Plane_mad | dinsdag 18 maart 2008 @ 19:45 |
Hi all! Vandaag voor het eerst uit mijn gloedjenieuwe Jamie Oliver "Thuis bij Jamie" gekookt. Echt een super boek met lekker dingen erin. Heb het voor kerst gehad en dacht, doe eens gek! Dus ik heb die Caesar salade met lekkere kip gemaakt [wat een naam]. De ansjovis eruit gelaten, want ik heb een allergie voor vis [grr], en het was echt super! De saus met parmezaanse kaas, olijfolie, creme fraiche en knoflook ![]() Voor iedereen die het wil maken, het is echt een aanrader! Alleen, verminder de hoeveelheid wel als je met minder dan 4/5 bent want wij zijn hier thuis met z'n 3en en ik had 2 bakken vol, de volgende keer dus maar even de helft maken! ![]() En voor de liefhebbers ook meteen het recept ![]() Caesar salade met lekkere kip Voor 4 tot 6 pers 4 kippenpoten met vel van vrije-uitloop of biologische kippen 1 ciabatta in stukjes ter grootte van duim (ong. 250 gram) 3 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes grof gehakt olijfolie zeezout & pancetta / bacon halve teen knoflook, gepeld 4 ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt 75 gram van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje schaafsel ter garnering 1 volle eetlepel creme fraiche sap van 1 citroen extra vierge olijfolie 2 of 3 kropjes Romeinse of bindsla, ontdaan van de buitenste blaadjes Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 6. Leg de kippenpoten en de gescheurde stukjes brood in een passende braadslee. Strooi er de gehakte rozemarijn over, besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Hussel alles met je handen om, zodat alles een filmpje vettigheid krijgt en zorg dat de kippenporten uiteindelijk bovenop komen te liggen. Op die manier absorberen de stukjes brood het heerlijke braadvocht van de kip en krijg je de lekkerste croutons! Zet de braadslee in de voorverwarmde oven. De kippenpoten zouden na ongeveer 45 minuten mooi gaar moeten zijn. Haal de braadslee uit de oven, drapeer de pancetta of bacon over de kip en croutons en zet de braadslee nog eens 15 tot 20 minuten terug om het spek krokant te maken. De kippenpoten zijn klaar als je het vlees gemakkelijk van de botten kunt trekken. Haal als de kippenpoten klaar zijn de braadslee uit de oven en zet hem even aan de kant om de kip wat af te laten koelen. Stamp knoflook en ansjovisfilets in een vijzel of Flavour Shaker tot pulp. Schraap de pulp in een kom en klop er parmezaanse kaas, creme fraich, citroensap en 3 keer zoveel extra vierge olijfolie als citroensap door. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Trek het kippenvlees van de botten en trek het vervolgens in grove stukken, net als de croutons en plakjes spek. Was de kroppen sla, slinger ze droog, trek de blaadjes los en hussel ze om met de kip, croutons, bacon en romige kaasdressing. Strooi er nog wat geschaafde parmezaanse kaas op. [ Bericht 54% gewijzigd door Plane_mad op 18-03-2008 20:21:22 ] | |
SHE | dinsdag 18 maart 2008 @ 19:51 |
Goed verhaal! En nu? | |
Plane_mad | dinsdag 18 maart 2008 @ 19:54 |
Ben ik blij want het was lekker en ik dacht ik deel het met jullie ![]() | |
SlamD | dinsdag 18 maart 2008 @ 19:58 |
En de standaard caesar salad is niet lekker, want...? | |
Byte_Me | dinsdag 18 maart 2008 @ 20:00 |
geef het recept dan ook meteen, zodat je topic in CUL past! | |
Plane_mad | dinsdag 18 maart 2008 @ 20:05 |
quote:Dat zeg ik niet, die vind ik ook heel lekker. Ik wilde gewoon eens iets anders proberen en ik vond dit toch ook wel een goede. De bereidingstijd is alleen wel 20 keer zo lang [anderhalf uur] | |
Plane_mad | dinsdag 18 maart 2008 @ 20:06 |
quote:Onderweg, zal de eerste post wel editen | |
Byte_Me | dinsdag 18 maart 2008 @ 20:53 |
quote: ![]() ![]() | |
Rejected | dinsdag 18 maart 2008 @ 20:57 |
Foto erbij! ![]() Ziet er lekker uit! | |
cinnamongirl | woensdag 19 maart 2008 @ 08:11 |
Thanks! Ik ga hem zeker maken, ben dol op Caesar's salad. | |
Strolie75 | woensdag 19 maart 2008 @ 08:17 |
TVsmulPost. | |
Plane_mad | woensdag 19 maart 2008 @ 16:35 |
![]() Zeker doen iedereen ![]() | |
kabouter.muts | woensdag 19 maart 2008 @ 19:54 |
romaine= romeinse sla. Je had het goede te pakken! | |
Plane_mad | woensdag 19 maart 2008 @ 20:35 |
Daar dacht ik inderdaad ook later aan ![]() Zat te twijfelen tussen die ^^ en Little Gem [2 kleine], denk dat ik de volgende keer dat maar eens ga proberen ![]() | |
littledrummergirl | donderdag 20 maart 2008 @ 13:32 |
dankje ![]() | |
Stansfield | donderdag 20 maart 2008 @ 13:34 |
Dat boek heb ik ook, dus ik ga die ook maar eens een keer proberen. Dit weekend ga ik de rib eye steak maken. en een merengue uit een ander boek die zijn ook altijd erg lekker. | |
MrDrako | donderdag 20 maart 2008 @ 13:54 |
Wat ook te doen is, als je er meer een maaltijd salade van wil maken, is gewone kipfilets kopen en deze in reepjes snijden zodat je iets meer vlees hebt en er de hoofdmaaltijd van bouwt ipv een voor/zij gerecht ![]() | |
Innocence | donderdag 20 maart 2008 @ 15:55 |
Klinkt erg lekker! | |
Plane_mad | donderdag 20 maart 2008 @ 17:32 |
quote:Oh dat kan ook natuurlijk, volgende keer maar eens proberen! ![]() | |
Noek | vrijdag 21 maart 2008 @ 16:03 |
Nou, de kipfilet met zooi staat in de oven! Ben benieuwd. Het ruikt hier nu al wel heerlijk. ![]() | |
Plane_mad | vrijdag 21 maart 2008 @ 16:57 |
Vertel me hoe je hem vond, ben benieuwd! ![]() | |
Noek | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:00 |
quote:Hij is al op! We moesten vroeg eten want we gaan zo weg. Ik heb er wel een beetje een eigen draai aangegeven. Ik had ook knoflook gesneden en die bij de kip gedaan en Tijm ipv Rozemarijn, die was nl vers overal uitverkocht. Het was heerlijk!! ![]() Ik heb er aardappeltjes uit de oven met olijfolie, zeezout, tijm en knoflook bij gedaan. Lijkt me echt heerlijk voor de zomer ook. Vult ook behoorlijk trouwens. Dus bedankt voor de tip, we hebben weer een lekker recept erbij! ![]() | |
Plane_mad | vrijdag 21 maart 2008 @ 18:50 |
Snel gegeten! Hmm ok, dat kan inderdaad ook! Misschien ook maar eens proberen, knoflook bij de kip en misschien andere kruiden. Super, leuk om te horen! ![]() | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 22 maart 2008 @ 18:22 |
Nou de kip staat in de oven ![]() Heb de dressing al gemaakt (hoewel ik niet weet of we daar zo'n fan van gaan zijn ... ) en de sla staat klaar ... nu nog 40 muniten wachten op eerste deel van de kip ... | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 22 maart 2008 @ 20:57 |
quote:Nou het is inmiddels op ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Plane_mad | zondag 23 maart 2008 @ 14:38 |
Haha ok! Nouja in ieder geval geprobeerd toch! Ik zelf ben niet zo'n fan van oil en vinegar haha ![]() | |
Byte_Me | maandag 24 maart 2008 @ 18:19 |
wilde hem nu gaan maken, maar ik kom erachter dat ik geen ansjovis meer heb en ook geen rozemarijn ![]() | |
