abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56885653
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 15:30 schreef Chicolate het volgende:

[..]

Kijk, in principe is het niet zoveel moeite om naar de supermarkt te gaan ... maar ik heb een hekel aan wachten. En als je om half 4 in de supermarkt staat, moet je wachten, in de rij staan. Dan kom je uit school, met je grote zware tas en mag je tussen de huisvrouwen (die uiteraard tegen je tas aan moeten duwen) in de rij gaan staan van de super ... als je dan eindelijk thuiskomt met je ingredienten kan je niet even gaan zitten. Nee, tegen die tijd is het 4 uur en binnen een uur moet het eten klaar zijn. Meteen eten gaan maken dus, hopen dat het allemaal niet mislukt en het recept gewoon klopt. Als dat lukt, eet je om 5 uur en ben ik helemaal kapot ... (ok ik kan overdrijven, maar ik vind dat gewoon echt niet leuk )

En als ik ooit leer koken, zal ik het toch mezelf moeten leren. Mijn moeder en ik kunnen op een of andere manier niet goed met elkaar communiceren en krijgen altijd ruzie, zeker bij dit soort dingen. Leer ik het liever mezelf op mn eigen kamertje in Amsterdam, waar er geen druk op me gezet wordt met eettijden en waar het mag mislukken .

Oh en het is allemaal wel te eten hoor , maar niet zo geweldig bijzonder als sommige mensen hier eten. Ik kan wel heel vaak dingen aangeven van "dit wil ik wel eens proeven" en dan wordt het vaak ook wel gemaakt.
Een idee is: de ingrediëenten op zaterdag te kopen
- vragen of je moeder ze meeneemt
- vragen of je het samen kan doen met je vader bijv.

en dat het meteen p[erfect moet is natuurlijk onzin.. recepten uit het wannee kookboek zijn sowieso wel goed of uit jamie oliver.. e je hoeft natuurlijk niet heel moeilijk te beginnen..

ik noem een voorbeeld:
je haad 4 kippenbouten, 2 pepers, bol knoflook doos kerstomaatjes, doos gewone tomaten en voorgeschilde aardappels op zaterdag
maandag om half 4 kom je thuis. je snijd de knoflook, de tomatne en de peper
om hooguit kwart voor 4 gooi je alles in een ovenschaal
je gaat een uur iets voor jezelf doen en haalt het er dan uit om kwart voor 5
pi_56885784
Evy 20 gelopen

4 keer 8 minuten, ging niet zo lekker als vorige keer, maar ook deze weer ruim gehaald!!!! Echt geweldig!
Ja doei.
pi_56886023
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 15:15 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

[..]

Zoveel moeite is het toch niet om uit school even langs de supermarkt te fietsen.. vlees.. groente.. pasta staat vast nog wel in de kast.. en ff koken.. En hoe moet je ooit leren koken als je het nooit doet?
Hey, ik heb het ook pas geleerd toen ik op mezelf ging gaat prima nu hoor.

Koken bij mijn ouders thuis was/is gewoon echt knudde, m'n moeder staat de hele tijd mee te kijken en commentaar te leveren, m'n vader vindt knoflook al exotisch, en dan heeft m'n moeder nog zo'n fixatie op recepten, die Mag Je Niet Veranderen, volgens haar.

Dus eten ze een wereldgerecht, dan gaat daar ook exact 350 gram gehakt in (bijvoorbeeld). Als je een lekker recept van Jamie probeert, dan mag je van haar Absoluut Niet Het Bijgerecht Vervangen Voor Iets Anders Want Dan Kloppen De Smaken Niet Meer. .

Zegt de vrouw die zonder peper/zout kookt en wraps/pasta al "liflafjes" vindt.
pi_56886097
wraps en pasta zou niet zonder kunnen

koken.. ook niet trouwens..

Mijn moeder kán niet koken (alleen pannenkoeken bakken) en mijn pa kookte altijd. Hollandse pot met een wekelijkse uitschieter: Rijst met Kerrie, Goulash, en soms spaghetti voor mijn moeder en mij

Echter, toen mijn pa ook een dag 's avonds ging werken.. en hij dus niet kon koken, zaten 'we' met een probleem Dus ging ik maar koken en dat bleek ik wat beter te kunnen dan mijn moeder en zusje, gelukkig, want anders was 't elke maandag snacken geweest

Mijn moeder heeft een keer shoarma en pizza (het een was het alternatief voor het aangebrande andere) aan laten branden, en mijn zusje heeft lasagne gemaakt die je door een rietje kon drinken! Gelukkig begint mijn zusje het inmiddels ook wel een beetje te leren

