 16:12
Hier in Nijmegen is dit een paar jaar geleden gedaan.
http://www2.nijmegen.nl/n(...)1_elementId/1_138973
1000 huishoudens konden zich aanmelden om bij elkaar te gaan eten.
TheMagnificentzaterdag 29 maart 2008 @ 16:30
Lahmacun (Turkse pizza), Iskender Kebab, Adana Kebab, Dürüm Döner,
Sis Kebab, Dolma, Börek, Baklava, Kazandibi, Ayran, Turkse koffie.



yvonnezaterdag 29 maart 2008 @ 16:50
quote:
Mooi, kook je dat voor mij, kook ik Hollands voor jou..

Komop mensen
-scorpione-zaterdag 29 maart 2008 @ 17:26
Mag je Bossche bollen eten van de profeet?
Emelzaterdag 29 maart 2008 @ 17:27
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:26 schreef -scorpione- het volgende:
Mag je Bossche bollen eten van de profeet?
jawel
yvonnezaterdag 29 maart 2008 @ 17:37
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:35 schreef yvonne het volgende:

[..]

Nou hup, zet het op, ik ga wel koken.
Niemand durft?
Floripaszaterdag 29 maart 2008 @ 17:40
quote:
Nee, Yvon, [INT] jatte mijn Magnificent al weg van [C&H], ik mag hem. Jij bent te oud en je gooit vast sjek door het eten.
Hukkiezaterdag 29 maart 2008 @ 17:43
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:37 schreef yvonne het volgende:
Niemand durft?
In het kader van een tafelvoetbalprijs op mn werk, lag het al in de plenning om binnenkort Börek te gaan maken. Ik zou natuurlijk een stuk voor je kunnen reserveren. Onder voorbehoud dat het me lukt, heb het nooit eerder zelf gemaakt.
muay-toyzaterdag 29 maart 2008 @ 17:47
en na afloop lekker met elkaars vrouw van de bil gaan om integratie te bevorderen. zeg dan meteen dat je partnerruil zoekt.
Floripaszaterdag 29 maart 2008 @ 17:51
Ik kan koken als de beste. Kom op, moslims van Nederland.
TheMagnificentzaterdag 29 maart 2008 @ 18:49
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:40 schreef Floripas het volgende:

[..]

Nee, Yvon, [INT] jatte mijn Magnificent al weg van [C&H], ik mag hem. Jij bent te oud en je gooit vast sjek door het eten.
Och, ze kunnen me nou al niet delen.

Ik moet jullie wel teleurstellen, want koken is niet echt mijn sterkste eigenschap. Ik kom bij jullie eten op voorwaarde dat er geen varkensvlees, paardenvlees (vind ik namelijk zielig ) en alcohol in het eten zit.



[ Bericht 14% gewijzigd door TheMagnificent op 29-03-2008 18:58:08 ]
Floripaszaterdag 29 maart 2008 @ 19:18
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 18:49 schreef TheMagnificent het volgende:

paardenvlees (vind ik namelijk zielig )
J8ij bent al echt geïntegreerd
quote:
en alcohol in het eten zit.


En biersaus, waaruit de alcohol is verdampt, mag dat wel?
zoalshetiszondag 30 maart 2008 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 19:18 schreef Floripas het volgende:

[..]

J8ij bent al echt geïntegreerd
[..]

En biersaus, waaruit de alcohol is verdampt, mag dat wel?
nee dat mag niet.

ik maak boerenkool met merquezjes en lamsgehakt. en runderspekjes
Xithzondag 30 maart 2008 @ 18:29
http://s89.photobucket.com/albums/k240/hoenen/?action=view¤t=Scannen0004.jpg Met heerlijk vers gebakken brood

En natuurlijk http://s89.photobucket.com/albums/k240/hoenen/?action=view¤t=Scannen0006.jpg

Mijn vriendin is Armeens dus we eten zo goed als elke dag midden-oosteriaans ( )
#ANONIEMzondag 30 maart 2008 @ 18:30
er is meer dan turkse pizza en kebab hoor:P
zoalshetiszondag 30 maart 2008 @ 18:36
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:30 schreef Ayca het volgende:
er is meer dan turkse pizza en kebab hoor:P
wie zegt van niet?
#ANONIEMzondag 30 maart 2008 @ 18:47
wat voor borek ga je maken?
het is wel veel werk maar ik raad je aan om su borek te maken
te lekker gwn
TheMagnificentzondag 30 maart 2008 @ 18:52
Pide met Pastırma ('Pastırmalı Pide').

yvonnezondag 30 maart 2008 @ 18:56
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:14 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nee dat mag niet.

ik maak boerenkool met merquezjes en lamsgehakt. en runderspekjes
Nou hup, zet je huis open, ik doe het ook!
zoalshetiszondag 30 maart 2008 @ 19:35
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:56 schreef yvonne het volgende:

[..]

Nou hup, zet je huis open, ik doe het ook!
oke
Emelzondag 30 maart 2008 @ 20:41
SCHzondag 30 maart 2008 @ 22:04
Goed topic - ik ben dol op wienerSCHnitzel