abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 9 april 2008 @ 12:43:05 #176
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57932206
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:40 schreef Oblivion het volgende:
En Muck, kappertje lust hij wel, hij eet (vreet) immers toch ook die saus van de visboer?
Vind alleen dat ei niet kloppen in het verhaal...
wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat eten
en van ei in remouladesaus heb ik ook nog nooit gehoord, eens kijken of ik hier geen mooi recept meer heb...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57932324
quote:
RAVIGOTTESAUS en REMOULADESAUS. Wie het exacte verschil weet tussen deze drie mag het mij zeggen. De benamingen worden vaak door elkaar gebruikt als het gaat om een mayonaise-achtige saus die bijvoorbeeld bij gebakken vis en schaaldieren wordt geserveerd. Etymologisch ook interessant is de vraag: wat is een ravigotte? Bij Tartaarsaus wordt nog wel eens een geprakt hardgekookt eitje door de saus gemengd (hé bah), terwijl bij remouladesaus kappertjes gewenst zijn. Wat wij kunnen maken is een multiculti mix van deze drie: rasp een sjalotje (niet te klein) heel fijn en meng dit door het (verdunde) mayonaisemengsel. Voeg er vervolgens heel fijn gesneden augurk, een beetje 'nat' uit de pot augurken, wat kappertjes (+ 'nat'), en fijngesneden kervel aan toe. Voor de extremen onder ons mag dan ook dat geprakte eitje er nog wel doorheen. Geraffineerd wordt het als er een vleugje anijs door gaat: dit kan in de vorm van anijszaad, fijngesneden venkelblad, gestampte muisjes van De Ruyter, of een scheutje Pernod.


Bron...

Ook wel een leuke site...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57932461
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:43 schreef Muck het volgende:

[..]

wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat eten
en van ei in remouladesaus heb ik ook nog nooit gehoord, eens kijken of ik hier geen mooi recept meer heb...
Ik weet niet of hij ze zo uit het potje eet hoor...!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 13:29:28 #179
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57933259
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:41 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?
Moet vanmiddag toch even naar de supermarkt, ik ga wel even checken!
Op het pakje kibbeling. Daar staat dus ook op uit welke kruiden de mix is opgebouwd. Op zich wel duidelijk, je hoeft het alleen maar te onthouden
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_57934378
Zal wel een hele reut zijn geweest, ik onthoud dat soort dingen ook niet echt.


Zo, remouladesaus gemaakt...
Is best te naggelen, alleen vind ik 'm te dun. (door alle sapjes van augurken en zo..)
Kwark erbij gedaan voor het gezonde effect...
Hoeft meneer het niet, zit ui in...

*handen in de lucht gooit...

[ Bericht 0% gewijzigd door Oblivion op 09-04-2008 14:59:23 ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57935081
hahahahahah hoe lullig is dat!

Maar mij hoef je ook geen sausjes met ui voor te schotelen hoor bah!

Voor de volgende keer: kan je m niet wat dikker maken, zoals je dat bij mayo doet? Of gewoon als basis eerst heule dikke mayo-achtige basissaus maken en op het laatst pas de stukjes groente/kruiden erdoor?
(:
pi_57935164
Maar, maar, maar er hoort ui in...

Ik had 'm dik! Maar kennelijk niet dik genoeg, heb het vandaag niet in de vingers.
Ben blij dat het avond eten al klaar is...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 15:18:40 #183
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57935560
quote:
Op woensdag 9 april 2008 14:21 schreef Oblivion het volgende:
Zal wel een hele reut zijn geweest, ik onthoud dat soort dingen ook niet echt.


Zo, remouladesaus gemaakt...
Is best te naggelen, alleen vind ik 'm te dun. (door alle sapjes van augurken en zo..)
Kwark erbij gedaan voor het gezonde effect...
Hoeft meneer het niet, zit ui in...

*handen in de lucht gooit...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57936627
Vanavond staat hier je recept voor Melanzane op het menu...
Maar wat ik me afvroeg, eet je daar verder nog iets bij??
pi_57937249
Ja hoor, ciabatta of stokbrood, of iets wat je lekker vindt om mee te soppen.
Ben benieuwd wat je er van vindt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57937402
tomatensaus staat nu te pruttelen, wel met ook wat tijm en oregano erbij
100gr pecorino (parmezaan is van koemelk..), bosje peterselie, en 1 ei zijn samen het prutje voor d'r tussen...
Zo als de tomatensaus klaar is hamburgertjes bouwen..
Zal de oven alvast aanzetten voor een stokbroodje erbij.
pi_57937577
dat is het mooie van dit recept, je kan er gewoon veel van maken, precies zoals je het zelf wilt.
Die pecorino smelt die wel, of beter gezegd stolt die wel samen met het ei?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57937741
geen idee
heb wel uit voorzorg de hamburgertjes in de koekenpan gelegd en de tomatensaus erover gegoten... zodat ze niet uit elkaar konden vallen. Dat staat nu nog even te pruttelen en stokbroodje staat in de oven... Over 10 minuten kunnen we eten...
Ik laat wel weten wat het geworden is...
pi_57937778
10 minuten?

Mensje dat moet wel een paar uur pruttelen, is slow food...



Nah, is voor volgende keer....
Had ik dat er niet bij geschreven?
Volgende dag is het nog lekkerder!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57937854
hahaha dat had je niet neergezet
pi_57938340
Oh, sorry...
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...


Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57938926
hihi nou bij deze dan maar mijn verslag

tomatensaus had al wel een uurtje of 2 geprutteld hoor (kort gepruttelde tomatensaus is vies)
aubergineburgerdingen gebouwd en tomatensaus eroverheen en dat heeft ook nog zo'n 20 minuten geprutteld..

Toen had zoontje honger...
En zag het er zo uit in de pan...


En zo op het bord..


Was een 28cm koekenpan vol (1 flinke aubergine, 2 blikken tomaten, 1 ui, 100gr kaas, 1 ei)...
We waren maar met zijn 2tjes en na het eten zag de pan er zo uit...


De pecorino was samen met het ei keurig stevig geworden en zat lekker tussen de aubergine in..
Pepijn (9 maanden oud) heeft gegeten alsof hij in 3 dagen niet gegeten had. 3 van die grote burgertjes + saus Zelf vond ik het ook heerlijk ... Ben benieuwd hoe het dan na vele uren pruttelen of de volgende dag smaakt.. Zeker voor herhaling vatbaar!!!
pi_57939097
Leuk, leuk leuk!

Pepijn! Killer!

Na een aantal uren en de volgende dag is het wat dieper qua smaak, dan is echt alles door elkaar heen gegaan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57939244
ow en nog een misschien wel nuttig linkje...
ik weet niet waar je woont, maar als ik droge worst of merquez worstjes eet dan komen ze hier vandaag
natuur slagerij rob rijks Ze staan op 3 plekken in nederland op de markt en ook in overijssel af te halen.

gewone worst kan ik namelijk niet eten omdat er meestal melk in zit, en vaak de meest vage toevoegingen. Ze hebben ook veel broodbeleg (zonder suiker en andere gekke toevoegingen).
Echt heerlijk!!
pi_57941629
Schoot dat is net niet in de buurt, maar manlief werkt in A'dam...
Die kan ik dan wel een keer sturen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 22:03:35 #196
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57944489
Oh Obli, er schiet me nog iets te binnen van een kookworkshop een keer.
'Gepaneerde kalkoenfilets'.
Supersimpel. Kalkoenfilet stukjes in bloem rollen.
Papje van ei, parmesan, bloem en rozemarijn maken, daar de kalkoenfiletstukjes doorheen halen en daarna bakken.

Niet superbijzonder, wel eens een keer wat anders.

Oh, en shoot me als hij geen vlees/gevogelte mag. Ik heb echt een geheugen als een zeef.

En een hartige taart maken from scratch, zanddeeg moet niet al te moeilijk zijn en voor de vulling kan je natuurlijk ook doen wat je wilt.
Alleen voor het korstje bovenop zou het lastig kunnen zijn. Maar daar verzin je vast iets heel moois op.
***
pi_57945350
Klinkt dodelijk simpel en zeer lekker, BE!
Doen we in zijn map!

Ja, taart moet ik me echt in gaan verdiepen, zeker met dat stevia spul.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57945928
quote:
Op woensdag 9 april 2008 22:03 schreef Brighteyes het volgende:
Alleen voor het korstje bovenop zou het lastig kunnen zijn. Maar daar verzin je vast iets heel moois op.
Een eitje opkloppen, peper en oude kaas (of een kaas waar zoonlief tegen kan) er door heen en over de taart gieten.
Heerlijk kaaskorstje.
pi_57946031
Oh, jullie hadden het over een hartige taart...
Dat is inderdaad ook een zeer smakelijk idee.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 10 april 2008 @ 08:14:21 #200
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57950075
Haha ja idd. Ik snapte de stevia al niet!
***
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')