abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57497360
Waarom stond dit topic nog niet in mijn My Active Topics

tvp
............................
  donderdag 20 maart 2008 @ 12:39:19 #122
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_57498169
De subprimeorkaan

Bron : knack.be

De Amerikaanse financiële sector, die aan de basis van de crisis ligt, slaagt er niet in om zich uit de hachelijke situatie te redden waarin hij is beland. Erger nog, de situatie wordt met de dag uitzichtlozer.

De Amerikaanse financiële wereld zit met de handen in het haar. Door de sluiting van diverse beleggingsfondsen en de astronomische kostprijs van de kredietcrisis gonst het van de geruchten rond de onderkapitalisatie van de Amerikaanse grootbanken. Hoewel de media de spots voornamelijk op de banken hebben gericht, kreunen echter ook de verzekeraars onder het gewicht van de subprimecrisis. Tot op heden hebben ze 38 miljard USD afschrijvingen van activa en verliezen aangekondigd, bijna evenveel als de 41,1 miljard USD die werd uitgekeerd aan de slachtoffers van orkaan Katrina, de duurste natuurramp uit de geschiedenis van de Verenigde Staten. De ingrepen van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die het liquiditeitsprobleem tracht op te lossen door 200 miljard USD extra in de geldmarkten te pompen, lijken geen zoden aan de dijk te brengen. Op de wisselmarkten blijft de dollar almaar verzwakken en op de obligatiemarkt blijven de spreads verruimen.

Crisis zonder einde?

Ondanks het noodplan van de administratie-Bush op het einde van 2007 en ondanks de renteverlagingen door de Fed slagen talrijke huishoudens er niet in om het hoofd te bieden aan de stijging van hun afbetalingen wegens de herzieningen van de rentevoeten. De reden is niet ver te zoeken: de Amerikaanse banken hadden tal van leners een zeer lage aanvangsrente aangeboden zodat ze tijdens de eerste jaren van hun lening maar weinig moesten terugbetalen. In januari en februari is het aantal betalingsachterstanden en gedwongen verkopen met bijna 60 % gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bovendien zullen de rentevoeten van talrijke leningen in de loop van de lente worden herzien. De voornaamste uitdaging voor de vastgoedmarkt bestaat erin te herstellen tegen 2009 om te vermijden dat de vastgoedcrisis zich doorzet op lange termijn. Het bedrag van de leningen waarvan de rentevoet opnieuw moet worden herzien (420 miljard USD), zal opnieuw verhogen in 2011 en een gelijkaardig niveau bereiken als dat van 2008 (460 miljard USD). Momenteel vertoont de vastgoedmarkt echter nog geen enkel teken van herstel, wat vooral te wijten is aan de strengere kredietvoorwaarden. Rick Sharga, vicepresident van RealtyTrac (het organisme dat de toestand van de Amerikaanse vastgoedmarkt opvolgt), verklaarde onlangs dat zelfs personen die nu een huis willen kopen problemen ondervinden om een lening te krijgen.

Een aanhoudende daling van de woningprijzen zou een regelrechte ramp zijn omdat ze ongetwijfeld ook de andere segmenten van de vastgoedsector in haar kielzog zou meeslepen. Voor de financiële sector zou dit leiden tot grote verliezen in andere hypothecaire segmenten dan de subprimehypotheken. In de loop van de volgende kwartalen zal die laatste nog waardeverminderingen boeken tussen 90 miljard USD (volgens de analisten van Standard & Poor's) en 160 miljard USD (volgens die van UBS). Tot op heden hebben de voornaamste internationale financiële instellingen reeds om en bij de 190 miljard USD verliezen en waardeverminderingen aangekondigd.

