FOK!forum / Culinesse à gogo / Verse kruiden bewaren
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 11:27
Ok, hier is ie dan, mijn eerste, eigen topic in culinair

Ik heb me vanaf gister voorgenomen om meer met verse ingredienten te koken en heb dus gister allemaal verse kruiden/ingredienten gekocht maar heb eigenlijk geen flauw idee hoe ik dit moet bewaren Ik heb van de voorbereiding van het eten voor vanavond (gevuld turks brood ) gister overgehouden:

Courgette, paprika, een halve ui, champignons en knoflook.

Voor aankomend weekend staat er gevulde pasta (geen idee hoe het heet) op het programma en heb ik gekocht:

rode pepers, een bakje gember, basilicum en peterselie.

Hoe kan ik dit het langst bewaren en welke van de bovenstaande dingen is niet de moeite van het bewaren waard

Ff voor de verduidelijking, knoflook bewaar ik altijd donker maar ze lopen binnen een week uit champignons in de koelkast maar die zijn altijd binnen no time bruin dusssssss

HELP
RoodWitBlauwvrijdag 22 februari 2008 @ 11:30
vriezer
Nembrionicvrijdag 22 februari 2008 @ 11:31
Is die knoflook vers? Of is het gewoon een bolletje AH knoflook? Het kan zijn dat het te vochtig ligt maar verse knoflook loopt bijna altijd snel uit.
Lienekienvrijdag 22 februari 2008 @ 11:31
Wil je nou van alle ingrediënten weten hoe je ze het langst kunt bewaren? Of alleen van de verse kruiden?
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 12:02
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 11:31 schreef Lienekien het volgende:
Wil je nou van alle ingrediënten weten hoe je ze het langst kunt bewaren? Of alleen van de verse kruiden?
Euhmm eigenlijk van alles wel behalve de uien Ik ben wat dat betreft echt een muts, en mocht ik de aankomende tijd dan weer wat willen halen dan kan ik rekening houden met hoelang het goed te houden is en op welke manier. Als ik het dobbey style doe dan weet ik zeker dat ik na 2 dagen alles weg kan gooien
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 12:05
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 11:31 schreef Nembrionic het volgende:
Is die knoflook vers? Of is het gewoon een bolletje AH knoflook? Het kan zijn dat het te vochtig ligt maar verse knoflook loopt bijna altijd snel uit.


Het is inderdaad verse knoflook Maar hoe doet de rest van de wereld dat dan, gooien die de bolletjes die over zijn dan gewoon weg of kun je het gewoon gebruiken als het uitgelopen is?
Nembrionicvrijdag 22 februari 2008 @ 12:05
- paprika buiten de koelkast. Is 'ie aangesneden: boterhamzakje doen en in de koelkast
- courgette: buiten de koelkast
- champignons in bakje in de koelkast
- knoflook: donker en droog.
Nembrionicvrijdag 22 februari 2008 @ 12:06
quote:
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 12:05 schreef dobbey het volgende:

[..]



Het is inderdaad verse knoflook Maar hoe doet de rest van de wereld dat dan, gooien die de bolletjes die over zijn dan gewoon weg of kun je het gewoon gebruiken als het uitgelopen is?
Knoflook die uitloopt vind IK minder lekker. Ligt er ook aan hoever het is uitgelopen eigenlijk. Maar vooral droog bewaren helpt.

Of "niet verse" knoflook kopen.
Lienekienvrijdag 22 februari 2008 @ 12:09
En vooral niet te veel voorraad kopen, dan hoef je minder te bewaren. Peterselie in een bakje kan nog wel even in een bakje in de koelkast. Basilicium is al een stuk lastiger. Dat zou ik alleen kopen als je het binnen een of twee dagen gaat gebruiken. Een plantje is dan ook handig, maar dan moet je niet vergeten water te geven.
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 12:33
peterselie en basilicum: in normaal keukenpapier wikkelen, en dan het geheel ffies onder de kraam houden zodat het nat wordt, dan in de groentela van de koelkast. blijft dan wel een paar dagen fris.

kruiden kweken: leuk, maar poes vind het *ook* lekker
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 12:34
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 12:06 schreef Nembrionic het volgende:

[..]


[..]

Knoflook die uitloopt vind IK minder lekker. Ligt er ook aan hoever het is uitgelopen eigenlijk. Maar vooral droog bewaren helpt.

Of "niet verse" knoflook kopen.
zo'n potje gehakte knoflook gaat ook prima hoor.
Mr_Rammsteinvrijdag 22 februari 2008 @ 12:57
quote:
kruiden kweken: leuk, maar poes vind het *ook* lekker
Pittige poes heb je dan
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 13:01
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 12:57 schreef Mr_Rammstein het volgende:

[..]

Pittige poes heb je dan
*zucht* ze eet ook kip met pepers, augurken en meloen. dat zijn dan ook de enige dingen die ze steelt danwel probeert te bedelen (mag niet van mij: geen stelende bedelende dieren in huis dank u zeer!) oh: ik vergeet de giftige plant nog: die schijnt ook erg lekker te zijn (niet dodelijk giftig, had ik nagekeken)

maar trug ontopic: paprika's en pepers kunnen prima (rauw) in de diepvries, zakken diepvriesgroenten zijn goedkoop en makkelijk om in huis te hebben.
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 13:21
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 13:01 schreef simmu het volgende:

[..]

*zucht* ze eet ook kip met pepers, augurken en meloen. dat zijn dan ook de enige dingen die ze steelt danwel probeert te bedelen (mag niet van mij: geen stelende bedelende dieren in huis dank u zeer!) oh: ik vergeet de giftige plant nog: die schijnt ook erg lekker te zijn (niet dodelijk giftig, had ik nagekeken)

maar trug ontopic: paprika's en pepers kunnen prima (rauw) in de diepvries, zakken diepvriesgroenten zijn goedkoop en makkelijk om in huis te hebben.

Hahaha wij hebben ook zo'n stelende 4-poot rondlopen alleen betreft het bij ons een hond, kat is helaas sinds een maand dood maar de hond vreet ook echt alles, zoute haring, zure komkommers allerlei soorten fruit, noem het en ze eet het

maar goed, Als ik de paprika in de vriezer gooi, moet ik het dan bevroren verwerken later of eerst ontdooien Enneuhh diepvriesgroenten heb ik altijd in huis
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 13:23
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 12:09 schreef Lienekien het volgende:
En vooral niet te veel voorraad kopen, dan hoef je minder te bewaren. Peterselie in een bakje kan nog wel even in een bakje in de koelkast. Basilicium is al een stuk lastiger. Dat zou ik alleen kopen als je het binnen een of twee dagen gaat gebruiken. Een plantje is dan ook handig, maar dan moet je niet vergeten water te geven.

Dan word het alweer lastig Ik zal toch is gaan proberen om mijn leven te gaan verbeteren en van het weekend is een paar plantjes halen voor in de keuken, zal wel goed komen toch
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 13:51
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 13:21 schreef dobbey het volgende:

[..]

Hahaha wij hebben ook zo'n stelende 4-poot rondlopen alleen betreft het bij ons een hond, kat is helaas sinds een maand dood maar de hond vreet ook echt alles, zoute haring, zure komkommers allerlei soorten fruit, noem het en ze eet het

maar goed, Als ik de paprika in de vriezer gooi, moet ik het dan bevroren verwerken later of eerst ontdooien Enneuhh diepvriesgroenten heb ik altijd in huis
half laten ontdooien is het makkelijkst. dan kan je wel goed snijden en ptjes weghalen enzo, zonder dat (in geval van de peper) je handen onder het (auwauwauw) sap komen te zitten.
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 13:52
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 13:51 schreef simmu het volgende:

[..]

half laten ontdooien is het makkelijkst. dan kan je wel goed snijden en ptjes weghalen enzo, zonder dat (in geval van de peper) je handen onder het (auwauwauw) sap komen te zitten.
heb je niet een tuin of balkon? zodra het wat warmer is kan het daarop, en dan krijgen ze *ook* regenwater, dat scheelt (je moet nog steeds water geven dan hoor)
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 15:16
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 13:51 schreef simmu het volgende:

[..]

half laten ontdooien is het makkelijkst. dan kan je wel goed snijden en ptjes weghalen enzo, zonder dat (in geval van de peper) je handen onder het (auwauwauw) sap komen te zitten.
ik had tot gister nog nooit met verse (rode) peper gewerkt, ging vrij goed zonder pijn. Na de bereiding netjes handen gewassen en niets aan de hand, tot ik een uur erna jeuk in mijn ogen kreeg, dus uit automatisme wrijfen, had ik beter niet kunnen doen Damn wat doet dat zeer Was in ieder geval wel een goede leer voor de volgende keer
dobbeyvrijdag 22 februari 2008 @ 15:18
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 13:52 schreef simmu het volgende:

[..]

heb je niet een tuin of balkon? zodra het wat warmer is kan het daarop, en dan krijgen ze *ook* regenwater, dat scheelt (je moet nog steeds water geven dan hoor)
Ik heb wel een tuin, maar kan ze daar nu toch moelijk in zetten, dan gaan ze niet dood door verdroging maar bevriezing toch Annywayzzz ik pleurt ze wel in de keuken en als ze dood gaan dan haal gewoon nieuwe net zolang tot ik er wel mee overweg kan
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 15:20
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 15:18 schreef dobbey het volgende:

[..]

Ik heb wel een tuin, maar kan ze daar nu toch moelijk in zetten, dan gaan ze niet dood door verdroging maar bevriezing toch Annywayzzz ik pleurt ze wel in de keuken en als ze dood gaan dan haal gewoon nieuwe net zolang tot ik er wel mee overweg kan
staat er toch: als het warmer wordt

edit: die tactiek van steeds nieuwe tot ik ermee overweg kan pas ik al jaren toe
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 15:21
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 15:16 schreef dobbey het volgende:

[..]

ik had tot gister nog nooit met verse (rode) peper gewerkt, ging vrij goed zonder pijn. Na de bereiding netjes handen gewassen en niets aan de hand, tot ik een uur erna jeuk in mijn ogen kreeg, dus uit automatisme wrijfen, had ik beter niet kunnen doen Damn wat doet dat zeer Was in ieder geval wel een goede leer voor de volgende keer
je handen eerst insmeren met vaseline en *dan* goed afwassen als het klaar is scheelt. btw: lenzen indoen na pepers schoonmaken valt ook niet aan te bevelen.......
Vanyelvrijdag 22 februari 2008 @ 16:46
Olie werkt ook, voor het insmeren vooraf. Is wat minder gezoek als je toch al in de keuken staat.
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 16:47
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 16:46 schreef Vanyel het volgende:
Olie werkt ook, voor het insmeren vooraf. Is wat minder gezoek als je toch al in de keuken staat.
niet als je ernsitge huiduitslag hebt of net laatjes wilde smeren, of veel pepers eet ik hou van vaseline, wel die gewone ouderwetse he!

mercedes lackey fan?
Vanyelvrijdag 22 februari 2008 @ 17:06
present. sinds wanneer lezen mannen lackey? :p
Ik heb ook op 3 plaatsen in huis zo'n gezellige pot vaseline staan, maar toevallig nou net niet in de keuken.
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 17:27
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 17:06 schreef Vanyel het volgende:
present. sinds wanneer lezen mannen lackey? :p
Ik heb ook op 3 plaatsen in huis zo'n gezellige pot vaseline staan, maar toevallig nou net niet in de keuken.
ben geen man, zwangerschap toont het aan
edit: zie ook het onderschrift van mijn posts

voor ik het vergeet: er zijn ook potjes diepvrieskruiden, persoonlijk vind ik dat niks.

nog een ps: ook mijn online naam is er eentje uit een fantasyboek.....
Vanyelvrijdag 22 februari 2008 @ 18:15
Wat doet dit dan in je profiel?
Persoonlijke gegevens
Voornaam:
Achternaam:
Geslacht: Man

Tanith Lee? Gegoogled overigens, maar wel ooit gelezen. Best wel verbaasd toen de toch zeer braaf overkomende secretaresse van mijn toenmalige baan me haar boeken leende.
simmuvrijdag 22 februari 2008 @ 18:17
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 18:15 schreef Vanyel het volgende:
Wat doet dit dan in je profiel?
Persoonlijke gegevens
Voornaam:
Achternaam:
Geslacht: Man

Tanith Lee? Gegoogled overigens, maar wel ooit gelezen. Best wel verbaasd toen de toch zeer braaf overkomende secretaresse van mijn toenmalige baan me haar boeken leende.
overblijfsel uit mijn internetbegintijd (1992 *zucht* ik voel me oud) op brinta, daar kon je maar beter niet aangeven een vrouw te zijn omdat je dan de meest smerige jukkie berichten kreeg...... bovendien scheelt het ook nogal in de suffe "last van je hormonen" opmerkingen
edit: toont maar weer dat je niet alles op internet moet geloven
Muckwoensdag 27 februari 2008 @ 13:02
nu we toch een verse kruiden topic hebben, mag ik vast wel even pimpen met mijn mini-kweekkasje



het is niet helemaal lekker te zien op de foto, maar in de potjes zit:
- Marjoraan
- Peterselie
- Bieslook
- Basilicum
- Thijm
- Selderij

Ik ben héél benieuwd of het wat wordt
dobbeywoensdag 27 februari 2008 @ 13:46
Oh die wil ik oooook Mag ik vragen waar je die weg hebt?
Muckwoensdag 27 februari 2008 @ 13:50
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 13:46 schreef dobbey het volgende:
Oh die wil ik oooook Mag ik vragen waar je die weg hebt?
tuurlijk, ze komen bij de aldi vandaan
ze hebben allerlei verschillende sorrten (ik heb al eens een setje met vlinderbloemen gehad) maar deze met tuinkruiden vond ik zó leuk he
ze hebben ook lavendel geloof ik.

Ik voel me een beetje alsof ik weer in de kleuterklas zit en tuinkerszaadjes op watjes heb gezaaid
Elk half uur wil ik kijken of er al iets gebeurt
dobbeywoensdag 27 februari 2008 @ 14:49
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 13:50 schreef Muck het volgende:

[..]

tuurlijk, ze komen bij de aldi vandaan
ze hebben allerlei verschillende sorrten (ik heb al eens een setje met vlinderbloemen gehad) maar deze met tuinkruiden vond ik zó leuk he
ze hebben ook lavendel geloof ik.

Ik voel me een beetje alsof ik weer in de kleuterklas zit en tuinkerszaadjes op watjes heb gezaaid
Elk half uur wil ik kijken of er al iets gebeurt
*Note to myself, vanmiddag na werktijd langs Aldi
Muckwoensdag 27 februari 2008 @ 14:56
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 14:49 schreef dobbey het volgende:

[..]

*Note to myself, vanmiddag na werktijd langs Aldi
wel een foto maken he, als het lukt
dobbeydinsdag 11 maart 2008 @ 12:17
Whiejjjjjjjjjjjjjjjj ze beginnen te groeien

Als ik er aan denk zal ik vanavond ff een foto maken

Nu ook nog ff niet vergeten dat ik ze moet overpoten straks en vooral niet vergeten water te geven
Muckdinsdag 11 maart 2008 @ 12:37
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 12:17 schreef dobbey het volgende:
Whiejjjjjjjjjjjjjjjj ze beginnen te groeien

Als ik er aan denk zal ik vanavond ff een foto maken

Nu ook nog ff niet vergeten dat ik ze moet overpoten straks en vooral niet vergeten water te geven
die van mij groeien ook als een gek
SuperRembozondag 6 april 2008 @ 20:20
Toen ik van de week thuis kwam zag m'n basilicum er half dood uit:


Maar een beetje water doet wonderen. Bekijk de magische wederopstanding.
Oceanonixzondag 6 april 2008 @ 20:59
ik snij pepers altijd met een boterhamzakje rond mijn hand.

En ja basilicum houdt wel van een beetje vocht. Zo staat de mijne er ook wel eens bij.
Farenjizondag 6 april 2008 @ 21:22
quote:
Op vrijdag 22 februari 2008 15:21 schreef simmu het volgende:

[..]

je handen eerst insmeren met vaseline en *dan* goed afwassen als het klaar is scheelt. btw: lenzen indoen na pepers schoonmaken valt ook niet aan te bevelen.......
Blegh ik vind het idee van vaseline in mijn eten niet appetijtelijk. Dan veel liever wat extra maagdelijke olijfolie waar je je handen mee insmeert.
SiGNezondag 6 april 2008 @ 21:44
quote:
Op zondag 6 april 2008 20:59 schreef Oceanonix het volgende:
ik snij pepers altijd met een boterhamzakje rond mijn hand.
da's eigenlijk wel een goede tip, boterhamzakjes hebben de meeste mensen wel liggen in de keuken..

Een bosje peterselie snij ik altijd in een keer fijn en dan gaat het de vriezer in, heb je altijd verse peterselie bij de hand.
Kan met alle bladkruiden, bieslook, basilicum, etc.
Oregano en rozemarijn enzo zou ik het niet mee doen.

Knoflook en ui kan je trouwens ook prima invriezen.
reclamedoosmaandag 7 april 2008 @ 20:50
quote:
Op zondag 6 april 2008 21:44 schreef SiGNe het volgende:
Een bosje peterselie snij ik altijd in een keer fijn en dan gaat het de vriezer in, heb je altijd verse peterselie bij de hand.
Kan met alle bladkruiden, bieslook, basilicum, etc.
Hoe doe je dat met basilicum? Ik heb er wel eens wat van in de vriezer gestopt, maar daar blijft helemaal niets van over als je het er weer uit haalt.
fietsmiepmaandag 7 april 2008 @ 21:01
Vers bewaren, blijft toch vaak weinig van over. Maggie gaat nog goed in de vriezer.
Ik koop goedkope kruidenplantjes en zet ze in de tuin; gewoon in de grond en doe er de hele zomer mee. peterselie en bieslook komen volgend jaar weer op.
Maggie hebbben we als stek gehad, komt ook elk jaar weer op.
Vanyelmaandag 7 april 2008 @ 21:09
Basilicum invriezen vind ik ook nooit een succes. Rozemarijn en tijm juist wel. Lekker makkelijk, bevroren rol je ze 1x (in een zakje) tussen je handen en alle blaadjes laten los.
BBQ-kipmaandag 7 april 2008 @ 22:32
Er ligt hier nu salie en oregano in de vriezer, we hadden een megapak van de Makro met Italiaanse kruiden en het lukte echt niet om dat allemaal op te maken voor het ging bederven.
Ben benieuwd hoe het smaakt bij gebruik, nu in de vriezer ziet het er goed uit in ieder geval

Basilicum blijft weinig van over van de mooie blaadjes maar de smaak is wel goed om een saus op het laatst mee op smaak te brengen o.i.d.
SiGNemaandag 7 april 2008 @ 22:34
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:01 schreef Katinkat het volgende:
Vers bewaren, blijft toch vaak weinig van over. Maggie gaat nog goed in de vriezer.
Ik koop goedkope kruidenplantjes en zet ze in de tuin; gewoon in de grond en doe er de hele zomer mee. peterselie en bieslook komen volgend jaar weer op.
Maggie hebbben we als stek gehad, komt ook elk jaar weer op.
je hebt gelijk, basilicum gaat ook vaak niet goed..
KrnKjedinsdag 8 april 2008 @ 09:55
http://blog.kokenmetfrank.nl/2007/12/verse-kruiden-bewaren.html

Zo heb ik t gedaan, de verse kruiden in een licht bevochtigd keukenpapiertje in een afgesloten plastic zakje in de koelkast bewaren...
SiGNedinsdag 8 april 2008 @ 14:37
Toen ik laatst wat bieslook gewoon in de koelkast had gedaan kwam het er na een paar dagen zwart en gelei-achtig uit.. dat vries ik dan toch liever in.
DarkElfdinsdag 8 april 2008 @ 14:48
munt kan je zeker een week goedhouden door een nat keukenpapiertje in een boterhamzakje/diepvrieszakje te leggen (op de bodem) en dan de munt er in zetten met zijn voetjes... beetje dicht vouwen en t blijft echt lang goed. (als het papiertje te droog wordt gewoon weer wat water erover)

