FOK!forum / General Chat / aardappel vraagje
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:11
Ik ben niet zo van het aardappels schillen enzo, meestal haal ik van die kant en klaar aardappeltjes wat je zo kan opbakken, maar ik heb nu dus gewone aardappels zegmaar.

Vanavond wil ik ze eerst koken en daarna opbakken (want gebakken aardappels zijn kei )
Ik heb ze zojuist geschilt en in een pannetje gedaan.

Nu is mijn vraag als volgt:
Moet er wel of geen water in die pan? Let wel, ik ga ze vanavond pas koken

Kan een keukenprinsesje me aub eventjes helpen?

Bedankt alvast
Pregozaterdag 9 februari 2008 @ 14:13
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:11 schreef NED het volgende:
Ik ben niet zo van het aardappels schillen enzo, meestal haal ik van die kant en klaar aardappeltjes wat je zo kan opbakken, maar ik heb nu dus gewone aardappels zegmaar.

Vanavond wil ik ze eerst koken en daarna opbakken (want gebakken aardappels zijn kei )
Ik heb ze zojuist geschilt en in een pannetje gedaan.

Nu is mijn vraag als volgt:
Moet er wel of geen water in die pan? Let wel, ik ga ze vanavond pas koken

Kan een keukenprinsesje me aub eventjes helpen?

Bedankt alvast
wel of geen water maakt volgens mij niets uit.. heb je ze al in plakjes gesneden?
verder -->CUL
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:14
Nee, geen plakjes, gewoon stukjes zegmaar
Mirjamzaterdag 9 februari 2008 @ 14:14
ja, je kunt ze het beste onder water zetten
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:15
Ik weet niet of dat ze uitdrogen als ik er geen water in doe?
Rosbiefzaterdag 9 februari 2008 @ 14:15
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:11 schreef NED het volgende:
ik heb nu dus gewone aardappels zegmaar.
"ik heb nu dus gewone aardappels"
Poekezaterdag 9 februari 2008 @ 14:16
Eerst ff 10 minuten koken vanavond, anders krijg je ze niet gaar bij het bakken.
Bastoeniezaterdag 9 februari 2008 @ 14:18
Gewoon water erin doen
Bastoeniezaterdag 9 februari 2008 @ 14:19
En je kan ze dan nu inderdaad het beste eerst even koken en snijden en dan vanavond gewoon opbakken.
HostiMeisterzaterdag 9 februari 2008 @ 14:20
water
Meddozaterdag 9 februari 2008 @ 14:20
haha, je moet ze met schil erom koken
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:23
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:15 schreef Rosbief het volgende:

[..]

"ik heb nu dus gewone aardappels"
ik heb nu dus gewone aardappels
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:24
Okay, bedankt voor de hulp!!
BrandXzaterdag 9 februari 2008 @ 14:27
NED ons kookwonder.
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 14:28
Eet smakelijk enzo, lucky bastard.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:30
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:28 schreef zarGon het volgende:
Eet smakelijk enzo, lucky bastard.
Hoezo? Heb jij niks te eten dan of wat?
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 14:30
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:27 schreef BrandX het volgende:
NED ons kookwonder.
Whehehe
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 14:33
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:30 schreef NED het volgende:

[..]

Hoezo? Heb jij niks te eten dan of wat?
Neen, dat wel. Maar aardappelen in elke vorm gaat er altijd wel in. Ik lust nu zeg maar wel wat enzo, .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2008 14:34:11 ]
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 14:36

geniaal hehe
Leintjeuhzaterdag 9 februari 2008 @ 14:40
Als je geschilde aardappels niet onder water zet, worden ze zwart. Dat kan je weer oplossen door ze goed te spoelen, maar ze worden wel zwart...
Rosbiefzaterdag 9 februari 2008 @ 14:41
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:33 schreef zarGon het volgende:

[..]

Neen, dat wel. Maar aardappelen in elke vorm gaat er altijd wel in. Ik lust nu zeg maar wel wat enzo, .
Ook rauw?
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 14:43
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:40 schreef Leintjeuh het volgende:
Als je geschilde aardappels niet onder water zet, worden ze zwart. Dat kan je weer oplossen door ze goed te spoelen, maar ze worden wel zwart...
dat schil je er wel af
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 14:43
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:41 schreef Rosbief het volgende:

[..]

Ook rauw?
Neen, desalniettemin eet ik aardperen wel rauw.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2008 14:44:08 ]
2cvzaterdag 9 februari 2008 @ 14:45
Onder water die zooi ! Komt er geen zuurstof bij waardoor je geen chemische reacties krijgt.
MouzurXzaterdag 9 februari 2008 @ 14:45
Koop gewoon krieltjes of van die schijfjes
Robin2130zaterdag 9 februari 2008 @ 14:55
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:43 schreef zarGon het volgende:

[..]

Neen, desalniettemin eet ik aardperen wel rauw.
?
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 14:57
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardpeer
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 14:58
lijkt me trouwens wel lekker
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 14:58
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:55 schreef Robin2130 het volgende:

[..]

?
Zout erop en het is keilekker. Net zoals aardappel plakjes. .
Robin2130zaterdag 9 februari 2008 @ 14:58
quote:
Nog nooit van gehoord
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 14:59
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:58 schreef Robin2130 het volgende:

[..]