Nog niet gered

De kredietverzekeraars, wier kwaliteit als debiteur in vraag wordt gesteld ten gevolge van hun verliezen gelinkt aan de hypothecaire kredieten met hoog risico, zouden ook kunnen zorgen voor tal van indirecte waardeverminderingen van de subprimes. Indien hun financiële rating daalt, zullen de instellingen met kredieten (obligaties ...) verzekerd door die organismen ertoe worden gedwongen om de waarde van deze activa te herzien in functie van de nieuwe rating van de kredietverzekeraar. Ambac en MBIA, die samen voor meer dan 1 miljard USD verzekeren, hebben hun kapitaal verhoogd om hun AAA-rating (de hoogste) te behouden. Ondanks een herkapitalisering van 1,5 miljard USD in december vorig jaar (dezelfde som die onlangs werd opgehaald door Ambac), is CIFG er alvast niet in geslaagd om de hoogste rating te behouden. De financiële rating van de kredietverzekeraar werd aanzienlijk teruggeschroefd door de drie kredietbeoordelingsbureaus. De rating van de meeste kredietverzekeraars riskeert in de nabije toekomst te worden verlaagd. Een opmerkelijke uitzondering is FSA, de dochteronderneming van Dexia gespecialiseerd in kredietverzekering, die haar rating bevestigd zag.

Kwalijke neveneffecten

Vorige week werden rampzalige cijfers bekendgemaakt over de detailhandelverkoop in de Verenigde Staten, een vertaling in cijfers van de daling van het vertrouwen van de Amerikaanse consument die al enkele maanden eerder was vastgesteld. Het Amerikaanse handelsministerie kondigde een daling van 0,6 % van de detailhandelverkoop aan voor februari, terwijl analisten zich gemiddeld genomen aan een groei van 0,2 % hadden verwacht. Gregory Miller, hoofdeconoom bij SunTrust Banks, zei over deze cijfers dat "ze een nieuwe stap zijn in de richting van een quasi onvermijdelijke recessie". Een recessie zou voor de financiële sector tal van kwalijke neveneffecten hebben: een stijging van het aantal wanbetalingen door de verslechtering van de financiële gezondheid van de gezinnen en de bedrijven, een daling van de commissies geïnd op beursverrichtingen (introducties ...) en beleggingsproducten (aandelen, fondsen ...), verliezen op effecten gelinkt aan kredieten. In een eerste fase zullen de negatieve gevolgen wellicht ook worden versterkt door een terugval van de aandelenmarkten en de bedrijfsobligatiemarkten.

Symbolische val

Vorige week maakten de financiële markten zich evenwel zorgen over een ander gevolg van de huidige crisis: het bankroet van Carlyle Capital Corp (CCC), een hedge fund opgericht in 2006 om te speculeren op effecten gelinkt aan Amerikaanse hypothecaire kredieten. De val van CCC werd versneld door de substantiële margin calls (waarborgen geëist door de schuldeisende banken) die het ontving sinds begin maart. CCC, dat de gevraagde 500 miljoen USD niet kon betalen, noch tot een akkoord kon komen met zijn debiteurs met betrekking tot zijn schulden (geraamd op 16,6 miljard USD), gaf aan dat snel beslag zou worden gelegd op zijn activa; een echte kaakslag voor de Carlyle Group, die 60 fondsen beheert en die bekendstaat om haar nauwe relaties met talrijke politici, waaronder vader en zoon Bush. Het aandeel CCC is vandaag nog slechts enkele tientallen cent waard tegenover 19 USD bij zijn intrede op de beurs vorige zomer.

De twaalf schuldeisende banken zullen nu de portefeuille van effecten gekoppeld aan de Amerikaanse hypothecaire kredieten van CCC liquideren in volle Amerikaanse vastgoedcrisis (gedeeltelijk) proberen terug te verdienen, tenzij ze beslissen om de portefeuille te behouden in afwachting van betere tijden, met het risico dat ze waardeverminderingen zullen moeten boeken in de loop van de komende maanden. CCC is het eerste grote fonds dat ten prooi is gevallen aan de kredietcrisis, maar wellicht niet het laatste.

Explosieve cocktail

Ook Bear Stearns heeft geen weerstand kunnen bieden aan deze explosieve cocktail. De Amerikaanse bank kondigde afgelopen vrijdag aan een noodkrediet te hebben ontvangen van JPMorgan Chase en de Fed in New York vanwege de "aanzienlijke daling" van zijn liquiditeiten. Na deze aankondiging verloor het aandeel bijna 50 % van zijn waarde tot minder dan 30 USD. In januari 2007 betaalde men nog meer dan 170 USD voor het aandeel. De aandeelhouders van Bear Stearns waren nog niet aan het einde van hun lijdensweg want vorig weekend heeft JPMorgan een terugkoopofferte gedaan waardoor de 5de grootste zakenbank van Amerika een waarde van 240 miljoen USD haalde, hetzij 2 USD per aandeel. Volgens Carl Lantz, rentespecialist bij Crédit Suisse Securities, is dit een "illustratie van de ernst van de situatie".

Ook de andere Amerikaanse financiële instellingen blijven niet gespaard. De analisten van Morgan Stanley hebben hun verwachtingen voor de jaarresultaten van de tien voornaamste Amerikaanse banken met 8,8 miljard USD verlaagd. Betsy Graseck gaf aan dat ze de inkomsten uit de kapitaalmarkten (investeringsbank, trading, activabeheer) hebben verlaagd en dat ze hun verwachtingen voor de verliezen op hun portefeuille van hypothecaire kredieten hebben verhoogd. Zelfs Goldman Sachs, een icoon op Wall Street dat vorig jaar een recordwinst maakte door te gokken op een instorting van de subprimemarkt, deelt in de klappen. Lauren Smith, analiste bij Keefe, heeft haar winstverwachting voor het eerste kwartaal van 2008 verlaagd tot 2,22 USD per aandeel tegenover 3,02 USD voordien. Vorig jaar realiseerde Goldman Sachs een nettowinst van 6,67 USD per aandeel over dezelfde periode.

Analisten zijn het er ook over eens dat de winst van AIG, de grootste verzekeraar ter wereld, met meer dan 50 % zal dalen in het eerste kwartaal van 2008. De groep, die een verlies over de drie laatste maanden van 2007 heeft bekendgemaakt, heeft aan de regulatoren voorgesteld om de methodes voor de waardering van activa te herzien opdat niet-gerealiseerde verliezen, een omvangrijk deel van de waardeverminderingen aangekondigd in deze laatste maanden, het resultaat niet zouden beïnvloeden. Een dergelijke maatregel zou de transparantie van de resultaten van financiële instellingen alleszins niet bevorderen!

Na een rampzalig vierde kwartaal in 2007 lijken de Amerikaanse financiële waarden zich vandaag nog steeds in de klauwen van de kredietcrisis te bevinden. Hoewel talrijke aandelen veel van hun waarde hebben verloren (soms tot wel meer dan 80 %), is het nog te vroeg om opnieuw aan kopen te denken, zeker gezien de val van de dollar. De resultaten van het eerste kwartaal zullen zeer zwak zijn en op dit moment is er geen enkele zekerheid of er vanaf de lente verbetering op komst is.

Na een rampzalig vierde kwartaal in 2007 lijken de Amerikaanse financiële waarden zich vandaag nog steeds in de klauwen van de kredietcrisis te bevinden. Hoewel talrijke aandelen veel van hun waarde hebben verloren (soms tot wel meer dan 80 %), is het nog te vroeg om opnieuw aan kopen te denken, zeker gezien de val van de dollar. De resultaten van het eerste kwartaal zullen zeer zwak zijn en op dit moment is er geen enkele zekerheid of er vanaf de lente verbetering op komst is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Drugshond op 20-03-2008 12:45:00 ]
  donderdag 20 maart 2008 @ 13:04:11 #123
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_57498721
quote:
OESO voorziet geen economische groei VS in tweede kwartaal
fd.nl

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - De economie van de Verenigde Staten zal in het tweede kwartaal van 2008 geen groei laten zien, zo blijkt donderdag uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

De stagnatie volgt na een verwachte groei van 0,1% in het eerste kwartaal. Het zal de eerste keer zijn sinds het derde kwartaal van 2001 dat de Amerikaanse economie geen kwartaalgroei kent.

Voor de eurozone wordt een economische groei voorzien van 0,5% in het eerste kwartaal en van 0,4% in het tweede kwartaal van 2008. Volgens de OESO is de neergang in de eurozone minder abrupt in vergelijking tot de Verenigde Staten, maar zal de groei aan de lage kant van het potentieel blijven liggen.

De groei van de zeven rijkste landen ter wereld (G7) zal naar verwachting in het eerste kwartaal uitkomen op 0,3% en in het tweede kwartaal terugvallen tot 0,2%.

Voor het gehele jaar heeft de OESO geen update gegeven van de verwachtingen. Voor 2008 wordt voor de Verenigde Staten uitgegaan van een groei van 2%, voor de eurozone van 1,9% en voor Japan van 1,6%.
pi_57499283
It's time forrrrr the initial claims.

edit: 378.000 (+22.000), boven verwachting (slecht dus).

15:00 Philadelphia Fed Index & leading indicators

[ Bericht 12% gewijzigd door ItaloDancer op 20-03-2008 14:51:19 ]
pi_57499877
De FED kan toch zomaar ineens al dat geld terugeisen?
dat hebben ze in het verre verleden al eens geflikt , zou me niets verbazen als het weer zover komt.

De banken moeten namelijk toch ook al dat geld terugbetalen met een interest rate. Dus telkens als een bank bij de FED aanklopt om geld te vangen, neemt de economische onstabiliteit alleen maar toe.
pi_57500103
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 13:56 schreef Netstorm het volgende:
De FED kan toch zomaar ineens al dat geld terugeisen?
dat hebben ze in het verre verleden al eens geflikt , zou me niets verbazen als het weer zover komt.
Dat is wel aardig lomp, ik weet niet hoeveel reserves de banken in de VS aanhouden maar zo komen de banken dan dus weer in liquiditeitsproblemen, het is maar de vraag of ze zo'n bedrag ineens vrij kunnen maken. Aan de andere kant zie ik de overheid niet zo snel het failissement van een bank aanvragen.
quote:
De banken moeten namelijk toch ook al dat geld terugbetalen met een interest rate. Dus telkens als een bank bij de FED aanklopt om geld te vangen, neemt de economische onstabiliteit alleen maar toe.
Je moet kijken naar de reële rente (nominale rente min inflatie), en die is momenteel negatief in de VS. De 30 grootste banken kunnen dacht ik renteloos lenen bij de FED op dit moment, en voor de kleinere banken is de nominale rente inmiddels zo laag dat ook zij een negatieve reële rente hebben. Ik heb er nog niemand over gehoord maar een negatieve reële rente lijkt mij heel erg gevaarlijk, het lenen van geld bij de CB wordt in feite gesubsidieerd waardoor er 'overconsumptie' van geld ontstaat, dat doet de inflatie weer aanwakkeren en dat doet de reële rente weer dalen, enzovoort.
  FOK!fotograaf donderdag 20 maart 2008 @ 14:30:35 #127
18921 freud
Who's John Galt?
pi_57500489
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 10:21 schreef Aether het volgende:

[..]

Ik neem aan dat de Amerikaanse prijzen zonder BTW e.d. zijn?
Het is dan realistischer om de beide prijzen zonder BTW, accijns e.d. te vergelijken.
Het ging mij erom om te illustreren wat een amerikaan uit zijn portomonee ziet verdwijnen. De netto inkomens ontlopen elkaar niet zo, dus accijnzen etc maken dan niet zoveel uit. Het gaat om de benzineprijs tov je netto loon imo wat de impact op het vertrouwen is.
Ik nuf je seuk!
Ik hier?
If it's free, you're the product!
pi_57501134
Accijnzen maken wel uit, aangezien wij hier een prachtige verzorgingsstaat hebben.

