abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 24 januari 2008 @ 20:12:19 #26
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_56282818
Risotto is heerlijk, helemaal met truffel erin of zeevruchten.
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_56284127
helaas geen tijd gehad voor een foto-reportage, maar toevallig vanavond ook lekker risotto gemaakt...

mijn snelle variant:

1 kipfilet in kleine blokjes marineren met pesto en klein beetje olijfolie

wat broccoli, courgette en champignon in kleine stukjes snijden

1 liter kippenbouillon klaarmaken (water koken en twee bouillonblokjes toevoegen)

en een mok risottorijst afmeten

ook even een klein beetje (1 eetlepel ongeveer) roomkaas klaarhouden

maken:

gemarineerde kip gaar bakken
groente toevoegen en even snel meebakken
risottorijst meebakken en aanlengen met de bouillon tot het water grotendeels is opgenomen
als laatste (als het nog vrij vochtig is) de roomkaas toevoegen en goed doorroeren.. nog even laten pruttelen tot de bouillon iets meer is opgenomen, en eten maar

beetje geraspte kaas erover, en klaar

dit is overigens precies genoeg voor 2 personen waarvan één grotere eter (mijn in dit geval)
Ja doei.
  vrijdag 25 januari 2008 @ 11:40:46 #28
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_56295881
fijn topic dit

Maar ik heb al eeuwen geen bietjes meer gehad, en wat ik me ervan kan herinneren is dat ik het niet zo denderend vind. Misschien toch maar eens proberen dan
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_56296451
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 20:59 schreef motorbloempje het volgende:
mijn snelle variant:
Niet om 't een of ander, misschien is het wel lekker maar dit is gewoon geen risotto maar meer een pasta recept waarin de pasta is gesubstitueerd door risottorijst.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 25 januari 2008 @ 12:05:02 #30
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_56296496
Bietenrisotto , het lijkt me helemaal niet lekker maar ik ga het vanavond maken, weet ik veel hoe dat moet proeven? Dus vanavond heb je mijn mening
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 25 januari 2008 @ 12:15:25 #31
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_56296763
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 12:02 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Niet om 't een of ander, misschien is het wel lekker maar dit is gewoon geen risotto maar meer een pasta recept waarin de pasta is gesubstitueerd door risottorijst.
zolang er geen pasta in zit is het geen pastagerecht natuurlijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_56297094
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 12:15 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

zolang er geen pasta in zit is het geen pastagerecht natuurlijk
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_56297119
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 20:10 schreef ASSpirine het volgende:
Bluezz, ben ook wel benieuwd naar jouw risotto, heb het nooit echt gegeten. Maar wil het wel proberen, en paddestoelen zijn sowieso
Ui en champignons snijden, bakken in roomboter , risotto even meebakken, eventueel een flinke scheut witte wijn(anders alleen bouillon) blijven roeren roeren roeren.... dan scheutje voor scheutje bouillon erbij, steeds tot het helemaal is opgenomen door de rijst, dan pas weer een scheut...roeren roeren roeren.... na een minuut of 15/20.... proeven proeven proeven, is het klaar... dan is de risotto gaar, zacht en heerlijk
(doe het nu uit mijn hoofd, en wij gokken altijd met de hoeveelheden)
pi_56297481
CF zou jij het receptje van die spinazie-risotto kunnen posten? Miss dat ik dat vanaaf of zondag ga maken.
pi_56297529
MB, doe 's niet zo flauw... Ik dacht het ook toen ik het las, omdat je een paar belangrijke stappen overslaat, en er ontzettend veel bouillon in een keer bijflikkert.

Overigens: Ik ben wel echt een enorme bietjesliefhebber. Dus dat scheelt allicht in mij perceptie van het gerecht
pi_56297689
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 12:44 schreef SeaOfLove het volgende:
CF zou jij het receptje van die spinazie-risotto kunnen posten? Miss dat ik dat vanaaf of zondag ga maken.
Sure. De basis is hetzelfde: uitje in boter/olie fruiten, rijst meebakken (250 g voor twee personen, mits een van de twee een grote eter is).
Evt sap maken van een paar handjes spinazieblaadjes, hoeft niet veel te zijn, want het kleurt als een gek.
Witte wijn bij de rijst, wachten tot het opgenomen is, dan evt spinaziesap erbij en lepel voor lepel de bouillon.

Na ongeveer 10 minuten beginnen met wat handjes fijngescheurde spinazie erin te laten slinken, zoveel als je lekker vindt (hier komt vaak nog wel ietsie vocht uit, dus niet helemaal op het einde doen!), en onderwijl zonodig meer bouillon toevoegen.
Als de rijst beetgaar is: vuur uit, klontje boter en fijngeraspte parmezaanse kaas erdoor. Wat basilicum scheuren en dat er direct voor het opdienen doorheen roeren.

Is ook weer verrukkelijk met uitgebakken pancetta

Oh ja, hou altijd ongeveer 300 ml bouillon aan voor 100 gram rijst - per rijstmerk kunnen er kleine verschillen zijn, dat is waarom je t lepel voor lepel toevoegt en niet in een grote plens. Iets teveel = rijstepap.
Maar dat gedoe met bouillon is natuurlijk ook heel erg leuk
pi_56297733
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 12:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Sure. De basis is hetzelfde: uitje in boter/olie fruiten, rijst meebakken (250 g voor twee personen, mits een van de twee een grote eter is).
Evt sap maken van een paar handjes spinazieblaadjes, hoeft niet veel te zijn, want het kleurt als een gek.
Witte wijn bij de rijst, wachten tot het opgenomen is, dan evt spinaziesap erbij en lepel voor lepel de bouillon.

