Ohc.. iggy's antwoord is sowieso onvolledig...quote:Op vrijdag 7 maart 2008 09:36 schreef ChopperMick het volgende:
lijkt me een nogal grijs gebied in de AKQ regels. Kan me herinneren dat iemand eens een plaatje van het logo van Pritt (zonder tekst) poste en vroeg van welk merk dit was. Als je zo'n ding op je bureau hebt staan wordt het wel makkelijk. Zelfde geldt voor mijn kaart....In geval van twijfel doe je het punt mar naar Iggy.
quote:Ingrediėnten voor 4 ą 6 personen:
750 g rosbief
peper, zout
25 g boter of margarine
1 eetlepel olie
100 g champignons
1 eetlepel fijngehakte peterselie
9 plakjes bladerdeeg
1 geklopt ei
Bereiding:
Snijd de schone champignons in plakjes. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Temper dan het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten.
Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Bak de champignons in het overgebleven vet, neem de pan van het vuur en voeg de peterselie toe. Laat ook de champignons afkoelen.
Leg 7 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkant van ± 35 x 35 cm. Leg de afgekoelde champignons op de helft van het deeg en leg de rosbief daarop. Vouw het deeg om het vlees en druk de randen op elkaar.
Leg het bladerdeegpakketje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Steek of snijd uit 1 plakje bladerdeeg figuurtjes, bijv. sterren en snijd het andere plakje in reepjes.
Leg de helft van de reepjes diagonaal op de rosbief, leg de andere reepjes daar schuin op en druk de figuurtjes daar bovenop. Leg de rosbief in een ovenschaal en laat hem minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak het vlees in ± 30 minuten bruin.
Serveer de rosbief warm of koud en snijd het aan tafel in plakken.
bijna goedquote:Op vrijdag 7 maart 2008 10:27 schreef Neleos het volgende:
Wellington pie?
Ik keur hem goed..quote:
Welke bedoel je: beef wellington, crab-pie, pea-risotto of de scallops?quote:Op vrijdag 7 maart 2008 10:21 schreef avotar het volgende:
Het wordt al 3 seizoenen standaard en met veel moeite klaargemaakt in het "helse tv-restaurant" van deze welbespraakte en altijd vrolijke meneer:
[ afbeelding ]
Yes it is, C-130 Hercules. Al sinds 1954 (quote:Op vrijdag 7 maart 2008 11:00 schreef starla het volgende:
lockheed hercules
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |