abonnement Unibet Coolblue
pi_57993473
Ik heb het fietsen hier opgegeven. Heb maar een scooter aangeschaft.
Gaat harder, je mag net zo aggresief in het verkeer zijn als een fietser, ik heb zo alle
files ingehaald en uphill gaan een stuk beter!
Alleen jammer dat ik nu meer naar de gym moet om te blijven bewegen!

En MysteriousFlower: Welkom! Hemelsbreed woon ik dichter bij jou dan de Londenaren.
Ik woon in Swindon. Beetje gezellig daar in Birmingham?
Find your prince, before you start kissing frogs
pi_57996381
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 21:20 schreef Niek. het volgende:

[..]

West End, dat is wel heel erg in het centrum van Londen Ben je hier tijdelijk?
Vertel mij wat
Tottenham Court Road tube station is 30 seconden lopen.
Ja, tijdelijk hier. Live-in baan in een pub en ben in Augustus weer weg.
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 21:24 schreef don-diablo het volgende:

[..]

We waren praktisch buren geweest, scheelde maar 3 tube stops Lekker wonen in west Londen of nie?
Heerlijk wonen!
Mon 'en!
pi_57998526
Hallo kaaskoppen in Engeland . Ik breek hier even in met een vraagje. Vrij recentelijk ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (ik heb Tekst en Communicatie gestudeerd). Het vinden van een leuke baan schiet alleen nog niet zo op .

Daar ben ik aan de ene kant nogal gefrustreerd over, maar aan de andere kant levert het wel mogelijkheden op. Zo droomde ik er als kind eigenlijk al van om een tijdje in Londen te wonen en nú heb ik op zich de kans om die droom waar te maken. Eigenlijk heb ik zoiets van: ik pak mijn biezen en vlieg met het eerst volgende vliegtuig mee. Gewoon op de bonnefooi vanuit een hostel werk en woonruimte zoeken.

Zo makkelijk gaat dat waarschijnlijk echter ook weer niet. Ik moet denk ik sowieso vanuit Nederland al een baan zoeken, omdat ik gehoord heb dat dat het iets makkelijker maakt om een Engelse bankrekening te openen. Waar moet ik nog meer rekening mee gehouden? Hoeveel tijd zat er bij jullie tussen de voorbereiding en het vetrek? Ik ben erg benieuwd. Alvast heel erg bedankt!
pi_57998977
@Nene
Je bent idd beter af met eerst aan baan te zoeken. Je kunt in de UK makkelijker een bankrekening openen als je al een baan hebt. Ik heb momenteel nog geen werk en mijn enige optie was dus een gezamenlijke rekening met mijn (Engelse) partner

Voor werken in Engeland heb je een NI nummer nodig (soort sofi/identificatie nummer). Zonder dat nummer kun je wel werken maar je bent beter af met en uiteindelijk moet je er toch een hebben.
Hier is een link naar een website met de nodige info (die heb ik ook gebruikt).
http://www.direct.gov.uk/(...)Benefits/DG_10014073

Tussen mijn beslissing en mijn daadwerkelijke vertrek zaten een paar maanden. Ik ben gaan samenwonen met mijn Engelse partner en kwam dus in een kant en klaar huis. Wel makkelijker. Als je vragen hebt, stuur me dan maar een PM.

@Kings
Ja bevalt prima hier rondom en in Birmingham. Vermaak me wel
When your face is turned to the past, your back is turned to the future
pi_58006275
Ik heb nog even een vraagje aan mensen die in Londen wonen: hoe zijn jullie aan woonruimte gekomen. Ik heb net even gekeken op Gumtree.com. Daar kwam ik een vrij leuke kamer tegen voor ongeveer 65 pond per week. Is dat haalbaar? Of liggen de lonen in Londen zo laag dat ik eerst beter uit kan kijken naar iets goedkopers?
  zaterdag 12 april 2008 @ 17:52:24 #81
166650 don-diablo
Hillcroft Spirit
pi_58006522
Lonen zijn wel oke hoor.. Ik kreeg bijvoorbeeld voor mn stage 400 pond per maand. Maar ik weet niet wat voor een baan je zoekt.
Love will tear us apart (Joy Division)
pi_58006576
Ik heb Communicatie- en Informatiewetenschappen (richting: tekst en communicatie) gestudeerd, dus ik wil eigenlijk het liefste iets doen met teksten (copywrting, editing, etc.). Maar ook met een administratief baantje zou ik al meer dan tevreden zijn. Als het maar geld in het laatje brengt
  maandag 14 april 2008 @ 18:26:49 #83
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_58047208
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 17:38 schreef Nene het volgende:
Ik heb nog even een vraagje aan mensen die in Londen wonen: hoe zijn jullie aan woonruimte gekomen. Ik heb net even gekeken op Gumtree.com. Daar kwam ik een vrij leuke kamer tegen voor ongeveer 65 pond per week. Is dat haalbaar? Of liggen de lonen in Londen zo laag dat ik eerst beter uit kan kijken naar iets goedkopers?
Het huidige huis waar ik nu bijna 4.5 jaar woon heb ik goedkoop via via weten te krijgen, maar ja dan woonde ik er ook al een paar jaar.

Het eerste huis werd geregeld door mijn toenmalige werkgever en de 2e had een collega in een plaatselijke krant gevonden. Daarna via, via en nog een keer via via, daarna werkgever, daarna bij vrienden ingetrokken, daarna advertentie in supermarkt, en nu dus weer via via.

£65 zou goed te doen moeten zijn voor een jr copywriter (eigenlijk voor iedereen die niet werkloos is). Veel goedkoper gaat je denk ik niet eens lukken.

Succes!
reset
pi_58079249
Ik loop op dit moment stage in Londen en er is een mogelijkheid dat ik hier deze zomer kan werken, weet iemand hoe het dan zit met het krijgen van loon en belastingen hierover??
pi_58182569
Niek, het hangt er vanaf waar je staat ingeschreven. Kijk op de site van de Belastingdienst voor de regelingen, want als je ingeschreven staat in NL dan ben je zowel belastingplichtig in NL als UK (ik neem aan dat je een NI nummer hebt).
pi_58183803
Hier nog een kaaskop in the UK. Effe voorstellen: ik woon hier alweer ruim vier jaar met mijn Nederlandse partner (we zijn hier samen naartoe verhuisd). "hier" is trouwens Schotland, de Glasgow-regionen.
Het probleem met Nederlandse namen is ons ook bekend, ik geloof niet dat er ook maar iemand is die het goed kan uitspreken. Heeft iemand wel eens moeten uitleggen waarom je paspoort andere namen draagt dan je roepnaam? Het feit dat wij beide doopnamen hebben die afwijken van onze roepnaam heeft er zelfs voor gezorgd dat de hypotheek aanvraag een paar weken vertraagd werd want dat was toch wel enorm verwarrend!
pi_58183872
quote:
Op zondag 20 april 2008 18:13 schreef GrandiJoosje het volgende:
Heeft iemand wel eens moeten uitleggen waarom je paspoort andere namen draagt dan je roepnaam? Het feit dat wij beide doopnamen hebben die afwijken van onze roepnaam heeft er zelfs voor gezorgd dat de hypotheek aanvraag een paar weken vertraagd werd want dat was toch wel enorm verwarrend!
Dat is inderdaad onhandig, ze snappen er niets van. Heb bij het regelen van alle officiele zaken gewoon de volledige naam gebruikt, dat werkt kennelijk het best. Als ze maar overal dezelfde naam zien dan komt het wel goed...
pi_58184167
quote:
Op zondag 20 april 2008 18:17 schreef drWho het volgende:

[..]

Dat is inderdaad onhandig, ze snappen er niets van. Heb bij het regelen van alle officiele zaken gewoon de volledige naam gebruikt, dat werkt kennelijk het best. Als ze maar overal dezelfde naam zien dan komt het wel goed...
Tegenwoordig gaat alles wat van belang is inderdaad ook op de officiele namen, scheelt een hele hoop verwarring!
De bureaucratie is soms echt te gek voor woorden hier, maar ik moet zeggen dat je in Nederland eigenlijk vaak in de watten wordt gelegd qua gemak dus dan schiet het ergens anders al snel "tekort" in vergelijking.
pi_58185920
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:16 schreef lushfemke het volgende:
Niek, het hangt er vanaf waar je staat ingeschreven. Kijk op de site van de Belastingdienst voor de regelingen, want als je ingeschreven staat in NL dan ben je zowel belastingplichtig in NL als UK (ik neem aan dat je een NI nummer hebt).
NI nummer?? Ik sta op dit moment nog gewoon in Nederland ingeschreven. Maar dan zou ik dus eerst hier belasting moeten betalen en dan nog eens in Nederland, dan gaat er wel erg veel vanaf zeg.

Heb even op de site van de belastingdienst gekeken en volgens mij is er een regeling met een aantal landen (waaronder engeland) dat je maar in 1 land belasting betaald, ben er nog niet 100% uit hoe het precies werkt dus mocht iemand hier meer ervaring mee hebben
  dinsdag 22 april 2008 @ 11:50:27 #90
57978 thaBeerbuster
Stone cold crazy
pi_58223163
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 22:44 schreef DANILXL het volgende:
ik heb even het een en ander uitgezocht en Reading leek me een leuke stad
-veel studenten
-niet te groot, niet te klein
- niet te veel accent in de spreektaal
-universiteit in de buurt
-niet te duur

nu ff kijken wat ik er in de zomer wil doen

oh ja Luton behoort ook nog tot de mogelijkheden
Doe jezelf een plezier maar het is allebei 'niet fantastisch' (zacht uitgedrukt) Luton is echt een shithole, Reading gaat wel maar het is ook niet fantastisch. Woon er nu 2,5 jaar dus ik weet waar ik over praat Als het puur voor een zomerbaan is zou ik naar Cornwall / Devon gaan, erg toeristisch dus veel werk in de zomer, mooie omgeving en erg veel te doen qua sporten enzo. Reading is duur omdat het zo dicht bij london ligt, studenten zie je niet veel van aangezien die allemaal op de campus blijven. Ik heb het hier best naar mijn zin omdat ik in een klein dorpje woon wat er vlakbij ligt maar voor de stad Reading zou ik het niet doen.
Now Tell me do ya?, but do ya have any money? I wanna spend all your money, at the gay bar, gay bar, gay bar.
  dinsdag 22 april 2008 @ 16:49:10 #91
111528 Viajero
Who dares wins
pi_58230082
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 00:32 schreef Fetai het volgende:
God, de eerstvolgende keer dat ik naar Londen ga bezoek ik "de Hems". Wat een super toko moet dat zijn als ik op jullie duizenden reacties af mag gaan.
Ja natuurlijk, De Hems is de enige reden dat ik in London woon!
It really is just like a medieval doctor bleeding his patient, observing that the patient is getting sicker, not better, and deciding that this calls for even more bleeding.
pi_58230199
quote:
Op donderdag 3 april 2008 12:53 schreef Individual het volgende:
En dan hier de foto's van de Red Arrow en Typhoon fly over om te vieren dat de Royal Airforce 90 jaar bestaat. Ik stond met een aantal collega's op de 22ste verdieping toen ze vlak over ons gebouw kwamen!

[ afbeelding ]

http://www.metro.co.uk/news/article.html?in_article_id=131560&in_page_id=34
Omgedraaid Rood Wit Blauw
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Vivamus posuere.
Fusce vulputate dolor id augue. Maecenas sapien metus, consectetuer quis,
commodo eget, vehicula sed, elit.
pi_58243582
quote:
Op zondag 20 april 2008 18:13 schreef GrandiJoosje het volgende:Heeft iemand wel eens moeten uitleggen waarom je paspoort andere namen draagt dan je roepnaam? Het feit dat wij beide doopnamen hebben die afwijken van onze roepnaam heeft er zelfs voor gezorgd dat de hypotheek aanvraag een paar weken vertraagd werd want dat was toch wel enorm verwarrend!
Heb het toevallig vandaag nog hier in Frankrijk moeten uitleggen.
Daar snappen ze er ook nix van!
 FR
pi_58297675
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 16:49 schreef Viajero het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, De Hems is de enige reden dat ik in London woon!
Weet iemand trouwens hoe laat het morgen een beetje begint in De Hems?
Aangezien mijn vriendin in NL verblijft ben ik trouwens van plan er alleen heen te gaan (wel in oranje uiteraard), is dat een beetje te doen of kent iedereen elkaar?
“Snowboarding is an activity that is very popular with people who do not feel that regular skiing is lethal enough.”
pi_58393985
de hems is net als alle andere pubs! niks bijzonders, maar af en toe wel leuk om wat te drinken.

reporting from WC2N
pi_58394775
quote:
Op woensdag 30 april 2008 04:37 schreef fretclick het volgende:
de hems is net als alle andere pubs! niks bijzonders, maar af en toe wel leuk om wat te drinken.

reporting from WC2N
De hems is niet als andere pubs, het is vele malen minder leuk daar. In tegenstelling tot veel andere pubs staat de muziek er vaak net iets te hard om nog normaal met elkaar te kunnen praten, en het feit dat je naar een nederlandse kroeg gaat in Londen is natuurlijk redelijk onzinnig als er vele engelse pubs in de buurt zijn
  woensdag 30 april 2008 @ 12:35:21 #97
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_58396861
Als toerist naar de Hems gaan is natuurlijk redelijk onzinnig, maar als je in Engeland woont is het leuk om er eens een frikandelletje te eten of bitterballen of Erwtensoep of ander NL eten. Er staat inmiddels wel eens een Nederlander achter de bar en hier en daar hangen NL bordjes, maar afgezien daarvan (dat is toch wel wat) is het gewoon een pub midden in het toeristengebied. De meeste bezoekers zijn trouwens voornamelijk Engels. Het is trouwens wel een mooie pub en een met een rijke geschiedenis ook.

De eerste paar jaar dat ik hier woonde kwam ik er ook nooit (ook omdat ik nauwelijks in centraal London kwam) maar tegenwoordig kom ik er zo eens in de 2-3 maanden. (afgelopen maand zelfs 2x)
reset
pi_58399285
Ik woon 1 minuut van De Hems en ga er net zo vaak naartoe als naar de Walkabout. Nooit.
Mon 'en!
pi_58534320
Eerste maatregel van Boris...


Jammer, geen biertje meer in de metro na een concert
  woensdag 7 mei 2008 @ 15:44:52 #100
111528 Viajero
Who dares wins
pi_58534442
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 15:39 schreef drWho het volgende:
Eerste maatregel van Boris...
[ afbeelding ]

Jammer, geen biertje meer in de metro na een concert
ipv dat je de asocialen die zich niet kunnen gedragen oppakt en straft pak je maar het gewone publiek.

Extreem laffe maatregel.
It really is just like a medieval doctor bleeding his patient, observing that the patient is getting sicker, not better, and deciding that this calls for even more bleeding.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')