Rozemarijn en tijm is ideaal voor de vriezer idd en verder kweek ik zelf wat tegenwoordig:



Zelfde kruiden die Muck kweekt

Oh ja en je kan van die thaise pepertjes kopen (klein en venijnig ) die heb ik in stukjes gehakt en ook in een diepvrieszakje in de diepvries gegooid, gaat ook prima.

[ Bericht 0% gewijzigd door DarkElf op 08-04-2008 15:05:28 ]
dobbeydinsdag 8 april 2008 @ 14:54
Die van mij zijn hartstikke dood Ik wist dat ik me zelf niet kon vertrouwen voor wat betreft het water geven Maar goed, van de week is ff op zoek naar nieuwe zaadjes om te kijken of ik ze opnieuw kan laten groeien. Heel mijn leven zal vanaf nu in het teken staan van het te laten slagen om plantjes in leven te houden
Muckdinsdag 8 april 2008 @ 20:16
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 14:48 schreef DarkElf het volgende:
munt kan je zeker een week goedhouden door een nat keukenpapiertje in een boterhamzakje/diepvrieszakje te leggen (op de bodem) en dan de munt er in zetten met zijn voetjes... beetje dicht vouwen en t blijft echt lang goed. (als het papiertje te droog wordt gewoon weer wat water erover)

Rozemarijn en tijm is ideaal voor de vriezer idd en verder kweek ik zelf wat tegenwoordig:

[ afbeelding ]

Zelfde kruiden die Muck kweekt

Oh ja en je kan van die thaise pepertjes kopen (klein en venijnig ) die heb ik in stukjes gehakt en ook in een diepvrieszakje in de diepvries gegooid, gaat ook prima.
ziet er goed uit
ik zal binnenkort een fotootje van de mijne maken
reclamedoosdinsdag 8 april 2008 @ 20:48
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 14:48 schreef DarkElf het volgende:
Oh ja en je kan van die thaise pepertjes kopen (klein en venijnig ) die heb ik in stukjes gehakt en ook in een diepvrieszakje in de diepvries gegooid, gaat ook prima.
En dan leg je een paar zaadjes apart, en die kun je ook prima zelf opkweken.
Principessa.Farfallamaandag 14 april 2008 @ 11:48
kruiden moet je gewoon aan het plantje bewaren
Stansfieldwoensdag 16 april 2008 @ 21:58
Als mijn huisje klaar is ga ik in mijn tuin mooi een klein kruindentuintje aanleggen. Zodat ik elke keer kan pakken wat ik nodig heb en nooit superveel over heb,
muissiedonderdag 15 januari 2009 @ 10:36
Ik heb ook het een en ander aan kruidenplantjes in me keuken staan.
Het ruikt lekker en staat leuk in de keuken die kruidenplantjes

Maar nu vraag ik me dus af of ik bij de bieslook de puntjes eraf moet knippen of dat het beter is voor het plantje om hele sprieten er tussen uit te knippen ??

Ik heb wel gemerkt dat het goed is om steeds de droge blaadjes van de plantjes af te halen want dan blijft het plantje mooier.

-Zou je verse oregano of rozemarijn of tijm nou bv ook op een kipfiletje kunnen strooien en meebakken ?

-En als ik zaadjes ga planten, weet iemand dan in wat voor grond het moet ? Gewoon potgrond ofzo ?
of beter tuinaarde ? Heb geen idee of dat de smaak kan beinvloeden.
vaagseldonderdag 15 januari 2009 @ 14:18
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 10:36 schreef muissie het volgende:

-Zou je verse oregano of rozemarijn of tijm nou bv ook op een kipfiletje kunnen strooien en meebakken ?

Gebruik het gewoon net zo als gedroogd spul. Het verbrand alleen wat makkelijk (vooral oregano) dus daar moet je een beetje mee oppassen.