VS PHILADELPHIA FED INDEX MAR. -17,4; CONSENSUS -19,0
pi_57501164
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 11:21 schreef Stereotomy het volgende:
Mijn dollar wat doe je?

Ga eens gauw weer naar beneden.
Goed voor ons juist.
pi_57501236
1,54 naar beneden toe gebroken net.
pi_57501305
Gewoon een grond offensief, zoals we die ook zagen rond de 1.40/45 een aantal maanden terug.
pi_57502148
Dat ding duikt binnen een paar dagen/twee weken nog wel onder de 1.50. Maar hij gaat binnen nu en twee maanden ook door de 1.60.
pi_57503661
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 15:55 schreef en_door_slecht het volgende:
Dat ding duikt binnen een paar dagen/twee weken nog wel onder de 1.50. Maar hij gaat binnen nu en twee maanden ook door de 1.60.
Je ziet die deining inderdaad doorzetten. Als hij nu weer terugbounced naar de 1.60 zijn de strijdmiddelen van de FED wel op vrees ik.
pi_57507640
Wall Street stijgt momenteel ruim 2% tijdens het Triple Witching hour (driemaandelijkse expiratie van alle aandelen- en indexopties en -futures). Morgen is het Goede Vrijdag en zijn de beurzen gesloten.
Maandag op Tweede Paasdag zijn de Europese beurzen gesloten, maar in Amerika zijn de markten dan gewoon geopend.
  donderdag 20 maart 2008 @ 21:59:20 #135
37777 Sigmund_Freud
Whats On a Mans Mind
pi_57509723
quote:
Ik snap het niet !!!!

Als je naar de grafiek S&P 500 kijkt van de laatste 8 a 9 jaar dan zie je dat de index in 'dollar punten' van 1579 terug is gevallen naar huidig 1300. Dezelfde index maar dan in EUR is van 1751 naar huidig 800 teruggevallen. Het lijkt er dus op de de S&P 500 al heel erg laag staat en dat snap ik niet.

Uiteindelijk gaat het toch om de P/E verhouding.

Stel aandeel X heeft prijs P in dollars en earnings E in dollars. Beide omrekenen naar EUR geeft dezelfde P/E verhouding. Dat een aandeel in dollars is genoteerd zegt toch niets over de dollar exposer?? Die zit hem toch in het feit dat ze aan en verkopen moeten doen als onderdeel van de bedrijfvoering en daardoor evt valuatie risico lopen, en eventuele stijgende kosten moeilijk kunnen doorbereken wat in een lagere earning kan resulteren.

Of maak ik nu een grote denkfout ? Weet nu namelijk niet wat ik met de S&P 500 grafieken in andere valuta aan moet... Welke conclusies kan men hieruit trekken (anders dan dat de dollar / EUR koerst drastisch is verandert)
------------
Misschien hoort deze vraag meer thuis in Beleggen en aandelen centraal maar goed ik moest simmu quoten !

[ Bericht 3% gewijzigd door Sigmund_Freud op 20-03-2008 22:06:45 ]
Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about.
  FOK!fotograaf donderdag 20 maart 2008 @ 22:11:42 #136
18921 freud
Who's John Galt?
pi_57509974
Dacht in een van de blogs gelezen te hebben dat een daling van de $ verwacht is voordat de grote dip komt. Soort laatste stuiptrekking.
Ik nuf je seuk!
Ik hier?
If it's free, you're the product!
pi_57510268
Een daling of een stijging? En een dip in de aandelenkoersen of in de dollarkoers?
  donderdag 20 maart 2008 @ 22:34:45 #138
78918 SeLang
Black swans matter
pi_57510586
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 21:59 schreef Sigmund_Freud het volgende:

[..]

Ik snap het niet !!!!

Als je naar de grafiek S&P 500 kijkt van de laatste 8 a 9 jaar dan zie je dat de index in 'dollar punten' van 1579 terug is gevallen naar huidig 1300. Dezelfde index maar dan in EUR is van 1751 naar huidig 800 teruggevallen. Het lijkt er dus op de de S&P 500 al heel erg laag staat en dat snap ik niet.