Na ongeveer 10 minuten beginnen met wat handjes fijngescheurde spinazie erin te laten slinken, zoveel als je lekker vindt (hier komt vaak nog wel ietsie vocht uit, dus niet helemaal op het einde doen!), en onderwijl zonodig meer bouillon toevoegen.
Als de rijst beetgaar is: vuur uit, klontje boter en fijngeraspte parmezaanse kaas erdoor. Wat basilicum scheuren en dat er direct voor het opdienen doorheen roeren.

Is ook weer verrukkelijk met uitgebakken pancetta

Oh ja, hou altijd ongeveer 300 ml bouillon aan voor 100 gram rijst - per rijstmerk kunnen er kleine verschillen zijn, dat is waarom je t lepel voor lepel toevoegt en niet in een grote plens. Iets teveel = rijstepap.
Maar dat gedoe met bouillon is natuurlijk ook heel erg leuk
Tnx , oeii hoop het voor vanavond al te maken
pi_56297767
ik 'flikker' er niet in één keer 1 liter bouillon bij, maar doseer het.. dat lijkt me logisch bij risotto..

ik sla geen 'belangrijke stappen over', ik heb een snel recept gepost, waarbij je (omdat het SNEL is) inderdaad stappen overslaat, omdat het anders minder 'snel' is

het was goddelijk lekker, heb nog nooit iemand horen klagen en ook nog nóóit iemand horen zeggen dat het geen risotto is..
Ja doei.
pi_56299938
Pfff, ik zit op mijn werkie en had ff geen tijd voor een net receptje.

  vrijdag 25 januari 2008 @ 15:10:11 #40
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_56300504
Ik heb zo het voorgevoel dat ik vanavond risotto ga eten
Alea jacta est
pi_56300670
..en ik weet zeker dat ik het komend weekend ook ga eten. Lekker topic!
  vrijdag 25 januari 2008 @ 15:34:35 #42
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56300955
Die bos basilicum

Jammer dat mijn ouders niet van risotto houden, en ik ga nou niet zo snel appart avondeten maken. Tot ik op mezelf woon maak ik mezelf maar blij met spaghetti en al het ander lekkers wat de Italiaanse keuken te bieden heeft
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  vrijdag 25 januari 2008 @ 16:29:32 #43
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_56302060
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 12:56 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Tnx , oeii hoop het voor vanavond al te maken

Hmmm er is alleen nog basmati en ketan rijst in huis ..
Alea jacta est
pi_56302235
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 16:29 schreef cul_non_kul het volgende:

[..]

Hmmm er is alleen nog basmati en ketan rijst in huis ..
Doe het maar met de ketanrijst, dan. En foto's graag

Ik heb ook nog n pak ketan in huis, keertje gebruikt om lempers mee te maken. Wat maak jij er verder zoal mee?
pi_56302304
iemand nog ideeen om de kip met pesto te marineren zonder dat 't qua smaak minder wordt?
Kreeg te horen dat 't niet zo goed was voor de pesto dus vraag me af hoe 't wel kan.

Toen ik ooit voor 't eerst risotto maakte, uit zo'n Knorr pak, zat er een soort van 'pesto-marinade' bij: poeder dat je moest aanlengen met olie. Na één keer zo'n pak had ik 't wel gezien, maar heb ik dus altijd de kip met gewone pesto gemarineerd, maargoed.. dat is dus zonde, hoorde ik, en vroeg me af hoe ik mijn kip wel lekker die smaak kan laten behouden. Nóg meer pesto-smaak is niets mis mee namelijk
Ja doei.
pi_56302644
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 16:40 schreef motorbloempje het volgende:
iemand nog ideeen om de kip met pesto te marineren zonder dat 't qua smaak minder wordt?
Kreeg te horen dat 't niet zo goed was voor de pesto dus vraag me af hoe 't wel kan.

Toen ik ooit voor 't eerst risotto maakte, uit zo'n Knorr pak, zat er een soort van 'pesto-marinade' bij: poeder dat je moest aanlengen met olie. Na één keer zo'n pak had ik 't wel gezien, maar heb ik dus altijd de kip met gewone pesto gemarineerd, maargoed.. dat is dus zonde, hoorde ik, en vroeg me af hoe ik mijn kip wel lekker die smaak kan laten behouden. Nóg meer pesto-smaak is niets mis mee namelijk
Hmmmm misschien olijfolie, geperste knoflook, zeezout, grove peper en een flinke hand gescheurde basilicum bladeren?? Ik gok maar wat, maar ik denk dat dit op zich wel kan en qua smaak ook wel past! Zal het eens voor je uitproberen binnenkort....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 25 januari 2008 @ 17:02:55 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_56302686
basilicum moet maar heel kort in de pan, anders hou je idnerdaad weinig van de smaak over.
Dus je kan ook eerst marineren, afdeppen, bakken en dan aan het eind weer insmeren met pesto..
Maar goed, ik ben maar een leek op dat gebied..
pi_56302968
ja,idem leek hier

*hm.. stoneleeks *

maargoed, ben nog jong, dus kan nog veel leren

goede van die knoflook, want dat moet ik dus nú even gaan halen, want dat is weer vergeten gisteren
Ja doei.
pi_56303128
Misschien een domme vraag maar onder het motto 'de enige domme vraag is een niet gestelde vraag': moet risotto altijd met parmesaanse kaas?
pi_56303260
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 17:24 schreef Trusten het volgende:
Misschien een domme vraag maar onder het motto 'de enige domme vraag is een niet gestelde vraag': moet risotto altijd met parmesaanse kaas?
Nee hoor, volgens mij is het 'traditioneel' wel het geval, maar pecorino kan sowieso ook.
Ik zou zelf wel kiezen voor een stevige, pittige kaas. Ik denk dat jong belegen Goudse toch een beetje apart is erdoor
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')