Nog nooit van gehoord
ik eerst ook niet maar google wil zo af en toe wel eens wat vinden
Rosbiefzaterdag 9 februari 2008 @ 14:59
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:58 schreef Robin2130 het volgende:

[..]

Nog nooit van gehoord
Komop man, je kent toch wel Jeruzalemartisjok?
Robin2130zaterdag 9 februari 2008 @ 15:00
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:59 schreef Rosbief het volgende:

[..]

Komop man, je kent toch wel Jeruzalemartisjok?
Nee Ja nu wel, maar heb het nooit gegeten
Rosbiefzaterdag 9 februari 2008 @ 15:05
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 15:00 schreef Robin2130 het volgende:

[..]

Nee Ja nu wel, maar heb het nooit gegeten
Ik ook niet
Robin2130zaterdag 9 februari 2008 @ 15:19
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 15:05 schreef Rosbief het volgende:

[..]

Ik ook niet
LoudGirlzaterdag 9 februari 2008 @ 16:55
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:45 schreef MouzurX het volgende:
Koop gewoon krieltjes of van die schijfjes
Ook lekker, maar niets is beter dan opgebakken 'gewone' aardappelen. Enne, alle wijsneuzen hier hebben zeker nooit koken hoeven leren, is bij jullie aangeboren of zo?
Enfermerazaterdag 9 februari 2008 @ 17:11
Je gaat ze dus eerst koken en dan opbakken? Heb je kruimige of vastkokende aardappels? Want voor opbakken is vastkokende handiger, kruimig wordt goor!
Ik bak ze haast nooit, pleur ze gewoon in de oven met wat arachide olie eroverheen, 25 min wachten en je hebt een lekker patatje!

Maar als je ze snel wilt laten koken kun je ze beter klein snijden (bijv door de midden en dat ze allemaal ongeveer dezelfde maat hebben), onder water, deksel erop, beetje zout erbij en iets van 10 min koken. Vork erin prikken; gaat ie er makkelijk doorheen zijn ze klaar
popolonzaterdag 9 februari 2008 @ 18:12
Waarom schillen? Ik schil ze nooit.

Gewoon in plakjes of stukjes snijden, even koken en bakken maar.
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 19:35
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:12 schreef popolon het volgende:
Waarom schillen? Ik schil ze nooit.

Gewoon in plakjes of stukjes snijden, even koken en bakken maar.
en laat je dan gewoon het zand eraan zitten? of wordt dat eraf gekookt?
Enfermerazaterdag 9 februari 2008 @ 19:43
Nee, wel ff wassen maar in principe kan je (vaak in de zomer) de schil er wel aan laten zitten. Kan je best eten. In de winter is ie alleen wat harder en is het lekkerder zonder, vind ik zelf
McGilleszaterdag 9 februari 2008 @ 19:46
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:35 schreef rulerofdeath het volgende:

[..]

en laat je dan gewoon het zand eraan zitten? of wordt dat eraf gekookt?
Heb je ooit wel eens in de keuken gestaan? Gewoon wassen onder de kraan en je kan doen wat je wilt, die schil is niks mis mee!
Ik kook zelf dagelijks en probeer ook zoveel mogelijk te varieren, de ene keer met schil blokjes roerbakken, zonder schil in plakjes roerbakken, koken, in oven met schil, in oven zonder schil, pureren, pureren en daarna in oven. Je kan echt 1000 en 1 dingen doen met aardappels.
McGilleszaterdag 9 februari 2008 @ 19:49
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 14:45 schreef MouzurX het volgende:
Koop gewoon krieltjes of van die schijfjes
En dan voor 1 zo'n lullig zakje evenveel betalen als 2,5kg aardappels? Ben je wel heel erg dom als je dat doet.
Fredo55zaterdag 9 februari 2008 @ 19:53
aardappels zijn zo 2000.
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 19:55
oeps jah wassen natuurlijk
tjah als ik aardappels schil was ik ze niet van tevoren
Mirjamzaterdag 9 februari 2008 @ 22:30
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:35 schreef rulerofdeath het volgende:

[..]

en laat je dan gewoon het zand eraan zitten? of wordt dat eraf gekookt?
je wast ze toch eerst
popolonzaterdag 9 februari 2008 @ 22:37
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:35 schreef rulerofdeath het volgende:

[..]

en laat je dan gewoon het zand eraan zitten? of wordt dat eraf gekookt?
Het antwoord is al gegeven maar nogmaals: JE MOET ZE WEL WASSEN !

En de schil, en net daaronder, schijnt het meest gezond te zijn.
MouzurXzaterdag 9 februari 2008 @ 22:54
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:49 schreef McGilles het volgende:

[..]

En dan voor 1 zo'n lullig zakje evenveel betalen als 2,5kg aardappels? Ben je wel heel erg dom als je dat doet.
Krieltjes zijn 1000x lekker dan die 2,5kg aardappels dussss (schijfjes kan je idd zelf ook maken)
McGilleszondag 10 februari 2008 @ 08:44
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 22:54 schreef MouzurX het volgende:

[..]

Krieltjes zijn 1000x lekker dan die 2,5kg aardappels dussss (schijfjes kan je idd zelf ook maken)
Van een doodgewone aardappel kan je echt wel lekkerdere dingen maken dan die krieltjes hoor
Klonkzondag 10 februari 2008 @ 13:44
slotje, je andere topic loopt een stuk beter