Uiteindelijk gaat het toch om de P/E verhouding.

Stel aandeel X heeft prijs P in dollars en earnings E in dollars. Beide omrekenen naar EUR geeft dezelfde P/E verhouding. Dat een aandeel in dollars is genoteerd zegt toch niets over de dollar exposer?? Die zit hem toch in het feit dat ze aan en verkopen moeten doen als onderdeel van de bedrijfvoering en daardoor evt valuatie risico lopen, en eventuele stijgende kosten moeilijk kunnen doorbereken wat in een lagere earning kan resulteren.

Of maak ik nu een grote denkfout ? Weet nu namelijk niet wat ik met de S&P 500 grafieken in andere valuta aan moet... Welke conclusies kan men hieruit trekken (anders dan dat de dollar / EUR koerst drastisch is verandert)
------------
Misschien hoort deze vraag meer thuis in Beleggen en aandelen centraal maar goed ik moest simmu quoten !
Je hebt het goed begrepen.
Het verhaal gaat alleen op als je als Europeaan in de S&P500 belegd zou hebben.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 21 maart 2008 @ 00:03:05 #139
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_57512568
quote:
Beursboeven slaan slag bij kredietcrisis
Z24

Beleggers zijn hypernerveus, nu banken wereldwijd zuchten onder de kredietcrisis. Beursautoriteiten in Engeland en Amerika waarschuwen voor speculanten die misbruik maken van het onzekere beursklimaat. Jongste slachtoffer: de grootste hypotheekbank van in het Verenigd Koninkrijk.
Lees meer

Het is een bijeffect van de kredietcrisis. Omdat niemand precies weet hoe zwaar internationale banken geraakt worden door de hypotheekmalaise in de Verenigde Staten, vallen geruchten over mogelijke nieuwe slachtoffers in vruchtbare aarde.

De grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk, Halifax Bank of Scotland (HBOS), is het jongste slachtoffer, berichtten Britse media donderdag. De Britse beurswaakhond FSA is een onderzoek gestart naar "valse geruchten" omtrent de kredietwaardigheid van HBOS.

Woensdagochtend om half negen lokale tijd daalde de koers van HBOS zeventien procent, door geruchten dat de bank een noodkrediet bij de Britse centrale bank had aangevraagd. Een uur later ontkende The Bank of England categorisch dat dit het geval was. Maar toen was het leed al geschied.

De Britse beurstoezichthouder meent dat er sprake is van een bewuste poging tot koersmanipulatie, waarbij speculanten hebben geprofiteerd van de koersdalingen.

In de Verenigde Staten pluist beurstoezichthouder SEC transacties na die zijn gedaan voorafgaand aan de val van zakenbank Bear Stearns. Die kwam afgelopen week in acute geldnood en stemde zondag in met overname door collega J.P. Morgan voor twee dollar per aandeel. Begin dit jaar noteerde Bear Stearns ruim tachtig dollar per aandeel.

De SEC waarschuwde beleggers woensdag, in navolging van de Britse beurstoezichthouder, dat marktmisbruik hard wordt aangepakt.

Dubieus handelsgedrag beperkt zich niet alleen tot speculanten die banken van buiten bestoken. Het schandaal rond Jérôme Kerviel, de eigenzinnige handelaar die de Franse bank Société Générale in januari met verliezen van bijna vijf miljard euro opzadelde, was een interne aangelegenheid.

Donderdagochtend gaf de Zwitserse bank Credit Suisse toe, op kleinere schaal, eveneens het slachtoffer te zijn geworden van intern wangedrag. Enkele handelaren die actief waren op de markt voor gecompliceerde obligatieproducten, hebben de waarde van hun handelsposities niet correct weergegeven.

Credit Suisse erkende donderdag dat een deel van de miljoenenafboekingen die de bank afgelopen maand bekend maakte, te wijten zijn aan het wangedrag van deze handelaren. De betrokken individuen zijn inmiddels ontslagen of staan op het punt de laan uit te vliegen.