Stansfield | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:01 |
Ik heb die pas ook gemaakt. Echt heerlijke salade. Afgelopen weekend ook een heerlijke chocolade taart met aardbeien en frambozen van Jamie Oliver gemaakt. Die viel ook erg goed in de smaak. | |
Strolie75 | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:08 |
Ik moet dat boek eens halen geloof ik. | |
Muck | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:11 |
quote:Oeh, zou je daar het recept van willen posten? ![]() | |
Stansfield | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:22 |
Natuurlijk ga ik vanavond gelijk doen. | |
Xith | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:44 |
Jamie ![]() De vuilak! | |
Muck | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:50 |
quote: ![]() hoezo dat nou weer? | |
Xith | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:52 |
Een en al hype ![]() | |
Muck | dinsdag 8 juli 2008 @ 11:56 |
quote:maar daarom is het nog geen vuilak | |
Stansfield | dinsdag 8 juli 2008 @ 12:15 |
Hij mag dan een en al hype zijn. Toch vind ik zijn programma's altijd leuk om te kijken. En in zijn boeken staan ook erg lekkere dingen. Die toch altijd net even anders zijn dat wat ik zelf maak. Dus hype of niet. Ik vind het een leuke en goede kok. | |
Stansfield | woensdag 9 juli 2008 @ 21:45 |
sorry was vergeten het recept hier neer te zetten. Hier komt die dan. ![]() Ingrediënten Voor de taart: 3 afgestreken lepels cacaopoeder, 200 gram boter, 200 gram kristalsuiker, 3 grote scharreleieren, 200 zelfrijzend bakmeel gezeefd, 1 theelepel bakpoeder, 2 dl room, suiker, 1 handvol frambozen, 1 handvol aardbeien. Voor de chocoladelaag: 100 gram boter, 100 gram chcolade van goede kwaliteit, 100 gram poedersuiker, 3 eetlepels melk Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, Bekleed de bodems van de taartvormen met bakpapier. Bereidingswijze Maak het cacaopoeder met 4 eetlepels kokend water aan tot een papje. Klop in een kom de boter en de suiker tot een luchtige massa, voeg het cacaomengsel, de eieren, het bakmeel en bakpoeder toe. Meng alles en verdeel het mengsel over de twee vormen. 25 minuten bakken in de oven en daarna laten afkoelen. Smelt de ingedienten voor het chocoladelaagje boven een pan zachtkokend water. Roeren tot het goed gemeng is en laten afkoelen. Klop de room stijf en zoet hem naar smaak. Besprenkel de taarten met sherry en strijk de creme uit over een van de baksels en strooi daar het fruit overheen. Leg het tweede baksel daarop als een sandwich en druk heel goed aan. Strijk met een mes rond de taart en giet daarna de chocoladelaag erover, wel eerst hard laten worden. Serveertips Aan het deeg kan ook nog 1 handvol geschaafde amandelen worden toegevoegd. In de zoektocht naar een foto kwam ik het hele recept tegen op smulweb.nl Misschien is een centraal jamie oliver topic wel een idee?? | |
Plane_mad | donderdag 10 juli 2008 @ 17:20 |
Die taart ziet er echt superlekker uit! Maar eens een keer maken in de vakantie (als ik ooit tijd heb! haha) Hmm, ja, met meerdere recepten ed van hem, klinkt wel als een goed idee! | |
The_stranger | vrijdag 11 juli 2008 @ 17:51 |
quote:Wordt het dan geen sla met olie en azijn dressing? Het caesar gedeelte wordt grotendeels bepaald door de saus (met ansjovis) | |
Muck | vrijdag 11 juli 2008 @ 17:59 |
quote:* Muck wijst zie je dit? Dit is een dikke kont en straks issie nog dikker en da's jouw schuld ![]() quote:Ga je gang ![]() |