Maar heb dus al jaren minimaal één keer per week thuis gekookt, en vond het heerlijk om het huis uit te gaan en niet meer 3 keer per week aardappelen te prakken voor 't kuiltje jus (bij wijze van spreken, ik deed niet aan kuiltjes jus).
Ja doei.
pi_56886102
Koken deed ik inderdaad ook gewoon toen ik bij m'n ouders woonde, nu nog steeds af en toe meestal als ik een dagje vrij ben. En mijn ouders maken allebei wel lekkere dingen dus dat maakte het op een of andere manier voor mij ook leuk om in de keuken te staan en iets lekkers voor hun klaar te maken. Maar je kan het idd ook gewoon niks aan vinden

Ik heb weer eens erg slecht geslapen vannacht. Had dus helemaal geen zin op te staan en in die kou te fietsen volgens mij was het minder koud dan gister maar heb op een gegeven moment toch de tram gepakt. Ik wist ook niet precies hoe je er met de fiets moest komen dus dat was mijn excuus Zometeen gehaktballetjes maken
pi_56886104
Razztwizzle:

En herkenbaar. Mijn vader is echt een pieperd met eten, vooral.

De 'fijnere kneepjes' heb ik geleerd van een oud-huisgenoot, dus. Mijn moeder kookte altijd heel saai, maar nu haar dochters wild doen, doet zij mee Tot ongenoegen van mijn vader
pi_56886179
mijn vader lust geen pizza.. vindt hij.. en de rest van het italiaanse assortiment ook niet.. door die pizza..

reden?
Toen hij 6 was ging hij op kamp
Op dat kamp is zijn tentje ondergelopen
Toen werd hij ziek!
Zielig!
Ze kregen pizza te eten
Die heeft hij weer uitgekost, in dat natte tentje..

Dus, ergo, pizza is vies! En voor de zekerheid maar alles van italiaanse makelaardij..


Gelukkig vond hij de 'creatieve nasi' (Risotto) die ik eens voor hem had meegenomen wél lekker...
Het commentaar kwam pas nadát ik had gevraagd of 't lekker was (ja! Heerlijk!) en ik zei dat het Risotto was (..alleen de plakkerige hè...)

Ja doei.
pi_56886209
Mijn vader heeft rijst jarenlang "onoverzichtelijk eten" genoemnd.
Nu eet hij wel rijst. Nu is bami/mie "onoverzichtelijk".
pi_56886246
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:00 schreef Razztwizzle het volgende:
Mijn vader heeft rijst jarenlang "onoverzichtelijk eten" genoemnd.
Nu eet hij wel rijst. Nu is bami/mie "onoverzichtelijk".


Ik vind jou Echt Heel Grappig
pi_56886252
MoBlo: Volgens mij komt dat vaker voor Ik heb dat een tijdje gehad met lasagna en recentelijk met stoofvlees. Brrr ik wordt alweer misselijk als ik aan stoofvlees denk. mijn moeder heeft het met wraps (die ik had gemaakt )
pi_56886271
Stoofvlees
pi_56886278
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:02 schreef ColdFeet het volgende:

[..]



Ik vind jou Echt Heel Grappig
Hey, dat was m'n vader hè.
De man die zegt "blij dat ik hem niet aanhad" als z'n jas van de kapstok valt.
pi_56886427
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:04 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Hey, dat was m'n vader hè.
De man die zegt "blij dat ik hem niet aanhad" als z'n jas van de kapstok valt.
Weten we in ieder geval van wie je het hebt

Doet me denken aan dat stukje uit Juno 'Junebug has a wonderful sense of humor. Just one of her many genetic gifts' bij die adoptieouders. Leuke film.
pi_56886581
Ik heb een paar uur geslapen maar kan niet zeggen dat ik me nu beter voel
pi_56886627
Ik zit net het Fok! Kookboek door te bladeren, vooral die stoofpotten lijken me erg lekker

En dan vooral deze: [Fok!-kookboek] Stoofpotten

Ik ga maar eens een Word bestandje maken met lekkere recepten, dan kan ik voorlopig wel even vooruit

Vanavond wordt het nog gewoon een keer pasta met Napolitiaanse tomatensaus
pi_56886649
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:04 schreef Razztwizzle het volgende:

De man die zegt "blij dat ik hem niet aanhad" als z'n jas van de kapstok valt.
Dit is echt een grens
Ik lag bijna onder m'n bureau
pi_56886677
Napolitaans