Een beursongeluk komt nooit alleen.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 00:06:41 #140
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_57512613
Inderdaad, da's de gemakkelijkste manier om binnen te lopen. Tenzij het gerucht wat je verspreid per ongeluk waar wordt. Dan heb je een bankcrash op je geweten
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 00:57:23 #141
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 01:00:39 #142
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_57513436
Grappig.... Bear Stearns zit nu bijna op 6$, ik geloof niet dat de aandeelhouders akkoord gaan met 2$. Kan nog een leuke discussie opleveren.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 01:02:04 #143
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_57513449
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 00:57 schreef Drugshond het volgende:
Security Capital Assurance Ltd = Penny stock en ik verwacht niet dat ze nog lang te leven hebben.
Ah, kapitalisme at it's finest.
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 01:11:02 #144
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 04:02:00 #145
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_57514183
quote:
The America premium? This could hurt
Bron : ftalphaville.ft.com
Is this the new point of stress in the global financial system?

The 30-year, yen basis swap, after rising gradually away from zero since the beginning of the year, has suddenly spiked - and it seems likely that macro funds will be hurting.

If we understand this correctly, a basis swap transposes the floating rate in one currency for the floating rate in the other, such as yen libor for dollar libor. So a fund invested in Japanese government bonds might opt to swap the fixed JGB rate for a floating yen rate, before swapping that again to the dollar rate. In this instance, the investor would usually received libor minus the swap spread.

Such a deal is sometimes described as getting the same credit in another currency. But within the trade there remains an element of counterparty risk.

The last time the swap moved in this fashion was back in the 1990s, when concerns about the Japanese banks prompted the so-called “Japan premium.”

Now the situation appears reversed. Counterparty concerns about the US banks may have prompted funds to start unwinding their trades. Now it’s starting to look like a stampede to get out, with no bid on the swap.

What potential for damage does the emergence of an “America premium” have? Significant we’re told.

According to those with skin in this particular financial game, the recent dramatic move suggests significant potential losses. Anecdotally, one fund is said to have kissed goodbye to about a year’s profit getting out of this trade.

And as the macro funds get squeezed, their banks will start upping margin requirements. That we’re already familiar with.
Noem het maar de carry trade blow-up. Gevolg hedgefondsen die afbreken als takjes aan een boom.
  FOK!fotograaf vrijdag 21 maart 2008 @ 07:53:25 #146
18921 freud
Who's John Galt?
pi_57514522
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 01:11 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Als ze omvallen is Merill Lynch 3 milj $ kwijt.
De FED stond toch garant voor die verliezen? ML voelt er weinig van dan...
Ik nuf je seuk!
Ik hier?
If it's free, you're the product!
pi_57515248
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 22:34 schreef SeLang het volgende:

[..]

Je hebt het goed begrepen.
Het verhaal gaat alleen op als je als Europeaan in de S&P500 belegd zou hebben.
Dat kan dus niet. Hij heeft het dus niet goed begrepen. Want als het werkelijk alleen om de P/E verhouding zou gaan, zouden deze indices dimensie/eenheidsloos zijn en zou er geen verschil mogen zijn in het uitdrukken van de S&P in dollars of in euro's. Volgens mij is het dan ook de (P/E)*valuta die de koers maakt. En dan wordt het een heel ander verhaal, want dan heeft de index ineens wel een eenheid: dollars in de bovenste grafiek, euro's in die daar onder.

Edit: Die hele P/E heeft er geen hol mee van doen. Het is een geïndexeerde waarde, in dollars. Of voor de AEX in euro's. Bedenk maar: als de earnings omhoog zouden gaan, zouden de koersen dalen, zonder dat er ook maar een aandeel hoeft te worden aangeboden of gevraagd. Dat gaat niet werken.
pi_57515316
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 21:59 schreef Sigmund_Freud het volgende:

[..]

Ik snap het niet !!!!

Als je naar de grafiek S&P 500 kijkt van de laatste 8 a 9 jaar dan zie je dat de index in 'dollar punten' van 1579 terug is gevallen naar huidig 1300. Dezelfde index maar dan in EUR is van 1751 naar huidig 800 teruggevallen. Het lijkt er dus op de de S&P 500 al heel erg laag staat en dat snap ik niet.

Uiteindelijk gaat het toch om de P/E verhouding.

Stel aandeel X heeft prijs P in dollars en earnings E in dollars. Beide omrekenen naar EUR geeft dezelfde P/E verhouding. Dat een aandeel in dollars is genoteerd zegt toch niets over de dollar exposer?? Die zit hem toch in het feit dat ze aan en verkopen moeten doen als onderdeel van de bedrijfvoering en daardoor evt valuatie risico lopen, en eventuele stijgende kosten moeilijk kunnen doorbereken wat in een lagere earning kan resulteren.

Of maak ik nu een grote denkfout ? Weet nu namelijk niet wat ik met de S&P 500 grafieken in andere valuta aan moet... Welke conclusies kan men hieruit trekken (anders dan dat de dollar / EUR koerst drastisch is verandert)
------------
Misschien hoort deze vraag meer thuis in Beleggen en aandelen centraal maar goed ik moest simmu quoten !
naar wat ik ervan begrijp is steeds de dagkoers van de dollar t.o.v. de munt waarin het plaatje is berekend. je ziet dan dat "hard omhoog" opeens niet meer zo "hard omhoog" is, of zelfs omlaag. het geeft een referentiekader waarin je de "grove winsten" op wall street kan bekijken t.o.v. de rest van de wereld, en dan blijken die grove winsten dus eigenlijk niet zo denderend veel waard te zijn. ik hoop dat dit meer zinnig is, ik ben zelf niet zo van het beleggen, algemene economische omstandigheden zijn meer mijn ding
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  vrijdag 21 maart 2008 @ 10:17:41 #149
78918 SeLang
Black swans matter
pi_57516022
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 09:19 schreef en_door_slecht het volgende:

[..]

Dat kan dus niet. Hij heeft het dus niet goed begrepen. Want als het werkelijk alleen om de P/E verhouding zou gaan, zouden deze indices dimensie/eenheidsloos zijn en zou er geen verschil mogen zijn in het uitdrukken van de S&P in dollars of in euro's. Volgens mij is het dan ook de (P/E)*valuta die de koers maakt. En dan wordt het een heel ander verhaal, want dan heeft de index ineens wel een eenheid: dollars in de bovenste grafiek, euro's in die daar onder.

Edit: Die hele P/E heeft er geen hol mee van doen. Het is een geïndexeerde waarde, in dollars. Of voor de AEX in euro's. Bedenk maar: als de earnings omhoog zouden gaan, zouden de koersen dalen, zonder dat er ook maar een aandeel hoeft te worden aangeboden of gevraagd. Dat gaat niet werken.
De P/E haalde hij er (zoals ik het lees) alleen maar bij om uit te leggen dat een de valutakoers voor een Amerikaanse belegger in de S&P500 niet uitmaakt. Op zich heb je de P/E natuurlijk niet nodig om dit uit te leggen.

Het posten van een plaatje van de S&P500 gerekend in EURO is alleen maar relevant voor iemand buiten de $ zone. Een persoon buiten de $ zone stapelt namelijk twee investeringen boven op elkaar: een in S&P500 en een in $/€ (of $/yen, whatever...) omdat de opbrengst in een andere valuta is dan waarin hij 'leeft'.

Voor een Amerkaanse belegger telt alleen de S&P500. De S&P500 noteert in $, maar hij koopt en verkoopt ook in $, dus eigenlijk zou je kunnen zeggen dat voor een Amerikaan de S&P dimensieloos is.

[ Bericht 3% gewijzigd door SeLang op 21-03-2008 11:09:40 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 21 maart 2008 @ 10:35:49 #150
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')