Hier stopte ik al met lezen, wat een onzin.quote:Op maandag 21 januari 2008 11:32 schreef Robin2130 het volgende:
De Aarde bestaat ongeveer 4,57 miljard jaar. Het leven op aarde bestaat ongeveer 3 miljard jaar. [..]
Onderbouw eensquote:Op maandag 21 januari 2008 11:45 schreef BOKA het volgende:
[..]
Hier stopte ik al met lezen, wat een onzin.
Dude, PI, grap enzo..quote:
Grr dat zag ik nietquote:
Volgens mij wel. De Mount Everest is ook echt gemeten vanaf het zeeniveauquote:Op maandag 21 januari 2008 11:49 schreef DroogDok het volgende:
Is het waar dat als je de hoogte van het eiland Hawaii op zou meten vanaf de direct naast gelegen zee bodem dit resulteerd in een berg die hoger is dan Mount Everest?
Dat kan makkelijk. Mt Everest staat op een hoogvlakte van 4 km hoog dus de berg zelf is eigenlijk maar 4800 meterquote:Op maandag 21 januari 2008 11:49 schreef DroogDok het volgende:
Is het waar dat als je de hoogte van het eiland Hawaii op zou meten vanaf de direct naast gelegen zee bodem dit resulteerd in een berg die hoger is dan Mount Everest?
quote:Mauna Kea (witte berg) is, van de voet tot de top gemeten, de hoogste berg ter wereld: de berg rijst 9000 meter uit boven de zeebodem, en 4207 meter boven zeeniveau. Mauna Loa (lange berg) is de zwaarste berg ter wereld; hij is slechts enkele meters lager dan Mauna Kea, maar heeft een bredere basis.
Je kan wel redelijk onderzoeken waar die lagen uit bestaan. Bij elke grote aardbeving wordt er door luisterposten op de hele wereld een seismisch profiel van het binnenste van de Aarde gemaakt. Uit de gemeten eigenschappen van de lagen kan je met redelijke zekerheid vaststellen uit welke materialen ze bestaan.quote:Op maandag 21 januari 2008 11:43 schreef WeebI het volgende:
Hoe weten ze in godsnaam hoe het middelgedeelte van de Aarde in elkaar zit?
Want ja, als ik zeg dat de buitenkern waarschijnlijk voornamelijk uit pudding bestaat gelooft niemand mij, terwijl ik misschien dichter bij de waarheid zit dan wat hierboven staat. Ik snap dat niemand kan onderzoeken waar die lagen daadwerkelijk uit bestaat, maar waarom dan aannames doen?
Ik ookquote:Op maandag 21 januari 2008 12:13 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
En als jij het aardmagnetisch veld kan verklaren met een buitenkern die uit pudding bestaat ben ik erg benieuwd naar je onderbouwing.
Komt door de eetlepels in de pudding.quote:Op maandag 21 januari 2008 12:13 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
En het hoogste punt gemeten vanaf het middelpunt van de Aarde is niet Mt. Everest, maar de top van de Chimborazo in Equador. De Aarde is namelijk breder aan de evenaar.
[..]
En als jij het aardmagnetisch veld kan verklaren met een buitenkern die uit pudding bestaat ben ik erg benieuwd naar je onderbouwing.
Diepste punt is dus niet bekend.quote:Het hoogste punt van de aarde is de Mount Everest (8850m) en het diepste punt is de Vitjazdiepte. Daar kan je wel 11.035m diep duiken.
quote:
Wat natuurlijk weer totaal in het niet valt bij de hoogste berg in ons zonnestelsel: de 27 km hoge Mount Olympus op Mars.quote:Op maandag 21 januari 2008 20:14 schreef Frutsel het volgende:
Het hoogste punt vanaf zeenivo is idd de Everest, maar dat is niet de grootste berg als je onder de zeespiegel gaat meemeten![]()
Dat is Mauna Kea
...wat weer in het niet valt bij het grootste rotsblok in ons zonnestelsel; Ceresquote:Op maandag 21 januari 2008 20:44 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
[..]
Wat natuurlijk weer totaal in het niet valt bij de hoogste berg in ons zonnestelsel: de 27 km hoge Mount Olympus op Mars.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |