abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:23:58 #226
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57980742
Tot zover mijn bijdrage...
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:27:32 #227
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980807
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:23 schreef Rewimo het volgende:
Tot zover mijn bijdrage...
sorry

my god, ik kom zelf met bagger-ideeën en nu kom jij met een goeie en schoffel ik het onderuit
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980841
Maakt niks uit Rewimo, vind het tof dat je het inderdaad geprobeerd hebt...
En vaak kabbelen dat soort recepten wel verder....

Denk aan, zelf gemaakt ijs met een appelchippie als versiering.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:31:25 #229
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980891
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:29 schreef Oblivion het volgende:
Maakt niks uit Rewimo, vind het tof dat je het inderdaad geprobeerd hebt...
En vaak kabbelen dat soort recepten wel verder....

Denk aan, zelf gemaakt ijs met een appelchippie als versiering.
dat klinkt hartstikke tof!
en bananenchips, mag ie dat? Dat verkopen ze bij de kaasboer in het dorp van mijn ouders en dat is best lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980898
MUCK! Niemand heeft bagger ideeën hier!

Jij ook niet, als we blijven nadenken zoals nu gedaan wordt zijn wij al vele stappen verder.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:32:38 #231
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57980912
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens

Ik durf geen recept meer te posten
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57980921
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:31 schreef Muck het volgende:

[..]

dat klinkt hartstikke tof!
en bananenchips, mag ie dat? Dat verkopen ze bij de kaasboer in het dorp van mijn ouders en dat is best lekker
Die heb ik al, ZOUTE bananenchips!
Niet teveel, want dan gaat het tegen staan...maar is best te doen als kleine snack.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:34:17 #233
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980947
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:31 schreef Oblivion het volgende:
MUCK! Niemand heeft bagger ideeën hier!

Jij ook niet, als we blijven nadenken zoals nu gedaan wordt zijn wij al vele stappen verder.
was een grapje beeb
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:32 schreef Rewimo het volgende:
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens

Ik durf geen recept meer te posten
hahaha, gewoon doen hoor
Ik heb geen idee of er suiker in zit, want ik eet bijna alles, maar ik kan morgen wel even kijken als ik er langs rijd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:34:46 #234
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980960
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Die heb ik al, ZOUTE bananenchips!
Niet teveel, want dan gaat het tegen staan...maar is best te doen als kleine snack.
ah das goed
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980980
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:32 schreef Rewimo het volgende:
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens

Ik durf geen recept meer te posten
Heb je niet iets wat heel eenvoudig is en je voor je eigen zoon wel eens klaar maakt?
Lunch, diner of ontbijt?

Als er pakjes in het recept zitten kan ik kijken naar een alternatief.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57981027




En gegeten dat hij heeft!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:38:04 #237
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981038
Ik zal eens nadenken. Christan vertoont gelukkig geen reacties op voedsel dus ik let er nooit zo op. Maar misschien schiet me nog wel iets te binnen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:39:08 #238
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981062
Hij is overigens dol op brood met een gebakken ei met kaas eroverheen, maar die variatie ken je vast al
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:39:44 #239
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57981087
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:37 schreef Oblivion het volgende:
[ afbeelding ]



En gegeten dat hij heeft!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:40:54 #240
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981121
Houdt je zoon van champignons trouwens? Wij maken nog weleens een omelet met kaas en champignons. Lekker op brood maar bijvoorbeeld ook bij spinazie.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57981292
Je noemt net de twee dingen op die hij absoluut niet wil eten...
Champignons en spinazie...

Maar wellicht in de toekomst, smaak blijft toch iets tijdelijks.

Eieren zijn bijvoorbeeld echt goed voor hem, maar die wil hij ook niet meer.
Vandaag toch 1 naar binnen gekregen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:50:27 #242
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981365
De mijne is dol op champignons Maar ach, die lust weer andere dingen niet. Zegt ie (vroeger at ie alles ).

Het lijkt me best lastig om te variëren als je aan een beperkt aantal producten vast zit. Ik ga de rest van het topic ook nog even lezen om te zien wat er allemaal al geopperd is
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57981643
Ik zou wel zelf bapao broodjes willen maken.
Voor het invriezen.
En meer lekkere dingen.
Kan er nu natuurlijk niet opkomen....
Dus eigenlijk lekkere kant en klare snacks, die zelf gebrouwen moeten worden.

Ik kan natuurlijk googlen, maar er is vast iemand die het wel eens geprobeerd heeft, waarom dan opnieuw het wiel uit vinden?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 14:04:51 #244
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981749
Bapaobroodjes? Ik moet thuis ergens een site hebben met Surinaamse recepten. Best kans dat je daarvan een eigen variatie kan maken Zal straks thuis eens kijken.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57981801
Graag!

Surinaams is heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 14:25:16 #246
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57982328
Ik maak weleens een eigen snelle versie van roti. Met kipfilet, tomatenpuree, kerrie masala (moet je mee oppassen denk ik - is een samenstelling van kruiden), sperzieboontjes, ui (eh ja), knoflook, peper.

Ik haal de roti's bij de toko maar je kunt ze vrij eenvoudig zelf maken. Bloem, water en gekookte aardappel of kikkererwten voor de vulling.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57983217
Ik kan heerlijke roti (de vulling) maken...
Zo lekker dat zoonlief 'm niet wil hebben...
Manlief wel, ik maak het met kousenband en kippenpoten.

Ui is geen probleem, mits het zacht gebakken is, verse rauwe ui kan hij niet hebben omdat hij dat pittig vind.
Dat los ik altijd op met zoete witte uien, die zijn niet scherp.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 15:27:07 #248
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57983779
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 15:04 schreef Oblivion het volgende:
Ik kan heerlijke roti (de vulling) maken...
Zo lekker dat zoonlief 'm niet wil hebben...
Manlief wel, ik maak het met kousenband en kippenpoten.

Ui is geen probleem, mits het zacht gebakken is, verse rauwe ui kan hij niet hebben omdat hij dat pittig vind.
Dat los ik altijd op met zoete witte uien, die zijn niet scherp.
oeh, zoon wil het niet, maar ik wel
het is totaal offtopic, maar heb je een receptje?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57984137
Hoe ik altijd rotivulling maak:

Ik neem zoete aardappels, kousenband en kippenpoten (ik neem dan ook een kipfiletje voor mezelf.. )
Olie in de grote pan, uien garen, dan beetje tomatenpuree erbij (hetzelfde principe als de rodelinzen soep.)
Dan garam massala erbij, een finke dot. Ook mee laten bakken.
Daarna de kippenpoten, kipfilet ook lekker mee laten bakken.
Meestal doe ik de aardappel even apart koken, want die zijn vaak eerder klaar. (Zeker de zoete)
Dan doe ik er kippenbouillon bij zodat de kippenpoten onder staan. (kan vers, kan met tabletje)
Kousenband erbij en dan een uurtje ofzo oplaten staan. Vergeet de madame jeanette peper niet!
Nu ik zit altijd fout met die kousenband, dus misschien dat je die er later bij moet doen, anders zijn ze een beetje verschrompelt
Daarom doe ik de aardappels (zoet of niet zoet) en kousenband apart en dan pas als alles klaar is erbij.
Zout en peper pas als alles klaar is.

Nu dan kan je 'm dikker maken met een beetje maizena, of je laat 'm dun.
En ik kwak er ook altijd een zeer grote eetlepel sambal bij.
De roti zelf heb ik altijd diep gevroren van de toko in de vriezer liggen.


Als ik dit zo zie vind ik het niet eens gek dat de keuken er altijd uitziet als een war-zone...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 21:44:17 #250
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_57991449
Ik wil dit topic even volgen..kan morgen vast wel met een mooi recept voor je komen
Saartje
pi_57991888
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 15:42 schreef Oblivion het volgende:
knip
Heb je misschien ook iets van richthoeveelheden?
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 22:03:58 #252
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57991918
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 14:06 schreef Oblivion het volgende:
Graag!

Surinaams is heerlijk!
Hm, site kwijt... maar volgens mij was dit 'm: http://surinaamseten.nl/
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57992460
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 14:01 schreef Oblivion het volgende:
Ik zou wel zelf bapao broodjes willen maken.
1 pak witbroodmix
250 gr gehakt
1/2 zakje nassi kruiden (laten wellen in een paar el heet water)
1/2 zeer fijn gesneden prei
2 worteltjes geraspt (op de grove rasp)
1 teen knoflook (geperst)

Maak de broodmix klaar zoals aangegeven staat op de verpakking, maak terwijl het deeg aan het rijzen is de vulling klaar: bak het gehakt rul in de koekenpan, bak de prei,knoflook en de wortel kort mee, voeg de nassikruiden toe. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel het deeg in 16 stukjes en maak er platte ronde schijfjes van, vul het deeg met een hoopje vulling en vorm er een rond broodje van en leg deze op een stukje bakpapier, doe dit met alle broodjes. Laat de broodjes nog even rusten. Zet intussen een stoompan op het vuur met een laagje water. Zodra het water kookt de broodjes in het stoom gedeelte doen en in 20 min gaar stomen.

Tip 1: vervang het gehakt door gehakte quorn of kippengehakt. Tip 2: doe de broodjes in een stevig diepvrieszakje en vries ze in, 1 minuut in de magnetron en je hebt een heerlijk lunchgerecht of bijgerecht voor de rijsttafel. Tip 3: varieer met de grootte van de broodjes, kleine broodjes zijn heerlijk bij de borrel. Tip 4: bak de broodjes in een normale oven. Tip 5: gebruik de vulling ook eens voor loempia's of samosa's

Edit: OOPS, even niet aan het 'from scratch' idee gedacht
pi_57992894
Ik had al heel stiekem gehoopt dat jij langs zou komen, Trusten...
Want ik heb gelezen dat jij ze wel zelf maakt!

Heel hartelijk bedankt, kijk die pakjes met kruiden kan ik zelf wel erin frummelen....
Ik weet hoe je nasi maakt en met welke kruiden dus dat komt wel goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57993010
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 22:02 schreef Trusten het volgende:

[..]

Heb je misschien ook iets van richthoeveelheden?
Pfoeh, daar vraag je me wat, ik ben een gooierd!
Gooi er soms ook nog weleens een blik tomaten bij.....
Beetje van dit, beetje van dat....
Lekker proeven....
Zou je geen richthoeveelheden kunnen zeggen...

Ik kijk naar de hoeveelheid kip.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57993060
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 22:03 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Hm, site kwijt... maar volgens mij was dit 'm: http://surinaamseten.nl/
Ziet er wel lekker uit, maar alles wordt klaar gemaakt met...pakjes waarvan ik de inhoud niet ken....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57993446
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 22:48 schreef Oblivion het volgende:
Ik had al heel stiekem gehoopt dat jij langs zou komen, Trusten...
Want ik heb gelezen dat jij ze wel zelf maakt!

Heel hartelijk bedankt, kijk die pakjes met kruiden kan ik zelf wel erin frummelen....
Ik weet hoe je nasi maakt en met welke kruiden dus dat komt wel goed!
Blij dat je er iets aan hebt...ik was gewoon effies vergeten in welk topic ik zat! Je kan ook wat experimenteren met kruiden, heb ook wel is 5 kruidenpoeder gebruikt...krijg je net dat typisch oosterse aparte smaakje...
pi_57993471
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 23:15 schreef Trusten het volgende:

[..]

Blij dat je er iets aan hebt...ik was gewoon effies vergeten in welk topic ik zat! Je kan ook wat experimenteren met kruiden, heb ook wel is 5 kruidenpoeder gebruikt...krijg je net dat typisch oosterse aparte smaakje...
Helaas, 5 kruidenpoeder is een big nono...
Heb het wel staan, dus kan het gebruiken als hij iets anders eet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58002823
Ole, het is geen Vetsin wat er in kibbeling zit, maar MSG

Kreeg ik net te zien in een mailtje.
Weet wat je eet!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 12 april 2008 @ 14:33:26 #260
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_58003007
MSG is volgens mij hetzelfde als vetsin
pi_58003433
Je hebt gelijk.

Vieze zooi.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58003553
heb je een broodbakmachine?

dan heb ik nog wel een lekker recept voor je wat "chinese kipbroodjes" heet.
Soort bapoa broodjes maar dan broodachtige buitenkant en stukjes kip erin.
pi_58003734
Nee heb ik niet, wel gehad, maar nee, dat lukt me gewoon niet...

Ben beter met de hand.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58005857
Ik heb hier een recept voor saucijzenbroodjes voor je, interesse?
Saartje
pi_58006664
Ja, graag!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58006790
Voor 36 stuks, maar je kunt de hoeveelheden altijd aanpassen natuurlijk

18 vellen dieprvriesbladerdeeg
2 eieren, licht geklopt
750 gr. gehakt
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
80 gr. vers broodkruim
3 el peterselie
3 el gehakte tijm
1/2 tl saliepoeder
1/2 tl versgeraspte nootmuskaat (zoveel lekkerder dan uit een potje!)
1/2 tl gemalen kruidnagels

Oven voorverwarmen op 200 C

Bladerdeeg doormidden snijden en de randen licht insmeren met het geklopte ei.

De helft van het resterende ei mengen met de ingrediënten en 1/2 tl peper in een grote kom.
Schep de vulling midden op elk stuk bladerdeeg en bestrijk de randen met geklopt ei. Vouw het deeg over de vulling, laat de randen overlappen en keer de naad naar onder. Bestrijk daarna weer met ei

Leg ze op ingevette bakplaten (of bakpapier) en bak ze 15 minuten. Verlaag de oventemp naar 180 C en bak ze in nog 15 minuten goudbruin.

Lekk0r!
Saartje
pi_58006963
Ik kan het recept toch aanhouden en ze invriezen?
Hoef ik het ook maar eens in de zoveel tijd te maken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58007785
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 14:22 schreef Oblivion het volgende:
Ole, het is geen Vetsin wat er in kibbeling zit, maar MSG
MSG = Vetsin = E621 = Mononatriumglutamaat

en in combinatie met zie E631 een tienmaal zo sterk effect

Heb ooit geprobeerd om het uit mijn eten te schrappen....is echt amper te doen, het zit gewoon OVERAL in
pi_58007908
HA! Ik had manlief erop uitgestuurd terug te komen met visbouillon zonder E nummers en het is 'm gelukt!
De visbouillon van Struik!

Dus vandaag kabeljauw op een bedje van echte boter, daarna citroensap erover heen, twee beschuitjes erover verkruimelen, beetje paprikapoeder erbij en dan klein beetje water erbij doen (in ovenschaal) en e-vrije mosterd!
In de oven op 180 graden, minuut of 15 denk ik?
Dan risottorijst met die visbouillon aanmaken.
Dus boter, uitje en knoflook en dan rijst en dan elke keer een klein beetje warme bouillon erbij.
En dan broccoli gestoomd erbij.

Was heerlijk en geheel zonder rotzooi erin!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58008266
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 18:21 schreef Oblivion het volgende:
Ik kan het recept toch aanhouden en ze invriezen?
Hoef ik het ook maar eens in de zoveel tijd te maken.
Dan zou ik ze wel bakken, maar niet afbakken en ze dan invriezen denk ik, anders duurt het uren voor ze gaar zijn
Saartje
pi_58008385
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 19:30 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

Dan zou ik ze wel bakken, maar niet afbakken en ze dan invriezen denk ik, anders duurt het uren voor ze gaar zijn
Okay.
Dank je wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58008406
Trouwens ik kwam dit stukje van PietVerdriet nog tegen over Ve-tsin
quote:
Het hele punt is, je kan het wel toevoegen, net als zout, maar het komt van nature in heeel veel etenswaren voor. Heb hierboven een lijstje gepost, maar het zit in veel meer levensmiddelen, ook in grote hoeveelheden. (Erwten, oude kaas, droge worsten, hammen, zelfgetrokken boullion, (gedroogde) tomaten)
Ik denk dat als je een bijzonder schraal dieet hebt als je de stof wil vermijden, en zoals gezegt er is geen enkele reden voor. Van het zg Chinees restaurant effect is nooit aangetoont dat het veroorzaakt wordt door glutamaat, als het al zou bestaan. Er zijn zat andere oorzaken te bedenken maar iedereen geeft glutamaat de schuld.
Je kan bv denken aan slechte kookwijn, slechte hygiene, teveel (slecht) bier, teveel gegeten. Vast staat dat
1) glutamaten in heel veel levensmiddelen voorkomen van nature
2) Niet heel china barst van de koppijn
3) Er nog nooit objectief is aangetoont dat er een verband is
4) Het hele verhaal begon met een stukje geschreven door iemand die niets onderzocht maar gelijk glutamaat de schuld gaf dat hij koppijn had.
quote:
http://www.familyhaven.com/health/ir-msg.html
Zoals je ziet staan daar gedegen bronnen bij en is het gebaseerd op dubbelblind onderzoek. Grappig dat er weer over chineese restaurants word begonnen, terwijl ik je er al op gewezen heb dat dit veel meer en plausibelere oorzaken kan hebben, voedselvergifitiging bv waar het op zou lijken. Lijkt mij dat je dan gewoon over voedselvergiftiging spreekt aangezien in alle onderzoeken blijkt dat glutamaat geen klachten veroorzaakt, maar het zeer duidelijk is dat slechte hygiene voedselvergiftiging veroorzaakt.
Zit natuurlijk ook wat in

[ Bericht 12% gewijzigd door Trusten op 12-04-2008 19:43:16 ]
pi_58009234
I know, maar als je ligt te stuiteren nadat je dit gegeten hebt....
Je kan het uitproberen hoor, gewoon alles ingrediënten zo puur mogelijk klaarmaken en hap van die zooi erin.
Geheid een hard bonkend hart en opgejaagd gevoel. (Geen hoofdpijn dus)
Al thans hier in huis, 3 van de 3 mensen die het hebben.
Waarvan 2 (zoonlief en ik) agressief worden...

Nah, doe dan maar zoveel mogelijk zonder.

Piet heeft het hier ook over de natuurlijke variant, die is volgens mij lang niet zo heftig als de synthetisch gemaakte uit koolhydraten en plantaardige eiwitten.

Voor 80 % zal het niks uitmaken, maar ik gooi het er niet meer eigenhandig in.
En als ik weet dat zoals bijvoorbeeld kibbeling agressie opwekt dat wordt dat maar anders klaar gemaakt.

Zo zeggen een heleboel mensen dat die kleurstoffen die goedgekeurd zijn, de E-nummers, helemaal niks uitmaken....
Dat melk het beste is wat een mens kan over komen.
Het zal allemaal best wel, maar als ik in dit huishouden zoveel agressie zie en ik haal het weg en er komt opeens een heel ander kind tevoorschijn en zo ook ouders (niet zo heftig, maar wel merkbaar)....
En zo slecht aten wij niet eens...

Zo ook die mevrouw die hier al 5 jaar mee bezig is met haar kind, die kan rustig pure chocolade eten.
Zoonlief dus niet, dat wekt zoveel agressie en kwaadheid op dat het abnormaal is.
Zo ook sigaretten rook...schmink op gezicht, shampoo, alles waar hij mee in aanraking komt.
Ben dus maar gewoon aan het uitproberen, de een zegt dit en de ander dat, ik luister liever naar het lichaam en gedrag van mijn zoon en mijn eigen lichaam.

Zie je, zo zit overal wel wat in...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58011095
Hoe zit het met ketjap of sojasaus? Kan hij daar wel tegen?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58011369
Hij is er niet gek van in een maaltijd...
En soja alleen bij de sushi, wat hij dus wel weer eet.
Maar dat hebben we nog niet echt uitgeprobeerd. (Hoe hij daar dus op reageert)
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58011693
Hmm dan betwijfel ik of je hier wat aan hebt maar voor de liefhebber:

Gember, een rode peper en een (lente) uitje fijnhakken en roerbakken, paksoi erbij in grove stukken gesneden en even mee roerbakken, en dan een scheut sojasaus erover. Ik maak dat vaak in combinatie met sateetjes van de grill, pindasaus en rijst.

Je zou overigens ook eens kunnen kijken op sites die biologische groentepakketten aanbieden voor recepten. Al die macro-biotische geitenwollensokken hebben vaak ook een hele rits aan back to basic recepten.

Edit: en een recept voor gemarineerde kipsaté van www.devlamindepan.nl

* Ingrediënten:
o 1 citroen
o 1 sjalotje
o 1 teentje knoflook
o 1 tl sambal oelek
o 2 el ketjap
o 500 gr kipfilet
o Olie
o Zout
o 12 satépennen (hout)
* Bereiding:
o Pers de citroen uit
o Pel het sjalotje en het teentje knoflook en wrijf ze fijn
o Roer in een kom een marinade van het citroensap met het sjalotje, de knoflook, de sambal en ketjap
o Snijd de kipfilet in blokjes en schep die door de marinade
o Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de kip ca 2 uur staan
o Schep het vlees af en toe om
o Rijg de blokjes kip aan de sat‚pennen
o Leg deze tot gebruik afgedekt op een bord in de koelkast
o Bestrijk ze, voordat u ze op de barbecue legt, dun met olie
o Rooster de saté in ca 10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig om

Ik gebruik voor de marinade wat meer ketjap en wat minder citroensap.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58011802
Ja, ben ik ook al mee bezig, zowel de biologische groente pakketten en recepten.


Voor zoonlief is het recept helemaal niks, maar mijn vent gaat hier van watertanden, waarvoor dank!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58012015
Houdt hij helemaal niet van oosterse recepten of is het alleen een antipathie tegen sojasaus en ketjap?

Ik ga nog even voor je zoeken voor wat leuke recepten. Ik kook eigenlijk nooit uit pakjes en zakjes dus zo moeilijk zou het niet moeten zijn zou je denken maar ik kan er op dit moment niet echt opkomen.

Leuk recept voor bouillon trouwens, ga ik zeker eens proberen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58012135
Nee, hij houdt (in tegenstelling tot pa en ma) niet van de oosterse keuken.
Althans het merendeel ervan.
Vind het vaak te pittig. (Of ik kook te pittig... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 13 april 2008 @ 17:02:25 #280
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58022881
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 15:42 schreef Oblivion het volgende:
Hoe ik altijd rotivulling maak:

Ik neem zoete aardappels, kousenband en kippenpoten (ik neem dan ook een kipfiletje voor mezelf.. )
Olie in de grote pan, uien garen, dan beetje tomatenpuree erbij (hetzelfde principe als de rodelinzen soep.)
Dan garam massala erbij, een finke dot. Ook mee laten bakken.
Daarna de kippenpoten, kipfilet ook lekker mee laten bakken.
Meestal doe ik de aardappel even apart koken, want die zijn vaak eerder klaar. (Zeker de zoete)
Dan doe ik er kippenbouillon bij zodat de kippenpoten onder staan. (kan vers, kan met tabletje)
Kousenband erbij en dan een uurtje ofzo oplaten staan. Vergeet de madame jeanette peper niet!
Nu ik zit altijd fout met die kousenband, dus misschien dat je die er later bij moet doen, anders zijn ze een beetje verschrompelt
Daarom doe ik de aardappels (zoet of niet zoet) en kousenband apart en dan pas als alles klaar is erbij.
Zout en peper pas als alles klaar is.

Nu dan kan je 'm dikker maken met een beetje maizena, of je laat 'm dun.
En ik kwak er ook altijd een zeer grote eetlepel sambal bij.
De roti zelf heb ik altijd diep gevroren van de toko in de vriezer liggen.


Als ik dit zo zie vind ik het niet eens gek dat de keuken er altijd uitziet als een war-zone...

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58023124
Grappig, het staat net op!



In het echt is de inhoud geler...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 13 april 2008 @ 17:12:58 #282
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58023142
meeen, dat ziet er echt goed uit
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58023297
Heb maar even met flits gedaan:

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58037099
Misschien dat je er wat aan hebt, ik heb ook een recept gekregen voor een "suikervrije"cake, waarbij je via de vulling die je erin doet wel wat suikers erbij krijgt natuurlijk..

275 gram bloem
2 eieren
Dit mix je, daarna voeg je koude thee toe(kan thee met een smaakje zijn, hoeft niet) tot het de dikte heeft van cakebeslag.

Als vulling kan je bijvoorbeeld abrikozen, appel, vijgen, noten, gember, rozijnen of sukade gebruiken, dat geeft de cake de smaak.

Dan ongeveer 50 minuten in de oven bij 175 graden.

Het smaakt wel anders dan een normale cake, maar ik vond hem best te eten.
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_58037141
Met thee? Klink interessant!
Gaan we gewoon proberen...

Dank je wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58045851
waarom doet iedereen alles in 1? Ik lees dit vaker, maar in de Surinaamse keuken wordt dit nooit op die manier klaargemaakt.

Gewoonlijk hoor je je kip apart te maken,
je maakt kousenband (eventueel met aardappel erin, maar ook dat kan apart van elkaar) apart
en wat surinamers er ook vaak bij eten is geprakte pompoen.

En er bestaat 2 soorten rotivulling. De ene is met gele linzen, de anders is met aardappel...

ps. is niet lullig bedoeld, iedereen maakt zijn of haar eigen variant, maar misschien is het leuk voor mensen die willen weten hoe het origineel hoort
  maandag 14 april 2008 @ 18:17:19 #287
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_58047011
quote:
Op maandag 14 april 2008 17:16 schreef Axia het volgende:
waarom doet iedereen alles in 1? Ik lees dit vaker, maar in de Surinaamse keuken wordt dit nooit op die manier klaargemaakt.

Gewoonlijk hoor je je kip apart te maken,
je maakt kousenband (eventueel met aardappel erin, maar ook dat kan apart van elkaar) apart
en wat surinamers er ook vaak bij eten is geprakte pompoen.

En er bestaat 2 soorten rotivulling. De ene is met gele linzen, de anders is met aardappel...

ps. is niet lullig bedoeld, iedereen maakt zijn of haar eigen variant, maar misschien is het leuk voor mensen die willen weten hoe het origineel hoort
even offtopic
zou je daar een topic over willen beginnen? ik ben gek op surinaams eten en we zitten hier tussen de surinaamse winkeltjes, dus als je wat leuke recepten of tips hebt, graag
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_58047516
quote:
Op maandag 14 april 2008 17:16 schreef Axia het volgende:
waarom doet iedereen alles in 1? Ik lees dit vaker, maar in de Surinaamse keuken wordt dit nooit op die manier klaargemaakt.

Gewoonlijk hoor je je kip apart te maken,
je maakt kousenband (eventueel met aardappel erin, maar ook dat kan apart van elkaar) apart
en wat surinamers er ook vaak bij eten is geprakte pompoen.

En er bestaat 2 soorten rotivulling. De ene is met gele linzen, de anders is met aardappel...

ps. is niet lullig bedoeld, iedereen maakt zijn of haar eigen variant, maar misschien is het leuk voor mensen die willen weten hoe het origineel hoort
Vind het persoonlijker lekkerder als overal de smaak inzit...
Maar ik snap wel waarom het apart gekookt word, de kousenband is gerimpeld na al die kruiden...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58060999
quote:
Op maandag 14 april 2008 18:17 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

even offtopic
zou je daar een topic over willen beginnen? ik ben gek op surinaams eten en we zitten hier tussen de surinaamse winkeltjes, dus als je wat leuke recepten of tips hebt, graag
Ik moet dan eerst ff alles op papier zetten. En dan zal ik een topic voor je maken
  woensdag 16 april 2008 @ 21:16:06 #290
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_58097181
Obli, ik kan het niet linken, dus ik knip en plak het even. Als je het niks vindt hoor ik het wel.

Knorr heeft nu de 'Eet kleur' campagne en ze hebben 'maaltijdmixen.
En daarin zitten dus geen toegevoegde geur en smaakstoffen.
Mss is dit iets voor jullie mocht je wel een keertje makkelijk willen doen.

Voorbeeldje:

quote:
Knorr Provencaalse Kipschotel
Met sperziebonen en cherry tomaat

Heerlijke Provençaalse schotel met gebraden kipfilet, champignons, cherry tomaatjes en sperziebonen. De saus is op smaak gebracht met verschillende Provençaalse kruiden als tijm en rozemarijn.

Gewicht:
65 g

Aantal personen:
3-4

Voedingswaarden:
Energie 2640 kJ (640 kcal)
Eiwitten 6,7 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 8,8 g
Vet 62 g
waarvan verzadigd 11 g
Voedingsvezel 4,0 g
Natrium 3,41 g

Per portie:
Energie 2110 kJ (500 kcal)
Eiwitten 33 g
Koolhydraten 44 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 22 g
waarvan verzadigd 3,7 g
Voedingsvezel 12 g
Natrium 1,10 g

Ingrediënten:
Plantaardige olie, ui, zout, tomaat, knoflook, mosterdmeel, geharde plantaardige olie, tijm, gistextract, basilicum, maïszetmeel, zwarte peper, paprika, rozemarijnextract, aroma.

Vegetarisch:
Ja

Allergenen:
Granen met gluten: Nee
Schaal- en schelpdieren: Nee
Kippenei: Nee
Vis: Nee
Pinda: Nee
Soja: Nee
Melk: Nee
Noten: Nee
Sesamzaad: Nee
Mosterd: Ja
Selderij: Nee
Erwten: Nee
Sulfiet: Nee
Mss vind je het niks hoor, maar het viel me op vanmiddag.
Ik keek of die rare 621 erin zat.
***
pi_58097982
Dank je wel voor het meedenken!
Het gaat om dat laatste: Aroma.
Dat is al genoeg om een kind zijn goede gedrag om zeep te helpen.
quote:
Additieven:
Er zijn vele honderden additieven (kunstmatige toevoegingen). De meeste stoffen worden op de één of andere manier gebruikt in levensmiddelen. Er zijn additieven mét en zónder E ervoor. Mét betekent dat de stof toegelaten is volgens de EG-norm, zónder dat de stof in sommige landen wel gebruikt wordt, maar er nog geen eenduidige Europese normen voor gebruik opgesteld zijn.
Functie additieven:
Waarvoor worden additieven allemaal gebruikt tegenwoordig? Schrik niet van de volgende lijst, maar laat het je inspireren om steeds vaker van verse grondstoffen uit te gaan.
Additieven worden gebruikt als: anti-aanbakmiddelen, antibacteriënmiddelen, antibiotica, antibleekmiddelen, antibruinmiddelen, antikleefmiddelen, antiklontermiddelen, antilengmiddelen, antioxidanten, antischimmelmiddelen, antischuimmiddelen, antispatmiddelen, antistollingsmiddelen, antiwormenmiddelen, aromastoffen, bases, bindmiddelen, bleekmiddelen, broodverbeteraars, buffers, chelatoren, coatings, complexvormers, conserveermiddelen, desinfectiemiddelen, dispergeermiddelen, draagstoffen (b.v. om kleurstoffen te verdelen), drijfgassen, droogmiddelen, emulgatoren, filterstoffen, filtreermiddelen, geleermiddelen, geurpotentiators, geurstoffen, glansmiddelen, glijmiddelen, ijzerbronnen (verrijken voedingsmiddelen met ijzer), kauwgumbases, klaarmiddelen, kleefmiddelen, kleurbehoudende middelen, kleurstoffen, koelmiddelen, kristallisatie remmers, losmiddelen, meelverbeteraars, neutralisatoren, nutriënten, ontschuimingsmiddelen, ontsmettingsmiddelen, oplosmiddelen, oppervlakte-actieve stoffen, plaat(smeer)middelen, polijstmiddelen, reductoren, rijsmiddelen, schilmiddelen, schuimmiddelen, schuurmiddelen, sekwestreermiddelen (binden metaalionen), smaakpotentiatoren (versterken het effect van smaakstoffen of smaakversterkers enkele honderden malen), smaakstoffen, smaakversterkers (versterken het effect van smaakstoffen), smeermiddelen, smeltzouten, stabilisatoren, suspendeermiddelen, synergisten (versterken de werking van bepaalde andere hulpstoffen), tabletteermiddelen, textuurverbetermiddelen, uitvlokmiddelen, verdikkingsmiddelen, vergassers, verstevigingsmiddelen, vochtbinders, voedingssupplementen, voedingszuren, voedsel voor gist, volumevergroters, vriesmiddelen, vulmiddelen, weekmakers, zoetstoffen, zoutvervangers, zuurteregelaars.
quote:
Vaak staat als laatste aroma op de ingrediëntenlijst. Met aroma worden geur- en smaakstoffen bedoeld die het aroma van een voedingsmiddel bepalen. Vaak zijn vele tientallen stoffen daarbij betrokken in zeer geringe concentraties. Bijvoorbeeld van koffie zijn 600 aromastoffen bekend. Vaak geeft dit geen hyperactiviteit, maar met de term aroma kan ook een kleine hoeveelheid vanilline, salicylaatesters of de azo-kleurstof caramel bedoeld worden. Soms staat op de ingrediëntenlijst in een andere taal wel om welke stof het gaat.
quote:
Ingrediëntendeclaratie:
De warenwet schrijft voor dat de samenstelling van voedingsproducten moet worden vermeld in de zogenaamde ingrediëntendeclaratie. De ingrediëntendeclaratie moet beginnen met het ingrediënt waarvan er het meeste in verwerkt, is, waarna de rest in afnemende volgorde wordt vermeld. Als een deelproduct meer dan 25% van het totale product uitmaakt moet de fabrikant de afzonderlijke ingrediënten van dit deelproduct vermelden.
'Carry-over' effect:
De Warenwet erkent het 'carry-over'-principe; dat wil zeggen dat hulpstoffen in het voedingsmiddel terecht kunnen komen doordat ze aan grondstoffen werden toegevoegd. Deze hulpstoffen behoeven, een enkele uitzondering daargelaten, niet gedeclareerd te worden en kunnen zelfs in het betreffende voedingsmiddel als zodanig verboden. zijn. Zo kan er in vruchtenyoghurt een conserveermiddel voorkomen, doordat het werd toegevoegd aan de gebruikte vruchtenpulp. Een dergelijke vruchtenyoghurt kan de opdruk dragen 'geen conserveermiddel toegevoegd'.

Soms staat alleen het E-nummer op de verpakking, soms alleen de naam. In plaats van de naam kan dat ook een van de synoniemen zijn.


En daarom ben ik from scratch gaan koken....
Je weet toch gewoon niet meer wat je eet?

Oh en dit wilde ik je ook niet onthouden:
quote:
Natuurlijk:
Laat je niet misleiden door de reclame opdruk "bevat uitsluitend natuurlijke kleurstoffen". De natuur kent veel gevaarlijke stoffen die zelfs dodelijk kunnen zijn. De term "natuurlijk" is dus zeker geen garantie dat je iets veilig op kunt eten. De rode azo-kleurstof E120 is gemaakt van schildluizen en dus 100% natuurlijk. Ze geeft echter een hele sterke reactie, zelfs bij hele kleine hoeveelheden. Helaas wordt ze heel veel gebruikt in allerlei voedingsmiddelen.

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om alle kleurstoffen, maar alleen om de azo-kleurstoffen. Er zijn ook heel veel goede kleurstoffen.

Hou steeds voor ogen dat het kind er niets aan kan doen dat hij/zij allergisch reageert. Het kind kán niet stoppen met ... springen, rennen, bewegen, vervelend zijn, (vul maar in). Wij zijn zelf degenen die het kind deze stoffen te eten geven.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 16 april 2008 @ 21:51:58 #292
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_58098297
Die vond ik dus ook al verdacht, maar wilde niet de domme wise-ass uithangen.
Was mijn eerste ingeving dus toch goed.
***
pi_58098886
Ja, ik word er wel eens gek van!
En eigenlijk vraag ik mij nog maar 1 ding af: Waarom zit dit in ons voedsel?
Heb jij dat niet? (Had ik eerst ook niet hoor, maar gaandeweg...)
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58104788
quote:
Op woensdag 16 april 2008 22:14 schreef Oblivion het volgende:
En eigenlijk vraag ik mij nog maar 1 ding af: Waarom zit dit in ons voedsel?
Omdat wij (de massa) makkelijk te bereiden en lang te bewaren voedsel willen en zij (de massa producenten) daaraan willen voldoen op een zo'n makkelijke en goedkope manier mogelijk....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_58105341
quote:
Op donderdag 17 april 2008 08:50 schreef The_stranger het volgende:

Omdat wij (de massa) makkelijk te bereiden en lang te bewaren voedsel willen en zij (de massa producenten) daaraan willen voldoen op een zo'n makkelijke en goedkope manier mogelijk....
Ja, dat stuk snap ik...
Maar, wij (vriend en ik) zijn eigenlijk bijna hetzelfde gaan eten als onze zoon, en wij voelen ons echt 10 keer beter.
En dan heb ik het over, meer concentratie, meer energie, meer kunnen hebben,veel minder dipjes en depressieve gevoelens
En als ik dan om me heen kijk naar de jeugd bijvoorbeeld dat het met zoveel dingen moeite heeft en depressies... kan dat toch geen toeval zijn?
Ik had zelf geen idee hoe groot de impact zou kunnen zijn door "eerlijker" te eten.
Hoe komt dat? Waarom mogen al die toevoegingen in het eten zitten?
En zo slecht aten wij niet eens! (Althans dat denk je dan...)
Nou ja, ik zal er geen antwoord op krijgen, maar zijn toch wel dingen die ik me nu dagelijks afvraag.

Even terug naar from scratch:

Gisteren had meneer, juffendag op school en het is gebleken als je een kind vlak voor de zondiging.. ( ) zink geeft, de reactie uit kan blijven.
Dat heeft gisteren inderdaad inderdaad een heel stuk geholpen, in plaats van 's ochtends de pil in nemen had ik 'm de pil mee laten nemen naar school en vlak voor de lunch innemen.

Verder gaat het "anders eten" heel goed!
De hele buurt vind 'm zeker in zijn voordeel veranderd!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 17 april 2008 @ 22:59:11 #296
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58124839
Wat goed dat het zo fantastisch met je zoon gaat, ik ben door je topic ook heel anders naar eten gaan kijken in de supermarkt.
Ik moet sowieso altijd al op de labels kijken omdat ik absoluut niet tegen kunstmatige zoetstoffen kan, ik krijg daar namelijk maagontstekingen van en dat in combinatie met colitis ulcerosa is echt dramatisch.
Het grappige is dat ik in de afgelopen weken veel meer zelf ben gaan maken en dat ik mij inderdaad ook veel beter voel. Mijn buik houdt zich superrustig en ik heb meer energie.
Ik moet heel eerlijk zijn, het is heel moeilijk lekkere dingen (lees: chocola) te laten staan, maar koekjes kun je net zo snel zelf maken en zijn gewoon veel lekkerder.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_58128804
Wat heerlijk voor je Uccie!

Hoe maak jij jouw koekjes?
Want ik heb nu koekjes van een bepaald merk en ben er niet tevreden over.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58132895
Een beetje laat voor een tvp ( ), maar ik lees al een tijdje mee. Ik heb niet eerder gepost omdat ik eigenlijk niets te melden had.

Toch wil ik nu wel even zeggen dat ik een jaar geleden heb besloten om de pakjes/zakjes/poedertjes te bannen uit mijn kast en ik moet zeggen dat ook ik het merk. Ik heb echt het idee dat ik gewoon gezonder leef, meer energie heb en met meer smaak eet! En met meer plezier kook natuurlijk!
Ik ben niet zo extreem natuurlijk (de 'noodzaak' is er niet zoals bij jullie), dus af en toe smokkel ik nog wel eens. Wanneer er een deeltje twee komt zal ik ook eens wat posten!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58133085
Graag Tezz, zie van jou altijd wel lekkere en leuke ideeën voorbij komen...

(En wij smokkelen soms ook hoor... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 19 april 2008 @ 12:13:01 #300
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58156368
Het is een recept wat gewoon op de zijkant van het pak bloem (patentbloem eigen merk AH) staat. Ik doe er wel suiker in, zoals beschreven, maar jij kunt het gewoon vervangen door dat sevia(?) spul.
Ik heb nu ff geen pak in huis, maar ik moet toch zo boodschappen doen.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')