En een stoofpotje moet je echt eens proberen, je hebt er namelijk bijna geen werk aan.
Je gooit gewoon een heleboel dingen bij elkaar, een halve dag later is het klaar, en je kan er makkelijk twee of drie keer van eten in je eentje. En het is lekker !
pi_56886709
Nouja, ik vind zoiets meer om te maken als ik samen met Peter ben, dan vind ik het wel leuk om wat meer moeite te doen met eten

Je hebt nu van de Knorr (???) wel zo'n Hollands Stoofpannetje, alleen die ene met sperziebonen is nergens te verkrijgen Die met worteltjes en die andere ( weet ff niet welke) hebben ze genoeg, maar juist diegene met sperziebonen hebben ze nergens, weet niet waarom :S
pi_56886746
Maar voor een stoofpot moet je toch wel de tijd hebben? of laten jullie dat gewoon op staan en gaan dan het huis uit?
pi_56886764
mja, ik zit toch meestal de hele middag thuis, dus voor mij is dat geen probleem
pi_56886835
Nee, geen Knorr! Zelf! Is Makkelijk! Je hebt echt niet zoveel ingredienten nodig voor een goede stoofpot: vlees, uien, knoflook, wijn/bier, bouillion, peper/zout, en eventueel wortel/champignons. Dan ben je er al. De rest is leuk voor extra, maar er zijn genoeg stoofpotjes voor als je net begint met "echt" koken.

Ik zet het vaak tegelijk met het avondeten op, dan zet ik het uit als we naar bed gaan, en dan weer aan als ik de volgende dag thuisben, dan is het precies goed voor het avondeten. Je kan op het laatst dan de eventuele "zachte" dingen als champignons erbij doen.
pi_56886861
Ja, maar dat leek me eerst wel makkelijk, omdat ik toen dat Fok kookboek nog niet ontdekt had Maar in dat kookboek staan genoeg recepten die makkelijk te maken zijn ja
pi_56886865
Wat is er mis met Knorr?
pi_56886909
Waarom zou je iets van Knorr kopen als je een stoofpotje makkelijk zelf kan maken?
pi_56886944
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:34 schreef Razztwizzle het volgende:
Waarom zou je iets van Knorr kopen als je een stoofpotje makkelijk zelf kan maken?
Met stoofpotje heb ik geen idee, maar met andere dingen omdat het net iets makkelijker is en nog steeds erg lekker (vind ik)
pi_56887080
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:36 schreef Miss_S het volgende:

[..]

Met stoofpotje heb ik geen idee, maar met andere dingen omdat het net iets makkelijker is en nog steeds erg lekker (vind ik)
Naarmate je zelf beter leert koken, gaan alle pakjes en zakjes steeds meer hetzelfde smaken, is mijn ervaring. Zelfgemaakt is meestal net wat uitgesprokener, frisser, smakelijker.
pi_56887103
Zo terug van autorijden ... het is toch normaal dat alles voor je afrijden fout gaat? (A) Zoals mensen niet zien en bijna aanrijden, spiegel bijna eraf tegen andere auto en 2x de motor laten afslaan

hmmm
pi_56887113
een slechte generale, betekent een fanastische premíere, als het goed is

dus als je dáár vanuit gaat, is de kans groot dat je slaagt
Ja doei.
pi_56887130
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:44 schreef Jeipod het volgende:
Zo terug van autorijden ... het is toch normaal dat alles voor je afrijden fout gaat? (A) Zoals mensen niet zien en bijna aanrijden, spiegel bijna eraf tegen andere auto en 2x de motor laten afslaan

hmmm
Komt wel vaker voor ja
Volgende week examen?
  Vis een optie? donderdag 21 februari 2008 @ 16:49:25 #180
70532 loveli
N
pi_56887240
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:25 schreef Miss_S het volgende:
Maar voor een stoofpot moet je toch wel de tijd hebben? of laten jullie dat gewoon op staan en gaan dan het huis uit?
Ik wel. Ook met de Romertopf, in de oven zetten en dan 4 uur winkelen. Tegen de tijd dat je thuis bent is je eten prima.
crap in = crap out
pi_56887251
ja woensdag ... dinsdagmorgen nog een keer rijden en om 11uur woensdag zelf en om 1uur moet ik ..
  Vis een optie? donderdag 21 februari 2008 @ 16:51:15 #182
70532 loveli
N
pi_56887293
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:44 schreef Jeipod het volgende:
Zo terug van autorijden ... het is toch normaal dat alles voor je afrijden fout gaat? (A) Zoals mensen niet zien en bijna aanrijden, spiegel bijna eraf tegen andere auto en 2x de motor laten afslaan

hmmm
Bij mij gebeurde dat juist op m'n examen, alleen zag ik die mensen wel voordat ik ze probeerde aan te rijden. De dagen ervoor reed ik juist vlekkeloos.
Kop op en gewoon je examen halen, succes!!
crap in = crap out
pi_56887345
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:49 schreef Jeipod het volgende:
ja woensdag ... dinsdagmorgen nog een keer rijden en om 11uur woensdag zelf en om 1uur moet ik ..
Succes
In welke stad heb je rijles?
pi_56887375
Ja bij mij zaten ze dus precies achter mn balk die mn raam vasthoud zeg maar
Ik moet het ook halen (ik moet ik moet ik moet ik moet) dus ik neem ff van die zenuwpillen ervoor
pi_56887402
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 08:26 schreef Liejannuh het volgende:

Owja, Claudia, gefeliciteerd!
Dankjewel!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_56887454
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 16:53 schreef Miss_S het volgende:

[..]

Succes
In welke stad heb je rijles?
In Den Helder ... woensdag om 13.05 midden in de vakantie. Hopelijk blijven de Duitsers weg en gaat iedereen van hier naar Duitsland .. lekker rustig
pi_56887637
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 09:59 schreef Viking84 het volgende:
Niet binnen de tijd afstuderen kan wel tegen je werken, hoor. Je wordt toch als 'minder goed' gezien als je niet in staat bent je studie af te ronden in de tijd die ervoor staat. Bovendien krijg je alleen een jaar extra stufi voor een researchmaster (een voor de hand liggende keuze als je wilt gaan promoveren) als je binnen de tijd (nominaal, noemen ze dat) afstudeert.
In het algemeen is dit misschien wel waar. Maar ach: ik heb een promotieplaats gekregen terwijl ik lang niet binnen 4 jaar ben afgestudeerd, ik geen researchmaster heb gedaan, geen enkele statistiekcursus heb gevolgd en op dat moment zelfs nog niet afgestudeerd was.

Ik ben inmiddels weer vrij goed afgekickt van de chocolade en ik heb het gevoel dat ik goed bezig ben. Sporten lukt me doordeweeks niet, omdat ik om 6 uur opsta, om 8 uur begin met werken, om half 6 thuis ben en ik 's avonds de deur niet echt meer uit kan (ochtendmens!). Maar wat me wel lukt is om na het eten een bergetappe af te leggen op een hometrainer. En dus heb ik een hometrainer gekocht!

Ik kan niet wachten tot ik weer een Levi's Store binnen durf. Spijkerbroeken. Nieuw. Vreselijk.

Trouwens: het zit me erg dwars dat ik altijd terugval op taart, koek en chocola als ik trakteer. Weet iemand leuke alternatieven die niet barsten van de suiker?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_56887769
gewoon lekkere mandarijntjes

of moet het speciaal zijn?
Ja doei.
pi_56887871
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 17:06 schreef Claudia_x het volgende:


Trouwens: het zit me erg dwars dat ik altijd terugval op taart, koek en chocola als ik trakteer. Weet iemand leuke alternatieven die niet barsten van de suiker?
Sandwiches . Lekker van witbrood zonder korstjes, met zalm en roomkaas, of met paté en cranberryjam.
Of hetzelfde idee maar dan met wraps, van die rolletjes met zalm/ham en roomkaas, mango/gerookte kip - dat soort dingen.

Minipizza's zijn ook altijd lekker, en wat ik ook wel eens heb gedaan is gewoon twee enorme bakken fruitsalade meenemen en plastic bakjes, dan kan iedereen lekker zelf scheppen. Viel erg in de smaak . (Het verbaasde me echt hoeveel opmerkingen men maakte in de trant van "goh, ik eet eigenlijk nooit fruit")

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2008 17:18:00 ]
pi_56887905
opgerolde wraps met zalm, roomkaas en ijsbergsla

ook goed te doen met rauwe ham bijvoorbeeld!
Ja doei.
pi_56887981
Surinaamse bowl (hmmm alsnog wel erg zoet)
Op maandag 4 juli 2011 21:37 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
*O* Go Chico, go Chico, itchaburpday, go Chico 8-)
pi_56888012
Of lekkere hartige bladerdeeghapjes (spinazie/feta, walnoot/geitenkaas). Of lekkere quiches meenemen en die in punten uitdelen. Of lekker pannekoeken meenemen en beleg neerzetten. Of baklava (met erg veel suiker, dat wel).
pi_56888020
Is het gek dat ik dan meteen het gevoel heb dat het zo'n lunch wordt?

'Iets lekkers' wordt vrijwel altijd geassocieerd met zoet. Er moet toch ook iets vets te bedenken zijn? Trouwens, ik vind gewoon fruit of fruitsalade wat te saai. Ik wil echt iets maken! En je moet het ergens neer kunnen zetten zonder dat het binnen een uur verpietert.

Hmm. Blini's?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_56888047
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 17:24 schreef Razztwizzle het volgende:
Of lekkere hartige bladerdeeghapjes (spinazie/feta, walnoot/geitenkaas).
Ik vind bladerdeeghapjes een goed idee! Maar die kun je zeker pas vanaf een uur of 3 's middags uit gaan delen?

Jammer dat het helemaal moeilijk is om ook iets gezonds te bedenken. (Ik kan nooit mijn eigen traktaties eten.)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_56888059
@Razz:

wij maken altijd fetaflapjes:

feta in brokjes, prei, champignons (in een beetje roomboter voorgebakken ), een beetje sour cream en peper en een snufje zout

ook érg lekker, en simpel
Ja doei.
pi_56888074
Ja doei.
pi_56888094
Mijn stoofkipjes van vanavond staan te pruttelen. Het zijn overigens ontbeende dijbeentjes (dit voor Minilotje die geen bot in d'r vlees wil-waarom eigenlijk niet?-

Heb eerst de kip (500 gr) in olijfolie aangebraden en weer uit de pan gehaald. Toen een grote ui in grove stukken in de achtergebleven olie samen met een hele bol knoflook gefruit. De teentjes laat ik dan heel, dus met velletjes, (je kan ze dan fijn uitzuigen als ze gaar zijn, dat smaakt veel minder scherp, eerder een beetje nootachtig), ook een prei in stukken en een winterpeen en nog een klein stukje zoete puntpaprika. En wat geblancheerde, ontvelde en gezeefde tomaten. Een scheut rode wijn en een beetje kippenbouillon (had ik nog in de vriezer van de laatste keer dat ik kippensoep had gemaakt, maar kan ook wel met een bouillonblokje hoor, zeezout, pepermengsel en 2 takjes rozemarijn. Kip d' weer bij en dat gaat nu pruttelen tot het door en door gaar is.

Erbij maak ik geen andijviestamppot, maar paddestoelen risotto. En als toetje: zelfgemaakte griesmeelpudding met de frambozensaus. (ik heb de pudding met vloeibare nepsuiker gemaakt: kijken of dat lekker is. )

Het grappige is dat ik vanavond helemaal alleen eet. Maar die risotto heb ik nog nooit gemaakt, dus ik probeer de dingen het liefst als ik alleen eet, dan weet ik of er nog wat mist en dan kan ik het de volgende keer als er mensen mee-eten, helemaal goed serveren. Het gekke is dat ik een recept nooit naar de letter volg, maar altijd maar wat doe, toch moet het, in mijn ogen, helemaal goed zijn. Maar mijn smaak is misschien helemaal niet die van iemand anders! Maar goed, we gaan d'r maar van uit, dat als ik iets lekker vind, de rest het ook wel zal eten....

Mijn ouders zijn wel behoorlijk avontuurlijke eters! Zowel mijn vader als mijn moeder (2 verschillende huishoudens) eten heel gevarieerd en ook van alle buitenlandse keukens. Best bijzonder dus eigenlijk als ik dat zo hier lees!


Sporten ging goed. Ik ga nu de ene dag rennen en de andere dag naar de sportschool, dat bevalt me heel goed!
pi_56888122
Conleche: waar haal jij je parmezaan voor de risotto?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_56888135
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 17:26 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik vind bladerdeeghapjes een goed idee! Maar die kun je zeker pas vanaf een uur of 3 's middags uit gaan delen?

Jammer dat het helemaal moeilijk is om ook iets gezonds te bedenken. (Ik kan nooit mijn eigen traktaties eten.)
Mijn moeder maakte vroeger altijd kleine balletjes gehakt, als ik moest trakteren op school. Is eigenlijk best een goed idee en als je nu rundergehakt neemt, kan je er zelf wel van mee-eten!
pi_56888160
quote:
Op donderdag 21 februari 2008 17:31 schreef Claudia_x het volgende:
Conleche: waar haal jij je parmezaan voor de risotto?
Ik heb hier nog een stukje in de koelkast liggen dat moet ik nog raspen, dat komt bij de kaasboer op de Scheldestraat vandaan, als ik me niet vergis...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')