motorbloempje | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:13 |
Haai! Even een praktisch vraagje! Als ze in de aanbieding zijn, zijn die zakken Chinese/Italiaanse/Indiase/Werweggistaanse wokgroenten, bést handig! Zit alles in, en voor de snelle maaltijden een uitkomst. Maargoed.. aangezien aanbiedingen vaak niet langer dan een week duren, hadden wij 3 zakken groente ingevoren.. Echter, bij het ontdooien wordt het zooitje lekker nat ![]() ![]() Zijn er mensen die dit op een bepaalde manier doen? Uit het zakje in een bakje? Ontdooien op een andere manier dan gewoon in de koelkast leggen 's ochtends? Het zou fijn zijn als er een (simpele) oplossing hiervoor is, want aangezien wij studenten zijn, zijn we dol op 'hamsteren' omdat het vaak wat geld scheelt! | |
Blue-eyes | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:20 |
Verse groente moet je eigenlijk eerst blancheren (paar minuten in kokend water) en daarna met koud water afspoelen totdat de groente weer helemaal afgekoeld is. Hierna meteen in een diepvriesbakje en hup in de vriezer. Zo wordt groente niet slap ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:23 |
ok! neemt de groente na het blancheren geen/minder vocht op ofzo? ![]() | |
Deetch | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:23 |
rechtstreeks uit de vriezer in de pan en dan roerbakken. Levert bij mij nooit problemen op. | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:27 |
Wat Deetch zegt. Ik vries het altijd met verpakking en al in. Als ik wat nodig heb gooi ik het gelijk in de wok of hapjespan. Daarna doe ik een diepvrieszakje om wat er over is en dat gaat dan weer de vriezer in. Misschien helpt uit laten lekken in een vergiet of zeef ook wel tegen je vochtprobleem. | |
Erosjuhhh | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:28 |
als je ze blancheert zijn ze al bijna gaar. als je ze ontdooit zullen ze redelijk hetzelfde blijven. | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:33 |
Tauge invriezen? En andere discussie, dan over het invriezen van tauge. Waarin iedereen me voor gek verklaarde dat ik dat invries... ![]() Inmiddels staat het op de verpakking van de roerbakmix incl. taugee dat het in te vriezen is by the way. | |
_Hestia_ | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:40 |
Zoals Deetch zegt, doe ik het ook. Gewoon de verpakking invriezen en dan niet ontdooien, maar gewoon gelijk in de pan gooien ![]() | |
n0a | zaterdag 26 januari 2008 @ 17:59 |
Zou het niet schelen kwa geld om de ingredienten los te kopen zelf te snijden en dan invriezen? Dan kun je ook je prei en paprika apart voor andere gerechten gebruiken. Tauge zou ik niet invriezen maar dan apart vers kopen. | |
Curiosity | zaterdag 26 januari 2008 @ 18:28 |
quote:Inderdaad, zo doe ik het ook, Ook met taugé, wat ik wel doe is na een uurtje of 3 de groenten wat los frommelen terwijl ze net bevroren zijn. | |
motorbloempje | zaterdag 26 januari 2008 @ 19:37 |
quote:dat is opzich ook wel een idee, maar weet niet of dat het 'vochtprobleem' oplost ![]() helaas hebben we hier niet echt een goede/fijne markt, en op de dagen dat er markt in de stad is zijn we er vaak niet.. misschien op zaterdagochend eens kijken ![]() ![]() het is ook eigenlijk gewoon gemakzucht hoor ![]() Maargoed.. Taugé niet invriezen dus? ![]() | |
Curiosity | zaterdag 26 januari 2008 @ 20:06 |
quote:Taugé kan je heel goed invriezen, niet laten ontdooien voor gebruik, maar direct vanuit vriezer in de pan, werkt perfect. | |
n0a | zaterdag 26 januari 2008 @ 20:31 |
quote:Eigenlijk niet aan het vocht probleem gedacht. Meer als suggestie op het hamsteren en de prijs. Denk dat vocht probleem blijft. Zoals een aantal al zeiden, doe ik ook voor wokken ook gelijk uit de vriezer de pan in. Ik gebruik niet vaak van die mixen. Maar omdat ik vaak niet alle groente gebruik heb ik wel altijd zakjes met groente die over is in de vriezer. Ook fijn voor als je een keer voor 1 persoon moet koken of voor een wat interessantere lunch. Bosjes bosui zijn altijd te veel bijvoorbeeld en je kan het nooit lang in de koelkast bewaren. Ik snij het dan allemaal in stukjes en vries het in. Bosui lijkt extreem vochtig te worden overigens na de vriezer. Ik gebruik het daarna over het algemeen voor kaas/(bos)ui in bladerdeeg driehoekjes. | |
EricT | zaterdag 26 januari 2008 @ 23:38 |
quote:hoe zit het dan met de knapperigheid, worden het dan niet slappe draden? ![]() | |
Curiosity | zondag 27 januari 2008 @ 00:32 |
quote:Nee, geen slappe draden, ik zou zeggen probeer het eens. |